Agenda

Μωσαϊκό εκδηλώσεων στη ΔΕΘ

Μεγάλες στιγμές θα ζήσει η Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19 Οκτωβρίου), με ένα μωσαϊκό εκδηλώσεων, εκθέσεων, αγώνων και δράσεων, που κάνει πραγματικότητα τον στόχο της ΔΕΘ-Helexpo για ένα ζωντανό Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο 365 ημέρες τον χρόνο. 29η Kosmima, Helexpo Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών, 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, 14η PHARMA point, έκθεση του CERN και […]

Parallaxi
μωσαϊκό-εκδηλώσεων-στη-δεθ-30178
Parallaxi
1_627_0.jpg

Μεγάλες στιγμές θα ζήσει η Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19 Οκτωβρίου), με ένα μωσαϊκό εκδηλώσεων, εκθέσεων, αγώνων και δράσεων, που κάνει πραγματικότητα τον στόχο της ΔΕΘ-Helexpo για ένα ζωντανό Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο 365 ημέρες τον χρόνο. 29η Kosmima, Helexpo Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών, 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, 14η PHARMA point, έκθεση του CERN και Εργοστάσιο-Μουσείο Σοκολάτας συνθέτουν το πολυθέαμα που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της Έκθεσης.

29η Διεθνής Έκθεση Kosmima

Στην 29η Kosmima (18-20 Οκτωβρίου) καταγράφεται αύξηση εκθετών κατά 17,5% και εκθεσιακής επιφάνειας κατά 24%. Το σύνολο των φετινών εκθετών είναι 98 έναντι 90 στην προηγούμενη διοργάνωση και τα τ.μ. της είναι περίπου 1.800, έναντι 1.447 πέρσι. Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ έμμεσα εκπροσωπούνται και οίκοι από Μ. Βρετανία, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ και Χονγκ-Κονγκ. Η έκθεση έχει προσκαλέσει και 24 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από Τσεχία, Κύπρο, Ιορδανία, Λίβανο, Τυνησία, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία και Ουγγαρία. Η Kosmima πλαισιώνεται από τον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «Συμβολίζοντας τη Μοναδικότητα».

Helexpo Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών 2014

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση ξιφασκίας που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας πόλο έλξης για πάνω από 150 ξιφομάχους από 25 χώρες. Για τις ανάγκες της διήμερης διοργάνωσης, το περίπτερο 12 έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο οπλασκητήριο με 12 πίστες ξιφασκίας. Όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος θα είναι εκεί και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει φοβερές μονομαχίες.

3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, με περισσότερες από 15.000 συμμετοχές από 54 χώρες. Το «στρατηγείο» του αγώνα είναι στο περίπτερο 7, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της ΔΕΘ-Helexpo και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

PHARMA point

Στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιηθεί για 14η συνεχή χρονιά το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point. Η διήμερη εκδήλωση αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ενσωματώνοντας ένα κορυφαίο συνέδριο, έκθεση με 64 εταιρείες και αποτελώντας «μαγνήτη» για χιλιάδες επισκέπτες απ΄ όλη τη χώρα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας

Προσθέτοντας και τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που ξεκινά σήμερα υπό την οργανωτική ευθύνη του δήμου Θεσσαλονίκης, η Θεσσαλονίκη εκτός από το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, έχει ένα ακόμα τριήμερο για να γιορτάσει.

Επιταχύνοντας την επιστήμη

Όσοι επισκεφτούν την ΔΕΘ αυτές τις μέρες θα μπορούν να επισκεφτούν βέβαια και την έκθεση CERN, που παρατάθηκε μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Η έκθεση προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στην προέλευση του Σύμπαντος και στην καρδιά της ύλης, και σε αυτήν η ΔΕΘ παρουσιάζει τα πειράματα που συντελούνται στον Μεγάλο Επιταχυντή Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής (CERN), τα οποία αναμένεται να αποκαλύψουν κάποια από τα μυστήρια του Σύμπαντος, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει τη σύνδεση της θεμελιώδους έρευνας του παρελθόντος με τις τεχνολογίες του παρόντος.

Επισκεφτείτε το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Τέλος, σταθμό της ΔΕΘ συνεχίζει να αποτελεί το Εργοστάσιο Σοκολάτας, που άνοιξε στα πλαίσια της 79ης ΔΕΘ και για έξι ολόκληρους μήνες θα δίνει σε παιδιά, νέους αλλά και ενήλικες, μέσα από διάφορες θεματικές ενότητες, την ευκαιρία να ανακαλύπτουν με εντυπωσιακό τρόπο τα μεγάλα και μικρά μυστικά της σοκολάτας και των γλυκών απολαύσεων. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει στην πόλη μας ένα μοναδικό θεματικό πάρκο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, 2.500τμ. Η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα παραμυθένιο και ταυτόχρονα πραγματικό «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» και κανείς δεν πρέπει να παραλείψει να το επισκεφτεί.

*18-20/10, ΔΕΘ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα