Τρία εξαιρετικά γαστρονομικά events έρχονται στην πόλη
Τρεις ωραίες ιδέες για τις επόμενες ημέρες.
Τρία υπέροχα γαστρονομικά events έρχονται στην πόλη τις επόμενες ημέρες. Γι΄αυτό πάρε την ατζέντα σου για να σημειώσεις όσα ενδιαφέροντα έρχονται! Ιδού:
#1 Degustation Menu | Tzaki ‘Ho
Το Tzaki’Ho σε συνεργασία με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης σας περιμένει την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου να δοκιμάσετε το Degustation Menu της βραδιάς. Ο chef μας Πρόδρομος Ασημάκης δημιουργεί ένα εξαιρετικό μενού & κάνει το beer matching!
- Ραβιόλι με μοσχαρίσια μάγουλα, σάλτσα ντομάτας & σιφόν παρμεζάνας με Βεργίνα Red
- Φωλιά κανταϊφι, αυγά φέτας παναρισμένα, περγαμόντο & αποξηραμένοι σπόροι ελιάς με Βεργίνα Πορφύρα Unfiltered Strong Lager
- Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα Βεργίνα, κρέμα σελινόριζας & λαχανικά με Βεργίνα Weiss
- Γκανάζ σοκολάτας, μπισκότο πορτοκάλι, ροζ πιπέρι, ανθός αλατιού & φρούτα του δάσους με Βεργίνα Black Dry Stout
Κρατήσεις: 2310 349 266, Απ. Δράγου 2, Χορτιάτης
Ώρα προσέλευσης: 20.30
Τιμή μενού (συμπεριλαμβάνονται οι μπύρες): 25€
Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής & προστασίας.
#2 Τα επισκέψιμα οινοποιεία στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος γιορτάζουν τον οινοτουρισμό
Στις 14 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην «Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και γιορτάζουμε τον οινοτουρισμό! Γιορτάζουμε τα οινοποιεία που αναδεικνύουν την έννοια της φιλοξενίας στους χώρους τους, το επώνυμο Ελληνικό Κρασί, την αναμονή των κρασιών του τρύγου 2021, τη γευσιγνωσία των οίνων προηγούμενων και παλαιότερων εσοδειών, την αφοσίωση των οινοποιών μας στη δημιουργία εκλεκτών οίνων!
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, μεταξύ 11:00 και 17:00, τα επισκέψιμα οινοποιεία στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος μας περιμένουν να βιώσουμε τι σημαίνει οινοτουρισμός και να απολαύσουμε την ομορφιά των αμπελώνων μας με τα φθινοπωρινά χρώματα, συντροφιά με το κρασί του τόπου μας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές!
Στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος ισχύουν και τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού, αναλόγως για εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.
Απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία στα οινοποιεία πριν τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας.
#3 GRAND LIVRE DE LA NATURALITÉ” by ALAIN DUCASSE – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Mία επαναστατική έκδοση, που επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, εστιάζοντας στη φυσικότητα και την ανάγκη να μεταβούμε σε έναν υγιέστερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο διατροφής. Ένα βιβλίο – οδηγός για επαγγελματίες chefs, αφιερωμένο σε μια ανατρεπτική μαγειρική προσέγγιση, που φέρνει στο προσκήνιο τα απλά υλικά, τον μικρό παραγωγό ή τον ψαρά, τις τεχνικές που έρχονται σε πλήρη αρμονία με τη διατροφική ευεξία.
Η νέα έκδοση “Grand Livre de la Naturalité” έκανε την εμφάνισή της στα γαλλικά στα τέλη του 2020 και αμέσως τιμήθηκε με το βραβείο “Champagne Collet”, καθώς είναι επαναστατική αλλά και «οικολογική». Ο Alain Ducasse, ηγετική φυσιογνωμία της παγκόσμιας γαστρονομίας, μέσα από το νέο του βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τη Gastronomy Essentials, επαναπροσδιορίζει με τόλμη την υψηλή γαλλική γαστρονομία. Τη συμφιλιώνει οριστικά και ουσιαστικά με τη «φυσικότητα». Αποκαλύπτει σε κάθε επαγγελματία chef τα μυστικά της Naturalite, της ανατρεπτικής κουζίνας του, που δεν δεσμεύεται από τα κλισέ της πολυτελούς εστίασης, παίζει με το ταίριασμα των αντιθέσεων και υμνεί τη διαφορετικότητα.
“Λαχανικά, ψάρια, δημητριακά. Αυτό ήταν το φύλλο πορείας που έδωσα στον εαυτό μου το 2014, όταν «γεννήθηκε» η Naturalité. Με ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και με τη συνειδητοποίηση της υπερκατανάλωσης των πόρων αυτών, εμπνεύστηκα από την επιθυμία, που από πάντα υπαγόρευε την έκφραση της μαγειρικής μου: να βρω την ουσία και να επανασυνδεθώ με την αρχική γεύση των προϊόντων”. Ετσι, ξεκινά τον πρόλογο του νέου του βιβλίου ο Alain Ducasse κι αυτή ήταν η αποστολή που εμπιστεύτηκε στον chef Romain Μeder και, στη συνέχεια, στην Pastry Chef Jessica Préalpato (Best Pastry Chef in the World 2018), η οποία ανέλαβε να μεταφερεί τη Naturalité στον κόσμο των επιδορπίων.
Για τον Alain Ducasse, ο οποίος έχει τιμηθεί με 21 αστέρια Michelin, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον chef παγκοσμίως, “το να τρέφεσαι με πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο, είναι μία προσδοκία και μία αναγκαιότητα, που είναι καιρός να μεταφερθεί στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας. Είμαι, όσο ποτέ άλλοτε, πεπεισμένος γι’ αυτήν την προσέγγιση: μία υγιεινή μαγειρική, συνδεδεμένη με τη φύση, χωρίς ζάχαρη, λιπαρά και με αυξημένη ανησυχία για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη. Το μέλλον του επαγγέλματός μας παίζεται εδώ”.
Η κουζίνας της «φυσικότητας» και της διαφορετικότητας: Για να δημιουργήσει τη νέα κουζίνα που οραματίστηκε και παρά το ότι έχει ταυτιστεί με την επιτομή της κλασικής γαλλικής γαστρονομίας στη σύγχρονη εκδοχή της, τολμά να την επαναπροσδιορίσει. Παίρνει συνειδητά το ρίσκο να αντιπαρατεθεί στον ορθόδοξο δρόμο της γαλλικής κουζίνας, να αναστατώσει τις συνήθειες των εντύπων γαστρονομίας, να απογοητεύσει μεγάλο αριθμό καλοφαγάδων πελατών και να αποπροσανατολίσει τους επιθεωρητές του οδηγού Michelin. Η αλλαγή είναι τέτοια, που επινοήθηκε ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο για να συνοδεύσει αυτές τις μετατροπές, γι’ αυτό και μέσα στο νέο βιβλίο του οι συνταγές του Romain Meder βρίσκονται κάτω από την ετικέτα Cuisinalité, ενώ της Jessica Préalpato φέρουν την ετικέτα Desseralité.