Ωραίες ιδέες για το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη!

Υπέροχα πράγματα στην πόλη σου φωνάζουν να βγεις έξω το βράδυ της Τρίτης!

Parallaxi
ωραίες-ιδέες-για-το-βράδυ-της-τρίτης-στ-1031097
Parallaxi

Υπέροχα πράγματα για να κάνεις απόψε το βράδυ στην πόλη, από θεατρικές παραστάσεις μέχρι εκθέσεις!

Ιλιάδα του Ομήρου | Θέατρο Αυλαία

Σε 90΄ όλη η Ιλιάδα του Ομήρου μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία. Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί που συγκρούονται, αφηγούνται, τραγουδούν και συγκινούν σε 30 και πλέον ρόλους σε ένα σπουδαίο αντιπολεμικό έπος με νοήματα και αφηγήσεις που απαντώνται στο σήμερα. Όλη η Ιλιάδα είναι πλεγμένη γύρω από τον Αχιλλέα, έναν ήρωα που εντυπωσιάζει με το κάλλος του, την αδυσώπητη αγριότητά του στη μάχη, αλλά και την τρυφερότητα του στην καθημερινότητα. Ένας νέος, γοητευτικός και αλαζόνας, θυμώνει και συμπαρασύρει στον όλεθρο εκατοντάδες ζωές! Ένα έργο που μας θυμίζει την ανθρώπινη υπόσταση, την τρωτή μας φύση, τα πάθη και τα λάθη των ανθρώπων που μπορούν να οδηγήσουν ολόκληρα έθνη στον όλεθρο και την καταστροφή.

Μία διασκευή από την ομάδα του Μικρού Βορρά που θέλει να εστιάσει στην αποκάλυψη τόσο της ομορφιάς όσο και της φρίκης. Στην αγριότητα του πολέμου αλλά και την ομορφιά της γενναιότητας και της αγάπης. Μέσα από μια σύγχρονη οπτική, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, με ποικίλα αφηγηματικά μέσα και τεχνικές θεάτρου, δίνεται μία νέα “πνοή” στο ομηρικό έπος με αναφορές που αγγίζουν το σήμερα και τις μάχες που δίνουμε στο παρόν.

Συντελεστές/ριες: Θεατρική ∆ιασκευή: Μικρός Βορράς | Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς | Φιλολογική Επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά | Σκηνοθεσία – φωτισμός: Τάσος Ράτζος | Σκηνικό-Κοστούµια-Κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά | Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Παπαδηµητρίου | Επιµέλεια Κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος | Μακιγιάζ-χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης | Συνεργάτης Διαδραστικού Μέρους: Αύρα Αυδή | Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Ηθοποιοί: Μαρία Ματσίκα, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Νεφέλη Μπένου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

*Τρίτη 8 Απριλίου στις 21:30 στο Θέατρο Αυλαία 

4ο U_th Festival | Θέατρο Αυλαία

Η εταιρεία θεάτρου αντίρρηση διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά το U_th Festival, τη μεγαλύτερη γιορτή εφηβικού θεάτρου στην Ελλάδα. Ετοιμαστείτε να ζήσετε επτά ημέρες γεμάτες παραστάσεις και εκδηλώσεις από νέους για νέους!

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει παραστάσεις από 27 εφηβικές θεατρικές ομάδες, που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη σκηνή. Αποκλειστικά στα πλαίσια του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να απολαύσει τρεις ξεχωριστές βραδινές παραστάσεις , καθώς και μία βραδιά stand up comedy. Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτή την εβδομάδα γεμάτη τέχνη και δημιουργικότητα, όπου νέοι καλλιτέχνες και θεατές από όλη την Ελλάδα, συναντιούνται για να γιορτάσουν το εφηβικό θέατρο.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 8/4

  • 10:00-11:00 Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ

«Anti -GONE now», της Έλενας Ζαφειριάδου, βασισμένο στο σενάριο της Melissa Cooper, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιήλ

  • 11:30-12:30 Εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ

«Μια πόλη μαγική», συρραφή θεατρικών κειμένων κλασικών συγγραφέων σε σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια Χριστόφορου Αντωνιάδη

  • 13:00-14:00 19Ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

«Τα ταξίδια του μικρού πρίγκιπα», βασισμένο στο βιβλίο «Ο μικρός πρίγκιπας»  του Αntoine De Saint Exupery, σε διασκευή Δημήτρη Αδάμη, Χρύσας Νίκα, Σταυρούλας Τσέλιου σε σκηνοθετική συνεργασία Ευλαμπίας Δαυίδου, Φωτεινής-Σοφίας Παπαδοπούλου και Σταυρούλας Τσέλιου

  • 21:30 «Ομήρου Ιλιάδα» από την Εταιρεία Θέατρου Μικρός Βορράς

Φεστιβάλ Θυμέλη 2025- 9η συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων | Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς σας προσκαλεί στην Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Σχημάτων «ΘΥΜΕΛΗ», ένα θεσμό που πραγματοποιείται για 9η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Η Έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 07 Απριλίου έως την Κυριακή 13 Απριλίου.

Τρίτη 08.04 «Δωδέκατη Νύχτα» – Θεατρική Ομάδα «Studio Έργον»

Αφηγήτρια ταινιών | Θέατρο Τ

Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο ΠΛΥΦΑ στην Αθήνα, η «Αφηγήτρια ταινιών» του Χιλιανού Ερνάν Ριβέρα Λετελιέρ, η νέα συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Τροχιές («Προσοχή: Εκτελούνται Έργα») και της νεοσύστατης Laterna Magica, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Τ από τις 17 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Για 8 βραδιές, ο σκηνοθέτης Νικόλας Λαμπάκης μετατρέπει τη σκηνή του Τ στο σαλόνι της νεαρής αφηγήτριας ταινιών, την οποία ενσαρκώνει η Νοεμή Βασιλειάδου, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει μία από τις περίφημες αφηγήσεις της.

Σε ένα ξηρό και άνυδρο τοπίο στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, η ζωή κυλά δύσκολα για τους κατοίκους. Οι περισσότεροι είναι πάμφτωχοι εργάτες στα ορυχεία νίτρου και δεν έχουν καν τη δυνατότητα να πάνε στον κινηματογράφο, τη μοναδική επιλογή διασκέδασης που προσφέρει η περιοχή τους. Έτσι, ένα χαρισματικό κορίτσι αναλαμβάνει να παρακολουθεί η ίδια ταινίες και στη συνέχεια να τις αφηγείται στους συγχωριανούς της. Το σπίτι της μετατρέπεται σε μια ιδιότυπη σκηνή, όπου με αξιοθαύμαστη αφηγηματική ικανότητα το κορίτσι ζωντανεύει τις ταινίες. Μέσω της ιδιόμορφης καλλιτεχνικής της ιδιότητας, η μικρή αφηγήτρια ονειρεύεται μια άλλη ζωή, πέρα από τα στενά όρια της κοινωνικής πραγματικότητας που την περιβάλλει. Μέχρι που η έλευση της τηλεόρασης αλλάζει τα πάντα.

*Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη |  Τρίτη στις 21:30

Το θέατρο στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της δικτατορίας: ανάμεσα στο θεσμικό ΚΘΒΕ και το πρωτοποριακό Θεατρικό Εργαστήρι της «Τέχνης» | Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης 1967–1974. Κουλτούρες σε αντιπαράθεση: Ζωή – Τέχνη – Προπαγάνδα, την Τρίτη 8 Απριλίου 2025, ώρα 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11) συζήτηση για το θέατρο στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της Δικτατορίας. Το πρωτοποριακό Θεατρικό Εργαστήρι της «Τέχνης» και το θεσμικό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα σε ρεπερτόριο που θα του επέτρεπε η χουντική εξουσία και, κυρίως προς τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας, σε πιο τολμηρά θεατρικά έργα. Το Θεατρικό Εργαστήρι της «Τέχνης» αποτέλεσε τον κατεξοχήν θεατρικό χώρο αντίστασης και καλλιτεχνικής διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Ανέβασε έργα με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και γνώρισε λογοκρισία και διώξεις από το καθεστώς.

Ο Δημήτρης Ναζίρης, σπουδαστής τότε της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας. Η Ελένη Μακίσογλου και ο Στέλιος Γούτης, ηθοποιοί που συμμετείχαν στον Φοιτητικό Όμιλο Θεάτρου Κινηματογράφου, υπήρξαν από τα ιδρυτικά μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου της «Τέχνης».

Ομιλητές: Ελίζα Θεοδωράνου, θεατρολόγος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, Στέλιος Γούτης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ελένη Μακίσογλου, ηθοποιός, Δημήτρης Ναζίρης, ηθοποιός.

Συντονισμός: Ελίζα Θεοδωράνου, θεατρολόγος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ.

Τρίτη 8 Απριλίου 2025, 19:00-21:00 | Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη

Λατρευτική Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Σε ιστορικούς βυζαντινούς ιερούς ναούς, τοπόσημα και μνημεία της UNESCO θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 4 έως τις 12 Απριλίου η «Λατρευτική Εβδομάδα», που διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με ιστορία μεγαλύτερη των δύο δεκαετιών.

ΤΡΙΤΗ 8/4 ώρα 18:30 

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας 

του Πολωνού Φωτογράφου Tomasz Mościcki με θέμα το Άγιον Όρος, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται υλικό από την προετοιμασία και τον εορτασμό του Αθωνικού Πάσχα. 

ΤΡΙΤΗ 8/4 ώρα 19:30 

Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ, 

«To λυπημένο έαρ των Ποιητών » 

Τα Θεία & Ανθρώπινα Πάθη στη σύγχρονη Εηνική ποίηση 

Ανάγνωση ποιημάτων για το Θείο & ανθρώπινο πάθος, από ηθοποιούς και τους εν ζωή δημιουργούς, συνοδεία 3 εγχόρδων (τσέλο, βιολί) 

Ποιήματα των: Χριστιανόπουλος, Θέμελης, Πεντζίκης, Βαφόπουλος, Ασλάνογλου, Καρούζος, Βρεττάκος, Ελύτης, Παλαμάς, Ρίτσος κ.ά. Σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ 

Βάλλυ Νομίδου – Γιώργος Αγρότης – Χάρης Κοντοσφύρης | Γκαλερί Λόλα Νικολάου

Σε μια εγκατάσταση τριών αυτόνομων έργων η εικαστική τελετουργία της Βάλλυς Νομίδου δομείται δονούμενη από πλαστικότητα και οξύτητα ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια λεπτεπίλεπτη, αλλά δυναμική διαδικασία ένωσης κατακερματισμένων στοιχείων , όπου ομολογείται τόσο η ένταση τομών, όσο και η ανάγκη επούλωσής τους. Επάλληλες ρυθμικές συνδέσεις λειτουργούν προς την αντίληψη δημιουργίας ολότητας σε ένα παιχνίδι συνομιλίας ανάμεσα στην ‘υλικότητα’ και τη ‘σκιά’ της.

Με σουρεαλίζουσα και παιγνιώδη διάθεση η ζωγραφική μικρών διαστάσεων του Γιώργου Αγρότη διερευνά τη σύνθετη αλληλεπίδραση μεταξύ καλλιτεχνικής παραγωγής και προσωπικής εμπειρίας. Πολύ πέραν των συμβάσεων της αναπαράστασης η αφήγησή του υπερβαίνει την απλή οπτική περιγραφή των εικόνων που δημιουργεί, καθώς πλάθονται ποικίλοι συσχετισμοί ανάμεσα στα επί μέρους στοιχεία/ρεάλια του κάθε εικαστικού συνόλου.

Το αμίλητο νερό – πετώντας νερό στο φεγγάρι είναι ένα συνεργατικό πολύπτυχο έργο με υλικά της B&T Composites των: Σοφίας Αντωνακάκη (ήχος), Στέλιου Καρά (γλυπτικές κατασκευές), Χάρη Κοντοσφύρη (εγκατάσταση στο χώρο), Βασίλη Σέντζα (σχεδιασμός μικρογλυπτών), που λειτουργεί ως μεταφορά και μετωνυμία της αλήθειας. Πρόκειται για μια αλληγορία/καθρέφτη του Κ(κ)όσμου με ποιητικές αναφορές που δομείται σε συμφραζόμενα παραμυθιού.

[σχόλια Θάλειας Στεφανίδου]

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00 | Διάρκεια έκθεσης: 20.03 –25.04.2025

«Ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. 17ος-20ος αιώνας» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Η έκθεση «Ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. 17ος-20ός αιώνας» παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους εντυπώθηκε η πόλη μας στις σκέψεις και τις καρδιές όσων την επισκέφτηκαν και διέμειναν σ’ αυτήν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τον 17ο αιώνα μέχρι και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Η έκθεση στηρίζεται πρωταρχικά στο πλούσιο πρωτογενές αρχειακό υλικό του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, κυρίως στις καρτ-ποστάλ και σε αδημοσίευτα έγγραφα από το Ιστορικό Δημοτικό Αρχείο και τις Ιδιωτικές του Συλλογές, τα οποία αποτελούν μοναδικές πηγές πληροφόρησης για όλα όσα παρατηρούσαν οι ταξιδιώτες, είτε τις αρχαιότητες της πόλης, είτε το σύγχρονο αστικό τοπίο, είτε τους ανθρώπους και τον καθημερινό τους βίο.

Πληροφορίες:

Ισόγειος χώρος του Μεγάρου Μπίλλη, Αγίας Σοφίας 2, Πλατεία Ιπποδρομίου | Διάρκεια έκθεσης έως 11 Απριλίου 2025 | Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 08:00 μέχρι τις 15:00 και κάθε Πέμπτη, από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

«Ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. 17ος-20ος αιώνας» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Η έκθεση «Ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. 17ος-20ός αιώνας» παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους εντυπώθηκε η πόλη μας στις σκέψεις και τις καρδιές όσων την επισκέφτηκαν και διέμειναν σ’ αυτήν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τον 17ο αιώνα μέχρι και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Η έκθεση στηρίζεται πρωταρχικά στο πλούσιο πρωτογενές αρχειακό υλικό του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, κυρίως στις καρτ-ποστάλ και σε αδημοσίευτα έγγραφα από το Ιστορικό Δημοτικό Αρχείο και τις Ιδιωτικές του Συλλογές, τα οποία αποτελούν μοναδικές πηγές πληροφόρησης για όλα όσα παρατηρούσαν οι ταξιδιώτες, είτε τις αρχαιότητες της πόλης, είτε το σύγχρονο αστικό τοπίο, είτε τους ανθρώπους και τον καθημερινό τους βίο.

Πληροφορίες:

Ισόγειος χώρος του Μεγάρου Μπίλλη, Αγίας Σοφίας 2, Πλατεία Ιπποδρομίου | Διάρκεια έκθεσης έως 11 Απριλίου 2025 | Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 08:00 μέχρι τις 15:00 και κάθε Πέμπτη, από τις 08:00 μέχρι τις 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

«Σικελιώτης / Τάσσος: Μια φιλία με κοινές ρίζες» | Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ

Μία συνδιοργάνωση με την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου και το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εντάσσεται στα 59α Δημήτρια Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται θεματικά, περισσότερα από 150 έργα, ζωγραφικά, σχέδια και χαρακτικά των δύο καλλιτεχνών προερχόμενα από μουσεία, ιδρύματα, συλλέκτες και τις συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος. Ξεχωρίζουν: Η Καλλιέργεια του Καπνού (12,40 μ.) των Τάσσου και Λουκίας Μαγγιώρου, οι τέσσερις Αρχόντισσες των ρεμπέτικων τραγουδιών του Τάσσου, οι Αρχαϊκοί Χοροί του Σικελιώτη για το Νέο Θέατρο (για πρώτη φορά), λατέρνα με ζωγραφική Σικελιώτη και έργα του σχετικά με το ρεμπέτικο, η σειρά γκουάς του Τάσσου για την ΑΓΕΤ-Ηρακλής με θέματα κατοχής λίγο πριν τον θάνατό του. Το πλούσιο αρχειακό υλικό για τους δύο καλλιτέχνες και την εποχή τους, αναδεικνύει λιγότερο γνωστές διαστάσεις της τέχνης τους, όπως η σημαντική τους παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Σικελιώτης και ο Τάσσος (Αλεβίζος) είναι δύο ξεχωριστές προσωπικότητες της νεοελληνικής τέχνης που πέρασαν από τα έντονα βιώματα της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου, από τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση και έζησαν έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Πέρα από τη μακρόχρονη φιλία τους, αυτοί οι «παράλληλοι βίοι» χαρακτηρίζονται από ορισμένα «σημεία συνάντησης», όπως η Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Ε.Α.Μ. καλλιτεχνών, η ομάδα «Στάθμη», το ενδιαφέρον για τη χαρακτική και τη διάδοση της τέχνης και η συμμετοχή τους σε πολλές κοινές ομαδικές και περιοδεύουσες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μια πρόσθετη διάσταση αφορά τη δραστηριότητά τους στη Θεσσαλονίκη με εκθέσεις («Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία ‘Τέχνη’», «Διαγώνιος», «Κοχλίας»), ομιλίες, παρουσιάσεις εκδόσεων και παραγγελίες-αγορές έργων.

*Τρίτη: 9:00-14:00

Προβολή ντοκιμαντέρ Far. Go. Bots με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, στις 8 Απριλίου 2025, ο Φάρος του Κόσμου της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με τον δήμο Αμπελοκήπων σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ Far. Go. Bots., σε σκηνοθεσία Άγγελου Τσαούση και παραγωγή Filmografik Productions.

Πληροφορίες: Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων | 17:00 

12ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι επιφυλάσσει το 12ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (ΦΠΘ) την άνοιξη του 2025. Τρεις χώροι-ορόσημο της συμπρωτεύουσας, η Αποθήκη Δ’ του Λιμανιού, το Μέγαρο Μουσικής και το Δημαρχιακό Μέγαρο (φουαγιέ), θα φιλοξενήσουν από τις 28 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου τον μουσικό θεσμό που έχει καθιερωθεί ως κυρίαρχος «χώρος» προβολής του σύγχρονου πιανιστικού γίγνεσθαι. «Επιχειρούμε να παρουσιάσουμε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα αγγίξει κάθε φιλόμουσο. Αρωγοί στην προσπάθειά μας εξαιρετικοί καλλιτέχνες με «φρέσκιες» προτάσεις. Η κλασική μουσική μπορεί να είναι σημερινή, επίκαιρη και το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης στοχεύει σε αυτό.», Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, πιανίστας και διοργανωτής Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 8 Απριλίου / Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης – Το όραμα και ο φόβος του ερμηνευτή, εργαστήριο (Αποθήκη ΄Δ, Λιμάνι)

Τρίτη 8 – Πέμπτη 10 Απριλίου / Δημήτρης Τουφεξής – Masterclass πιάνου (Αποθήκη ΄Δ, Λιμάνι)

Φώνισσες | Μικρή Σκηνή

Τι είναι παράδοση; Ποια είναι “η δική μας” παράδοση; Τι την κάνει να είναι δική μας;

Μια προσπάθεια επανοικειοποίησης από τέσσερις θηλυκότητες, με τις φωνές μας να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ή και όχι αυτό θα εξαρτηθεί. Περιηγούμαστε ανακαλύπτοντας και σας καλούμε να έρθετε μαζί μας σε αυτή την ανακάλυψη. Θα τραγουδήσουμε στα ελληνικά, παραδοσιακά και λαϊκά, ίσως και έξω από αυτά. Και τι είναι άραγε τα είδη μουσικής από μόνα τους;

Έλενα Γλυκοκοκάλου: φωνή και κιθάρα | Λυδία Ιωάννου: φωνή και κρουστά | Χριστίνα Καλού: φωνή και κρουστά | Ευθυμία Σεμερτσίδου: φωνή και πλήκτρα

8 Απριλίου στη Μικρή Σκηνή

Σε περιμένουμε!

Τρίτη 8 Απριλίου| Μικρή Σκηνή (Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα)  Έναρξη: 21:20 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα