Τέσσερα γαστρονομικά events που δεν πρέπει να χάσετε στην πόλη
Τι κοινό έχουν ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, το σούσι, η σοκολάτα και το κρασί; Ανακαλύψτε το!
Τέσσερα μοναδικά events γαστρονομίας σας περιμένουν να τα απολαύσετε τις επόμενες μέρες στην πόλη. Τι κοινό έχουν ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, το σούσι, η σοκολάτα και το κρασί; Ανακαλύψτε το!
Canteen Gastronomy Festival – Ηλίας Σκουλάς
To Canteen Gastronomy Festival υποδέχεται τον σεφ Ηλία Σκουλά, ο οποίος έχει επιμεληθεί ένα μοναδικό μενού.
Σαλάτα
Cesare Cardini & the Tijuana Salad Days / Μια ωδή στην πιο αμαρτωλή σαλάτα (Caesars) που δεν είναι πια εδώ.
Ορεκτικά
Χταπόδι Anticucho
Korean fried Chicken με Caviar
Barbacoa (πρόβειο λουκάνικο των Ζαππατίστας)
Κυρίως πιάτα
Burger / US Prime Beef, Sweet potato bun, Champagne Aioli, Camembert Cheese, Gruyere Cheese, Cherry Bordelaise
Timpano / Pasta με ουρά ταύρου. Sobrasada Iberica, Beaufort cheese μέσα σε φύλλο
Crema Catalana με μεδούλι & mezcal
Επιδόρπιο
Τρεις Mousse από εξωτικές ποικιλίες σοκολάτας Valrhona παρέα με έναν λουκουμά Άνδεων (Picarones)
Ο Ηλίας Σκουλάς είναι σεφ – μαγειρικός νους του αρέσει να συστήνεται – με καταγωγή από την Κρήτη (Ανώγεια).
Σαν Σεφ συνέβαλε όσο λίγοι στην διαμόρφωση του γαστρονομικού χάρτη της χώρας όπως είναι σήμερα. Με άγνοια κινδύνου -και πολλές φορές προσωπικό κόστος – επέμεινε στην αργκό ορολογία των γειτονιών του κόσμου, “επέβαλε” την φιλοσοφία του world street food όπως το βλέπουμε σήμερα στα καλύτερα εστιατόρια, χρεώνεται μερικά από τα καλύτερα Burger που έχουν δοκιμαστεί ποτέ, χρεώνεται την μόδα των Bao Buns, την τάση με τους ξυλόφουρνους Josper και τις εναλλακτικές κοπές κρέατος που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια αλλά και άλλα πολλά. Του αρέσει να προκαλεί μαγειρεύοντας και να ανοίγει νέους δρόμους. Έφτιαχνε Cubano sandwich το 2013 στο θρυλικό “Food Mafia” ένα χρόνο πριν το λανσάρει το Hollywood στην ταινία “The Chef” και σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο Ταραντίνο της εγχώριας μαγειρικής σκηνής…
* Πληροφορίες: Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 / Canteen (Δημητρίου Γούναρη 7) / Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310228520
Wine pairing event στο Salonica Restaurant
Μη χάσετε ένα ειδικό wine pairing event, αφιερωμένο στην ποικιλία Λημνιό, σε συνεργασία με το Κτήμα Porto Carras και τα Βοροινά – Voroina, με ένα ειδικό μενού από τον κορυφαίο Chef Σωτήρη Ευαγγέλου!
Μενού:
- Μαριναρισμένο λαυράκι, πράσινο λεμόνι, ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα και σόγια
CHATEAU BLANC 2017
- Σιγομαγειρεμένο ψάρι ημέρας με τον Αγιορείτικο τρόπο των μοναχών
LIMNIO BLANC DE NOIR 2017
- Καρέ από αρνάκι με σάλτσα δυόσμο, κους-κους, αμύγδαλα, αποξηραμένα φρούτα
LIMNEON 2019
- Μπίτερ σοκολάτα με σορμπέ βατόμουρο
POEM 2016
* Πληροφορίες: 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2021 (13:00- 23:30) / Salonica Restaurant (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2) / Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310897176 / Τιμή: 60€ / Άτομο
Sushi Night: Ένας Ιάπωνας στη Μεσόγειο. Με Συνδυασμούς από την ελληνική Παράδοση
Ο chef του Thria Τασιούλας Δημήτρης παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα Shushi Menu βασισμένο σε υλικά και συνταγές από την Ελληνική Παράδοση.
SIDE DISHES
Σαλάτα με τρυφερά φύλλα, βινεγκρετ από εσπεριδοειδή, τόνο κιτρινόπτερο και αχλάδι ποσέ. 14
Ομελέτα ατμού με πεταλίδες και γυαλιστερές 15
Σκουμπρί ψημένο σε παλαιωμένο ξυδι Δράμας , με ταρτάρ από ντομάτα ψητή και νερο από αγγούρι 15
MAKI ROLLS URAMAKI -(INSIDE OUT) BEACH ROLL (Μπλέ καβούρι θεσσαλονίκης /αλμύρα/κρίταμος / Σουσάμι) 15
RAINBOW MEDITERRANEAN ROLL (Βασιλικό καβούρι /Κολιός/Τόνος / Λαβράκι/φρούτα της θάλασσας και φυκια) 21
SMOKED ELL ROLL 17 (Καπνιστό χέλι χαλκιδικης/παντζάρι σε 2 υφες/ σύγκλινο μάνης)
HOSOMAKI BAKALIAROS ROLL (Φρέσκος Μπακαλιάρος, μους αμυγδάλου, πίκλα από φρεσκο κρεμμυδάκι /Αυγά Χελιδονόψαρου) 17
VEGGIES ROLL TOURLOU (Μελιτζάνα/Κολοκυθάκι/Πιπεριά/κρέμα τυριού/Ρόκα /Σχοινοπρασο) 11
SPICY TUNA ROLL (Πικάντικος Τόνος /Pop corn Αμάρανθου, Αγγούρι) 14
SHRIMP ROLL (Γαριδα τηγανιτή/ μαγιονέζα σχοινόπρασο/αλμυρη μαρμελάδα φράουλα/ Καπνιστή σάλτσα) 16
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Τόνος Αγιορείτικος με κρέμα από αγγινάρες ψημένες στη σχάρα και τσιπς από ρίζα λαγόχορτου 24
NIGIRI THE GREEK (2 τμχ) με Τόνο 9 € Μπαρμπούνι 8 € Χελι 8 € Καπνιστό Σκουμπρί 7 € Μοσχαρίσιο μάγουλο 9 €
ΠΟΙΚΙΛΙΑ SASHIMI
(Τόνος /Λαυράκι /Σφυριδα / Καραβιδες ) 25€ Sashimi Τόνος 10 € Sashimi Σφυριδα 12€ Sashimi Λαυράκι 8 € Sashimi Καραβιδας 18 €
* Πληροφορίες: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00 / Εστιατόριο THRIA (Μαρίας Κάλλας 1) / Τηλέφωνο κρατήσεων 2310821120
Παιχνίδι αρμονίας γεύσεων «Σοκολάτα και κρασί»
Ο γλυκός πειρασμός της σοκολάτας αναζητά το γευστικό του ταίρι σε λευκά, ροζέ και ερυθρά ξηρά και γλυκά κρασιά.
Ένα παιχνίδι γευστικής αρμονίας με σοκολάτα και κρασί διοργανώνει η Wine Plus, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στις 20.00 στο The Met Hotel. Θα ξεκινήσουμε ανακαλύπτοντας το μυστικό της σοκολατένιας γοητείας, αυτό που κρύβεται στο λεπτό άρωμα και την ακαταμάχητη αίσθηση που μας αφήνει κάθε σοκολατένια μπουκιά καθώς λειώνει στο στόμα μας.
Η συνέχεια περιλαμβάνει ένα παιχνίδι με το οποίο θα αναζητήσουμε τους συνδυασμούς της μαύρης θεάς με λευκά, ροζέ και ερυθρά ξηρά κρασιά από αντιπροσωπευτικές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Με οδηγό τη χημικό-οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα θα δοκιμάσουμε τις λαχταριστές σοκολατένιες δημιουργίες του executive chef του The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά, που παντρεύουν σοκολάτες τύπου γκανάζ, mousse και cremeux με φρούτα, καραμέλα, ελαιόλαδο, ανθό αλατιού, ξηρούς καρπού κ.α.: – χειροποίητα mignardises σοκολάτας γάλακτος – χειροποίητα mignardises πικρής σοκολάτας – γλυφιτζούρι σοκολάτας με μπισκότο και καρύδι – μαρέγκα βιολέτας με κρέμα λεύκης σοκολάτας και φρέσκα φρούτα του δάσους – μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και κεράσι Αμαρένα – σοκολάτα The Met με καραμέλα και ανθό αλατιού δίπλα σε ξηρά κρασιά των ποικιλιών: Ασύρτικο, Chardonnay, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Cabernet, Merlot και Syrah. Η γευστική δοκιμή θα κλείσει με κλασικούς συνδυασμούς σοκολάτας και γλυκών κρασιών.
*Πληροφορίες: Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021/ The Met Hotel Thessaloniki/ ώρες: 20:00 – 22:00/ κόστος συμμετοχής: 40€/ Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, [email protected]