Οι «Τρεις Αδερφές» κάνουν ψηφιακή πρεμιέρα στο Youtube από το Ίδρυμα Ωνάση
Στο κανάλι του ιδρύματος Ωνάση
Μετά την παράσταση των Αζα-Ισινικορη «Καθαρή Πόλη» που ταξίδεψε ψηφιακά στο Μόναχο, ένας από τους συμαντικότερους οργανισμούς στο γερμανόφωνο κόσμο επικυρώνει την ψηφιακή του συνεργασία με την στέγη φέρνοντας στο ψηφιακό κανάλι του ιδρύματος Ωνάση τις «Τρεις αδερφές» του Άντον Τσέχοφ σε σκηνοθεσία της Susanne Kennedy για 48 ώρες.
Οι τρεις αδελφές, η Μάσα, η Όλγα και η Ίρινα, ονειρεύονται να εγκαταλείψουν τη ρωσική επαρχία για μια πιο συναρπαστική ζωή – «στη Μόσχα»! Η κοινωνία είναι σε αναταραχή, αλλά οι αδελφές είναι ακινητοποιημένες από τον τρόμο μπροστά στον δικό τους θάνατο και από τον φόβο ότι οι ζωές τους θα παραμείνουν στάσιμες. Το μέλλον προμηνύεται πολλά υποσχόμενο, αν και καμιά τους δεν γνωρίζει τι πρόκειται να φέρει.
Το κλασικό έργο του Τσέχωφ, «Τρεις αδελφές», έχει ανέβει αναρίθμητες φορές στη σκηνή από το 1901 και συχνά ερμηνεύεται ως συμβολικό για την παρακμή της προεπαναστατικής μεγαλοαστικής κοινωνίας. Οι αδελφές, όποια εποχή κι αν έχουν παιχτεί, εκφράζουν τη λαχτάρα για απόδραση από το παρόν. «Συμβαίνει τώρα; – Είναι μια ιστορία που συνέβη χθες, αλλά ξέρω ότι είναι αύριο.»
Η Σουζάνε Κένεντι επιχειρεί να απελευθερώσει τις αδελφές και προτείνει μια αλλαγή προοπτικής: Κι αν τελικά ο χρόνος είναι κυκλικός και ζούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας ξανά και ξανά; Στον Νίτσε, η ιδέα της αέναης επανεμφάνισης σημαίνει να είναι κανείς σε συνεχή ετοιμότητα, ή μια απόλυτη επιβεβαίωση. Ίσως οι άνθρωποι να μην ελέγχουν τη μοίρα τους. Ίσως να εμπλέκονται τελείως διαφορετικές επιρροές. Ο Νίτσε διερωτάται εάν θα κάναμε διαφορετικές επιλογές αν οι ζωές μας επαναλαμβάνονταν ατελείωτα – εάν θα μας επηρέαζε λιγότερο η επιθυμία να ελέγξουμε το μέλλον από την επιθυμία για απελευθέρωση.
Στην παράσταση χρησιμοποιούνται στροβοσκοπικοί φωτισμοί. Ορισμένες συχνότητες θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιληπτικές κρίσεις.
https://youtu.be/RgWxk1rHWOg
Με τις/τους: Manuela Clarin, Kristin Elsen, Marie Groothof, Walter Hess, Eva Löbau, Christian Löber, Benjamin Radjaipour, Sibylle Sailer, Anna Maria Sturm
Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Rodrik Biersteker, Richard Janssen Σκηνοθεσία: Susanne Kennedy Σκηνικά: Lena Newton Φωτισμοί: Rainer Casper Κοστούμια: Teresa Vergho Ηχητικός σχεδιασμός: Richard Janssen Δραματουργία: Helena Eckert
Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους Διάρκεια: 74 λεπτά Πρεμιέρα: Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 21:00 Διαθέσιμο για 48 ώρες