Agenda

MUST: 3 δωρεάν events να ζήσεις σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Άδραξε τη μέρα σε ρυθμούς SKG.

Parallaxi
must-3-δωρεάν-events-να-ζήσεις-σήμερα-πέμπτη-στη-449757
Parallaxi

Καλοκαίριασε εκεί έξω, μην μένεις σπίτι! Υπάρχουν ευκαιρίες να κάνεις πιο όμορφο το απόγευμα και το βράδυ σου, γυρνώντας στην πόλη. Δες:

«Το μαύρο που μένει» στον Κήπο της Μουσικής, στη Νέα Παραλία

Μια χορογραφία της Ροδούλας Γκουλιαμπέρη, βασισμένη στην ιδέα της Ρούλας Καραφέη για το project “3 βήματα μπροστά 2019”, στο πλαίσιο του φεστιβάλ paralia_zo. Η χορογραφία έχει αρχή τον θρύλο, το λουλούδι της ντροπής. Τα σώματα των performers καθώς συναντιούνται αφηγούνται την ιστορία όπου η δική τους έλξη, η καμπυλότητα, το αιχμηρό, το οικείο και το ανοίκειο επαναπροσδιορίζονται. Η ντροπή αλλάζει χρώματα, μεταφέρεται και βοηθά στην από κοινού σύγκλιση του διαφορετικού.

Τι μπορεί να βρεθεί κοινό σε έναν άνθρωπο που κινείται “ελεύθερα” και σε έναν άνθρωπο που για την ίδια κίνηση “γράφει” το πάτωμα με ρόδες; Η δυναμική στιγμή αυτής της συνεύρεσης αλλάζει τα σημεία των σωμάτων και επιθυμεί να μιλήσει για μια άμεση καθημερινότητα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ερμηνεία: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη Αναστασία Καλαθά Νικολέτα Κυφωνίδου Κατερίνα Χριστοφορίδου Lucia Lonegro Μουσική επιμέλεια – ηχητικός σχεδιασμός: Αναστάσιος Κοκκινίδης

*Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 20.30, στον Κήπο της Μουσικής (Στάση Γεωργίου), είσοδος ελεύθερη

Παιχνιδιάτορες σε Μουσικά Σταυροδρόμια στην αυλή του Παιδαγωγικού

«Παιχνιδιάτορες σε Μουσικά Σταυροδρόμια: εκεί όπου η παράδοση συναντά τη ροκ μουσική, τα τραγούδια γράφουν ιστορία και το σήμερα, με το χθες ενώνονται». Μια μουσική παράσταση γύρω από συναντήσεις διαφόρων οργάνων. Τραγούδια διαμορφωμένα μέσα από πειραματισμούς, παντρέματα στυλ και ηχοχρωμάτων, τα οποία προσβλέπουν σε ενδιαφέρουσες συναντήσεις σε “Μουσικά Σταυροδρόμια”.

*Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 19.00, στον αύλειο χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής, είσοδος ελεύθερη

Θεατρικό Πρότζεκτ: Στο Στόχαστρο Εννιά στην αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

Αυτοτελείς ιστορίες εκτυλίσσονται στο ίδιο σκηνικό. Το σκηνικό μιας «φυλακής». Ένας ψυχικός και συναισθηματικός εγκλεισμός, που κάνει τα πρόσωπα του έργου να ζουν, να αναπνέουν και να εγκλωβίζουν τη ζωή τους μέσα στα «κάγκελα» που όρισαν για τον εαυτό τους.

*Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 20.00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα