Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη 10/2 έως 16/2
Εδώ θα βρεις τι «παίζει» στην πόλη σε εκθέσεις και εκδηλώσεις!
Εκδηλώσεις, νέες εκθέσεις και άλλες που συνεχίζονται, θα βρεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα.
Ό,τι και αν επιλέξεις για αυτήν την εβδομάδα, επίλεξε να μετακινηθείς με ασφάλεια, με ένα UberTaxi!
ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΚΘΒΕ: «ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της πόλης, με μια σειρά δράσεων εστιασμένων στην τεχνητή νοημοσύνη. Η πρώτη Πολύχρωμη Κυριακή στο ΚΘΒΕ για το 2025, με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη & Πολιτισμός» θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Σε μια ιστορική στιγμή που η ανθρωπότητα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οδεύει προς ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα, το οποίο μας φέρνει μπροστά σε νέες πραγματικότητες, το ΚΘΒΕ αφιερώνει μια ημέρα ενημέρωσης, συμμετοχής και διαλόγου, πάνω στις σύγχρονες αυτές τεχνολογικές εξελίξεις.
Η υψηλή τεχνολογία του 21ου αιώνα δημιουργεί νέες δυνατότητες, προοπτικές αλλά και κινδύνους, που απαιτούν γνώση, εγρήγορση και σκέψη. Ο ανθρώπινος πολιτισμός διανύει μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμων αλλαγών και προκλήσεων, στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει με ταχύτητα αλλά και με επίγνωση. Καθώς εξελίσσεται αυτή η νέα μορφή «νοημοσύνης», που συσσωρεύει τεράστιο όγκο πληροφοριών και εκπαιδεύεται να παράγει «έργα λογικής», ο άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρά οντολογικά και ηθικά ζητήματα. Μπορεί να ελέγξει αυτό το τεράστιο τεχνολογικό φαινόμενο; Πώς θα μπορούσε να διασφαλίσει την ορθή χρήση του; Τι εφόδια χρειάζεται ο άνθρωπος του μέλλοντος για να ανταπεξέλθει στη νέα εποχή; Ποιες πτυχές της ανθρώπινης νόησης είναι χρήσιμο να εξελίξει, ενόσω αρχίζει να έχει στη διάθεσή του κάθε στιγμή, όποια πληροφορία επιθυμεί μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη;
Το πρόγραμμα της ημέρας θα ξεκινήσει με μια σειρά εργαστηρίων, που θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να ενημερωθεί για τις νέες προοπτικές και να παρακολουθήσει δράσεις, που αποκαλύπτουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην τέχνη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν η Έρι Κύργια (δραματουργός-μεταφράστρια) και ο Γιώργος Χατζηβασιλείου (Δρ. Φιλοσοφίας της τεχνολογίας, συγγραφέας του βιβλίου «Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης – Ένα ταξίδι στο μέλλον», δημοσιογράφος), που θα προσανατολιστεί στις ηθικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην τέχνη και στον πολιτισμό.
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025 | Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (12:00-16:00)
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνουν την τελετή απονομής των Βραβείων Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών.
Τα βραβεία απονέμονται στο πλαίσιο δωρεάς του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα δοθούν σε φοιτητές και φοιτήτριες που διακρίθηκαν για τις ακαδημαϊκές τους εργασίες.
Ο κ. Τσίπρας θα απονείμει τα βραβεία και στη συνέχεια θα δώσει ομιλία με θέμα: «Η αξία της ειρηνικής επίλυσης διαφορών σε έναν κόσμο αστάθειας και πολλαπλών κρίσεων».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το κουαρτέτο εγχόρδων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, το οποίο θα ερμηνεύσει τα δύο πρώτα μέρη από το έργο αρ. 44 του Felix Mendelssohn, υπό την επιμέλεια του καθηγητή Δημήτρη Χανδράκη.
![Τσίπρας](https://parallaximag.gr/wp-content/uploads/2025/02/6457273-1024x683.jpg)
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025 | Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας (19.00)
Διαδραστική παράσταση – Ομιλία σε μια ιδέα «Η Επόμενη μέρα» | Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης
Η εκδήλωση είναι φιλανθρωπικού σκοπού και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο ‘Η ΛΑΜΨΗ’ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος.
Λίγα λόγια για την παράσταση / ομιλία
Στη ζωή μας συμβαίνουν διάφορα. Άλλα είναι ευχάριστα, άλλα όχι. Άλλα είναι εύκολα, άλλα όχι. Άλλα τα περιμένουμε, άλλα όχι. Πώς μας βρίσκει αλήθεια η επόμενη μέρα; Τι γίνεται όταν έχει προηγηθεί κάτι, ευχάριστο ή δυσάρεστο, που άλλαξε τη ζωή μας και επηρέασε τον τρόπο σκέψης μας; Τι μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε; Τι μας εμποδίζει; Τι συμβαίνει μέσα μας; Η επόμενη μέρα πάντα έρχεται και πάντα είναι διαφορετική. Σε αυτήν την παράσταση ομιλία θα γνωρίσουμε την επόμενη μέρα ανακαλύπτοντας τις απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχουμε για να την αξιοποιήσουμε καλύτερα. Αυτή η παράσταση / ομιλία είναι μια ιδέα της ψυχοθεραπεύτριας / συγγραφέως Νέλης Βυζαντιάδου. Σε δικά της κείμενα συναντιούνται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου ενήλικες, έφηβοι και παιδιά για να γιορτάσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά την επόμενη μέρα. Και φυσικά όλοι και όλες σας είστε καλεσμένοι/ες για να δώσετε χρώμα σε μια γιορτή της ίδιας της ζωής!
Συντελεστές παράστασης
Σενάριο: Νέλη Βυζαντιάδου | Σκηνοθεσία: Ελένη Κοκόζογλου, Βαλεντίνα Παρασκευαϊδου, Νέλη Βυζαντιάδου | Θεατρικό Εργαστήρι SourLiBooM | Θεατρικό Εργαστήρι Casa del Teatro | Γιώργος Τζιαφέττας, μουσικοσυνθέτης – πιανίστας | Χρήστος Χατζηζήσης, ερμηνευτής
Αναλυτικότερα συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι:
Νέλη Βυζαντιάδου, στο ρόλο της αφηγήτριας – ομιλήτριας
Βαλεντίνα Παρασκευαϊδου, στο ρόλο της ταξιδιώτισσας της προηγούμενης μέρας
Ελένη Κοκόζογλου, στο ρόλο της ταξιδιώτισσας της επόμενης μέρας
Οι μαθήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου SourLiBooM:Αμανατίδου Γιώτα, Αρναούτογλου Αγγελική, Γιαννακάκη Βούλα, Χαντζή Φρόσω
Οι μαθητές της Θεατρικής Ομάδας Παιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου Casa del Teatro: Καλογεράς Στέφανος, Καλομοίρης Αριστοτέλης, Νανάς Νικόλαος, Dean Cela
Οι μαθητές/τριες της Θεατρικής Ομάδας Εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου Casa del Teatro: Αβδαρμάνη Χαρά, Γκιλή Στυλιανή – Ελένη, Γκιλής Δαμιανός, Γρατσία Αγγελική, Ζαχαριάδης Μάρκος, Κατσαντώνης Αλέξανδρος, Κατσανού Διονυσία, Κουνατίδου Στυλιανή, Μιχαλοπούλου Λαμπρινή, Παπαδόπουλος Στυλιανός, Πασκουάλ Πανδώρα, Χατζή Ευτυχία, Χατζής Χρίστος
Γιώργος Τζιαφέττας, μουσικοσυνθέτης – πιανίστας
Χρήστος Χατζηζήσης, ερμηνευτής
Λίγα λόγια για τον σύλλογο ‘ΛΑΜΨΗ’
Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ, πιστοποιημένος σύλλογος από το Υπουργείο Υγείας, ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς από όλη τη Βόρειο Ελλάδα των οποίων τα παιδιά προσβλήθηκαν από καρκίνο και νοσηλεύτηκαν στα δύο παιδοογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης (Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο και Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ).
Η ΛΑΜΨΗ βρίσκεται καθημερινώς στα παιδοογκολογικά τμήματα και βασικός σκοπός της, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, είναι η καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική, οικονομική και κοινωνική φροντίδα των πασχόντων παιδιών καθώς επίσης η στήριξη των οικογενειών τους. Ένας ακόμα στόχος του συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.
Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ δεν λαμβάνει καμία κρατική επιδότηση και όλα τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές, από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ίδιος ή άλλοι φορείς και από τα bazaar του. Η ΛΑΜΨΗ στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της αλλά και στην υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών, εταιρειών και φορέων.
Χρήσιμες πληροφορίες για την εκδήλωση
Βασιλικό Θέατρο, 30ης Οκτωβρίου 2 | Ώρα: 19:00 | Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α) | Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από: το γραφείο του συλλόγου ΛΑΜΨΗ (Κλεάνθους 5 & Παπαναστασίου – τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 943 396) | την κυρία Νέλη Βυζαντιάδου κατόπιν επικοινωνίας στο 6932 711101 | το Βασιλικό Θέατρο την ημέρα της εκδήλωσης
Έκθεση φωτογραφίας “Lover’s Room” | PINAKOTHEKE
Η γκαλερί PΙΝΑΚΟΤΗΕΚΕ ξεκινάει μια καινούργια σειρά εκθέσεων με συνεργατική επιμέλεια, χρησιμοποιώντας την φωτογραφική γλώσσα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Το Curation 01 θα φιλοξενήσει στον χώρο της γκαλερί την φωτογραφική έκθεση των Δημήτρη Τριανταφύλλου, Eva Wilson και Λίλη Ζουμπούλη με τίτλο «Lover’s Room».
Ένα δωμάτιο που οι τοίχοι κρύβουν μυστικά, που το φως πιάνει φευγαλέες στιγμές τρυφερότητας και που η σιωπή μιλάει πιο δυνατά από τις λέξεις. Το “Lover’s Room” σας προσκαλεί σε έναν χώρο όπου η αγάπη —πολύπλοκη, οικεία και βαθιά ανθρώπινη— ξεδιπλώνεται με όλη της την ακατέργαστη ομορφιά.
Αυτή η έκθεση αποτελείται από τα έργα τριών διαφορετικών φωτογράφων, καθένας από τους οποίους προσφέρει μια μοναδική οπτική για την οικειότητα που αναζητούμε, τις πολυπλοκότητες που περιηγούμαστε και τη σύνδεση που λαχταρούμε. Κάθε εικόνα αποτυπώνει ένα κομμάτι από έναν κοινό κόσμο: τις ήρεμες χειρονομίες, τα συναισθηματικά τοπία, τις χαρούμενες και οδυνηρές στιγμές που καθορίζουν τις σχέσεις.
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, 18:00-22:00 | Διάρκεια: 14/02 – 14/03/2025 | Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 15:00-20:00 | PINAKOTHEKE, Καρίπη 38, 54624 Θεσσαλονίκη
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ
Εκδήλωση για τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και την αναζήτηση δικαιοσύνης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, οι Μαρία Καρυστιανού, Κώστας Γενιδουνιάς και Παύλος Ασλανίδης, θα βρίσκονται στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Β’ της Νέας Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η ομάδα Diversitas στη Φιλοσοφική ΑΠΘ, φέρνει στο προσκήνιο τις φωνές των οικογενειών των θυμάτων και των ανθρώπων που αγωνίζονται για να μην ξεχαστεί το έγκλημα.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν:
- Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Τεμπών
- Κώστας Γενιδουνιάς, πρώην Πρόεδρος των Ελλήνων Μηχανοδηγών
- Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Τεμπών
Οι ομιλητές θα μιλήσουν για την ανάγκη απόδοσης ευθυνών, τη συνεχιζόμενη μάχη για δικαιοσύνη και τις εξελίξεις στην υπόθεση της τραγωδίας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και στοχεύει να κρατήσει ζωντανή τη συζήτηση γύρω από τα αίτια και τις συνέπειες της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ελλάδα, ενισχύοντας τη συλλογική μνήμη και δράση.
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 | Νέα Φιλοσοφική ΑΠΘ |19.00
Έκθεση «Future Perfect»MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Συντελεσμένο ή τέλειο μέλλον; Με τη διττή ανάγνωση του όρου «Future Perfect» υποβάλλεται ο τίτλος της νέας έκθεσης που παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2025 σε συνδιοργάνωση με το ifa – Institut für Auslandsbeziehungen και το Goethe-Institut Thessaloniki και την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση έχει στον πυρήνα της την αναρώτηση: πώς θα έχουμε ζήσει; Μέσα από τις εικαστικές προτάσεις 19 καλλιτεχνών προκύπτουν ισάριθμες, διαφορετικές απαντήσεις και υποθέσεις για το (συντελεσμένο) μέλλον.
Ταινίες, φωτογραφίες, γλυπτά, αντικείμενα, πίνακες και κολάζ συνθέτουν την εικαστική πρόταση/έκθεση, ως άλλο τρόπο εξέτασης εικασιών για την πορεία της ιστορίας. Σήμερα το μέλλον θεωρείται όλο και περισσότερο ως μια κρίσιμη έννοια. Ακόμα και το πολύ κοντινό μέλλον, παρά την ψηφιακή επιτάχυνση, είναι δύσκολο να προβλεφθεί και φαίνεται αδύνατο να καταλήξουμε σε μια αξιόπιστη κατανόηση για αυτό.
Αν στη νότια περιοχή της Μεσογείου κοινωνίες των πολιτών διεκδικούν και ενσαρκώνουν το μέλλον σε πείσμα της μαζικής αντίστασης που συναντούν, στην Κεντρική Ευρώπη το μέλλον μοιάζει να αποτελεί περισσότερο πηγή ανησυχίας παρά κίνητρο δράσης. Ωστόσο, η ικανότητα να κάνουμε εικασίες, να κατονομάζουμε προθέσεις, προσδοκίες και φόβους και στη συνέχεια να τα κάνουμε αυτά τη βάση για δράση είναι αυτό που κρατάει ενωμένες τις κοινωνίες. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση δημιουργούν χώρους φαντασίας, δράσης (και παιχνιδιού) για το μέλλον και «μεταφράζουν» σημαντικά κοινωνικά ερωτήματα σε καλλιτεχνικές έννοιες.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θούλη Μισιρλόγλου Επιμέλεια: Angelika Stepken, επιμελήτρια και πρώην διευθύντρια της Villa Romana-Φλωρεντία, Philipp Ziegler, επιστημονικός συνεργάτης του ZKM | Μουσείο Νέας Τέχνης-Καρλσρούη, Θοδωρής Μάρκογλου, ιστορικός τέχνης-επιμελητής MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αρβανίτης, Nairy Baghramian, Βαγγέλης Βλάχος, DAS INSTITUT (Kerstin Brätsch & Adele Röder), Mariana Castillo Deball, Cyprien Gaillard, Dani Gal, Λίνα Θεοδώρου, Annette Kelm, Jutta Koether, Armin Linke, Antje Majewski, Henrik Olesen, Γιώργος Σαπουντζής, Nora Schultz, Nasan Tur, Danh Vo, Clemens von Wedemeyer
Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης(εντός ΔΕΘ-Helexpo, Θεσσαλονίκη), 23 Ιανουαρίου – 30 Μαρτίου 2025
Current / Inner στο Apodec
H Μαρία Βύρρα προσκαλείται από το Apodec στη σειρά εκθέσεων KATI.
Η σύνθεση του έργου “Current / Inner“ της Μαρίας Βύρρα είναι ένας διάλογος μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, ο οποίος εξετάζει τις αφηρημένες καταγραφές της μνήμης και τις ψυχικές καταστάσεις. Τα έργα της, όπως προκύπτει από την περιγραφή, αντλούν από καθημερινές συναισθηματικές και ιδεολογικές προβληματιστικές φόρμες, συνδυάζοντας την έννοια της μνήμης και της ταυτότητας με μια ενσωματωμένη φόρμα αφαιρετικής τέχνης. Με την επιμέλεια της Τένιας Μενεγάκη και τον σχεδιασμό της έκθεσης από τις Νανά Καντσά και Τένια Μένεγάκη, τα έργα αυτά αναδεικνύουν την ένωση της προσωπικής και πνευματικής αναζήτησης της καλλιτέχνιδας μέσω φορμαλιστικών στοιχείων.
Η ποίηση που συνοδεύει την παρουσίαση, σε ένα αφαιρετικό και συναισθηματικό ύφος, προσφέρει μια πιο βαθιά ερμηνεία των έργων της Βύρρα. Οι εικόνες που δημιουργούνται με λέξεις, όπως το «πατάς στο χώμα» και «η πέτρα μαύρη», ενισχύουν την αίσθηση της υλικότητας, της φύσης και της μετάβασης, ίσως συμβολίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η καλλιτέχνις συνδέει τις συναισθηματικές και πνευματικές καταστάσεις με τα καθημερινά υλικά και τις εμπειρίες. Οι φράσεις «νερό μπλε» και «μαύρο και μολυσμένο» φέρνουν στο προσκήνιο μια αντιπαράθεση μεταξύ του καθαρού και του μολυσμένου, της ανανέωσης και της φθοράς—θέματα που είναι παρόντα στο έργο της.
Το έργο της Βύρρα φαίνεται να προσκαλεί τον θεατή να συμμετάσχει σε έναν διάλογο, όπου η τέχνη είναι ταυτόχρονα προσωπική και οικουμενική, μεταφέροντας μηνύματα που διαρκούν πέρα από τον χρόνο.
Η Μαρία Βύρρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2013 αποφοίτησε από την Ανώτατή Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με πτυχίο στη Ζωγραφική (καθηγητές εργαστηρίου – Πάνος Χαραλάμπους και Μιχάλης Μανουσάκης), ενώ παρακολούθησε Γλυπτική με τους καθηγητές Νίκο Τρανό – Θεόδωρο Παπαγιάννη και Σκηνογραφία με την Λίλυ Πεζάνου, νωρίτερα σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Δομικών έργων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
www.mariavyrra.com
Πατάς στο χώμα,
εκεί που η υγρασία βγαίνει
σαν σφιγμένο θρόισμα.
Πράσινη, κίτρινη, μισοθαμμένη.
Γκρίζα εικόνα,
αέρας στεγνός,
σύννεφο χιονισμένο παγώνει την αναπνοή.
Η πέτρα μαύρη,
Πέφτει και μένει εκεί,
Στο υγρό χώμα.
Νερό μπλε,
Παραμέσα σκοτεινό ,
Μαύρο και μολυσμένο
Ποτίζει, ξεβράζει και επιστρέφει.
APODEC, Βέροιας 4, 54625, Θεσσαλονίκη. [email protected], KATI 18, CURRENT/INNERMaria Vyrra, Επιμέλεια: Τένια Μενεγάκη, Σχεδιασμός: Τένια Μενεγάκη, Νανά Καντσά, Εγκαίνια παρουσία της καλλιτέχνιδος: , Παρασκευή 31/01/2025, 7:30μμ, Διάρκεια έκθεσης: 31/01-15/02/2025, Ωράριο: , Τετάρτη και Σάββατο 12-3μμ, Πέμπτη και Παρασκευή 5-8μμ
Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ο Έυοσμος και το Ελευθέριο-Κορδελιό, η Δυτική Θεσσαλονίκη στο σύνολό της, έχει όλες τις προϋποθέσεις και είναι δίκαιο, να γίνει Πόλος Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Η “Κίνηση Πολιτών – Μητροπολιτικό Πάρκο ΔΕΘ για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη” θα παρουσιάσει και θα συζητήσει στην εκδήλωση-διάλογο που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, αυτές τις δυνατότητες και προοπτικές.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57) και η παρουσίαση των προτάσεων της Κίνησης Πολιτών θα γίνουν από τους Γιάννη Μαγκριώτη (πρώην βουλευτή και υπουργού), Νίκου Παπαμίχου (Χωροτάκτη, Πολεοδόμο), Μαίρη Ανανιάδου-Τζημοπούλου (ομοτ. καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ), Γιώργο Τρελόπουλο (Αγγειοχειρουργό, Διευθυντή ΕΣΥ).
Κατά την προσέλευση της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα διανεμηθούν από τον Δήμο για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών.
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025 | Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου | 19.00-21.00