Agenda

WeFest: Αυτό το καλοκαίρι πάμε Σκόπελο!

Τι μπορεί να ενώνει μια παρέα νέων παιδιών εκτός από την αγάπη τους για τη βασίλισσα των Σποράδων; Η επιμονή τους να οργανώσουν εκεί το πιο φευγάτο φεστιβάλ του ελληνικού καλοκαιριού.

Parallaxi
wefest-αυτό-το-καλοκαίρι-πάμε-σκόπελο-121727
Parallaxi

Σκόπελος2

Τι μπορεί να ενώνει μια παρέα νέων παιδιών εκτός από την αγάπη τους για τη βασίλισσα των Σποράδων; Η επιμονή τους να οργανώσουν εκεί το πιο φευγάτο φεστιβάλ του ελληνικού καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι, η Σκόπελος ετοιμάζει ένα ιδαίτερο φεστιβάλ, με το 1ο WeFest να μας καλεί στις Βόρειες Σποράδες! Για τρεις ημέρες, στις 5,6,7 Αυγούστου, στο νησί της Σκοπέλου, προγραμματίζονται πολλές όμορφες δραστηριότητες με θεματικές τη δημιουργία, την εξερεύνηση και τη διασκέδαση. Κι ο σκοπός, μέσα από αυτές, να αναβιωθούν ο πολιτισμός, η ιστορία και οι παραδόσεις του υπέροχου νησιού.

Η οµάδα που στήνει το φεστιβάλ, χρόνια τώρα ταξιδεύει σε όλα τα µήκη και τα πλάτη του κόσµου. Κάποιοι µε αεροπλάνο, τρένο, πατίνι και τα πλοία της γραµµής και άλλοι  απλά µε το µυαλό. Το φεστιβάλ ήταν το όνειρο τους εδώ και καιρό, και μετά από πολλά χρόνια περισυλλογής αποφάσισαν πως ήρθε η στιγμή να το υλοποιήσουν, προσφέροντας μία φρέσκια πρόταση σε έναν τόπο που έχει πολλά να δώσει, πέρα από την απαράμιλλη ομορφιά του. Αφού συνεργάστηκαν λοιπόν για αρκετούς μήνες πολλοί νέοι άνθρωποι που ζουν, δραστηριοποιούνται ή απλά αγαπούν τη βασίλισσα των Σποράδων, το πρώτο Φεστιβάλ WeFest είναι πραγματικότητα.

Η πρεμιέρα του WeFest θα γίνει υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου με τη υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου.  Πέρα από τους βασικούς πυλώνες του φεστιβάλ, μία μεγάλη ομάδα καταρτισμένων επαγγελματιών που λαμβάνουν μέρος εθελοντικά έχει προετοιμάσει τις δράσεις, και τον Αύγουστο θα καταφτάσει στο νησί για να στήσει και να τις φέρει σε πέρας, όπως και όλα τα εργαστήρια.

Σκόπελος

Για τρεις ημέρες, στις 5,6,7 Αυγούστου, προγραμματίζονται 13 δραστηριότητες που χωρίζονται σε τρεις θεματικές: τη δημιουργία, την εξερεύνηση και τη διασκέδαση. Όραμα της ομάδας είναι μέσα από αυτές να αναβιώσει, να αναγεννήσει και να επικοινωνήσει τον πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τη ζωή των ντόπιων, την κουλτούρα του τόπου. Και βέβαια, να επαναπροσδιορίσει τον παραθερισμό. Πρόκειται για ένα πείραμα σε ένα νησί που διαθέτει το σκηνικό, την ιστορία και τις υποδομές να οργανώσει ένα διαφορετικό, ονειρεμένο Φεστιβάλ.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένα 4 διαδρομές, 3 στη φύση και 1 στη Χώρα, αλλά και 3 εργαστήρια/μαγειρέματα που θα καταλήξουν σε ένα γαστρονομικό γλέντι, το WeFeast, το βράδυ του Σαββάτου. Περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπως δημιουργία μάσκας, κεραμική, σκηνοθεσία, και κατασκευή καράβας. Και όλα αυτά εμπνευσμένα από τις παραδόσεις του νησιού. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το ενδιαφέρον για την περιβαλλοντική συνείδηση. Έτσι, η WWF θα λάβει μέρος στο φεστιβάλ με ένα εκπληκτικό κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς  μας φίλους! Παράλληλα με τα δρώμενα των τριών ημερών, θα παρουσιάζεται στο σινεμά της Χώρας, στον Ορφέα, το πρώτο ντοκιμαντέρ από τη σειρά “Local Heroes” στις 21:00 με 22:00.

Δεν θα λείψει και η διασκέδαση, αφού η ομάδα θα γιορτάσει όλο αυτό το εγχείρημα δεόντως, με απόγειο ένα μεγάλο πάρτυ λήξης όπου θα διασκεδάσουμε παρέα όλοι μαζί, ένα καινούριο σύνολο ανθρώπων που τους δένουν μαζί εμπειρίες. Το Smash Party είναι σχεδιασμένο να γίνει σε μέρος έκπληξη! Από τις 22:00 το βράδυ μέχρι την ανατολή.

pic8a

Ο στόχος της ομάδας με το φεστιβάλ; Να βοηθήσουν στην αύξηση του τουρισμού και στη διεύρυνση της καλοκαιρινής σεζόν. Όπως αναφέρει, «Διοργανωτές, εθελοντές, ντόπιοι, επισκέπτες, πιστεύουμε στις διαπροσωπικές σχέσεις και στεκόμαστε αντίθετοι απέναντι στην “ξεπερασμένη” μεμονωμένη σχέση τουρίστα-επιχειρηματία. Πάμε ένα βήμα παραπέρα -χωρίς να ακυρώνουμε τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες- εμπλουτίζοντας τον επισκέπτη με μοναδικές ψυχαγωγικές βιωματικές εμπειρίες πέρα των τουριστικών του συνηθειών. Εγκαινιάζοντας μια πρόταση που αλλάζει το σκηνικό της καθημερινότητας στο νησί.»

Όπως σημειώνει άλλωστε η ομάδα, «Καταλάβαµε µε τα πολλά ταξίδια ότι έναν τόπο δεν τον µαθαίνεις από οδηγούς και χάρτες, τον µαθαίνεις επειδή γίνεσαι ένα µε τους ανθρώπους του και τις συνήθειες τους. Στους προορισµούς µας αναζητήσαµε πάντα αυτήν την συνθήκη. Ως ταξιδιώτες  µάθαµε παίζοντας, και δυστυχώς έχουµε αναπτύξει ‘κακές΄ συνήθειές. Μπαίναµε µε φόρα σε κουζίνες και τις κάναµε µαντάρα, κρυφακούγαµε ιστορίες, περπατούσαµε σε απόµερα σοκάκια, χορεύαµε αλαµπουρνέζικα  σα τα κατσίκια και αλλά πολλά. Τώρα θέλουµε να σας δείξουµε το πως, να µάθετε και εσείς.»

Σκόπελος3

Η ομάδα έχει επίσης βλέψεις να συνεχίσει το όμορφο φεστιβάλ ανακαλύπτοντας κάθε φορά νέους τόπους με τον ίδιο δημιουργικό τρόπο. «Τα ελληνικά νησιά έχουν όλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αδιανόητα πλούσιες πολιτιστικές κληρονοµιές. Κατανοήσαµε, µελετώντας ότι οι ταυτότητες αυτές εξασθενούν και αυτά που παραµένουν είναι η θάλασσα, ο ήλιος και τα φυσικά τοπία που συνήθως µαγεύουν τους επισκέπτες. Για µας η Σκόπελος υπήρξε  πυξίδα, σηµείο αναφοράς. Δεν γνωρίσαµε όµως όλα όσα της προσδίδουν την ταυτότητα της. Αυτά τα µάθαµε ψάχνοντας, στην προσπάθεια µας να στήσουµε αυτό το Φεστιβάλ. Τώρα που ανοίξαµε το µυαλό µας και µάθαµε να ονειρευόµαστε µεγάλα όνειρα θέλουµε η ιδέα µας να µας ταξιδέψει και σε άλλα µέρη. Ξεκινάµε από την πρώτη θάλασσα που βουτήξαµε για να συνεχίσουµε σε όλη την Ελλάδα. Με το μυαλό μας πάντα στραμμένο μπροστά, με γνώμονα  να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους, να μοιραστούμε τα ήθη και έθιμα ενός τόπου -της Σκοπέλου φέτος-  να δημιουργήσουμε έναν θεσμό που μπορεί να εισάγει εναλλακτικούς τρόπους παραθερισμού και που μπορεί να λάβει χώρα και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, προάγοντας την ελληνική δημιουργική επιχειρηματικότητα και συνεργασία.» αναφέρει.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν πάμε να γνωρίσουμε με το 1ο WeFest την όμορφη Σκόπελο!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://skopeloswefest.com

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή:

Καγιάκ Ι 10:00 µµ – 16:00 µµ, αφετηρία ELIOS

Μάσκα & Σώµα Ι 11:00 πµ – 14:00 µµ, Art Foundation CHORA

WWF’s Treasure Hunt Ι 11:00 πµ – 13:00 µµ, CHORA

Μαγειρέματα

Χαϊµαλιά + Σκοπελίτικη Τυρόπιτα Ι 10:00 πµ – 14:00 µµ,  Συνεταιρισµός Γλώσσας  GLOSSA

Αυγάτο Ι 17:30 µµ – 20:30 µµ,  Skopelos Village CHORA

Με µια άλλη Ματιά Ι 11:00 πµ – 13:00 µµ, Art Foundation CHORA

Βόλτα στη Φύση Ι  16:00 µµ – 20:00 µµ, αφετηρία CHORA

Ποδηλασία Ι 16:00 µµ – 20:00 µµ,  αφετηρία ELIOS

Local Hero Vol 1 Ι 21:00 µµ – 22:00 µµ, Σινέ Ορφέας CHORA

Σάββατο :

Αγγειοπλαστική Ι 10:00 πμ – 12:30 μμ, Εργαστήριο Ρόδιου, ΧΩΡΑ

Καγιάκ Ι 10:00 µµ – 16:00 µµ,  αφετηρία ELIOS

Μπλε Εξερεύνηση WWF 11:00 πµ – 13:00 µµ, CHORA

Βόλτα στη Φύση I 16:00 µµ – 20:00 µµ, αφετηρία CHORA

Ποδηλασία I 16:00 µµ – 20:00 µµ,  αφετηρία ELIOS

Μάσκα & Σώµα Ι 17:30 µµ – 20:00 µµ, Art Foundation CHORA

Ηχοπαγίδες Ι 17:30 µµ – 20:00 µµ,  Κάστρο CHORA

Με μια άλλη Ματιά Ι 17:30 µµ – 20:00 µµ,  Κάστρο CHORA

Η µεγάλη Καράβα Ι 18:00 µµ – 20:30 µµ, Σινέ Ορφέας CHORA

Local Hero Vol 1 Ι 21:00 µµ – 22:00 µµ, Σινέ Ορφέας CHORA

Τρώµε Μαζί (WeFeast) I 21:00 µµ – 24:00 µµ, Δημοτικό Καφενείο CHORA

Κυριακή:

Αγγειοπλαστική Ι  10:00 πµ – 12:30 µµ, Εργαστήρι Ρόδιος CHORA

Μάσκα & Σώµα Ι 10:00 πµ – 14:00 µµ, Art Foundation CHORA

Καγιάκ Ι 10:00 µµ – 16:00 µµ, αφετηρία ELIOS

Μπλε Εξερεύνηση WWF Ι 11:00 πµ – 13:00 µµ, CHORA

Βόλτα στη Φύση I 16:00 µµ – 20:00 µµ, αφετηρία CHORA

Ποδηλασία I 16:00 µµ – 20:00 µµ,  αφετηρία ELIOS

Ηχοπαγίδες I 17:00 µµ – 18:30 µµ,  Κάστρο CHORA

Με μια άλλη Ματιά Ι 18:00 µµ – 21:00 µµ, CHORA

Η μεγάλη Καράβα Ι 18:00 µµ – 20:30 µµ, Σινέ Ορφέας CHORA

Βόλτα στη Χώρα Ι 18:00 µµ – 20:30 µµ,  CHORA

Local Hero Vol 1 Ι 21:00 – µε 22:00 µµ, Σινέ Ορφέας CHORA

Smash Party Ι 21:00 μμ – 03:00 πμ, Τοποθεσία ΕΚΠΛΗΞΗ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα