Agenda

Sleepover 2016: Τα παιδιά διανυκτερεύουν στα μουσεία!

Οι αγαπημένες διανυκτερεύσεις στα μουσεία επιστρέφουν για τους μικρούς μας φίλους!

Parallaxi
sleepover-2016-τα-παιδιά-διανυκτερεύουν-στα-μουσε-72089
Parallaxi

Οι αγαπημένες διανυκτερεύσεις στα μουσεία επιστρέφουν για τους μικρούς μας φίλους, που τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα περάσουν τις πόρτες 10 χώρων πολιτισμού και θα χαρούν sleepover με δράσεις!

Το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά – Sleepover». Η δράση ξεκίνησε το 2011, και πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, είχαν ήδη τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν μία σπάνια εμπειρία, γνωρίζοντας από κοντά τα Μουσεία της πόλης και συμμετέχοντας σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Διανυκτέρευση Πρώτη – Τελλόγλειο

sleepover01

Πρώτη διανυκτέρευση, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. που ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 10 – 12 ετών, για μία νύχτα με τη συντροφιά της τέχνης και με πολλές δημιουργικές δράσεις από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 μέχρι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 9.00. Οι μικρές επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της γαλλικής ζωγραφικής μέσα από τις εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχή χρονιά, που το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. συμμετέχει στη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover».

Sleepover02

Φτάνοντας στο  μουσείο, τα παιδιά θα βρεθούν ανάμεσα σε έργα των εκθέσεων και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, που περιλαμβάνουν δράσεις που σχετίζονται με τις εκθέσεις, τον γαλλικό Ρομαντισμό, ελληνικά και γαλλικά ιστορικά γεγονότα καθώς και με την ιστορία της τέχνης. Λίγο πριν φτάσει η ώρα του ύπνου, οι μικροί επισκέπτες θα γνωρίσουν χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο μέσα από προβολές κι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Το πρωί του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εικαστικό εργαστήριο, ύστερα από το οποίο θα μπορούν να αποχωρήσουν.

Παρόντες στην υποδοχή των παιδιών και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι συνεργάτες-εμψυχωτές του Ιδρύματος που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της εκπαιδευτικής δράσης. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, ζεστά ρούχα και όρεξη για δημιουργικά και γλυκά «νυχτοπερπατήματα»!

Πληροφορίες στα τηλ. 2313 318203 και 2313318211

sleepover3

Φέτος στο πρόγραμμα μάλιστα προστίθενται και δύο ακόμη μουσεία, το Σιδηροδρομικό και το Μουσείο μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 19.00 μμ και θα τελειώνει την επόμενη μέρα το πρωί.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα καθώς θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση.

sleepover2

Τη βοήθεια και την υποστήριξη τους θα παρέχει η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφέρει ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με τη υποστήριξη χορηγών (Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ Ο.Ε., ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε,  ΓΑΤΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΝΟΥΝΟΥ Α.Ε. ).

Επιπλέον, τη δράση θα υποστηρίξουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, θα κρατούν μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο.

sleepoversleepover4sleepover5sleepover9sleepover10sleepover12

Ο νέος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στα εξής μουσεία:

Μουσείο Ημερομηνία Ηλικίες Χωρητικότητα
1.     Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ 19 Νοεμ. 10-12 ετών 30 άτομα
2.     Πολεμικό Μουσείο 25 Νοεμ. 8-10 ετών 20 άτομα
3.     Σιδηροδρομικό Μουσείο 26 Νοεμ. 6-8 ετών 20 άτομα
4.     Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών 02 Δεκ. 10-12 ετών 20 άτομα
5.     Ολυμπιακό Μουσείο 03 Δεκ. 10-12 ετών 20 άτομα
6.     Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα           09 Δεκ. 8-12 ετών 20 άτομα
7.     Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο  09 Δεκ. 7-9 ετών 20 άτομα
8.     Αρχαιολογικό Μουσείο 10 Δεκ. 8-10 ετών 15 άτομα
9.     Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 16 Δεκ. 10- 12 ετών 15 άτομα
10.  Σιδηροδρομικό Μουσείο  17 Δεκ. 8-10 ετών 20 άτομα

*Δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρες: 10.00-13.00.

Κα Καστανοπούλου, τηλ. 2313 318203

Κα Συμεωνίδου, τηλ. 2313 318211

sleepover7

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα