SKG TASTE ME: Μεξικάνικες Τετάρτες και δωρεάν Pastry Masterclass με διάσημη υπογραφή
Γαστρονομικά events που δεν πρέπει να χάσεις στη Θεσσαλονίκη.
SKG TASTE ME, η στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.
Mεξικάνικες Τετάρτες στο Bad Habit
To Βad Habit σε συνεργασία με τον executive chef Κωνσταντίνο Βανίδη από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και για κάθε Τετάρτη μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου, ετοιμάζουν και παρουσιάζουν ένα ειδικό μενού αφιερωμένο στο Μεξικό. Για πέντε συνεχόμενες Τετάρτες στο Bad Habit θα συμβαίνει ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων με προορισμό το Μεξικό ως μία εμπειρία γνωριμίας με την κουζίνα του και τις αυθεντικές μεξικανικές συνταγές ακολουθώντας πιστά τον τρόπο των ντόπιων, ενός ανεξερεύνητου για αρκετούς τόπου, πέρα από τα όρια της Ευρώπης των γνώριμων γεύσεων.
*Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, στο Bad Habit (Κολοκοτρώνη 18-20), T. 231 066 8330, Facebook
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Masterclass Ζαχαροπλαστικής με τον Γιώργο Αυγέρο
Ένα μοναδικό Pastry Masterclass θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ όσοι επισκεφθούν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης (Eρμού 45). Ο αναγνωρισμένος Chef Ζαχαροπλαστικής Γιώργος Αυγέρος θα μας μυήσει στον κόσμο των Restaurant Desserts μέσα από το ομότιτλο σεμινάριο, σε δύο κύκλους: Την Τετάρτη 29/1, από τις 12.00 έως τις 16.00 και από τις 17.00 έως τις 21.00. Ο μέχρι πρότινος AMBASSADOR της σοκολάτας BELCOLADE και καταξιωμένος στον χώρο της ζαχαροπλαστικής Γιώργος Αυγέρος, έχει διατελέσει Pastry Chef στα περισσότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα τον βρίσκουμε ως Executive Pastry Chef στο Sani Club. Ο κορυφαίος Pastry Chef θα μας δείξει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και τους μοντέρνους τρόπους παρουσίασης για ένα μοναδικό dessert!
Δήλωσε συμμετοχή εδώ!
*Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, από τις 12.00 έως τις 16.00 και από τις 17.00 έως τις 21.00, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης (Eρμού 45)
Ο περίφημος κρητικός σεφ μαγειρεύει στην Τούμπα για μια νύχτα
Για μία νύχτα θα βρεθεί στην Τούμπα και στην κουζίνα του Ακροβάτη ο διάσημος Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος για ένα special food event. Το ειδικό μενού που θα ετοιμάσει για το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου στον Ακροβάτη θα τα έχει όλα: Από γαμοπίλαφο και κόκορα με κάστανα και κοκάρια έως ουρά μοσχαρίσια στιφάδο, μαγιάτικο με μπάμιες και χοιρινή πανσέτα με ρεβίθια.
*Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στις 21:00, στον Ακροβάτη (Παπάφη 113), Τ. 2316014284, Facebook
Σεμινάριο και Γευσιγνωσία Ελαιολάδου στο πατάρι του Olicatessen
Σεμινάριο & γευσιγνωσία ελαιολάδου με εισηγητή τον Οδυσσέα Βλαχάβα στη 1 Φεβρουαρίου 2020 στο πατάρι του Olicatessen. Θέμα: Βασικές αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδων και οργανοληπτική αξιολόγηση. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα δοκιμαστούν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα καθώς και ελαττωματικά.
Εισηγητής Οδυσσέας Βλαχάβας. Περιεχόμενο: –Μύθοι και αλήθειες για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο –Καλές πρακτικές από το χωράφι έως το τραπέζι μας –Κριτήρια ποιότητας –Οργανοληπτική αξιολόγηση –Κατηγορίες βρώσιμων ελαιολάδων –Συσκευασία / Αποθήκευση –Οργανοληπτικές δοκιμές εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων –Δοκιμές ελαττωματικών ελαιολάδων
*1 Φεβρουαρίου 2020 / 11.00-14.00, στο Olicatessen, Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286, Κόστος: €30, Για κράτησης θέσης στέλνετε στο [email protected]