Θεσσαλονίκη σε πολιτιστικούς ρυθμούς: Απο Taco nights, θερινό σινεμά έως τάνγκο και Picasso!

Πέμπτη βράδυ - Ζήστε τον παλμό της πόλης με θέατρο, μουσική, εκθέσεις και καλοκαιρινές προβολές

Parallaxi
θεσσαλονίκη-σε-πολιτιστικούς-ρυθμού-452640
Parallaxi

Με μια πληθώρα εκδηλώσεων που κυμαίνονται από θεατρικές παραστάσεις και ζωντανές μουσικές βραδιές έως μοναδικές εκθέσεις τέχνης και γευστικές απολαύσεις, η πόλη ζωντανεύει με ενέργεια και δημιουργικότητα.

Ανακαλύψτε την αυθεντική μεξικάνικη κουλτούρα σε ένα απολαυστικό Taco Night, περιηγηθείτε στα αριστουργήματα του Picasso μέσα από ειδικές ξεναγήσεις, και απολαύστε κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Θέατρο

“Σόδες και Ασπιρίνες” | Μερκούρεια 2024

«Σόδες και Ασπιρίνες» του Μιχάλη Κοβανίδη στη Θεσσαλονίκη, Ανοιχτό Θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης.

Οι “Σόδες και Ασπιρίνες” ξεκινούν περιοδεία!

Θα μπορούσε να είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων, αφού όλα αρχίζουν από μια παρεξήγηση, μια λάθος εκτίμηση της κατάστασης από τους ήρωες του έργου. Σύντομα όμως η ασυνεννοησία γίνεται ο τρόπος για να φωτιστούν παράλογες καταστάσεις της καθημερινότητας.

Πέμπτη 22/08, 21:00 | Ανοικτό θέατρο Συκέων “Μάνος Κατράκης”

Η υπεράσπιση του παραλόγου κάνει την κοινή λογική να χάνει την αξία της. Οι ήρωες, άνθρωποι «της διπλανής πόρτας», έρχονται αντιμέτωποι με τις δικές τους ιστορίες και δημιουργούν πλοκή ανατροπών και γέλιου.

Πέντε πρόσωπα θα κάνουν το παν για να δικαιωθούν μέσα από μια σύγκρουση για γέλια και κλάματα. Κάποιες στιγμές το έργο γίνεται πικρό, αλλά το γέλιο μοιάζει να εξαγνίζει τις διάφορες καταστάσεις.

Σε μια γωνιά της πόλης πέντε πρόσωπα συναντώνται τυχαία και έτσι όπως μέσα από την κωμωδία μόνο μπορούμε να δούμε, συγκρούονται, εξομολογούνται, χορεύουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται…

Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Όλγα Ζήση | Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Γκοντού | Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Κουβόπουλος | Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρος | Εκφωνήσεις: Πέπη Γκαραμπίνα | Βοηθός σκηνογράφου(στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Σοφία Παππά | Παίζουν: Μαρία Κατσουλίδη | Φάνης Κοσμάς | Γιάννης Κοτσαρίνης | Λεωνίδας Μικρόπουλος | Νίκος Σφαιρόπουλος | Χορεύει η Χαριτίνη Κούκου

Μουσική

CosmoHome | Καβάλα

H ενότητα του CosmoHome επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με μοναδικές συναυλίες στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Καβάλας αλλά και σε γραφικές τοποθεσίες των γύρω οικισμών του Δήμου. Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου θα φιλοξενήσουν δεκαοχτώ μουσικά events μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, με στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα να συμπεριλάβουν γειτονιές και οικισμούς στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής.

Πρόγραμμα συναυλιών:

Πέμπτη 22/08, 21:30: 

Εμπειροτέχνες | Νέα Καρβάλη

Εβρίτικη Ζυγιά | Πλατεία Μωχάμετ Άλη

Εκδηλώσεις | Εκθέσεις

Thessaloniki Tango Part | Αγκαλιάζουμε τη ΣΥΖΩΗ

Το ελεύθερο και με φιλανθρωπικό σκοπό Festival tango ( Thessaloniki Tango Party) σας προσκαλεί στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ.

Κανένα κόστος συμμετοχής ( προαιρετική συνεισφορά στους κουμπάραδες της ΣΥΖΩΗς που θα βρίσκονται στον χώρο) ή ηλεκτρονικά στους λογαριασμούς της Συζωης.

Πέμπτη 22/08, 18:00-00:00 | Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο Milonga Tango Party Festival | ‘Αγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου

*ελεύθερη practica και καθοδήγηση νέων χορευτών 17:30-18:00

Απαραίτητη η εγγραφή σας στο φεστιβάλ: Εδώ.

Taco telenovela night | Ergon Agora east

Για μια ακόμα Πέμπτη μαζευόμαστε όλοι μαζί στα Balboa food trucks στον κήπο του Ergon Agora East για την απόλυτη καλοκαιρινή fiesta Mexicana.

Ετοιμαστείτε για live μουσική από την τρομερή Banda Latiniko σε ξεσηκωτικούς ρυθμούς λάτιν, crispy tacos, loaded nachos, παγωμένες μαργαρίτες και πολύ χορό!

Πέμπτη 22/08, 20:00 | Ergon Agora East

*Χωρίς κρατήσεις-Είσοδος ελεύθερη

Ξεναγήσεις στην έκθεση «Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία» | MOMus Modern, Μονή Λαζαριστών

Μικρά σχέδια ταύρων, ταυρομάχων, πικαδόρων ή άλλες σκηνές της αρένας, η αγάπη για τη Μεσόγειο, η αγάπη και η νοσταλγία για την πατρίδα, η αλληλεγγύη για τον συναγωνιστή και (συν)εξόριστο συμπατριώτη, σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές χειρονομίες βασισμένες στον απόλυτο αυθορμητισμό, όλα ιδωμένα μέσα από την πολύχρονη αλληλογραφία δύο πολύ καλών φίλων, του Pablo Picasso και του Eugenio Arias, αποτελούν τους βασικούς άξονες της νέας, διεθνούς έκθεσης του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη με τίτλο «Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία».

Ξεναγήσεις ανοιχτές για το κοινό:

Πέμπτη 22/08, 18:00 | Μονή Λαζαριστών

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις γίνεται με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο. Η έκδοση του εισιτηρίου γίνεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ComeTogether εδώ ή διά ζώσης από την Υποδοχή του Μουσείου.

Αθλητισμός και αδερφοσύνη | Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν, εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Η έκθεση, με τίτλο «Αθλητισμός και αδερφοσύνη», δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Απαρτίζεται από 24 φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που προβάλλουν στιγμιότυπα τόσο από ολυμπιακές διοργανώσεις όσο και από διάφορα σημεία του πλανήτη, αποτυπώνοντας στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης με κοινό παρονομαστή τον αθλητισμό. Επιτρέπει έτσι να αναλογιστούμε το πώς ο αθλητισμός διευκολύνει την επαφή, τον διάλογο, τη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ κοινοτήτων και ατόμων.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία αποτελούσε σημαντικό στοιχείο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και αφορούσε την παύση των συγκρούσεων μεταξύ των ελληνικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή ενεργοποιήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993, παροτρύνοντας τα έθνη να διακόψουν τις εχθροπραξίες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και να συμβάλουν στο πνεύμα ενότητας και ειρήνης. Για τους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού, η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι η ευκαιρία να δοθεί νέα πνοή στις αξίες του Ολυμπισμού και να γιορτάσει ο πλανήτης τις στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης που βιώνουν οι αθλητές, οι ομάδες τους και το κοινό.

Η έκθεση «Αθλητισμός και αδερφοσύνη» εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων. Τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξένου της Γαλλίας, κ. Ζαν-Λικ Λαβό, ο οποίος θα την εγκαινιάσει μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιο Αγγελούδη την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Από τις 17 Απριλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Ιστορίες Της. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» | Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Έκθεση «Ιστορίες Της. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024»

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης & MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Α’ & Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης) | 17 Μαΐου – 15 Σεπτεμβρίου 2024 | Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, 20:00

Το κίνημα #ΜeΤoo, οι φεμινιστικές απεργίες, οι φεμινιστικές διεκδικήσεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας βρίσκονται συχνά και ποικιλοτρόπως στα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Και, παρότι η γυναικεία δημιουργία και η φεμινιστική προσέγγιση δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη μια νέα ή καινοτόμα ερευνητική οπτική στον 21ό αιώνα, ωστόσο για ποικίλους λόγους, διαχρονικά, η οπτική αυτή μοιάζει να μην αποτελεί προτεραιότητα της έρευνας και της κριτικής των καλλιτεχνικών πεδίων. Στον απόηχο αυτών των διεθνών συζητήσεων για το φύλο και τις ταυτότητες και της γενικότερης τάσης διερεύνησης της γυναικείας δημιουργίας που συντελείται τελευταία, η νέα έκθεση-παραγωγή του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο «ΙστορίεςΤης. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» επιχειρεί να αναδείξει τη γυναικεία φωτογραφική παραγωγή από τη Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Φωτογραφίας και το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών του MOMus, από τις 17 Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συμβολή-συμμετοχή 40 καλλιτέχνιδων και φωτογράφων, τεσσάρων επιμελητριών, και οκτώ ερευνητριών, σε ένα συλλογικό εγχείρημα που για πρώτη φορά συντελείται στην Ελλάδα.

Η έκθεση «Ιστορίες Της. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» διαρθρώνεται σε τρεις αλληλοσυμπληρούμενες αφηγήσεις που επιχειρούν να καλύψουν τις πολλαπλές και σύνθετες διαστάσεις των φωτογραφικών πρακτικών μέσα στις πέντε αυτές δεκαετίες: τις προσεγγίσεις ζητημάτων που αφορούν τη γυναικεία ταυτότητα, τις αναπαραστάσεις της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας μέσα από τη φωτογραφία ντοκουμέντο, και τις εξερευνήσεις του ίδιου του φωτογραφικού μέσου μέσα από εργασίες που συχνά έχουν έντονο πειραματικό χαρακτήρα. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις, η έκθεση φιλοδοξεί να δείξει την ποικιλόμορφη και δυναμική συμβολή των γυναικών στο πεδίο της φωτογραφίας: την πολυπλοκότητα της γυναικείας εμπειρίας, το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται και τις πρωτοποριακές καλλιτεχνικές ιδέες που χρησιμοποιούν.

Δίγλωσση έκδοση συνοδεύει την έκθεση και λειτουργεί συμπληρωματικά, εστιασμένη στην ιστορία της γυναικείας φωτογραφικής δημιουργίας στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα μέχρι τη Μεταπολίτευση, με κείμενα επιστημόνων/ερευνητριών του πεδίου.

Παράλληλα με τις πρώτες μέρες λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 5ο Διεθνές συνέδριο Fast Forward με ειδικό τίτλο «Hidden (Hi)stories: New Perspectives of Women’s Photographies», από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2024, στο Αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ», του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo), με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό, σε συνδιοργάνωση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα βρετανικά πανεπιστήμια University for the Creative Arts και University of Sunderland.

Κύριες ομιλίες θα δοθούν από τη Françoise Vergès, πολιτική επιστήμονα, ακτιβίστρια και συγγραφέα του βιβλίου «Ένας φεμινισμός της αποαποικιοποίησης», σε συνομιλία με την ιστορικό τέχνης Άντζελα Δημητρακάκη, και την Αλεξάνδρα Μόσχοβη, καθηγήτρια Φωτογραφίας και Επιμέλειας.

Γλώσσες συνεδρίου: ελληνικά & αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία. Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου, εδώ https://fastforward.photography/our-projects/call-for-papers-fast-forward-conference-5-in-thessaloniki-greece/ .

Επιμέλεια έκθεσης/έκδοσης: Ηρώ Κατσαρίδου, Αρετή Λεοπούλου, Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Πηνελόπη Πετσίνη.

Συμμετέχουσες φωτογράφοι-καλλιτέχνιδες: Χριστίνα Βάζου, Ειρήνη Βουρλούμη, Νάγια Γιακουμάκη, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Λυδία Δαμπασίνα, Μαρία Δάρα, Χριστίνα Δημητριάδη, Νικολέτα Ζήση, Πηνελόπη Θωμαϊδη, Αθηνά Καζολέα, Λίζη Καλλιγά, Χριστίνα Κάλμπαρη, Κατερίνα Καλογεράκη, Κατερίνα Καλούδη, Όλγα Καλούση, Μαρία Κλωνάρη-Κατερίνα Θωμαδάκη, Ελένη Μαλιγκούρα, Νατάσσα Μαρκίδου, Γεωργία Ματσαμάκη, Μαρία Μαυροπούλου, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Ελένη Μουζακίτη, Αιμιλία Μπαλάσκα, Ελένη Μυλωνά, Λία Ναλμπαντίδου, Χρύσα Νικολέρη, Έφη Παλαιολόγου, Ρέα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Μαρία Πασχαλίδου, Ρούλα Πάτρα, Πάολα Ρεβενιώτη, Φανή Σαρρή, Αγγελική Σβορώνου, Μαρία Στέφωση, Δανάη Στράτου, Νίκη Τυπάλδου, Μαρίλια Φωτοπούλου, Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Αθηνά Χρόνη.

Συγγραφείς κειμένων έκδοσης: Γλαύκη Γκότση, Μαριάννα Καράλη, Ηρώ Κατσαρίδου, Αρετή Λεοπούλου, Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Πηνελόπη Πετσίνη, Αλίκη Τσίργιαλου, Εύη Παπαδοπούλου.

Το συνέδριο «Hidden (Hi)stories: New Perspectives of Women’s Photographies» εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει με την έκθεση «ΙστορίεςΤης. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» στο πρόγραμμα δράσεων του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 (η ώρα θα ανακοινωθεί) Δράση #3: Εναλλακτική ξενάγηση στην έκθεση από τις ερευνήτριες του Κέντρου Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο (Ελπίδα Καραμπά, Ιωάννα Ζούλη, Βάλια Παπαστάμου) και συζήτηση με το κοινό σχετικά με τον ρόλο και τη θέση των γυναικών καλλιτεχνών στη σύγχρονη ιστορία της τέχνης.

Επιμέλεια προγράμματος: Δόμνα Γούναρη

Κινηματογράφος

Όλα για τη μητέρα μου (All about my mother | Todo sobre mi madre, 1999) | Απόλλων θερινός

Η βραβευμένη ταινία Όλα για τη Μητέρα μου του Πέδρο Αλμαδοβάρ, είναι μια Ισπανική ταινία με έντονο μαύρο χιούμορ που ασχολείται με κοινωνικά θέματα όπως το AIDS, τον επαναπροσδιορισμό φύλου, της αναζήτησης σεξουαλικής ταυτότητας, φύλου, θρησκείας, πίστης και λόγου ύπαρξης.

Η ταινία “Όλα για τη Μητέρα μου” κυκλοφόρησε το 1999 και αποτελεί ένα από τα δημοφιλή έργα του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Almodóvar.

Η πλοκή εστιάζει στη Μάνα (που υποδύεται η Σεσίλια Ρόθ), μια νοσοκόμα που ζει στη Μαδρίτη και μεγαλώνει μόνη τον γιό της Εστεμπάν, ο οποίος θέλει να γίνει συγγραφέας.

Η ζωή της ανατρέπεται όταν ο γιος της, Εστεμπάν, πεθαίνει από ένα ατύχημα.

Πέμπτη 22/08, 20:45 | Απόλλων θερινός

The straight story (1999) | Απόλλων θερινός

Ο Άλβιν Στρέιτ είναι ένας ηλικιωμένος άντρας που ζει μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όταν μαθαίνει ότι ο αδερφός του είναι σοβαρά άρρωστος, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις διαφορές τους, και να τον επισκεφτεί μετά από τόσα χρόνια. Ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι με το μοναδικό μέσο που έχει στη διάθεσή του, μια μηχανή του γκαζόν με αυτοσχέδιο τρέιλερ, και διασχίζει πολλά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στο προορισμό του.

Πέμπτη 22/08, 22:45 | Απόλλων θερινός

Υπάρχει πάντα το αύριο (There’s still tommorow | C’è Ancora Domani, 2023) | Σινέ Ναταλί 

Η ταινία Υπάρχει Πάντα το Αύριο είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Πάολα Κορτελέζι, η οποία κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ταξιδεύουμε στην Ιταλία του 1940 και συναντάμε την Ντέλια, μια γυναίκα φτωχή, που παλεύει να μεγαλώσει τρία παιδιά και να επιβιώσει από την καθημερινή λεκτική και σωματική κακοποίηση που δέχεται από τον άντρα της. Όταν θα λάβει ένα μυστηριώδες γράμμα, θα σπάσει τα δεσμά της.

Μια ασπρόμαυρη ταινία, που αποτίνει φόρο τιμής στις πρώιμες ταινίες του De Sica και του Fellini, ένα εξωφρενικά συναισθηματικό δράμα της εργατικής τάξης της μεταπολεμικής Ρώμης, μια ιστορία ενδοοικογενειακής κακοποίησης, της οποίας η ηρωίδα τελικά ξεφεύγει από τον μισογυνισμό και τη σκληρότητα μέσα από ένα αφηγηματικό, ταχυδακτυλουργικό, κόλπο.

Πέμπτη 22/08, 20:30 | Σινέ Ναταλί

Παγίδα (Trap, 2024) | Σινέ Ελληνίς

Ένας πατέρας συνοδεύει την έφηβη κόρη του σε μία ποπ συναυλία για να δει την αγαπημένη της τραγουδίστρια, πιστεύοντας ότι θα περάσουν ένα ξέγνοιαστο βράδυ μαζί.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι ότι μόλις μπουν στο χώρο θα βρεθούν παγιδευμένοι στον ιστό, ενός σκοτεινού και φρικαλέου σχεδίου.

Η συναυλία είναι στην πραγματικότητα μία παγίδα, για να συλλάβει η αστυνομία έναν διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο, ονόματι The Butcher που πιστεύουν ότι βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό.

Πέμπτη 22/08, 22:25 | Σινέ Ελληνίς

Clicquot, Η Γυναίκα πίσω από τον Μύθο (Widow Clicquot, 2024) | Σινέ Άλεξ

Το 1798 μια φιλόδοξή νεαρή γυναίκα παντρεύεται ευκατάστατο άνδρα και μαζί αποφασίζουν να ασχοληθούν με την παραμελημένη οικογενειακή οινοποιία. Όταν ύστερα από λίγα χρόνια ο σύζυγός της πεθαίνει, θα αναλάβει μόνη της τα ηνία της επιχείρησης.
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα