Agenda

Έτσι η πόλη θα γευτεί αυθεντικό stroganoff από τον Ilya Kuznetsov

Ένα μοναδικό Russian Brunch με διάσημη υπογραφή στην πόλη.

Parallaxi
έτσι-η-πόλη-θα-γευτεί-αυθεντικό-stroganoff-από-τ-269852
Parallaxi

Mετά από την ονειρεμένη απόδραση με γιορτινή λάμψη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όπως σας υπόσχεται το ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, η γαστρονομική μαγεία δεν σταματάει. Συνεχίζει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου όταν και το εστιατόριο Αμβροσία ετοιμάζεται να γεμίσει εντυπωσιακές γεύσεις Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 ένα μοναδικό Russian Brunch θα έρθει να ολοκληρώσει το γιορτινό κλίμα, συνοδεία μουσικής. 

Ο Ilya Kuznetsov, chef από το Park Hyatt Ararat θα ετοιμάσει για εσάς αυθεντικές γεύσεις από Ρωσία όπως borsch και stroganoff. Βέβαια η σαμπάνια και το χαβιάρι δεν θα απουσιάζουν από το υπέροχο αυτό brunch… The Finest Brunch of the Year!

Ο Ilya αποφοίτησε από το Κολέγιο Μαγειρικής της Μόσχας και ξεκίνησε την καριέρα του στο Ararat Park Hyatt Moscow τον Απρίλιο του 2004 σαν Commis Chef του Conservatory Lounge & Bar. Τον Μάρτιο του 2006 προήχθη σε Chef De Partie, ενώ προκάλεσε τον εαυτό του και στην Κουζίνα Εκδηλώσεων. Τον Δεκέμβριο του 2016 ολοκλήρωσε επιτυχημένα το πρόγραμμα Hyattrack και έλαβε προαγωγή σε Sous Chef στο κύριο εστιατόριο “The Park”.

Μιλήσαμε μαζί του και οι απαντήσεις του μας έβαλαν για τα καλά στο κλίμα αυτού που θα ζήσει η Θεσσαλονίκη γευστικά αυτή την Κυριακή. 

-Ποια είναι τα βασικά συστατικά – υλικά της ρωσικής κουζίνας;

Τα κύρια συστατικά της ρωσικής γαστρονομίας είναι τα τεύτλα, το λάχανο, η πατάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ο σολομός, το χαβιάρι, τα μανιτάρια, το χρένο και το μέλι.

-Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που καθιστά εφικτή την ένωση, τόσο διαφορετικών εθνών και περιοχών ανά την επικράτεια της Ρωσίας, σε μία κουζίνα αυτή που ονομάζουμε ρωσική;

Η ποικιλία των ρωσικών κουζινών βρίσκει την σύνδεσή της στην χρήση των πρώτων υλών από την φύση. Καθώς τα συστατικά που προαναφέρθηκαν είναι τα πιο συνηθισμένα και χρησιμοποιούνται σε όλη τη Ρωσία όπως επίσης και καλλιεργούνται εκεί.

-Είναι αποδεκτή η ρωσική κουζίνα από περιοχές με διαφορετικές γαστρονομικές αναφορές;

Ναι.

-Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου;

Δίνοντας δύο παραδείγματα, είναι η σαλάτα Olivier από τη Γαλλία, και το butterbrot από τη Γερμανία.

-Ποια είναι η σύγχρονη εικόνα της γαστρονομίας στη Μόσχα;

Η γαστρονομία στη Ρωσία σήμερα κινείται στα τοπικά προϊόντα, από αγρόκτημα σε αγρόκτημα, στην υγιεινή διατροφή, βρίσκοντας τις ιστορίες πίσω από τα κλασικά της πιάτα αλλά και την ιστορικότητα της παράδοσης της ρωσικής κουζίνας.

-Τί θα δοκιμάσουμε στην Θεσσαλονίκη;

Αυθεντικά ρωσικά παραδοσιακά πιάτα όπως το μπορς, το stroganoff του βοδινού, τη σαλάτα με ρέγγα, την Olivier κλπ.

Η Ρωσία έχει μακρά ιστορία και πλούσια γαστρονομική παράδοση, με συχνές επιρροές από γειτονικές κουζίνες όπως της Σκανδιναβίας, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας, δημιουργώντας μία γαστρονομική βάση ως ταυτότητα που προκαλεί μεγάλο “γευστικό” ενδιαφέρον.

Μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την ρωσική γαστρονομία και να ευχαριστηθείτε ένα brunch με διάσημη υπογραφή.

Ετοιμαστείτε να νιώσετε σαν Ρώσοι απολαμβάνοντας παραδοσιακά πιάτα από τα χέρια του guest chef, Ilya Kuznetsov του Ararat Park Hyatt Moscow – Арарат Парк Хаят Москва σε ένα μενού που θα τα έχει όλα. Από ρώσικα  pancakes με κρέας και μανιτάρια μέχρι πιροσκί, σολομό και κόκκινο χαβιάρι.

Το Hyatt άλλωστε πλάθει όνειρα και δημιουργεί εμπειρίες που θυμάσαι για καιρό. Μην το χάσετε!

*Kυριακή 7 Ιανουαρίου στις 13.30 στο Hyatt Regency Thessaloniki, Τηλέφωνο: +30 2310 401402. Τιμή: 42€ ανά άτομο / Παιδιά 0-6 χρονών – Είσοδος δωρεάν / Παιδιά 6-12 ετών – 50% έκπτωση

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα