Τα ρεβεγιόν που θα ζήσεις στη Θεσσαλονίκη την Παραμονή Χριστουγέννων
Με μενού που αποτελούν γαστρονομική εμπειρία και απογειώνουν το γιορτινό κλίμα των ημερών!
Ήρθε η ώρα να ζήσεις ένα από τα λαμπερότερα ρεβεγιόν της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη θα έχεις μερικές δυνατές επιλογές που θα σε βάλουν σε γιορτινό κλίμα. Την Παραμονή Χριστουγέννων, τα εστιατόρια και τα στέκια της πόλης τελειοποιούν τις συνταγές τους δίνοντάς τους γιορτινές πινελιές και σε καλούν με μενού που αποτελούν γαστρονομική εμπειρία και απογειώνουν το κλίμα των ημερών. Οι επιλογές που ξεδιαλέξαμε για σένα!
Χαμόδρακας
Την Παραμονή Χριστουγέννων, στον Χαμόδρακα, θα βρεθείτε σε μια υπέροχα στολισμένη αίθουσα μαζί με αυτούς που αγαπάτε, θα περάσετε μια αλησμόνητη παραμονή Χριστουγέννων πλάι στη θάλασσα και τον ορίζοντα της πόλης, παρέα με τη μουσική συντροφιά των DIVARCO, ενός εξαιρετικού κουαρτέτου που θα συνοδεύσει τη βραδιά, με έναν λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, με τη φροντίδα ενός από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της πόλης. Η κράτηση σας πρέπει να γίνει στο 2310447943 μέχρι τη Δευτέρα 23/12/2019.
Επιπλέον, σημειώστε πως για ενδέκατη χρονιά, ο αγαπημένος μας Χαμόδρακας, προσφέρει την αγαπημένη γαλοπούλα στο σπίτι σας, με υπέροχη γέμιση, γαρνιτούρα και μια φιάλη κρασί στην τιμή των 75 ευρώ. Η παραγγελία αφορά παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και πρέπει να γίνει μέχρι τις 23/12 και 30/12 αντίστοιχα στο 2310447943. Περισσότερα ΕΔΩ
*Χαμόδρακας, Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά, Τηλ. 2310447943, Facebook: Χαμόδρακας – Hamodrakas Seafood Restaurant
Mare e Monti
Στο υπέροχο Mare e Monti θα έχουμε την Παραμονή Χριστουγέννων μενού α λα καρτ, με επιπλέον μοναδικά πιάτα να προτίθενται στο μενού μόνο για την γιορτινή ημέρα. Οι νέες γεύσεις που θα απολαύσουμε είναι: Σαλάτα με τρυφερά πράσινα φύλλα, gorgonzola, αχλάδια, καρύδια και ρόδι, Αγριογούρουνο in salmi με πολέντα, Μαύρο χοίρο γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, βερίκοκα και πουρέ κολοκύθας και πατάτας, αλλά και ραβιόλι σε σούπα κολοκύθας με μπισκότα αμαρέτι και gorgonzola.
*Βενιζέλου 13, Πανόραμα, Τηλ. 2310343344, Facebook: Mare e Monti
Πόρτα Ανοιχτή
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Πόρτα Ανοιχτή σας καλεί σε εορταστικά ρεβεγιόν, γεμάτα κέφι και μουσική!
24 Δεκεμβρίου: Περιμένουμε τα Χριστούγεννα, παρέα με το σχήμα που μας κάνει συντροφιά κάθε Πέμπτη, αποτελούμενο από την Ειρήνη Ασημοπούλου, τον Κωνσταντίνο Μπιτζένη και τον Απόστολο Βασιλειάδη. Ώρα Έναρξης: 21:30
25 Δεκεμβρίου: Tα Χριστούγεννα έχουν πλέον έρθει και η μέρα απαιτεί να το γιορτάσουμε. Η Γεωργία Πρατοπούλου, που γνωρίσαμε μέσα από το The Voice of Greece, ο Σάκης Κοντονικόλας και ο Μάνος Αρβανίτης υπόσχονται να μας προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ώρα έναρξης: 21:00
Στα εορταστικά ρεβεγιόν δε θα ισχύουν ξεχωριστά υποχρεωτικά μενού, αλλά ο κανονικός τιμοκατάλογος, που ισχύει πάντα, μαζί με τις πρόσθετες προαιρετικές επιλογές του Χριστουγεννιάτικου μενού!
*Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών, Τ. 2311265325, Facebook event
THRIA
Το υπέροχο THRIA restaurant στην ανατολική πλευρά της πόλης μας έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων μαζί με live μουσική. Στο μενού του θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων εδεσμάτων: Σούπα Βελουτέ από λευκά σπαράγγια με τρυφερά χτένια, και ποπ κορν αμαρανθου, Φουαγκρά με βασιλικά χτένια, κρέμα από ρίζα άγριου μαϊντανού, χαβιάρι από τρούφα, Κριθαρότο με αστακό, αρώματα πορτοκαλιού και γραβιέρα Νάξου, Rib eye black Angus με κρεμα γλυκοπατάτα, βασιλομανίταρο σοτέ και σάλτσα με άρωμα ευκάλυπτου, Καραμελωμένο χοιρινό κότσι με κρέμα πατάτας, σάλτσα πορτοκάλι και νιόκι πατάτας, ενώ για επιδόρπιο πορτοκαλόπιτα με μους από μαστίχα Χίου και παγωτό τριαντάφυλλο, 8 υφες σοκολάτας με crumble από τσαι ματσα και δυόσμο, αλλά και αρμενοβίλ του Thria.
*Μαρία Κάλλας 1, Τηλ. 2310821120, Ώρα: 20.30, Δείτε το Facebook event και το πλήρες μενού ΕΔΩ
Makedonia Palace
Γιορτάστε τη παραμονή Χριστουγέννων στο Makedonia Palace Hotel Thessaloniki και απολαύστε το Χριστουγεννιάτικο gourmet μενού με εορταστικές à la carte επιλογές του executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Μαζί μας, αυτή τη παραμυθένια νύχτα, η Εύη Σιαμαντά και ο Κώστας Φαλκώνης οι οποίοι θα μας μαγέψουν με αγαπημένες ελληνικές & ξένες μελωδίες. Στο μενού: Καρπάτσιο από άγριο λαυράκι και ντουέτο από αυγοτάραχο με πράσινο λεμόνι και ελαιόλαδο Κρέμα πατάτας και πράσου με στρείδια και τρούφα, Σπιτικά ραβιόλι με γκοργκοντζόλα, βελουτέ από κάστανα, καραβίδα, λάδι βανίλιας, Πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής με αυθεντικό γκρέιβι και κράνμπερις ή Τρυφερές κοτολέτες από γουρουνάκι γάλακτος με σάλτσα από μπαχαρικά και ξινόμηλα, και για επιδόρπιο τραγανή μαρένγκα με μους λευκής σοκολάτας, vermicelli κάστανου και παγωτό μελομακάρονο, όπως και Χριστουγεννιάτικες γλυκιές λιχουδιές.
*Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Τηλ. κρατήσεων: 2310897197, Ώρα: 21.30, Για περισσότερες πληροφορίες: makedoniapalace.com
Electra Palace Thessaloniki
Γιορτάστε τη παραμονή των Χριστουγέννων στους Orizontes Roof Garden του Electra Palace και απολαύστε το γιορτινό μενού που έχουμε ετοιμάσει για εσάς με τη συντροφιά ζωντανής μουσικής. Θα δοκιμάσετε: Βελουτέ κουνουπιδιού με μαξιλαράκι μπακαλιάρου τυλιγμένο με προσούτο, τηγανιτό ρεβίθι και αρωματικό λάδι μαϊντανού, Ριζότο παντζάρι με χτένια τυλιγμένα με guanciale, γαρίδα κοιλάδας, μαστιχωτή κρέμα παρμεζάνας και τραγανό μπισκότο από μελάνι σουπιάς, Τραγανό φιλέτο πάπιας με λάχανο σουκρούτ, καπνιστό χοιρινό, παστινάκι, αρωματική σάλτσα αγριοκέρασου και τριμμένη λευκή σοκολάτα Callebaut, Αγριογούρουνο γάστρας σιγομαγειρεμένο με μαυροδάφνη Πατρών και ρίζες λαχανικών, καπνιστό πουρέ και τσιπς σελινόριζας, ψητά κάστανα, δαμάσκηνα και γλασαρισμένη σάλτσα από τούς χυμούς του και για επιδόρπιο μπάρα λευκής σοκολάτας με φρούτα του δάσους και σφουγγάρι παντζαριού.
*Αριστοτέλους 9, Τηλ. 2310 294040, E: [email protected], Ώρα: 22.00, Το πλήρες μενού ΕΔΩ.
Cookoo Restaurant
Η Παραμονή Χριστουγέννων στο Cookoo σε περιμένει με signature μενού 5 πιάτων και τους Les Au Revoir Live! Στο μενού θα γευτείτε: Βελουτέ κολοκύθας με νιόκι κάστανο, μίσο, αφρός προσούτο και λάδι λευκής τρούφας, Συναγρίδα ποσέ σε ελαιόλαδο με βαντουβάν, σάλτσα κακαβιάς, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και φρούτα του πάθους, Φύλλα σαλάτας με αρωματικά βότανα, μαστέλο Χίου ψητό, καραμελωμένο ανανά, φιστίκια Αιγίνης και ρακόμελο, Σιγομαγειρεμένο μαύρο χοίρο, κρεμμυδοντολμά με καβουρμά, πουρέ κυδώνι με ξύδι Jerez, σπαράγγια και jus Umeshu και για επιδόρπιο Λευκό τιραμισού με λεμόνι και “κακάο” βατόμουρο.
*Σαλαμίνος 3, Τηλ. 2310555114, Ώρα: 21.30, Facebook event
The Aficionados
Ενα απολαυστικό δείπνο 6 πιάτων με την φροντίδα του Executive Chef Σάκη Καλλιοντζή σας περιμένει την Παραμονή Χριστουγέννων στο The Aficionados, παρέα με εορταστική μουσική με τον Dj Stratos Pedarakis. Στο μενού, μεταξύ άλλων, θα απολαύσετε: Βελουτέ σούπα από γλυκιά κολοκύθα και λωτό, αρωματισμένα με φρέσκο τζίντζερ και γλυκάνισο, που σερβίρεται με πικάντικη μαρμελάδα λωτού και ψωμάκι μπαχαρικών, Κανελόνι καραμελωμένου μήλου, παραδοσιακή γέμιση με γαλοπούλα, καβουρδισμένο κουκουνάρι, κάστανα γλασέ, σύκα και coulis μάνγκο, Medallions από φιλέτο μόσχου, κρέμας λευκής γλυκοπατάτας, τραγανή τάρτα με μανιτάρια πορτσίνι, Remy Martins jus ή Ιβηρικό χοιρινό σιγομαγειρεμένο στους χυμούς του με Sherry Ramos Pinto, μαριναρισμένα βερίκοκτα και δαμάσκηνα, mousseline καρότου και υφές του, και για επιδόρπιο White Forest.
*Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, Ώρα: 21.00, Κρατήσεις: 2310 434290 & 6932341992
SHARK
Την Παραμονή Χριστουγέννων το SHARK Bar | Restaurant σας έχει ετοιμάσει μοναδικές γεύσεις σε ένα μεγάλο Celebration Party. Στο μενού: Μοσχαρίσιο ταρτάρ με τσιπς ρυζιού, Σούπα βελουτέ σελινόριζας με κάστανο και σιμέτζι, Σαλατα με πολύχρωμα πατζάρια, ψητό κατσικίσιο τυρί, φράουλα και φουντούκι, Ριζότο με χυμό από καλαμπόκι, μανιτάρι, εστραγκόν και κροκέτα γαλοπούλας, Μοσχαρίσιο μάγουλο μαστινάκι, ψητό κυδώνι, σάλτσα πόρτο και τζίντζερμπρεντ, και για επιδόρπιο μπάρα σοκολάτας, αφρό καραμέλα, παγωτό βανίλια και καραμελωμένο φυστίκι.
*Αργοναυτών 2, Καλαμαριά, Τηλ. 2310 416855, Ώρα: 23.30, Facebook event
Hyatt Regency Thessaloniki
Χριστούγεννα γεμάτα γεύσεις και μουσική σας περιμένουν στο Hyatt. Η μοναδική ψυχαγωγία, οι παραδοσιακές γεύσεις άλλα και η χαρούμενη μουσική είναι στοιχεία που κάνουν τις πιο αγαπημένες διακοπές του κόσμου αξέχαστες για όλους! Γιορτάστε την Παραμονή των Χριστουγέννων στο Ambrosia Restaurant, με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο γιορτινό μενού: Βελουτέ γαρίδας με παντζάρι, μήλο και κρέμα λεμονιού, Ριζότο με συκωτάκια πουλερικών σταφίδες, βατόμουρα, τσιπς γραβιέρας, Σορμπέ σανγκουίνι και εσπεριδοειδή, Φιλέτο γαλοπούλας με κάστανα και σος μαυροδάφνης ή Σιγοψημένο χοιρινό με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ και δαμάσκηνα και για επιδόρπιο Χριστουγεννιάτικη μπάλα σοκολάτας.
*Hyatt Regency Thessaloniki, 13ο χλμ Θεσσαλονίκης-Περαίας, Θέρμη, Τηλ. 2310-401295, Email: [email protected], Facebook event
Το Μανιτάρι
Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εορταστικά πιάτα και εξαιρετικές ποικίλες κρασιών, παρέα με το σαξόφωνο του Στέργιου Μπελογιάννη θα συνοδεύουν το ρεβεγιόν της Παραμονής Χριστουγέννων στο Μανιτάρι.
*Θεμιστοκλή Σοφούλη 57, Καλαμαριά, Τηλ. 2310415289, Facebook: Το Μανιτάρι Restaurant
Local
https://www.facebook.com/localthessaloniki/videos/590121185097439/
Το Local υποδέχεται και αυτά τα Χριστούγεννα με ένα ακόμη αξέχαστο πάρτι! Στη μουσική θα βρούμε τον Dj Thanasis Gavriilidis. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε… To the stars and beyond!
*Π.Π. Γερμανού 7, Τηλ. 2310223307, Facebook: Local Thessaloniki
Canteen
Φέτος στο Canteen έχετε τη δυνατότητα να συνδυάσετε το μενού του Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με τις οινικές προτάσεις του γνωστού sommelier Βασίλη Γαλανού. Στις γεύσεις που θα απολαύσετε: Σούπα βελουτέ από μανιτάρια με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και brioche croutons, σαλάτα λάχανο, radicchio, καρότο, μήλο, ρόδι, καρύδια και ραπανάκι, με βινεγκρέτ από μέλι και ξίδι ροδιού, ψητή γαλοπούλα και γέμιση από μαύρο ρύζι venere και λευκό ρύζι, με συκωτάκια, κιμά, κάστανα, κουκουνάρι και σταφίδες, ψητό γουρουνόπουλο με μέλι και θυμάρι, σως μουστάρδας Dijon και baby πατάτες, μοσχαρίσιο Osso Buco με σως ξινόμαυρου, δαμάσκηνα και πουρέ γλυκοπατάτας και για επιδόρπιο τάρτα σοκολάτας με φρούτα του δάσους και creme anglaise.
*Δημ. Γούναρη 7, Τηλ. 2310228520, Facebook: Canteen