Τρία εξαιρετικά γαστρονομικά events στην πόλη
Έρχονται για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Τρία γαστρονομικά events έρχονται αυτές τις ημέρες για να γεμίσουν την πόλη με γευστικά και λαχταριστά πιάτα. Ιδού:
#1 Wine Club THESSALONIKI’96 – «Στη ζάλη του Αγιωργίτικου»
Βαθύ μπλε, με μικρές σφαιρικές ρόγες και παχύ φλοιό, το Αγιωργίτικο είναι μια γοητευτική ποικιλία. Αμπελουργοί και οινοποιοί εκθειάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πολυδυναμικό χαρακτήρα του. Και οι οινόφιλοι, του δίνουν αβίαστα ψήφο εμπιστοσύνης εστιάζοντας στην καθαρότητα και την αρμονία των χαρακτηριστικών των κρασιών του, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα.
Το Αγιωργίτικο είναι η πιο ευρέως φυτεμένη ερυθρή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα. Έχει την αποκλειστικότητα στην ποικιλιακή σύνθεση του Π.Ο.Π. Νεμέα. Μάλιστα, στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημιουργίας αμπελουργικών υποζωνών (cru) που θα κατοχυρωθούν νομοθετικά ως διακεκριμένης ποιότητας.
Το ποιοτικό δυναμικό του Αγιωργίτικου ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει στην καλλιέργειά του και σε άλλες περιοχές, κυρίως στην Πελοπόννησο, την Αττική, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, την Καβάλα, τη Δράμα και τη Χαλκιδική.
Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 θα… αφεθούμε «Στη ζάλη του Αγιωργίτικου». Θα διερευνήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις στην καλλιέργεια και την οινοποίησή του στις κλασικές και τις νέες ζώνες, δοκιμάζοντας κρασιά από τη Νεμέα και άλλες αμπελουργικές περιοχές.
Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).
Βεβαίως, καθώς πλέον ζούμε στη ‘νέα κανονικότητα’ που επιβάλλει η πανδημία, έχουμε εναρμονιστεί με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την προστασία όλων και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων μας. Σε αυτό το πλαίσιο τηρούμε όλες τις ορθές πρακτικές και θα ακολουθήσουμε όλα τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, προκειμένου να διαφυλάξουμε όσο καλύτερα μπορούμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στις συναντήσεις μας. (Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για την υλοποίηση των σεμιναρίων της Wine Plus και των συναντήσεων του Wine Club THESSALONIKI’96)
Για να γίνετε μέλος του Wine Club επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο [email protected].
Tο Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.
#2 Τρία από τα καλύτερα κρασιά του γαλλικού αμπελώνα & Τέσσερα πιάτα υψηλής γαστρονομίας
Η ομάδα του εστιατορίου Thria και ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας, παρουσιάζουν ένα Pairing με 3 από τα καλύτερα Κρασιά του Γαλλικού αμπελώνα και με 4 πιάτα που ενέπνευσαν τον CHEF μας.
Μενού
Joseph Drouhin, Vaudon, Chablis, Λευκό, 2020, Περιοχή, Προέλευσης Chablis, France Γλώσσα μερνιερ, κολοκυθάκι baby σε 2 παρασκευές, μαγινέζα κάπαρης, ποπ κορν αμαρανθου.
Domaines Ott, Château Romassan, Bandol, Ροζέ 2020
Cinsault|Grenache|
Mourvèdre|Syrah/Shiraz
Το πιο διάσημο Ροζέ της Προβηγκίας.
Κριθαρότο Θαλασσινών με σάλτσα μανταρίνι, Καραβίδες και σαφράν.
Domain Meo Camuzet Fixin Ερυθρός,Pinot Noir, Βουργουνδία.
Κονσομέ Μοσχάρι με εστραγκόν, σάλτσα από μεδούλι, Μοσχαρίσιο μάγουλο, Μέντα και Ξύδι Xeres.
Γλυκό: Cheesecake με άγρια φρούτα του δάσους κρεματυριού με lime και μια τραγανη βαση από αμύγδαλο.
Κρατήσεις: 2310 821 120 – Κόστος 54 ευρώ/ άτομο
Για περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.
Food & Wine experience στο ΑνφανΓκατέ στο Τελλόγλειο
Το Wine Style και το ΑνφανΓκατέ σας προσκαλούν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου σε μία Food & Wine Experience. Οικοδεσπότης της βραδιάς ο Στέφανος Κόγιας (Wine Style), ο οποίος θα επιλέγει τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τα υπέροχα μενού, που σχεδίασε ο chef Πρόδρομος Ασημάκης.
MENU
Ο Αγρός
Κρέμα τυριού με ροζ πιπέρι και πέστο βασιλικού σε baby λαχανικά, αγγούρι, πολύχρωμα τοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι, χώμα ελιάς, με φύλλο ρυζιού και μελάνι σουπιάς. Θα το συνδυάσουμε με το |8| του 2020, ένα τραγανό και αρωματικό Sauvignon Blanc – Ασύρτικο του Οινοποιείου Τσικρικώνης από την Καβάλα.
Το Ραβιόλι
Γεμισμένο με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα πάνω σε κρέμα τραχανά με κόκκινη σάλτσα. Θα συνδυαστεί με το Μοσχόμαυρο 2019, ένα εξαιρετικά φρουτώδες κρασί του Magoutes Vineyards, από τη Σιάτιστα.
Το Ψάρι
Φιλέτο ψαριού-μυλοκόπι σε κρούστα από ζυμωτό ψωμί με κρέμα κολοκυθιού και καρότου, σάλτσα ψαριού και lemongrass. Συνδυασμένο με μία Σαντορίνη 2020, μία από τις πιο κορυφαίες εκφράσεις του Ασύρτικου από το Κτήματα Αργυρού.
Η Τάρτα
Γκανάς λευκής σοκολάτας με μάνγκο, μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και φρέσκα φρούτα. Συνοδεία του DES, 2017 ενός επιδόρπιου Chardonnay, του Οινοποιείου Ασλάνη από τη Νέα Μηχανιώνα.
Τιμή μενού συμπεριλαμβανομένων των επιλεγμένων κρασιών: 40 ευρώ
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός κρατήσεων
Κρατήσεις: 2310247307 | 6932902033
Ώρα προέλευσης: 20:30