Agenda

Πέντε γαστρονομικά events που δεν πρέπει να χάσετε

Οι τελευταίες μέρες του μήνα κρύβουν γαστρονομικές εκπλήξεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
πέντε-γαστρονομικά-events-που-δεν-πρέπει-να-0
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Οι τελευταίες μέρες του μήνα κρύβουν γαστρονομικές εκπλήξεις εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, που δεν πρέπει να χάσετε. Τρία μοναδικά event στην πόλη μας και ένα στη Νάουσα, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

3 Από τα καλύτερα Κρασιά του Ελληνικού Αμπελώνα & 5 Πιάτα υψηλής Γαστρονομίας

Η ομάδα του εστιατορίου Thria και ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας, παρουσιάζουν ένα Pairing με 3 από τα καλύτερα ελληνικά Κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα και με 4 πιάτα που ενέπνευσαν τον Chef την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Μενού

Μαυροτράγανο Κτήμα Σιγάλας

Μπαρμπούνι μπουρδέτο με φινόκιο και αυγά χελιδονόψαρου.

Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block ”Μπάρμπα Γιάννης”

Πάπια φιλέτο με ραγού από καρπούς σάλτσα από φρούτα του δάσους και παστινάκι.

Evangelo Κτήμα Γεροβασιλείου

“Κουνένι στοιφάδο” Κουνελι σε 2 παρασκευές, κρέμα από σαλσίφι, υγρό τζελ από το μαγειρεμά του, δαμάσκηνα και κοκκάρια καραμελωμένα

Cheesecake του Thria

Κρατήσεις: 2310 821 120, Κόστος 58 ευρώ / άτομο

* Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00 / Εστιατόριο THRIA (οδός Μαρίας Κάλλας 1)

Μαγειρεύουμε για την Εύβοια στο ONOMA Hotel

Στο πλαίσιο στήριξης των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας, την Παρασκευή 24/9 το ONOMA Hotel μαζί με τον υπέροχο Τιμολέων Διαμαντή (νικητή του Master Chef 2018) θα μαγειρέψουν για την Εύβοια σε ένα δείπνο για αυτόν τον σκοπό.

Τα έσοδα του δείπνου θα διατεθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό https://bit.ly/3nEdtQF.

Το menu είναι βασισμένο σε πρώτες ύλες από παραγωγούς της Εύβοιας και ο Τιμολέων Διαμαντής έχει φροντίσει να δημιουργήσει υπέροχους ελληνικούς συνδυασμούς σε συνεργασία με τον Nικόλα Στεφανίδη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, για κρατήσεις επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο στο 2314423300.

* Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00 / ONOMA Hotel (Μοναστηρίου 24)

«Μωσαϊκό» δράσεων για το κρασί και τον τρύγο στη Νάουσα

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe Cult-Create, διοργανώνει το Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, εικαστικές δράσεις στην πόλη και στα επισκέψιμα οινοποιεία, ξεναγήσεις, γευσιγνωσία οίνων συνθέτουν το «μωσαϊκό» του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 24 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Νάουσας, τη Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας, τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Λόγω των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, θα τηρηθούν αυστηρά και πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας για τη νόσο Covid -19.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 24/09

09:00-13:00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο VAENI 10:00-13:30: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Λούση 10:00-14:00: Ξενάγηση στο ΚτήµαΚελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-16:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας) 20:30: Προβολή ταινίας «ΠΛΑΓΙΩΣ» στην Στράντζα (διοργάνωση: Σύνδεσµος Οινοποιών)

Σάββατο 25/09

10:00-13:30: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Λούση 10:00-14:00: Ξενάγηση στο Κτήµα Κελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας) 11:00: Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, Αφήγηση παραµυθιού «Τα µουστοκούλουρα του Αγησίλαου»

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/09

10:00-14:00: Ξενάγηση στο ΚτήµαΚελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-15:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας) 11:00: Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, «Πατάµε σταφυλάκια και κάνουµε µουσταλευριά» 19:30: Προβολή ντοκιµαντέρ «So Far, so close» του δηµοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου στο Θερινό Δηµοτικό Θέατρο Νάουσας. Ακολουθεί συζήτηση με τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ.

Δευτέρα 27/09

09:00-13:00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο VAENI 10:00-13:30: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Λούση 10:00-14:00: Ξενάγηση στο ΚτήµαΚελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας) 19:00: Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, Παρουσίαση βιβλίου «Eξήντα χρόνια τρύγος»

Τρίτη 28/09

09:00-13:00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο VAENI 10:00-13:30: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Λούση 10:00-14:00: Ξενάγηση στο ΚτήµαΚελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-16:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 10.00-16:00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας)

Τετάρτη 29/09

09:00-13:00 Ξενάγηση στο Οινοποιείο VAENI 10:00-13:30: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Λούση 10:00-14:00: Ξενάγηση στο ΚτήµαΚελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-16:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ- ΓΙΑΝΝΗ 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας) 19:00: Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, Θεατρικό μονόπρακτο «Αίτηση σε γάμο» του Άντον Τσέχοφ από τον σύλλογο ΕΡΑΣ-ΤΕΧΝΕΣ. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπέκας. Παίζουν: Δημήτρης Πάζος, Σοφία Καμπάκη, Γιώργος Μπέκας

Πέμπτη 30/09

09:00-13:00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο VAENI 10:00-13:30: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Λούση 10:00-14:00: Ξενάγηση στο Κτήµα Κελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-16:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας)

Παρασκευή 01/10

09:00-13:00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο VAENI 10:00-13:30: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Λούση 10:00-14:00: Ξενάγηση στο ΚτήµαΚελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-16:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 10.00 – 16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας)

Σάββατο 02/10

10:00-14:00: Ξενάγηση στο Κτήµα Κελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-15:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 10:00: Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, Πεζοπορία στα µονοπάτια του τρύγου 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας) 19:30: Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης τρυγητής» του Χρήστου Στανίσηστο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Κυριακή 03/10

10:00-14:00: Ξενάγηση στο Κτήµα Κελεσίδη (κατόπιν επικοινωνίας) 10:00-15:00: Ξενάγηση στο Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 10.00-16.00: Ξενάγηση στο Οινοποιείο Δαλαµάρα (κατόπιν επικοινωνίας) 11:00: Κτήµα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ: Γνωρίζουµε την ποικιλία Ξινόµαυρο µέσα από µία ιδιαίτερα γευστική δοκιµή 11:00-13:00: Σπουδαστές των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας και επισκέπτες εμπνέονται από τον τρύγο και δημιουργούν στο Δημοτικό Πάρκο (ζωγραφική, κεραμική)

Παράλληλες εκδηλώσεις

– Καλλιτέχνες της πόλης δημιουργούν με θέμα τον Τρύγο και τα έργα τους στολίζουντις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της πόλης

– Εργαστήρι Φωτογραφίας: “Στιγμές τρύγου: τεκμηριωτική φωτογράφηση κατά την διάρκεια του τρύγου”

– EsperidesHotel: Ειδικό brunch µενού στους διαµένοντες πελάτες, έκπτωση 10% σε κρατήσεις

– PaleaPoli: έκπτωση 15% σε κρατήσεις, ελάχιστη διαµονή 2 ηµέρες

– «1902» ΕστιατόριοPaleaPoli: All wine labels, by the glass

* Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου με Κυριακή 3 Οκτωβρίου / Φεστιβάλ Τρύγου Νάουσας

Σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού»
Πηγή: pixabay

Αν θέλετε να εμβαθύνετε στην «παιδεία» του κρασιού και των γεύσεων, το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» του The Met Hotel Thessaloniki είναι αυτό που ψάχνετε. Φρεσκαρισμένο και με επικαιροποιημένη θεματολογία σας αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε το ταξίδι στον γοητευτικό οινικό κόσμο.

Το σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 μέχρι και τις 19:00 με κόστος συμμετοχής τα 25 ευρώ.

Περιλαμβάνει:

• ενημερωτικό υλικό, • γευστική δοκιμή 5 κρασιών, • έκπτωση 50% για τη συμμετοχή στη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96, η οποία θα ακολουθήσει ακριβώς μετά (20:00 – 22:00).

Πρωτόκολλο λειτουργίας

Το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» θα υλοποιηθεί σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον, με την τήρηση του υγειονομικού Covid-free πρωτοκόλλου που ισχύει τη συγκεκριμένη περίοδο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων προς αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα: • Οι συμμετέχοντες φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση) ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

• Ισχύει ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες στο www.wineplus.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

* Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου / The Met Hotel Thessaloniki (26ης Οκτωβρίου 46)

Περιμένοντας τα Λευκά

Στο πλαίσιο των οινικών εκδηλώσεων «ΒορΟινά» η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» έχει προγραμματίσει μία σειρά από προτάσεις προς το κοινό.

«Περιμένοντας τα Λευκά» είναι ο τίτλος του διαδραστικού masterclass οινογνωσίας και οινογευσίας, με τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, μία σπουδή πάνω στη δυναμική κορυφαίων λευκών οίνων της Βόρειας Ελλάδας.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 18:30-21:00 (ώρα προσέλευσης 18:15), στην αίθουσα “Garden Hall” του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Ο τίτλος “Περιμένοντας τα Λευκά” διαπραγματεύεται την αξία της αναμονής των λευκών οίνων στο χρόνο εφόσον η δυνατότητα της εξέλιξής τους δικαιώνει αυτή την επιλογή.

Στο masterclass, o Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW έχοντας στη διάθεσή του για σπουδή μερικές από τις πλέον κορυφαίες ετικέτες λευκών οίνων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα διαπραγματευτεί τη δυναμική τους, με τρόπο διαδραστικό ως προς τους συμμετέχοντες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, ενώ ισχύουν όλοι οι κανονισμοί που αφορούν τους κλειστούς χώρους, με αποστάσεις, ατομικό τραπέζι και ατομικό εξοπλισμό για τη γευστική δοκιμή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο θα ελεγχθεί κατά την προσέλευση (ώρα 18:15).

Κόστος ανά άτομο: 35€

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής που υπάρχει στον σύνδεσμο: shorturl.at/jCQY6 ή από τα ΝΕΑ στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φίλους του κρασιού!

*Δευτέρα 4 Οκτωβρίου / Grand Hotel Palace

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα