Τρία εξαιρετικά γαστρονομικά events στην πόλη
Η σούπερ γαστρονομική ατζέντα της εβδομάδας
Τρία υπέροχα γαστρονομικά events μας επιφυλάσσουν κι αυτή την εβδομάδα αγαπημένα μας μέρη στην πόλη. Τρεις ωραίοι λόγοι για να βγεις. Check:
Φεστιβάλ Κρασιού “Αγιος Τρύφων” στο εστιατόριο Salonica
Το Makedonia Palace Hotel Thessaloniki, γιορτάζει τον Άγιο Τρύφωνα, προστάτη της αμπελουργίας, με ένα special μενού εμπνευσμένο από τον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου, σε συνδυασμό με κρασιά του Κτήμα Γεροβασιλείου. Ένα εξαιρετικό wine pairing που αξίζει να γευτείς!
Μενού
Tο στρείδι / Ροζέ 2021
Το φαγκρί σε δύο στάδια / Κτήμα Λευκό 2021
Παρμεζάνα / Καρναρόλι / Τρούφα / Chardonnay 2020
Τουρνεντό / Φουα γκρά / Avaton 2019
Παϊδάκια/ Χούμους / Avaton 2019
Λευκή σοκολάτα / Tonka bean/ Framboise / Λεμόνι / Μαλαγουζιά Όψιμου Τρύγου
Τιμή ανά ατομο 60€
*Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 20:30, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Τηλέφωνο κρατήσεων 2310 897176
Thessaloniki Food Festival στην Πόρτα Ανοιχτή
Η Πόρτα Ανοιχτή συνεχίζει τον θεσμό του Food Festival “Κάθε Τρίτη Τρώμε έξω μόνο με 10€ το άτομο!” Ετσι κι αύριο σε περιμένει μετά τις 19:00 με ένα ολοκαίνουργιο μενού 3 πιάτων δια χειρός Yiannis Arabatzis.
*Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και Κάθε Τρίτη, Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Τ. 231 126 5325
“Σύγκρουση Γιγάντων” στο Thria
Η ομάδα του εστιατορίου Thria και ο σεφ Δημήτρης Τασιούλας, σε προσκαλούν σε ένα Pairing με 3 από τα καλύτερα Κόκκινα του Βορειο Ελλαδίτικου Αμπελώνα με 4 πιάτα που ενέπνευσαν τον chef. To μενού άκρως δελεαστικό:
Μενού
ΔΙΑΠΟΡΟΣ, Ξινόμαυρο 87%, Syrah 13% Σοδειά: 2017, Κτήμα Κυρ – Γιάννη
Ραβιόλι με μοσχαρίσια Ουρά μαγειρεμένη σοφρίτο, Αφρός από πεκορίνο με τρούφα, απόσταγμα μαϊντανού.
Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block ”Μπάρμπα Γιάννης”
Αρνίσιο φιλέτο | Σκορδόψωμο τραγανό | Λάδι καπνιστής πάπρικας | Μαύρο σκόρδο | Μους πρόβειου γιαουρτιού | Μανιτάρια στη σχάρα
Οβηλος Ερυθρος, Cabernet Sauvignon, Κτήμα Βίβλια Χώρα.
Rib eye black Angus | Πατάτες οφτές | Καρότα baby | Κίτρινο παντζάρι | Κρέμα από κουνουπίδι και γκοργκοντζόλα
Γλυκό: 8 υφές σοκολάτας
Κόστος 50 ευρω / άτομο
*Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, Μαρία Κάλλας 1, Κρατήσεις: 2310 821 120, Facebook Event
Σχετικά Αρθρα