Agenda

Μια εκδήλωση για να δούμε τι μάθαμε από το σεισμό του ’78

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το φονικό σεισμό.

Parallaxi
μια-εκδήλωση-για-να-δούμε-τι-μάθαμε-από-375162
Parallaxi

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον μεγάλο σεισμό του 1978, στη Θεσσαλονίκη, η Koσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «40 χρόνια μετά… Μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς;».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν γεγονότα του μεγάλου σεισμού του 1978 τα οποία επέδρασαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας. Επίσης, θα γίνει εκτενής αναφορά στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών, καθώς και στη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Γεώργιος Πενέλης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Ηλίας Βαφειάδης, Πολιτικός Μηχανικός Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ)

Μαρία Αρακαδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, Διευθύντρια ΔΠΜΣ Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού

Ιωάννης Δουδούμης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Κυριαζής Πιτιλάκης, διατελέσας Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Παναγιώτης Σκαρλάτος, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μέλος Ομάδας Εργασίας ΤΕΕ/ΤΚΜ

Βασίλης Λεκίδης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών – Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΙΤΣΑΚ – ΟΑΣΠ)

Χαράλαμπος Σεργιάδης, Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 18.00-21.00, στο Αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» (Κτίριο Εδρών) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Eίσοδος ελεύθερη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα