Agenda

SKG TASTE ME: Σπουδαίος σεφ για μία νύχτα και ένα μοναδικό μενού στη Θεσσαλονίκη

Μοναδικό Food and Wine pairing menu για μια βραδιά σε αγαπημένο spot της πόλης.

Parallaxi
skg-taste-me-σπουδαίος-σεφ-για-μία-νύχτα-και-ένα-437142
Parallaxi

SKG TASTE ME, η στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Thai Brunch στο Hyatt Regency Thessaloniki

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε την κουλτούρα μίας χώρας είναι μέσα από την κουζίνα της. Αυτή την Κυριακή ανακαλύψτε την Ταϊλάνδη στο Ambrosia Restaurant του Hyatt Regency Thessaloniki.

Το brunch θα προετοιμαστεί από τον ειδικά προσκεκλημένο σεφ, Jessadaporn Madsaman, του Hyatt Regency Sharm El Sheikh. Το μενού του brunch θα περιλαμβάνει Vegetable spring rolls, Prawn spring rolls, Chicken satay, Beef satay, Fish cake και άλλα (δείτε αναλυτικά το μενού εδώ).

Η τιμή: 42€ και τα Κρασιά: Κτήμα Γεροβασιλείου, κόκκινό και λευκό (περιλαμβάνονται στην τιμή).

*Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:30, στο Ambrosia Restaurant (Hyatt Regency Thessaloniki), Kρατήσεις: 2310-401295, Facebook Event

Ο Γκίκας Ξενάκης στις 26 Φεβρουαρίου και για μία μόνο βραδιά στο Canteen στη Θεσσαλονίκη

Ένας από τους βασικότερους εκφραστές της νέας ελληνικής κουζίνας, ο πολυβραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης του γνωστού αθηναϊκού εστιατορίου Aleria, ανοίγει την αυλαία του Gastronomy Festival στο all day wine restaurant Canteen στη Θεσσαλονίκη.

Menu (food and wine pairing) Χορτόπιτα Άγρια χόρτα / κρέμα φέτας / τραγανό φύλλο

Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc Κεφτεδάκια Ω3 Μοσχάρι tartare / γιαούρτι – wasabi / ζελέ ούζο Κτήμα Άλφα Ασύρτικο Μπακαλιάρος Κρέμα καρότο/φασόλια / σάλτσα πορτοκάλι

Κτήμα Άλφα ροζέ Ξινόμαυρο Μοσχαρίσια μάγουλα Σελινόριζα / σέσκουλα / λεμονόχορτο

Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο Reserve Μους Μακεδονικού Χαλβά Κρεμέ σοκολάτας / σορμπέ λεμόνι / καραμελωμένα φρούτα

Κτήμα Άλφα Ωμέγα

*Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 21:00, στο Canteen (Δημ. Γούναρη 7), Περιορισμένες θέσεις. Τηλ. κρατήσεων 2310 228520 

***

Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Οι έντονες παιδικές αναμνήσεις του απο την ελληνική ύπαιθρο, η ενασχόληση με την φύση, το ψάρεμα τα Σαββατοκύριακα αλλά και η κουζίνα της μαμάς του, τον επηρέασαν πολύ αργότερα στην μαγειρική του φιλοσοφία η οποία περιστρέφεται γύρω από τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα.

Αφού τελείωσε τη Le Monde συνειδητοποίησε πως η επαγγελματική ζωή του θα ήταν πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομία. Πέρασε από πολλές και σημαντικές κουζίνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου δούλεψε μαζί με σπουδαίους chef. Από το 2012 είναι Head Chef στο εστιατόριο Aleria, όπου δίνει το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν εικόνες από τα ταξίδια του στον κόσμο με τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος.

Από την πλευρά του, το Canteen, με μια από τις πλουσιότερες wine list, με 72(!) by the glass επιλογές και ένα ευέλικτο μενού με brunch, snacks αλλά και fine dining πιάτα, το πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των foodies της πόλης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα