Το Thessaloniki Food Festival μας μαθαίνει τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα μας περιμένει στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival 2016, γύρω από την «Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία».

Parallaxi
το-thessaloniki-food-festival-μας-μαθαίνει-τα-οφέλη-της-μεσο-0
Parallaxi

Vegetable lettuce salad. Olive oil pouring into bowl of salad. Italian Mediterranean or Greek cuisine. Vegetarian vegan food.

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα μας περιμένει στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival 2016, γύρω από την «Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία».

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Διατροφολόγων Βορείου Ελλάδος, την Fair Trade Hellas και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, από τις 16.00 έως τις 20.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄1).

Στη διάρκεια της δράσης θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, στα ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα οι οποίες σχετίζονται με τη διατροφή και στους τρόπους ανάδειξης των ελληνικών μεσογειακών προϊόντων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και να είστε εκεί!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

16.00-16.15 Εγγραφές

16.15-16.30 Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων κ. Σπύρου Πέγκα

16.30- 17.00 Βραβεύσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού : Micro-δράσεις για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου αστικού τοπικού διατροφικού συστήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης

17.00 “Τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής”, Αναστάσιος Βαμβάκης, Διατροφολόγος της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος

17.15 «’Άσκηση και Μεσογειακή διατροφή», Βασίλειος Βασιλειάδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δ/νση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Δ.Θ

17.30 «Τα ελληνικά αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά ως πρωταγωνιστές στη μεσογειακή διατροφή και ευεξία: Νέα προσέγγιση και προοπτικές», Νίκος Κρίγκας, ΕΔΙΠ Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ και Διαμάντω Λάζαρη Καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΑΠΘ

18.00 ”Υπεύθυνη Κατανάλωση: Πώς μπορεί μία εφαρμογή για κινητά να μας βοηθήσει; – Map Your Meal”, Κέλλυ Γαρυφαλλή, Υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Fair Trade Hellas

18.15 #oriste# Ένα διαφορετικό show & taste για την ανάδειξη των ελληνικών -μεσογειακών προϊόντων, Γιούλη Πιλπιλίδου, Events Director της Places & Flavors

18.30 “Διεθνή Δίκτυα πόλεων στη θεματική της γαστρονομίας», Πάνος Ρεμούνδος, εκπρόσωπος της Creativity Platform

Ερωτήσεις

19.00 Λήξη ημερίδας

food

*Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, Ώρα 16.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα