Agenda

Όλα όσα ακυρώνονται στην Θεσσαλονίκη λόγω κοροναϊού – Η λίστα θα ανανεώνεται

Όλα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι αυτή την στιγμή.

Parallaxi
όλα-όσα-ακυρώνονται-στην-θεσσαλονίκη-503341
Parallaxi
Εικόνα: Ελπίδα Νικολαΐδου

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα που θα ανανεώνεται συνεχώς με εκδηλώσεις που έχει ανακοινωθεί ότι ακυρώνονται λόγω του κοροναϊού.

Εκδηλώσεις

Αναβολή εγκαινίων έκθεσης των συμμετοχών του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων των πρώην Στάβλων Παπάφη

Αναβάλλονται τα εγκαίνια έκθεσης των συμμετοχών του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων «Δημιουργία Χώρου Εγκαταστάσεων Κοινής Ωφέλειας στο Ο.Τ. που περικλείεται από τις οδούς Αλοννήσου-Μυκόνου-Άνδρου-Σιδηροκάστρου(πρώην Στάβλοι Παπάφη)», που ήταν προγραμματισμένα για την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020.

Επισημαίνεται ότι η έκθεση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 20 Μαρτίου 2020 θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία η οποία θα γίνει γνωστή με ανάλογη ανακοίνωσή μας.

Ακύρωση εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος 

Οι εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 ακυρώνονται για προληπτικούς λόγους.

Αναβάλλεται η μουσική συνάντηση συναυλία καλλιτεχνών ΑμεΑ

Για προληπτικούς λόγους αναβάλλεται η μουσική συνάντηση συναυλία καλλιτεχνών ΑμεΑ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020μέχρι νεωτέρας. Με δεδομένα τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού κρίνεται απαραίτητη η αναβολή μιας τέτοιας εκδήλωσης, λόγω της συνάθροισης σε κλειστό χώρο ευπαθών ομάδων. Η συναυλία δεν ματαιώνεται, απλώς αναβάλλεται. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη νέα ημερομηνία.

Ορκωμοσία του ΠΑΜΑΚ

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοίνωσε την ματαίωση της ορκωμοσίας της 5ης Μαρτίου 2020. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του τμήματος τονίζεται: «Η προγραμματισμένη ορκωμοσία του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της 5ης Μαρτίου 2020, ματαιώνεται ως αναγκαίο προληπτικό μέτρο κατά της διάδοσης του κορωνοϊού».

Αναβάλλονται τα εγκαίνια έκθεσης του ΜΙΕΤ

Τα εγκαίνια μιας από τις πιο σημαντικές εκθέσεις στην πόλη αυτό το μήνα, στο ΜΙΕΤ της Β. Όλγας, στη βίλα Καπαντζή αναβάλλονται. Η ανακοίνωση: Εικόνα αρχείου Μετά τις σημερινές εξελίξεις, τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης “ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ H ταχυδρομική Ιστορία της Θεσσαλονίκης» αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας”.

«Βραδιά του Ευχαριστώ» του Make-A-Wish Greece

Ο Οργανισμός Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη αναβάλλει την ετήσια εκδήλωσή του «Βραδιά του Ευχαριστώ» στην πόλη. Στη λήψη της απόφασης συνέβαλε η ευαισθησία του Οργανισμού απέναντι στα παιδιά και την υγεία τους. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Αναστολή εκδηλώσεων στο Ε.Κ.Θ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προχωράει στην αναστολή όλων των εκδηλώσεων και συσκέψεων που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στους χώρους του για χρονικό διάστημα δυο εβδομάδων, μέχρι τις 12 Μαρτίου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα την αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων κοινού, στο πλαίσιο των γενικότερων προληπτικών μέτρων που καλούμαστε να πάρουμε μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Από την παρούσα απόφαση εξαιρούνται έκτακτες συνελεύσεις που αφορούν κρίσιμα εργασιακά προβλήματα για την πόλη και τους εργαζόμενους που τυχόν θα προκύψουν.

Αναβολή προγραμματισμένης διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ

Ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη διανομή τροφίμων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD) η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 27/2 και Παρασκευή 28/2/2020 λόγω αποφυγής μετάδοσης λοίμωξης του αναπνευστικού κάθε είδους. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για το χρόνο πραγματοποίησης νέας διανομής.

Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στο τηλ. 2310509026, 2310509002, 23105090003, 2310509041, 2310509021

Καρναβαλικές εκδηλώσεις και Κούλουμα 2020

Δήμος Θερμαϊκού

Ακυρώνονται, για λόγους πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού, όλες οι προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων και αυτών της Καθαράς Δευτέρας, στο Δήμο Θερμαϊκού κατόπιν απόφασης του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Δήμος Νεάπολης- Συκεών 

Ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στο δήμος Νεάπολης- Συκεών, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για ματαίωση όλων των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, για λόγους πρόληψης της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Επίσης, το ερχόμενο τριήμερο, με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής, ο δήμος Νεάπολης- Συκεών θα προχωρήσει σε επιπλέον απολύμανση σε όλα τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Επιπλέον, απολύμανση θα γίνει στα ΚΑΠΗ, στα ΚΗΦΗ, στα ΚΔΑΠμαΑ, στα ΚΔΑΠ, στα δημοτικά Ωδεία, στις δημοτικές βιβλιοθήκες, στα πολιτιστικά κέντρα, στα γυμναστήρια, και εν γένει σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τις δημοτικές υπηρεσίες και τις δημοτικές δομές.

Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης καθώς και οι προβολές ταινιών(κινηματογράφος) δεν θα πραγματοποιηθούν για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Δήμος Παύλου- Μελά

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η Διεύθυνση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, ανακοινώνει ότι ακυρώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί από σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στον Δήμο Παύλου Μελά.

  • ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 18.30, Βιβλιοθήκη Πολίχνης «Θεόκλητος Καρυπίδης» Αφήγηση αποκριάτικων παραμυθιών και εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 17.00 & 18.30, Ευκαρπία Πατινάδα στους δρόμους και λαϊκό παραδοσιακό γλέντι στην Πλατεία Δημοκρατίας
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11.00, Πολίχνη

Καρναβαλική παρέλαση

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11.00, πρώην στρατόπεδο ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Καθαρά Δευτέρα

Κούλουμα

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, έχουν προετοιμαστεί πλήρως για να αντιμετωπίσουν με οργανωμένο σχέδιο κάθε ανάγκη, που ενδεχομένως θα προκύψει, σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πώς ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια μετά από την απόφαση του υπουργείου.

Κ.Ε.ΔΗ.Θ.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια, η Κ.Ε.ΔΗ.Θ. ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο του 4ημέρου αποκριάτικου εορτασμού (28/2-2/3) στην πλατεία Δικαστηρίων.

Δήμος Θέρμης

Κατόπιν σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης ακυρώνονται.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ο δήμος Ωραιοκάστρου κάνει γνωστό ότι, έπειτα και από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας περί ματαίωσης των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικούς λόγους θα προχωρήσει στην ακύρωση του συνόλου των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη

Μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊου ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν από αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Δήμος Λαγκαδά

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα λόγω του κοροναϊού ο δήμος Λαγκαδά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες ότι οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις δε θα πραγματοποιηθούν για προληπτικούς λόγους. Ταυτόχρονα συστήνει στους συλλόγους που έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις από σήμερα 27.02.2020 και έως την Καθαρά Δευτέρα 02.03.2020 να σεβαστούν και να ακολουθήσουν τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα