Agenda

Η καλύτερη ατζέντα για το Σαββατοκύριακο

Αυτό το σαββατοκύριακο είναι γεμάτο με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ και εκπλήξεις που θα μας συναρπάσουν.

Parallaxi
η-καλύτερη-ατζέντα-για-το-σαββατοκύρι-1011936
Parallaxi

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαίου είναι προ των πυλών και στην πόλη υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα που μπορείς να παρακολουθήσεις.

Εμείς τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα διαβάσεις και να κάνεις τις επιλογές σου!

Θέατρο

“Ημερολόγιον Ντελίβερι” στο Alte Fablon

H ομάδα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» μετά από την πρωτότυπη και συγκινητική παράσταση «Bonsai. Ιστορίες για το βέλος του χρόνου» παρουσιάζει την κωμωδία «Ημερολόγιον Ντελίβερι», βασισμένη στα κείμενα του Σάκη Αποστολάκη, σε σκηνοθεσία της Κλαίρης Χριστοπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Έπειτα από 35 χρόνια δημοσιογραφίας, ο Σάκης Αποστολάκης χάνει τη δουλειά του όταν κλείνει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”. Η ανεργία σε συνδυασμό με την έκπτωση της ποιοτικής δημοσιογραφίας τον οδηγούν να στραφεί στο επάγγελμα του διανομέα. Συνδυάζοντας το ρεπορτάζ με τη νέα επαγγελματική του ταυτότητα, αρχίζει να δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το “Ημερολόγιον ντελίβερι”, ένα χιουμοριστικό και πρωτότυπο ρεπορτάζ που αποτελεί καταγραφή και σχολιασμό των κωμικοτραγικών επεισοδίων που αντιμετωπίζει στην εργασία του, τόσο από τους ιδιόρρυθμους πελάτες όσο και από τους εργοδότες του.

Η ομάδα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ προσκαλεί τους θεατές να συμμετέχουν σε μία παράσταση – εμπειρία που, με κύριο όπλο της το χιούμορ, στοχεύει να δώσει ορατότητα στο επάγγελμα των διανομέων και να φωτίσει τις εργασιακές συνθήκες και διεκδικήσεις τους για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία, αναδεικνύοντας παράλληλα τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων, που ενώ φτάνουν μέχρι το κατώφλι του σπιτιού μας, αντιμετωπίζονται σαν να είναι αόρατοι.

Συντελεστές:

Κείμενα: Σάκης Αποστολάκης, Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Κλαίρη Χριστοπούλου, Σκηνικά: Μαρία Όσσα, Κοστούμια: Πένη Ντάνη, Μουσική: Ανδρέας Ασημακόπουλος, Εμψύχωση κούκλας: Μάριος Μεβουλιώτης, Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μαντά

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μύριαμ-Σοφία Αρτζανίδου, Άννα-Μαρία Γάτου, Μάριος Μεβουλιώτης

*Πέμπτη 4 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2023 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15 (εκτός από Πέμπτη 18/05 & 25/05 ) ώρα 21:15 | Πολυχώρος Τέχνης, Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου, Θεσσαλονίκη | Διάρκεια παράστασης: 90 | ‘ Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων & άνω των 65) | 5€ ατέλειες κάθε Πέμπτη | Προπώληση: viva.gr και κρατήσεις στo τηλέφωνo: 6934.130803

«Πίντερ»

Σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει εισβάλει στην καθημερινότητα μας και το ανθρώπινο είδος τείνει να μετατραπεί σε έναν παθητικό δέκτη, ο οποίος υποκλίνεται σταδιακά όλο και περισσότερο σε ένα μέλλον όπου η τεχνολογία παίρνει κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητα του. Αρωγός σε όλο αυτό, η στο έπακρο εκμετάλλευση της τεχνολογίας από κάθε μορφή εξουσίας που επιδιώκει την επιβολή της δικής της άποψης.

Το ανθρώπινο είδος σε ένα μεταίχμιο σκέψης και προβληματισμού. Η δημιουργία και οι τέχνες δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση ενός τέτοιου μέλλοντος, να προτείνουν λύσεις να δώσουν στον άνθρωπο την δυνατότητα να εκφράσει αυτά που πιστεύει να κρατήσει επαφή με το υγιές παρελθόν χωρίς να αφορίζει ότι καινούριο και πρωτοποριακό ακολουθεί. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάψει να δημιουργεί. Παράλληλα ,εξετάζονται οι ίδιοι οι άνθρωποι και οι σχέσεις μεταξύ τους. Ο αμέριστος εγωκεντρισμός και η απάθεια απέναντι στο πρόβλημα του διπλανού του. Το έργο της κυρίας Αναστασίας Καραογλάνη τολμά να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μέσα από τους χαρακτήρες του έργου να μας φέρει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας. Το Θεατρικό έργο κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ανάτυπο. Σταύρος Παρχαρίδης.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Πίντερ» ή το παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το μη πραγματικό, της Αναστασίας Καραογλάνη. Ο «Πίντερ», ή «το παιχνίδι ανάμεσα στο πραγματικό και το μη πραγματικό», είναι ένα θεατρικό έργο, τοποθετημένο σ` ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον στη μεγάλη Βρετανία. Ο καθηγητής Μέριτ( Ευτυχής), υφίσταται μια ηθελημένη κοινωνική αποστασιοποίηση. Είναι αφοσιωμένος στο έργο ζωής του, αυτό της δημιουργίας του καλύτερου συντρόφου του ανθρώπου, βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Είναι παντρεμένος με τη Σάρα, της οποίας η άποψη για τη ζωή διερευνάται και αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια του έργου. Η Αμάντα είναι μια τέως φοιτήτρια του καθηγητή, αλλά ταυτόχρονα ο σύνδεσμος του πανεπιστημίου που ελέγχει την πρόοδο του πρότζεκτ. Η αναφορά της είναι σημαντική για τη χρηματοδότηση του. Είναι όμως μόνον αυτός ο ρόλος της;

Ο τρίτος χαρακτήρας, ο Πίντερ, το ρομπότ, που του δόθηκε το όνομα του θεατρικού συγγραφέα, ένα πλάσμα που τρέφεται από το google, υπηρετεί το ρόλο του στο έπακρο, οδηγώντας στην σταδιακή αποκάλυψη της ζωής του καθηγητή και της ζωής γενικά. Και τέλος, ο πραγματικός Πίντερ, ο συγγραφέας; Με ποιον τρόπο συνδέεται με τον καθηγητή, ή ακόμη χειρότερα με το ίδιο το ρομπότ; Τα θέματα που αγγίζονται πολλά και ποικίλα: Η προσωπική επαγγελματική πραγμάτωση ενάντια στην ισορροπημένη οικογενειακή και κοινωνική ζωή, σχέσεις από το παρελθόν που μεταφέρουν την αίσθησή τους ακόμη στο παρόν, η σχέση των δυο φύλων, η ευτυχία. Η σπουδαιότητα της τεχνητής νοημοσύνης, σε αντίθεση με τη συναισθηματική, τα πολλά ηθικά θέματα που εγείρονται σχετικά με την κυριαρχία των έξυπνων πλασμάτων τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας.

Η εξέλιξη ενός προσώπου είτε ανήκει στο ανθρώπινο είδος ή σε ένα υβριδικά κατασκευασμένο πλάσμα. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το δεύτερο δεν είναι πραγματικό. Θα μπορούσε να είναι ένας αγώνας ανάμεσα στο πραγματικό και το μη πραγματικό; Το έργο υπόσχεται μια συναρπαστική θέαση-ανάγνωση ,γεμάτη από απροσδόκητες αποκαλύψεις και ανατροπές, ένα τέλος που σου κόβει την ανάσα και πολλά να σκεφτεί κανείς τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Αναστασία Καραογλάνη, Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης, Σκηνικά-κοστούμια Μαρία Παπατζέλου, Μουσική: Νίκος Πανδής Βίντεο: Gianni Tselini, Βίντεο installation: Γιώργος Παρχαρίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ιωαννίδου, Δόμνα Κατσουπάκη, Μιλτιάδης Μαρέτας, Νικόλας Παπάζογλου

*Παρασκευή 5 Μαΐου και κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 έως 28 Μαΐου 2023 | Τιμή εισητηρίου 10 ευρώ με κράτηση 12 ευρώ Ταμείο | Κρατήσεις θέσεων στο 6932633127 | Θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ Αθηνάς 21, περιοχή τούρκικο προξενείο.

Απόλυτη Μαγεία στο Φουαγιέ της ΕΜΣ

Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΓΕΙΑ», που θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε δραματουργία Αγγελικής Παπούλια και σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή, θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12  Μαΐου.

Μια πρωτότυπη παραγωγή devised theatre, όπου πρωταγωνιστεί το μεταφυσικό στοιχείο, και ταυτόχρονα μια συγκινητική και αστεία τελετή αποχαιρετισμού, με την Αγγελική Παπούλια και τον Χρήστο Πασσαλή να υπογράφουν το κείμενο της παράστασης. Μια παράσταση-τελετή που κινείται πάνω σε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μεταφυσικό θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία.

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Yoko Ogawa, Η αστυνομία της μνήμης, η Απόλυτη Μαγεία αναζητά τρόπους να εισχωρήσει στις ασυνείδητες περιοχές του ανθρώπινου νου και να ανασύρει τόπους διαφυγής και στιγμές αλληλεπίδρασης με το μυστηριακό σύμπαν που μας περιβάλλει. -Αγγελική Παπούλια

Η Απόλυτη Μαγεία είναι μια αστεία και συγκινητική δημόσια τελετή όπου οι πολίτες συγκεντρώνονται για να αποχαιρετήσουν όσα έχουν χαθεί και για να διατυπώσουν τις καινούριες ερωτήσεις, τις ερωτήσεις αυτές που θα θέσουν τις βάσεις για το Νέο που έρχεται. Και κυρίως, για να βρούνε ξανά την αγάπη. -Χρήστος Πασσαλής

Συντελεστές:

Δραματουργία- Κείμενο: Αγγελική Παπούλια, Σκηνοθεσία- Κείμενο: Χρήστος Πασσαλής, Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα, Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα, Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας, Κίνηση- Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Παπανικάνδρου, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Χατζηκυριακίδου, Θεατρικό μακιγιάζ: Μαντώ Καμάρα, Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)

Διανομή:

Λουκία Βασιλείου, Γιάννης Γκρέζιος, Νατάσσα Δαλιάκα,  Άννα Ευθυμίου, Άννα Κόπακα, Χριστίνα Μπακαστάθη, Ορέστης Παλιαδέλης, Γιώργος Παπαδάκος

*Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 21.00 και Τετάρτη- Πέμπτη-Παρασκευή-Kυριακή: 21.00 & Σάββατο: 19.00 & 21.00 έως 28 Μαΐου | Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (η παράσταση δεν έχει διάλειμμα) | Φουαγιέ ΕΜΣ (Εθνικής Αμύνης 2) | Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, Εκπτωτικό Εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό- Μαθητικό, πολύτεκνοι, Άνω των 65, Ομαδικό, Εκπαιδευτικών) ΠΕΜΠΤΗ ΛΑΪΚΗ 21:00  & ΣΑΒΒΑΤΟ στις 19:00 Γενική είσοδος: 10€, Εκπτωτικό Εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό- Μαθητικό, πολύτεκνοι, Άνω των 65, Ομαδικό, Εκπαιδευτικών) ΑΜΕΑ: Δωρεάν (απαιτείται η τηλεφωνική κράτηση) ΑΝΕΡΓΩΝ: Δωρεάν 5 θέσεις ανά ημέρα παράστασης  στο Φουαγιέ της ΕΜΣ (απαιτείται η τηλεφωνική κράτηση) Ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών. Κατόπιν εξαντλήσεως των εισιτηρίων τιμή εισιτηρίου 5€.  Προσφέρεται «Εισιτήριο της παρέας» για 3 άτομα 25€ και 4 άτομα 30€ (απαιτείται  η  αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ και όχι ηλεκτρονικά) Φοιτητικό εισιτήριο: από 3 έως 6 άτομα, τιμή 7€ / άτομο. Άνω των 10 ατόμων, τιμή 5€ / άτομο. Ομαδικές κρατήσεις (άνω των 10 ατόμων): 2315 200 011 & 2315 200 012 | Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ | Προπώληση: viva.gr & ntng.gr & 11876

Εκείνος και… εκείνος

Το επίκαιρο και βαθιά πολιτικό κοινωνικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά σε μια πρωτότυπη σκηνοθεσία της Βελκοπούλου Φωτεινής με την ομάδα εξAnimo.

Οι χαρακτήρες του έργου οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, οι λαϊκοί, οι αντιδραστικοί, οι ασυμβίβαστοι, οι εξωσυστημικοί, τριγυρνούν στην πόλη μακριά από κάθε καθωσπρεπισμό και υποκρισία. Απέχουν από κάθε αγαθό που προσφέρει η καταναλωτική κοινωνία για να διατηρήσουν την απόλυτη προσωπική τους ελευθερία. Οι διάλογοι τους μας θυμίζουν φιλοσοφικές συζητήσεις με βασικά συστατικά πάντα το χιούμορ και τη σάτιρα. Ένα κείμενο και μια παράσταση που προκαλεί το γέλιο και τον προβληματισμό. Στην δική μας σκηνοθετική απόδοση του έργου ο Σόλων και ο Λουκάς (οι χαρακτήρες του Μουρσελά) αντικαθίστανται από τον Κώστα, τον Λευτέρη, την Μαρίνα και την Χρυσάνθη.

Η παράσταση είναι μία συνδιοργάνωση με τον δήμο Καλαμαριάς, η είσοδος γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά τροφίμων για το συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

Λίγα λόγια για την θεατρική ομάδα εξAnimo:

Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που αφιερώνουν τον ελεύθερο τους χρόνο στην δημιουργική έκφραση και στην αυτο-βελτίωση μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Τους διακρίνει το ήθος και η αγάπη που έχουν για τον άνθρωπο. Είναι ευαισθητοποιημένοι σε κάθε κοινωνική και πολιτική αδικία και μέσα από μία σύνθεση που κατέληξε να γίνει φιλία, προσπαθούν με τον καλύτερό τους εαυτό να βοηθήσουν ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα και ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσα από τη διεξαγωγή της παράστασης.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – διασκευή-μουσική επιμέλεια: Βελκοπούλου Φωτεινή, Χορογραφία: Τάσος Παπαδόπουλος, Τρομπέτα: Δημήτρης Γκόκας Σκηνικά- κοστούμια: εξAnimo, Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Παπαλιάγκας, Οργάνωση παραγωγής: εξAnimo

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: • Αγγελάκης Κώστας (Άστεγος) • Καρράς Ελευθέριος (Άστεγος) • Βελκοπούλου Φωτεινή (Κοπέλα – Ελένη – Λογίστρια) • Γκρίντζαλη Μαρίνα (Άστεγη) • Αθανασίου Χρυσάνθη (Άστεγη) • Δημήτρης Γκόκας (Τρομπέτα)

Ευχαριστούμε τους φίλους της ομάδας: Λένα Πετροπούλου, Δουκάκη Γιάννη, Δουκάκη Εύα, Αγοραστός Φώτης, Χάρρης Πάλλας, Καπέλας Διονύσης, Σκορδέλη Ελένη, Γιανούση Ελένη, Γονιάδου Ηλέκτρα.

Η παράσταση είναι μία συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καλαμαριάς Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Δαρδαμανέλη Γιάννη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νικολέτου Βάσω για την συνεργασία και τον Δήμο Καλαμαριάς για την φιλοξενία.

*Παρασκευή 26 Μαίου 2023 στις 21:00 | Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 7, τηλ. 2310 458 591) | Είσοδος: Συνεισφορά τροφίμων για το συσσίτιο του Δήμου Καλαμαριάς | Θέσεις – Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6949107063

Ο Συνεργός

Στις αρχές του 2000 μια νεαρή κοπέλα από την Βέροια εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο σύντροφός της, δηλώνοντας συντετριμμένος πως δε γνωρίζει τίποτα, την αναζητεί. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη και δεν αργεί να αποκαλυφθεί πως ο θύτης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο που την ψάχνει, ο οποίος αφού τη σκότωσε στη συνέχεια, με τη βοήθεια του ξαδέρφου του την εξαφάνισε. Αυτή η πραγματική ιστορία, ενός από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή και το ανέβασμα ενός νέου θεατρικού έργου, με μια διαφορά όμως: Το έργο αυτό δεν επικεντρώνεται στο θύτη, ούτε στο θύμα.

Ο Αποστόλης ζει ήρεμα τη ζωή του μαζί με τη γυναίκα του στο χωριό, όταν ένα βράδυ ο αγαπημένος του ξάδερφος θα του ομολογήσει πως σκότωσε την κοπέλα του, ζητώντας του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα. Οικογένεια, φιλία, αγάπη, έρωτας, έννοιες που σε μια στιγμή διαστρεβλώνονται, σε ένα γαϊτανάκι καταστροφής, ψεμάτων και ενοχών πίσω από τις κλειστές πόρτες της ελληνικής επαρχίας, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Σε μια εποχή που τα όρια του καλού και του κακού διερευνώνται εκ νέου, ο Γιώργος Χριστοδούλου, στην τρίτη του προσωπική σκηνοθεσία, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης, προσπαθούν να κατανοήσουν το πώς ένας άνθρωπος, μια ολόκληρη κοινωνία, γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη συνεργός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Σκηνοθεσία – κείμενο: Γιώργος Χριστοδούλου Συμμετοχή στα Βίντεο-Τραγούδι: Αθηνά Σακαλή Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου Σκηνικά – Κοστούμια: Αλέξανδρος Γαρνάβος, Τζίνα Ηλιοπούλου Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου Βίντεο: Δομνίκη Μητροπούλου, Αλέξης Ορφανίδης Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Λατουσάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Χρήστος Κοντογεώργης, Γιώργος Χριστδούλου, Μαρία Προϊστάκη, Φανή Παναγιωτίδου

*Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 21:00 | Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ: Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ) | Εισιτήρια: 15€ κανονικό, 13€ φοιτητικό, 10€ ανέργων, ΑμεΑ | Διάρκεια: 80 λεπτά Προπώληση: Ταμείο θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ & VIVA.gr

..Πρώτα ο Θεός.. Χριστόφορος Ζαραλίκος

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο Πιτσιρίκος συνεργάζονται για τρίτη φορά στο θέατρο επειδή ήταν θέλημα Θεού και θα παρουσιάσουν -πρώτα ο Θεός- στο θέατρο "Αριστοτέλειον" την παράσταση “Πρώτα ο Θεός”. Στην παράσταση συμμετέχουν 2,654 θεοί, ο άγνωστος θεός, ο από μηχανής θεός και ο θεός της κωμωδίας.

Γκεστ σταρ: Μπράβοι εφοπλιστών, ξανθιές  πανελίστριες, το ιερό (ωμό) κάστανο του Αγίου Παΐσιου, η ιερή (δεξιά) παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα και ο Άγιος Βασίλης. Η πρώτη παράσταση στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου που θα απαντήσει -πρώτα ο Θεός- στο ερώτημα αν υπάρχει Θεός. Είναι το χρήμα ο μόνος Θεός; Και αν ναι, σε ποιο νόμισμα; Σας περιμένουμε όλες και όλους στο θέατρο Αριστοτελειον στη Θεσσαλονίκη Πρώτα ο Θεός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο : Πιτσιρίκος – Χριστόφορος Ζαραλίκος, Ηχοληψία – video – προβολές: Άρης Πρόδρομος

*Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στις 21:15 | Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2 | Διάρκεια: 90 λεπτά | Εισιτήριο: Κανονικό: 15€ Ειδική Τιμή εισιτηρίου Θέασης (Α.με.Α. / άνεργοι / φοιτητές με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας): 12€ | Προπώληση Εισιτηρίων: Public, Nova, στο ταμείο του θεάτρου 2310262051 και στο viva.gr

Not Again: Ένας Ηθοποιός Δημιουργείται – Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της πόλης 2023

Η performance Not Again: ένας ηθοποιός δημιουργείται, καταπιάνεται με τη λειτουργία του ηθοποιού, θέτοντας το εξής ερώτημα: πώς επηρεάζει η κοινωνική πραγματικότητα τη δουλειά του;

Το σώμα του performer καλείται να κάνει τα πάντα οποιαδήποτε στιγμή. Μπορεί να συνεχίσει, όμως, απέναντι στις παθογένειες του επαγγέλματος του; Κείμενα από τον χώρο του θεάτρου, όπως οι οδηγίες προς του ηθοποιούς του Άμλετ, αντιπαραβάλλονται απέναντι στη δυσμενή καλλιτεχνική πραγματικότητα (υπόθεση Λιγνάδη, Π.Δ. 85) κ.α

Ο performer καλείται να επαναλάβει -σαν μια άλλη παράσταση- αυτή τη “σύγκρουση” μέχρι τελικής πτώσεως.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλάκος. Επί σκηνής: Δημήτρης Γαλανάκης.

Βιογραφικό: O Μιχαλάκος Γιώργος είναι θεατρικός σκηνοθέτης/ ηθοποιός. Αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου, Τμήμα Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου Monks. Έχει συνεργαστεί με τους Coldo Vio, Δαμιανό Κωνσταντινίδη, Τάσο Ράτζο και Γιώργο Γεωργακόπουλο κ.α

*Σάββατο 27/5 στις 17:00 | Δημοτικό Θέατρο Άνετον | Γενική είσοδος 5 ευρώ

Παιδική Σκηνή

ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions μετά τη μεγάλη επιτυχία “ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW” με περηφάνια παρουσιάζουν τη νέα περιπέτεια του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ!

Κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

“ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL” μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μαγικές χορογραφίες, ακροβατικά show και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν. Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical! Χορός, κέφι και όλα τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανά στη σκηνή σε μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη. Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, από την πένα του βραβευμένου δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Μια ιστορία για τη φιλία, τη δύναμη της αγάπης και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενάντια στο bullying, το ρατσισμό, την ξενοφοβία!

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γράφει την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη από την αρχή και μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο του βυθού. Στον ύφαλο της Αουρέλια έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του, την κυρία Σουπιά τον Αστερία και τη Γλώσσα να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου; Τι στάση θα κρατήσει ο Μεγάλος Καρχαρίας; Ελάτε να κολυμπήσουμε μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη,  να δούμε από κοντά το μαγικό μαργαριτάρι και να γνωρίσουμε σπάνια θαλάσσια πλάσματα, όπως το Νάρβαλ και τον Τελευταίο Ιππόκαμπο! “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL” Μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση, ένα διαδραστικό θέαμα με μουσική, τραγούδι, χορό, ακροβατικά, μας ταξιδεύει στον απίθανο κόσμο του βυθού. Το διαφορετικό κίτρινο ψάρι μας δείχνει τον τρόπο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας σε μια παράσταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Συντελεστές:

Κείμενο – Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωσταντοπούλου, Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ, Σκηνικά: Λία Ασβεστά, Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου, Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπατσόγλου, Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης, Ενορχήστρωση: Χάρης Γκατζόφλιας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Σισμανίδου, Artwork: Σάκης Παπαγιάννης, Παραγωγή: Kolossaion Productions – Θέατρο του Βορρά

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ιωάννα Διαμαντούλη, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Μιχάλης Πίνος, Σέβη Σπύρτου, Χρήστος Ντόβας, Νίκος Χρηστίδης

*Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 11:30 | Θέατρο Κολοσσαίον Βασ. Όλγας 150 | Tιμή εισιτηρίου: από 10 € Πληροφορίες στο 2310 834 996 και στο 6987 089 778 Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr

“Ο Κορνήλιος και το αστέρι με τα χρώματα”, μία παράσταση από παιδιά για παιδιά

Το παιδικό τμήμα της Θεατρικής Αγωγής του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, πάντα ευαισθητοποιημένο και ανήσυχο, δε σταματά να μας εκπλήσσει με τις δράσεις του. Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 19:00 στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς, στην Ανδρέα Παπανδρέου 35 (περιοχή Αϊ Γιάννη) θα ανεβάσει την παράσταση με τίτλο: “Ο Κορνήλιος και το αστέρι με τα χρώματα”, ένα έργο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Μπάτζιου, της Ειρήνης Κυρμανίδου και της Ελένης Παπαδοπούλου το οποίο εκδόθηκε με τη βοήθεια του συλλόγου “Λάμψη” (Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες) και έγινε δωρεά στην θεατρική αγωγή του δήμου μας.

«Είναι συγκινητικό να βλέπεις τα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις. Η εν συναίσθηση που τα διακρίνει δείχνει ποιο θα είναι το αύριο αυτού του τόπου, ένα μέλλον με ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Είμαι περήφανος για τους νέους μας, γιατί πάντα μας δείχνουν τον δρόμο» τονίζει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Στην εκδήλωση θα υπάρχει εκπρόσωπος του συλλόγου ‘’Λάμψη’’ που θα μιλήσει για τις δράσεις του συλλόγου, αλλά και τον ιάσιμο, πλέον, παιδικό καρκίνο. Επίσης, θα γίνουν δωρεές μαλλιών από παιδιά.

Mίαπαράσταση από παιδιά για παιδιά, που δεν πρέπει σίγουρα να χάσετε. Την εκτέλεση του έργου και την επιμέλεια της δράσης έχει αναλάβει η θεατρολόγος του Δήμο Καλαμαριάς, Μαριάντζελα Κουνταρδά.

*Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 στις 19:00 | Πολιτιστικό Κέντρο Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς, στην Ανδρέα Παπανδρέου 35

Εκθέσεις

Έκθεση «Από την Κρήτη στον Δούναβη. Εικόνες από τη Συλλογή Σέκουλιτς, Μουσείο της Πόλης του Βελιγραδίου» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο της Πόλης του Βελιγραδίου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Από την Κρήτη στον Δούναβη. Εικόνες από τη Συλλογή Σέκουλιτς, Μουσείο της Πόλης του Βελιγραδίου» την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου».

Στην έκθεση παρουσιάζονται, για πρώτη φορά εκτός Σερβίας, επιλεγμένες εικόνες της περίφημης Συλλογής του κληροδοτήματος του ζεύγους Μίλαν και Πάβα Σέκουλιτς, στο Μουσείο Πόλης Βελιγραδίου, που χρονολογούνται από τον 15ο έως και τον 19ο αι. και αποτελούν έργα επώνυμων αλλά και ανώνυμων ζωγράφων, αντιπροσωπευτικά των τάσεων της μεταβυζαντινής ζωγραφικής στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, «από την Κρήτη μέχρι τον Δούναβη».

Η έκθεση έχει ως επιπλέον στόχο να προβάλει τους κοινούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Σερβίας, μέσα από έργα θρησκευτικής ευλάβειας, πρεσβευτές της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, αναδεικνύοντας παράλληλα την επικοινωνία και τον διάλογο Ανατολής και Δύσης μέσα από κοινούς καλλιτεχνικούς και εμπορικούς δρόμους και την προσπάθεια διατήρησης της ορθόδοξης πίστης στην οθωμανοκρατούμενη επικράτεια.

Στο τέλος της έκθεσης ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον χώρο όπου εκτίθεται σήμερα η Συλλογή, στο διαμέρισμα του ζεύγους Σέκουλιτς, στο Βελιγράδι, μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

Επιμέλεια έκθεσης: Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου

Για τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης (ώρες λειτουργίας Μουσείου) επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.mbp.gr Συνεργαζόμενοι φορείς: Μουσείο της Πόλης του Βελιγραδίου Με την υποστήριξη: ΥΠΠΟΑ, Υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας, Δήμος Βελιγραδίου, Generali

*Διάρκεια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2022 έως 14 Ιουνίου 2023 | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου») | Είσοδος ελεύθερη

Έκθεση «Ιωάννα-Giovanna-Jeanne Spiteris/Σπητέρη» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα παρουσιάζει την έκθεση «Ιωάννα-Giovanna-Jeanne Spiteris/Σπητέρη», η οποία θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 9:00.

Στην έκθεση παρουσιάζεται σχεδόν ολόκληρο το έργο της Ιωάννας Σπητέρη (1920-2000) με περισσότερα από 180 έργα, ένα άγνωστο σχεδόν σύνολο στην Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντικό σε ποσότητα και σημασία για τη σύγχρονη γλυπτική. Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά σε χαλκό, μάρμαρο, ξύλο, κατασκευές, σχέδια, χαρακτικά, μακέτες, χαρτοκοπτικές, παιχνίδια χώρου, γεωμετρίας, πολλαπλών λύσεων και μεταλλαγών που αποκαλύπτουν μια προικισμένη, ανήσυχη γυναίκα, προοδευτική για την εποχή της, με έντονη συναίσθηση του προορισμού της τέχνης, της έντιμης προσφοράς σε κάθε επίπεδο, που σε προσκαλεί σε διαρκή διάλογο με το έργο της.

Ο τίτλος της έκθεσης προκύπτει από τον τρόπο που υπέγραφε η καλλιτέχνης τα έργα της και αντανακλά τις τρεις γλώσσες, τις τρεις χώρες, εντέλει τις τρείς πόλεις της μονιμότερης διαμονής της, Αθήνα-Βενετία-Παρίσι, όπου δημιούργησε το σύνολο σχεδόν του έργου της. «Η Ιωάννα Σπητέρη ανήκει στη γενιά που έζησε τον πόλεμο, την κατοχή και τη διασπορά. Βιωματικές αναφορές μιας εποχής που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη μνήμη και την ευαισθησία της, αναζητώντας την εθνική της ταυτότητα στον διεθνισμό της σύγχρονης τέχνης. Κουβαλώ-ντας μέσα της το αταβιστικό στοιχείο της Σμυρναίικης καταβολής της με την ευρύτερη έννοια της προσαρμοστικότητας και του διεθνισμού η Ιωάννα δεν δυσκολεύτηκε να φτιάξει πολλές φορές τη ζωή της από την αρχή –Αθήνα-Βενετία-Παρίσι-Αθήνα κερδίζοντας μέσα από την πραγματικότητα μιας γεμάτης από εμπειρίες ζωής, την καλλιτεχνική της ωριμότητα» (Μαρία Κοτζαμάνη, Αθήνα, Πολύπλανο 1980). Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα κοντά στον Μιχάλη Τόμπρο. Ήδη στα πρώιμα έργα της φαίνεται το κύριο στοιχείο που την ξεχωρίζει: η διαίσθηση του όγκου και η σωστή σχέση με τον χώρο που την οδηγεί σε μια μνημειώδη αντίληψη της γλυπτικής (René de Solier).

Διακρίνονται δύο διαφορετικές περίοδοι στη δουλειά της. Στην πρώτη (Βενετία 1958-1963) δουλεύει το σίδερο με την τεχνική της οξυγονοκόλλησης. Αιχμηρά σχήματα, με έντονο δυναμισμό και εκφραστικότητα, μορφές φαινομενικά επιθετικές, φανερώνουν μια εσωτερική αγωνία μεταμορφώνοντάς τη σε φάσεις μιας πλαστικής τραγωδίας (Γ. Μουρέλος). Στο Παρίσι (1963-1976) η δουλειά της μεταμορφώνεται σε όλα τα επίπεδα, στα υλικά, στη μορφολογία, στη γενική αντίληψη της γλυπτικής. Αφετηρία της, η σχέση γλυπτικής-αρχιτεκτονικής. Γεωμετρική σαφήνεια, απλοποίηση, δομικά στοιχεία οδηγούν σε άπειρους συνδυασμούς, χωρίς μηχανική επανάληψη. Εφευρετικότητα, φαντασία, ποιητική σχέση με τον χώρο, συχνά και τη χρηστικότητα, δίνουν τη δυνατότητα στον θεατή να γίνει συμμέτοχος και συνδημιουργός, να παίξει μαζί τους. Κύριο στοιχείο επιπλέον στη φάση αυτή είναι το χρώμα, πολύ χρώμα, απόλυτα συνυφασμένο με τη γλυπτική φόρμα, χωρίς να την ανταγωνίζεται, προτείνοντας τη θετική πλευρά της ζωής, μια εγκάρδια προσφορά για ανθρώπινη επαφή. Η Ιωάννα Σπητέρη και ο σύζυγός της Τώνης Σπητέρης, ο διακεκριμένος διανοητής και κριτικός τέχνης, έκαναν μαζί στο Τελλόγλειο ήδη από τη δεκαετία του ’80 μια μεγάλη και πολύτιμη δωρεά: τα αρχεία τους, τη βιβλιοθήκη τους, τη συλλογή τους και το σύνολο του έργου της καλλιτέχνιδας. Η έκθεση αυτή, όπως και ο μεγάλος δίγλωσσος κατάλογος που τη συνοδεύει, αποτελούν φόρο τιμής στη μεγάλη γλύπτρια και συμβολή στην νεοελληνική τέχνη με το ξεδίπλωμα ολόκληρου του έργου της στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση πλαισιώνεται από πλούσια δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά), που είναι διαθέσιμη στο Τελλόγλειο (Αγίου Δημητρίου 159Α), στο Μικρό Τελλόγλειο (Καρ. Ντηλ. 32) και στο e-shop του Ιδρύματος (https://bit.ly/3RBhu5l).

*Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαρτίου έως 04 Ιουνίου 2023 | Τελλόγλειο Ίδρυμα | Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00-14:00, Τετάρτη: 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή: 10:00-18:00 | Τηλ. υποδοχής: 2310247111

Έκθεση «Ξεριζωμοί, 1922-2022. Μαρτυρίες μέσα από την Τέχνη» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Περισσότεροι από 5.200 επισκέπτες, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν από κοντά ή διαδικτυακά τη σπουδαία έκθεση, η οποία αποτελείται από εικαστικά κυρίως τεκμήρια και χωρίζεται σε δυο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα η έκθεση σχετίζεται με την περίοδο της μικρασιατικής καταστροφής, ενώ η δεύτερη μεταφέρει το θέμα του Ξεριζωμού έξω από τα στενά τοπικά όρια της Μ. Ασίας και Ελλάδας σε πιο κοντινούς χρόνους, στο σήμερα.

Στην πρώτη ενότητα αξιοποιείται κυρίως υλικό από τις συλλογές του Ιδρύματος, ένα σύνολο σχεδίων του Σπύρου Παπαλουκά που απέκτησε σχετικά πρόσφατα το Τελλόγλειο, επίσης έργα άλλων καλλιτεχνών στις συλλογές του (Βαλσαμάκη, Μηνά Αβραμίδη, Χαλεπά-Κατσάτου κ.ά.), δάνεια από μουσεία και συλλογές (και έργα του Περικλή Βυζάντιου από τη μικρασιατική εκστρατεία), καθώς και φωτογραφικό υλικό του Αρχείου Στρατή Δούκα στο Α.Π.Θ.

Ο καμβάς στον οποίο αναπτύσσεται το πρώτο μέρος της έκθεσης δημιουργείται από το εξαιρετικό σύνολο ζωγραφικών έργων του Σπύρου Παπαλουκά, σχετικό με τη διαδρομή του από την καταστροφή στη Μ. Ασία, στο Άγιο Όρος έως το 1926, χρονιά που ιδρύεται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και αλλάζει η μορφή της πόλης.

Οι ηχογραφημένες μαρτυρίες επιζώντων της καταστροφής της Σμύρνης από το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, Δήμου Καλαμαριάς (Ι.Α.Π.Ε.) αποτυπώνουν τα γεγονότα εκείνων των ημερών με συγκλονιστική αμεσότητα.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης ο Ξεριζωμός ξεπερνά τα χρονικά και γεωγραφικά όρια της Μ. Ασίας και μας μεταφέρει σε τραγικά όμοιες καταστάσεις του πιο πρόσφατου παρελθόντος και του σήμερα, είτε στον Ελλαδικό χώρο είτε σε άλλες περιοχές του πλανήτη, με την τραγωδία του απάνθρωπου παραλογισμού να συνεχίζεται σε ένα ζοφερό μέλλον. Ο Δημήτρης Μεσσίνης καταγράφει με τον φακό του τις δραματικές συνέπειες πολεμικών συγκρούσεων και βίαιων εκτοπισμών σε Κόσοβο, Αφγανιστάν, Σεράγεβο, Ειδομένη, Λέσβο και Κω. Ο Χρήστος Αλαβέρας εμπνέεται από το έργο του Μεσσίνη και μεταγράφει εικόνες βίας και ξεριζωμών στο «Βαδίζοντας Ανάμεσα», μια μνημειακών διαστάσεων εικαστική σύνθεση με κάρβουνο. Στα πρόσφατα προσφυγικά ρεύματα του 2015 και του 2016 στρέφει το ενδιαφέρον του ο Γιώργος Κατσάγγελος με τις «Μαρτυρίες» του, προσκαλώντας ανθρώπους που τελικά εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη να ανακαλέσουν τις μνήμες των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βίωσαν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη. Τέλος, η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, “Third Kind”, παρουσιάζει το δυστοπικό, μετα-αποκαλυπτικό μέλλον μιας ανθρωπότητας ολότελα εκτοπισμένης από το γήινο περιβάλλον μετά από έναν πρωτόγνωρα μαζικό, πλανητικό «ξεριζωμό».

Συνεργαζόμενοι φορείς

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, Συλλογή Έργων Τέχνης Alpha Bank, Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Αρχείο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Τμήμα Φιλολογίας, Α.Π.Θ., Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, Δήμου Καλαμαριάς (Ι.Α.Π.Ε.), Τμήμα Θεάτρου, Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Κεντρική Βιβλιοθήκη Α.Π.Θ., Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος K. Βενιζέλος», Συλλογή Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη, Μουσείο Μπενάκη, Άννα-Μαρία Τσακάλη, Γιώργος Κατσάγγελος, Δημήτρης Μεσσίνης, Χρήστος Αλαβέρας, Γιώργος Ζώης, Ιδιώτες συλλέκτες.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ξεναγήσεις κοινού: Κυριακή 2 και 23 Απριλίου, 7 και 28 Μαΐου, 11 και 18 Ιουνίου στις 11:00. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2310247111.

*Διάρκεια έκθεσης: 16 Δεκεμβρίου 2022 έως 18 Ιουνίου 2023 | Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών | Ωράριο λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00 – 14:00, Τετάρτη 09:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00

The eye altering art gallery show LIVE YOUR MYTH IN

Η γκαλερί The Eye Altering είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διατομίκη έκθεση των Barba Dee & Monos Cwtos με τίτλο “Live your Myth in”. Οι καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια σειρά ζωγραφικών έργων “à quatre mains”, διερευνούν τον εθνικό τουριστικό μύθο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και τη μεροληπτική αναπαράσταση της πραγματικότητας της χώρας.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο καλλιτεχνών ξεκινά προ καιρού, όταν, υιοθετώντας μια αντισυμβατική προσέγγιση, άρχισαν να επανα-αξιοποιούν εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια μέσω μιας σειράς εικαστικών παρεμβάσεων. Οι παρεμβάσεις αυτές προσδίδουν στις εγκαταλελειμμένες δομές – απομεινάρια της ύστερης καπιταλιστικής αποεπένδυσης και της αποβιομηχάνισης – έναν απρόβλεπτο δημόσιο χαρακτήρα που απορρέει από τη νέα τους λειτουργία ως εκθεσιακών χώρων και όχι από την ιδιοκτησία τους. Έτσι, μπορεί να ειπωθεί ότι το έργο των Monos Cwtos & Barba Dee συνδέεται άρρηκτα με την έννοια του «δημόσιου» όχι μόνο λόγω της μετατροπής του υποβαθμισμένου αστικού περιβάλλοντος σε δημόσιο χώρο, αλλά κυρίως λόγω της εικονογραφικής κινητοποίησης της συλλογικής μνήμης που αποτελεί την κοινή δεξαμενή αναμνήσεων, γνώσεων και πληροφοριών. Η κοινή τους αντίληψη για τη χρήση τόσο των εύκολα αναγνωρίσιμων εικόνων που σχετίζονται με τις εντατικά καλλιεργημένες ψευδαισθήσεις και την οίηση για το ένδοξο παρελθόν όσο και των ζωγραφικών ενθεμάτων αποτελεί τη βάση της συνεργασίας τους. Υιοθετώντας μια εντελώς ανορθόδοξη διαλεκτική καλλιτεχνική πρακτική στην οποία ο ένας δημιουργεί έναν ζωγραφικό έργο και ο άλλος παρεμβαίνει προσθέτοντας ένθετα και αντίστροφα, οι καλλιτέχνες προβαίνουν σε μια ριζοσπαστική χειρονομία που ανατρέπει τους μύθους της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας και της αξίας του αντικειμένου τέχνης. Έτσι, τα ένθετα δεν αποκρύπτουν τμήματα του “ανόθευτου” αριστουργήματος ή του έργου του άλλου, αλλά αποκαλύπτουν το ανείπωτο, παράγοντας εναλλακτικές αφηγήσεις μέσω της ελεύθερης συσχέτισης των φαινομενικά ασύνδετων εικόνων.

Χρησιμοποιώντας ως τίτλο της έκθεσης το σλόγκαν της κρατικής διαφημιστικής εκστρατείας του 2004, οι καλλιτέχνες δίνουν έμφαση στο κατεξοχήν μυθογόνο εθνικό αφήγημα της χώρας. Επιλέγουν να δουλέψουν με αναφορές που σχετίζονται άμεσα με τις τουριστικές υπεραισιόδοξες αφηγήσεις – αφηγήσεις της εκσυγχρονισμένης και απο-βαλκανικοποιημένης χώρας των κλασικών αρχαιοτήτων και των φρεσκο-ασβεστωμένων κυκλαδίτικων σπιτιών με φόντο το βαθύ μπλε του Αιγαίου – οι οποίες κυριαρχούν ακόμη και σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Ταυτόχρονα, τα ένθετα απεικονίζουν μπανάλ καθημερινά αντικείμενα, μνημεία κρατικής βίας ή στιγμές διογκωμένης εθνικιστικής ζέσης που αποδομούν το success story των ελληνικών ελίτ σχετικά με την υποτιθέμενη άνθηση της οικονομίας ενός έθνους που αντιμετωπίζει τη σταθερή επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης. Τέλος, τα έργα αυτά ενεργοποιούν τη συλλογική μας μνήμη επαναχρησιμοποιώντας τις δημοφιλείς εικόνες για να αναπαραστήσουν τις ζοφερές συνθήκες μιας κοινωνίας σε συνεχή κρίση και το γενικότερο πνεύμα φόβου, αποξένωσης, αβεβαιότητας και επισφάλειας που βρίσκεται καλά κρυμμένο από τα βλέμματα των τουριστών.

*Πέμπτη 18/05/2023 στις 19:00, Διάρκεια έκθεσης: 18/05/2023 – 09/06/2023 | Γκαλερί THE EYE ALTERING / ΠΆΙΚΟΥ 2 / Θεσσαλονίκη

“Τα άνθη του καπνού” Μαρίνα Προβατίδου

Η έκθεση οργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023, παρουσιάζεται στον χώρο To Pikap και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ Άρη Στυλιανού ο οποίος προλογίζει την έκθεση:

“Η Μαρίνα Προβατίδου παρουσιάζει μια πολύ σημαντική δουλειά της γύρω από τον καπνό και τα καπνά. Το κεντρικό νήμα που διατρέχει τα έργα της παρούσας έκθεσης είναι η σχέση της τέχνης με τη μνήμη και τη ζωή της κοινότητας. […] Αναδεικνύει τον καπνό ως υλικό, ως στοιχείο αναπόσπαστο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, ως μέσο έκφρασης και ανεμελιάς, απόλαυσης και χειραφέτησης, αλλά και ως σκληρή και επίπονη εργασία: είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία παραγωγής του φυτού, ο μόχθος στο χωράφι αξημέρωτα, οι απαιτητικές διεργασίες για να βγουν τα αρώματα και τα χαρμάνια.”

Στην έκθεση ακούγεται ηχογραφημένο θεατρικό κείμενο της Μαρίνας Προβατίδου

Αφήγηση στην Ποντιακή : Πολύκαρπος Καρακασίδης Αφήγηση στη νέα ελληνική γλώσσα: Θωμάς Κοροβίνης Απόδοση στην ποντιακή: Αλέξανδρος Κεβρεκίδης Τεχνική υποστήριξη: Μελίνα Πουρτουλίδου Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο στούντιο “Ακρίτες”

*Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στις 19.00 | The Room, To Pikap, Ολύμπου 57 | Διάρκεια έκθεσης 18-27 Μαΐου 2023 | Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 15.00-22.00

“No woman΄s land” Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας/ Αγιορειτική Εστία -Princeton Univercity

Η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με το τμήμα Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Princeton, παρουσιάζουν από κοινού και για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έκθεση με ιστορικές φωτογραφίες από την αποστολή τριών περιηγητών – καλλιτεχνών από το Princeton στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα του 1929.

Λίγα λόγια για το φωτογραφικό αρχείο και την έκθεση:

Στα τέλη του 2017 και κατά τη διάρκεια της μετακόμισης των παλαιών βιβλιοθηκών του τμήματος Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Princeton, το προσωπικό ανακάλυψε ένα κρυμμένο βαρέλι, το περιεχόμενο του οποίου έκρυβε ένα άγνωστο και ξεχασμένο ταξίδι. Η έρευνα που ακολούθησε από στελέχη του τμήματος προσδιόρισε ότι τα εννέα κάνιστρα φιλμ που είχαν τοποθετηθεί εντός του βαρελιού, περιείχαν την καταγραφή ενός ταξιδιού στο Άγιον Όρος και τα Μετέωρα από ομάδα περιηγητών – ταξιδιωτών, ενώ η συνέχεια της έρευνας συνέδεσε το υλικό των φιλμ με 254 φωτογραφικές εκτυπώσεις και 81 γυάλινες πλάκες (οι 16 επιχρωματισμένες) που υπήρχαν ήδη αταύτιστες στη συλλογή Οπτικών Μέσων του Πανεπιστημίου του Princeton. Το ταξίδι στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 1929 και η ομάδα αποτελούνταν από τον Ρώσο εμιγκρέ, ζωγράφο, εξερευνητή -με ιδιαίτερα επικοινωνιακά χαρίσματα- Vladimir “Vovo” Perfilieff, τον φωτογράφο, ταλαντούχο κινηματογραφιστή και μετέπειτα βραβευμένο με Όσκαρ, Floyd Crosby, και τον αρχιτέκτονα και απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Princeton, Gordon McCormick. Τους τρεις περιηγητές συνόδευε o νεαρός Αναστάσιος Χατζημήτσος, διερμηνέας από την Θεσσαλονίκη.

Κύριος προορισμός της αποστολής τους ήταν το Άγιον Όρος, ενώ σκοπός του ταξιδιού τους ήταν η φωτογράφιση και κινηματογράφηση κάλυψη ενός τόπου μοναδικού, μυστηριώδους και αναλλοίωτου στον χρόνο. Τα μέλη της αποστολής εντυπωσιάζονται από το υπέροχο φυσικό τοπίο, από την αρχιτεκτονική των μονών, από τον καθημερινό βίο των μοναχών, από την συνάντησή τους με τον σπηλαιώτη αναχωρητή μοναχό Ηλία και τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσής του, καθώς επίσης και από την καθολική απουσία των γυναικών στην Αθωνική Χερσόνησο, γεγονός που τους οδηγεί να δώσουν στο πρόγραμμά τους τον τίτλο: No Woman’s Land.

Οι φωτογραφίες της συλλογής φέρνουν στο φως ένα σπάνιο υλικό και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε σε επίπεδο ιστορικό, κοινωνικό, λαογραφικό, αλλά και αρχιτεκτονικής καταγραφής, είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς διευρύνουν τις πρωτότυπες πηγές και προσθέτουν πολύτιμα στοιχεία στην ιστορική έρευνα δύο κορυφαίων μοναστικών κέντρων του ορθόδοξου κόσμου, του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.

*25 Μαΐου έως 16 Σεπτεμβρίου 2023 | Εκθεσιακός χώρος: Αγιορειτική Εστία, Εγνατία 109, Θεσσαλονίκη | Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 16:00 & Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 20:00 & Σάββατο: 09:00 – 14:00 | Ξεναγήσεις ομάδων κατόπιν συνεννόησης: τηλέφωνο 2310263308

Τέχνης Διάθλαση- έκθεση εργασιών μαθητών εφαρμοσμένων τεχνών

O Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, το Εργαστηριακό Κέντρο Ευκλείδη και η ομάδα μαθητών του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών «Τέχνης Εργαστήρια» σας προσκαλούν στην έκθεση μαθητικών έργων και εργασιών με τίτλο «Τέχνης Διάθλαση». Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό τις εργασίες και τα έργα των μαθητών κυρίως του εσπερινού λυκείου που έγιναν με αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργία, με όρεξη για δουλειά και φαντασία δια μέσου της εφαρμογής των τεχνικών γνώσεων που απέκτησαν και την σημαντική καθοδήγηση των καθηγητών. Επιπρόσθετα, αναδεικνύεται η ιστορική σύνδεση των ΕΠΑΛ, του 7 ου και του 14 ου εσπερινού, που στεγάζονται στην πρώην Τεχνική Σχολή “ο Ευκλείδης” με τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, καθώς και ο ίδιος υπήρξε, από την ίδρυσή, του μία πρότυπη τεχνική σχολή για τα ορφανά παιδιά που φιλοξενήθηκαν εκεί.

*24 Μαΐου 2023 έως 02 Ιουνίου 2023 | Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη 10:00 – 20:00, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά | Πολυχώρος Πολιτισμού ΙΣΛΑΧΑΝΕ, Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη | Είσοδος Ελεύθερη

Μουσική

«Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΖΑΝΤΖΗ»

Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Καζαντζής με αφορμή τον δίσκο τους «Αινίγματα», ενώνουν τα τραγούδια τους σε μία συναυλία. Μαζί τους η Νάνα Μπινοπούλου και η Ναντίνα Κυριαζή. Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των δύο δημιουργών όπου «τα Σμυρνέικα τραγούδια» μπλέκουν αρμονικά με τις «Μέλισσες», ο «Χειμωνανθός» με τα «Καράβια χιώτικα» και το «Ν’ αγαπάς» με το «Ήτανε αέρας» και τους «Δείκτες».

Κοντραμπάσο: Ντίνος Μάνος, Πιάνο: Γιώργος Καζαντζής, Λαούτο-κιθάρα-βιολί: Γιάννης Καρακαλπακίδης, Τύμπανα: Θάνος Καζαντζής Ακορντεόν: Θάνος Σταυρίδης, Ερμηνεύουν: Παντελής Θαλασσινός, Νάνα Μπινοπούλου, Ναντίνα, Κυριαζή

*Παρασκευή 26/5 στις 21:00 | Κολοκοτρώνη 25-27 Μονή Λαζαριστών | Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr

ONIRAMA

Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό ελληνικό συγκρότημα, μετρούν πάνω από 23χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή. Με βασικό συστατικό τις δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες τους και την ανεξάντλητη και εντυπωσιακή τους ενέργεια, μετατρέπουν κάθε τους εμφάνιση σε γιορτή. Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους, αποδεικνύουν πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι τα εκρηκτικά live και οι δυναμικές βραδιές με όμορφα τραγούδια!

Φωνητικά/Ακουστική κιθάρα: Θοδωρής Μαραντίνης, Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Κοκονίδης, Ντραμς: Δημήτρης Κοκονίδης, Μπάσο: Alex Simon Papaconstantinou, Πιάνο/φωνητικά: Χρήστος Τρεσίντσης

*Σάββατο 27/5 στις 21:00 | Κολοκοτρώνη 25-27 Μονή Λαζαριστών | Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr

«Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΟΥΚΙΑΝΕ»

Μια συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Με Μανώλη Φάμελλο, Δώρο Δημοσθένους και Μαρία Κηλαηδόνη

Μια πολύχρωμη παρέα μουσικών βάζει πλώρη ακολουθώντας τα ίχνη του μοναχικού καουμπόι των Αθηνών, του αντισυμβατικού, αδέσμευτου αλλά και μεθοδικού και πολυμήχανου Λουκιανού Κηλαηδόνη. Με φρέσκιες εκτελέσεις των πάντα επίκαιρων τραγουδιών του Λουκιανού, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό και πρωτεργάτη των πρώτων μας πάρτυ, αλλά και τον εμπνευστή και μυστικό υποκινητή των πιο τρελών μας σχεδίων.

Συμμετέχουν:

Τραγούδι, κλαρινέτο: Χρήστος Παπαδόπουλος, Πιάνο, ακορντεόν: Στέφανος Δανιηλίδης , Μπάσο: Μάνος Λούτας , Ντραμς: Βαγγέλης Τσιμπλάκης

Η είσοδος θα είναι με ηλεκτρονικά εισιτήρια που θα προμηθευτεί το κοινό μέσω της viva, με το συμβολικό αντίτιμο των 5€.

*Κυριακή 28/5 στις 21:00 | Κολοκοτρώνη 25-27 Μονή Λαζαριστών | Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 20:30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15, στη συναυλία για φλάουτο και άρπα με τους Γιάννη Ανισέγκο και Σίσσυ Μακροπούλου. Ένα φλάουτο και μία άρπα συνδιαλέγονται σε ένα πρόγραμμα που εκτείνεται από την εποχή Μπαρόκ έως τον 21ο αιώνα. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν η Σονάτα για φλάουτο και άρπα του Lowell Liebermann op.56 (1996), ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα για αυτόν τον συνδυασμό οργάνων, μία μεταγραφή από το έργο Το απόγευμα ενός φαύνου του Claude Debussy για φλάουτο και άρπα, καθώς πρόκειται για όργανα που συνδέονται άρρηκτα με την εποχή του ιμπρεσιονισμού, το κομμάτι Fauno che fischia a un Merlo (1980), ένα έργο με εύθραυστο ηχητικό περιβάλλον και λεπτές αποχρώσεις, ένα απόσπασμα από το έργο για σόλο φλάουτο του συνθέτη Beat Furrer Akousmata και μία μεταγραφή για άρπα από το Adagio του Κοντσέρτου σε ρε ελάσσονα του J.S. Bach (BWV 974II).

Η συναυλία κλείνει με μία σύνθεση της Σίσσυς Μακροπούλου με τον τίτλο Νόσος. Το έργο αυτό, σύμφωνα με την συνθέτρια, είναι η περιγραφή μίας ψυχικής ή παθολογικής κατάστασης στην οποία επέρχεται κάποιος από γνωστή αλλά και άγνωστη αιτία.

Πρόγραμμα:

Lowell Liebermann – Σονάτα για φλάουτο και άρπα Claude Debussy – Prélude à l’un faune σε διασκευή για φλάουτο και άρπα Salvatore Sciarrino – Fauno che fischia a un Merlo (1980) για φλάουτο και άρπα Beat Furrer – απόσπασμα από το έργο Akusmata για σόλο φλάουτο J.S.Bach/Marcello – Adagio – Κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα, BWV 974II, μεταγραφή για άρπα Σίσσυ Μακροπούλου – Νοσος για φλάουτο και άρπα

*Σάββατο 27 Μαΐου στις 20:30 | Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15

Μανώλης Χατζημανώλης, “Βάλε τον δίσκο στο πικάπ”

Η “Μικρή Σκηνή”, είναι ένας νέος, εμβληματικός χώρος στην Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14, που αγαπήθηκε από τον κόσμο ήδη από την πρώτη περίοδο λειτουργίας του. Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 21.30, εμφανίζεται ο Μανώλης Χατζημανώλης και η υπέροχη μουσική παρέα του, με μουσικές και τραγούδια νοσταλγικά, όπως εκφράζεται και με τον τίτλο “Βάλε τον δίσκο στο πικάπ”. Ο Μανώλης Χατζημανώλης, ένας από τους χαρισματικούς Έλληνες τραγουδιστές, με ευρεία γκάμα φωνής και ρεπερτορίου, με εμφανίσεις στην Ελλάδα και στην Γαλλία και με πλούσια δισκογραφία, σε μια μοναδική παράσταση στην “Μικρή Σκηνή”, με τίτλο “Βάλε τον δίσκο στο πικάπ”.

Συνεργάτης των Στ. Κουγιουμτζή, Μ. Τόκα, Θ. Μικρούτσικου, Δ. Παπαδημητρίου,  Γ. Μαρκόπουλου, Γ. Καζαντζή και άλλων σημαντικών δημιουργών, ο Μανώλης Χατζημανώλης, με την εξαιρετική και πολύπλευρη μουσική του παιδεία αλλά και την πολύ μεγάλη του εμπειρία στην σκηνή, θα ερμηνεύσει ένα ρεπερτόριο που θα εκτείνεται από το ρετρό στο ξένο και ελληνικό κινηματογραφικό τραγούδι και με αναφορά σε Έλληνες κλασσικούς ποιοτικούς συνθέτες.

Μαζί του ο Άκης Αρχοντής (βιολί) και ο Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), δύο εξέχοντες μουσικοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παράλληλα θα παρεμβαίνουν δημιουργώντας μουσικές "εκπλήξεις" με τσιγγάνικες μελωδίες, γνωστά τανγκό, βαλς και κινηματογραφική μουσική. Βάζουμε λοιπόν τους δίσκους των αγαπημένων μας τραγουδιών, στο πικάπ, όπως λέει και ο τίτλος της παράστασης, για να τα ερμηνεύσει αυτός ο εξαιρετικός τραγουδιστής, ο Μανώλης Χατζημανώλης.

Σάββατο 27 Μαΐου, στην “Μικρή Σκηνή”, που καθιερώθηκε ως ο νέος χώρος φιλοξενίας του ποιοτικού τραγουδιού στην Θεσσαλονίκη.

*Σάββατο 27 Μαΐου στις 21:30 | Μικρή Σκηνή, Κ. Τούμπα, Επταλόφου 14 | Τιμή εισόδου: 10€ | Κρατήσεις: 6944 503542

ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2023 – ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

*Σάββατο 27/5 στις 19:30 & Κυριακή 28/5 στις 20:00 | Κάππα 2000 Περαία | Είσοδος Ελεύθερη

Εκδηλώσεις

Εγ-κλιματολογία – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Για αγόρια και κορίτσια, από Γ΄ μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ, ήρθε επιτέλους η ώρα να λύσουμε το μυστήριο της κλιματικής κρίσης και να γίνουμε εμείς η αλλαΓΗ!

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS και η αποστολή μας είναι να μελετήσουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το λιώσιμο των πάγων, να κατανοήσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και να σχεδιάσουμε με πράξεις τη διάσωση του πλανήτη μας πριν να είναι αργά!

Μέσα σε 1,5 ώρα βιωματικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, ως ειδικοί/ ειδικές στην εγ-Κλιματολογία:

– Παρατηρούν, συλλέγουν δεδομένα και ερευνούν. – Διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσω των πειραμάτων. – Ενισχύουν την κριτική τους σκέψη. – Χρησιμοποιούν επιστημονικά εργαλεία για μία μοναδική STEAM κατασκευή την οποία θα πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό της εμπειρίας τους!

*Σάββατο 27/5 στις 17:30 & Κυριακή 28/5 στις 12:00 | ΝΟΗΣΙΣ 6ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Βιβλιοθήκη, 1ος όροφος Αριθμός θέσεων: 16 παιδιά | Κόστος συμμετοχής: 10€ Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

“Μαστορεύω και μαθαίνω!” – εργαστήρι για μαθητές από Δ΄ Δημοτικού μέχρι Α΄ Γυμνασίου και τους γονείς τους

Στο οικογενειακό πρόγραμμα παιδιά και γονείς κάθονται στο ίδιο τραπέζι και ενώνουν τις δυνάμεις τους. Επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και δουλεύουν παρέα για ένα κοινό σκοπό, εξερευνώντας υλικά, εργαλεία και μεθόδους, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες που δημιουργούν πραγματικές συνδέσεις με την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική. Ελάτε, να περάσετε με την οικογένειά σας 120΄ δημιουργικής απασχόλησης και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας!

Μάιος 2023 – Κατασκευάζουμε τον δικό μας καταπέλτη

Κατασκευάστε έναν καταπέλτη… «στα μέτρα σας» και δοκιμάστε τον στο πεδίο. Θα καταφέρετε να βρείτε στόχο; Ένα εργαστήριο για το μυαλό, τα χέρια και τη χαρά του παιχνιδιού. Όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε θα είναι στη διάθεσή σας. Εμείς θα είμαστε εκεί για να σας διευκολύνουμε όταν και όσο το χρειαστείτε.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 27/5/2023 Ώρα: 12.00 – 14.00 Αριθμός συμμετεχόντων: 20 Κόστος: Για 1 ενήλικα και 1 παιδί: 8€/ άτομο, Για οικογένειες 3 – 5 ατόμων (μέγιστος αριθμός ατόμων): 6€/ άτομο. Κάθε παιδί συνοδεύεται υποχρεωτικά από ενήλικα.

Περιορισμένες θέσεις.

*Σάββατο 27/5/2023 από τις 12.00 έως τις 14.00 | ΝΟΗΣΙΣ 6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης, ΤΚ 57001 | Πληροφορίες Ελεάνα Μπάλλα Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 149 | Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ

17th Conference «Digital Approaches to Cartographic Heritage (ICA DACH)» στο Βυζαντινό Μουσείο

17th Conference «Digital Approaches to Cartographic Heritage (ICA DACH)» της Commission on Cartographic Heritage into the Digital της International Cartographic Association.

Διοργάνωση: Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης Α.Π.Θ. με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος ελεύθερη.

*Τετάρτη 24 έως Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 από τις 09:00 – 20:00 | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού | Είσοδος Ελεύθερη

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 | Μόνιμη Έκθεση / Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» | 12:00 και 19:00

Στις 12:00 διοργανώνεται θεματική ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στον φυτικό κόσμο των Βυζαντινών μέσα από τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης.

Στις 19:00 διοργανώνεται προβολή αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ούριακος» (48’, 2019) στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (σκηνοθεσία: Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη, επιστημ. επιμέλεια του καθηγητή Α.Π.Θ. Νίκου Ευστρατίου).

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 | Μόνιμη Έκθεση | 09:00

Διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη μόνιμη έκθεση προσαρμοσμένο στη θεματική της ημέρας από αρχαιολόγο-μουσειολόγο του Μουσείου. Είσοδος ελεύθερη.

*Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 από τις 12:00 έως τις 19:00 & Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 από τις 09:00 | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκη | Είσοδος Ελεύθερη

DIDO

Το DIDO είναι μια σόλο gender-fluid πολυσχιδής παράσταση από τον καλλιτέχνη Korhan Basaran από την Κωνσταντινούπολη, που αντανακλά τον μύθο της Διδούς και του Αινεία χρησιμοποιώντας στοιχεία χορού, θεάτρου, μουσικής και προβολής βίντεο για να εξερευνήσει θέματα της ανθρώπινης επιθυμίας, της απελπισίας και της απογοήτευσης. Ο Basaran, σε συνεργασία με την πρωτότυπη σύνθεση του Tolga Yayalar και τις βιντεοπροβολές του Ataman Girisken, ταξιδεύει το κοινό βαθιά στο μυαλό της Διδούς καθώς εκείνη ερωτεύεται και τελικά καταστρέφεται από τον ίδιο της τον πόθο. Η γλώσσα είναι μια προέκταση της κίνησης καθώς το σώμα του Basaran μαλακώνει, εκρήγνυται, κρύβεται, επιρρίπτει κατηγορίες ενώ η Διδώ τρελαίνεται όταν αντιλαμβάνεται την προδοσία.

*Παρασκευή 26/5 στις 20:00 | To Pikap Kato, Ολύμπου 57, Thess Fringe | Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ | Προπώληση Εισιτήριων: eventotron

Τριήμερο Ανοιχτό Εργαστήριο Σκηνογραφίας

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου και το Τμήμα Θεάτρου της  Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ σας προσκαλεί σε ένα τριήμερο εργαστήρι σκηνογραφίας στο Πάρκο Τσέπης (Αγαπηνού με Ιωάννου Μιχαήλ γωνία), από την Παρασκευή 26/05 (18:00 – 21:00) μέχρι την Κυριακή 28/05 (10:00 -13:00).
Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου θα δημιουργήσετε, μαζί με εμψυχωτές φοιτητές και φοιτήτριες από το Τμήμα Θεάτρου, την διακόσμηση του Δείπνου της Άνοιξης και μία τεράστια «Πύλη Εισόδου» με ανακυκλώσιμα υλικά.
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό προς όλους τους κατοίκους της Γειτονιάς, αλλά και σε όσες και όσους, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενδιαφέρονται για την σκηνογραφία και τις δημιουργικές κατασκευές.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απλά απαιτείται προεγγραφή. Στείλτε τα στοιχεία σας (όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) με μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook ή στο e-mail μας: [email protected]
Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Γίνε και εσύ #συμπαραγωγός της πιο μεγάλης αυτοοργανωμένης γιορτής Γειτονιάς της πόλης μας!
*Παρασκευή 26/5 από τις 18:00 έως τις 21:00, Σάββατο 27/5 και Κυριακή 29/5 από τις 10:00 έως τη 13:00 | Πάρκο Τσέπης (Αγαπηνού με Ιωάννου Μιχαήλ) | Είσοδος Ελεύθερη

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2023

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να επισκεφθούμε την Κυριακή 28 Μαΐου, τους μνημειακούς τάφους που βρίσκονται στον αρχαίο δρόμο που συνδέει την αρχαία Χαλάστρα με την αρχαία Σίνδο, στον Άγιο Αθανάσιο Δ. Χαλκηδόνος. Οι Μακεδονικοί τάφοι (ΙΙ, ΙΙΙ και IV), οι οποίοι σχετίζονται πιθανόν με αξιωματούχους του στρατού του μακεδονικού βασιλείου, οι κιβωτιόσχημοι με τα πολυτελή κτερίσματά τους και οι μεταγενέστεροι λακκοειδείς που «ανοίχθηκαν» στον τύμβο τους θα μας αποκαλύψουν τα ταφικά έθιμα και τις μεταθανάτιες αντιλήψεις στην αρχαία Μακεδονία από τους αρχαϊκούς έως και τους βυζαντινούς χρόνους.

*Κυριακή 28/5 στις 11:00 | Σημείο συνάντησης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου Μακεδονικού Τάφου ΙΙΙ, στο πρώην εργοστάσιο στην ανατολική είσοδο του Αγίου Αθανασίου | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310801428

Παραθινούπολη 2023, αρχίζει η μεγάλη γιορτή των παιδιών!

Η 21 η Παραθινούπολη ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 26 Μαΐου στην Πλαζ Αρετσούς περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με δημιουργικούς τρόπους. «Το χαμόγελο, ο αυθορμητισμός και η αθώα ματιά των παιδιών είναι αυτά που μας γεμίζουν θετική ενέργεια, την οποία οφείλουμε να τους επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο. Δίνουμε ραντεβού στην Πλαζ Αρετσούς με τους μικρούς μας φίλους και μαζί τους να ξανανιώσουμε όλοι παιδιά», δηλώνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων διοργανώνουν για 21 η χρονιά το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2023», το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά έως 12 ετών. Από τις 26 έως τις 28 Μαΐου η Πλαζ Αρετσούς θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί παιδιά και γονείς! Θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 70 εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις: γωνιές παιχνιδιών, messy play, ρομποτική, τσίρκο, σκάκι, πρωτότυπα καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσική, παραστάσεις στη μικρή και μεγάλη σκηνή. Θα συμμετέχουν 40 σημαντικοί φορείς, οργανώσεις, εργαστήρια, παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές ομάδες.

«Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε πρωτότυπες δράσεις μέσα από τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς, όσο και όλους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να διασκεδάσουν, να καλλιεργήσουν τη φαντασία του, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντικά και επίκαιρα θέματα» τονίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου-Σκάρλιου.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειες τους ξεχωριστές στιγμές χαράς και δημιουργικά ερεθίσματα, μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις.  Όλες οι δράσεις αξιοποιούν καινοτόμες σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Δίνεται έμφαση στην ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού και της βιωματικής μάθησης και στη σημασία της συμπερίληψης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

*Παρασκευή 26/05 και Σάββατο 27/05, 18:00-22:00, Κυριακή 28/05, 11:00-14:00 και 18:00-22:00 | Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά | τηλ.: 2313 314570

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ γιορτάζει τα 30 (+2) χρόνια του

Το πιο δημοσιογραφικό πάρτι της χρονιάς πλησιάζει. Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ έγινε 30 (άντε καλά 32!) και θέλει να το γιορτάσει με όλα τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του, το Σάββατο 27 Μαΐου στο Principal-Πολυχώρος Μύλος στις 21:30.

Από τη γενιά του ’91 που έκανε μοντάζ σε μπομπίνα, μέχρι τη γενιά Z που τα βλέπει όλα ψηφιακά, έχουν αλλάξει πολλά. Ίδια έχει μείνει η συγκολλητική ουσία που συνδέει τα μέλη της μεγάλης αυτής κοινότητας. Η αγάπη για την επικοινωνία και τη δημοσιογραφία. Στο πάρτι μας θα αναπολήσουμε, θα νοσταλγήσουμε, θα χαρούμε, θα ελπίσουμε, αλλά κυρίως θα διασκεδάσουμε. Με πολλή μουσική από τους φοβερούς και τρομερούς The Presidents, τους ατμοσφαιρικούς Sediment Bruise και τον Dj Amano στα decks.

Χορηγοί είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΑΠΘ, η Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Περιουσίας ΑΠΘ και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

*Σάββατο 27 Μαΐου 2023, ώρα 21:30 | Principal-Πολυχώρος Μύλος, Ανδρέα Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη | Είσοδος Ελεύθερη

7ο Πανόραμα Ταινιών Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ

Το 7ο Πανόραμα δίνει και φέτος δυναμικά το παρόν. Επιστρέφοντας όπως μπορείτε να δείτε και από την αφίσα μας στο κτίριο του Ολύμπιον, στην κεντρική αίθουσα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προκειμένου να δούμε όλα μαζί ταινίες νέων δημιουργών του Τμήματος Κινηματογράφου (και όχι μόνο) στη "Μεγάλη" οθόνη της πόλης μας.

Τι είναι το Πανόραμα;

Το Πανόραμα ήταν, είναι και ελπίζουμε να είναι ένα φεστιβάλ με φοιτητικές, ως επί το πλείστον ταινίες, το οποίο διοργανώνεται και διαμορφώνεται κάθε χρόνο από μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Ο στόχος μας είναι να προβάλλονται ταινίες που δημιουργούνται μέσα στο τμήμα μας (και όχι μόνο) σε όσο περισσότερα άτομα γίνεται, αντί να μένουν ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι φυσικό ή ψηφιακό. Χρησιμοποιούμε τον όρο Πανόραμα και όχι φεστιβάλ, καθώς δεν έχουμε κάποιο διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά επιδιώκουμε να παρουσιάζουμε, όσο πιο αντιπροσωπευτικά γίνεται, το κινηματογραφικό έργο που συνδημιουργούμε ως νέα κινηματογραφιστά μέσα στο τμήμα μας.

Φέτος

Το Γενικό μας τμήμα όπως πάντα δίνει δυνατά το παρόν, αυτή την φορά μετενομασμένο με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Καπνομάγαζο” νοηματοδοτώντας το από που ξεκίνησαν όλες αυτές οι ταινίες. Και φέτος παραμένουμε πιστά στον στόχο μας που είναι η προβολή και η εξωστρέφεια του Τμήματος μας προβάλλοντας έτσι 18 ταινίες μικρού μήκους από φοιτητά της σχολής μας. Πολλές από αυτές ταξίδεψαν σε πολλά φεστιβάλ. Μερικές από αυτές σάρωσαν στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας, ενώ κάποιες είναι υποψήφιες στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως Βραβεία Ίρις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 27 Μαΐου

ΕΝΑΡΞΗ: 19:30 Thanks for your patience 17:10 Bitter September 26:06 Pete & Dave to the rescue 16:38

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ Breaking news (Τάσος Ματσαρόκας, 2023, 5:27) Our photos our voices (Ελισάβετ Μεργιαλή, 2022, 15:06) Φωτοευαισθησία (Μελίνα Λουκανίδου, 2022, 14:30)

Depart (Εύα Σταθεροπούλου, 2022, 4:00) Κανείς δεν ξέρει (Θοδωρής Καμπούρης, 2022, 11:19) Θυσία (Γερασιμος Δελαπορτας, 2022, 1:22) Τσουλάκια (Δέσποινα Μαυρουδή, 2022, 28:57) Συμβόλαιο (Στέλιος Λέρης, 2022, 18:12) Two strokes (Δημήτριος Βεζυργενίδης, 2022, 5:37)

Q&A με δημιουργούς

Κυριακή 28 Μαΐου

ΕΝΑΡΞΗ: 19:30 Remember our sister 28:57 Time Machine 12:46 Father.Son 17:44 Clean Aid 3:54

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ Love you more than peanut butter (Αριάδνη Αγγελική Θυφρονίτου Λήτου, 2022, 8:20) Real life (Μηλένα Περδικάρη, 2020, 10:10) Φωτογράφος (Μιλτιάδης Μωραΐτης, 2022, 6:02) Όταν η Στέλλα συνάντησε τον Μποάλ (Μαρία Θαμνίδου, 2022, 15:00) Πέταγμα (Ιωάννης Ιωάννου, 2023, 4:58) Ραλλού στο σπίτι (Ρένα Δανιλούλη, 2022, 15:00) ΤΑΙΝΙΑ (Δημήτρης Κωνσταντίνου, 2022,12:12) Δύο φορές άνθρωπος (Στέφανος Θεοδωρόπουλος, Δήμητρα Τζίνα, 2022, 7:14)

Τόλης live ή Toronto (Αλέξανδρος Ρέλλος, 2020, 23:13)

Q&A με τους δημιουργούς

Ακόμη, σε συνέχεια της περσινής χρονιάς έπειτα από επικοινωνία με συνάδελφα μας από άλλα πανεπιστήμια του κόσμου, πριν την προβολή των ταινιών του τμήματος θα ρίξουμε μια ματιά σε δουλειές εκτός συνόρων.

Έτσι λοιπόν από τις Καπναποθήκες της Σταυρούπολης ταξιδεύουμε στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

*Σάββατο 27 Μαΐου & Κυριακή 28 Μαΐου στις 19:30 | Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους 10 | Είσοδος Ελέυθερη

Thessaloniki Street Food Festival 2023

Thessaloniki Street Food Festival vol 6.!!!

Από την Πέμπτη 25 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 28 Μαΐου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ – TIF Helexpo μετατρέπεται σε τεράστιο γευστικό πάρκο με πάνω απο 30 foods kioks, 2 music stages & installations…! Το μεγαλύτερο Αστικό Πανηγύρι επιστρέφει για 6η χρονιά!!!

Το THESSALONIKI STREET FOOD FESTIVAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ τον Μάιο στη ΔΕΘ!

Η δημιουργική ομάδα Soulfood Thessaloniki σας παρουσιάζει ένα σύγχρονο Αστικό Πανηγύρι για 6η χρονιά!!!

Το #TSFF2023  αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου στην Ελλάδα και τόπος συνάντησης όλων των foodies για 4 ημέρες!

Περισσότερα από 30 περίπτερα Street food kiosks με ότι χρειάζεται για να χορτάσει το μάτι και ο ουρανίσκος, 2 stages με πολύ μουσική και εκρηκτικά live από αγαπημένους καλλιτέχνες, 4 resting areas και πολλά installations…μετατρέπουν τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ σε μια μοναδική εμπειρία για όλους!!!!

Line up to be announced

Ωράριο Εκδήλωσης: Πέμπτη 25.5 –> 18:00 – 00:00 Παρασκευή 26.5 –> 18:00 – 00:00 Σάββατο 27.5 –> 12:00 – 00:00 Κυριακή 28.5 –> 12:00 – 00:00

*25/5/2023 έως 28/5/2023 από τις 18:00 έως τις 00:00 | ΔΕΘ – HELEXPO | Εισιτήρια στο vina.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα