Ήρθε απόψε η άνοιξη με το “Δείπνο” της Αλεξάνδρου Σβώλου

Η γιορτή για τα δέκα χρόνια από το «Δείπνο της Άνοιξης» στη γειτονιά της Σβώλου - Δείτε φωτογραφίες & Βίντεο

Parallaxi
ήρθε-απόψε-η-άνοιξη-με-το-δείπνο-της-1018030
Parallaxi

Εικόνες: Αχιλλέας Βερτουδάκης

Με συναυλίες, χορό, εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα, εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες και πολλές εκπλήξεις, πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε όλο το μήκος της Αλεξάνδρου Σβώλου, το 8o Δείπνο της Άνοιξης, με την Πρωτοβουλία της Γειτονιάς Αλ. Σβώλου να γιορτάζει 10 χρόνια ύπαρξης.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην γειτονιά για να γιορτάσει “Το Δείπνο της Άνοιξης” που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σαν ένα κοινωνικό πείραμα αυτοοργάνωσης και αυτενέργειας το 2014, για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς και τις μη εμπορευματικές σχέσεις στη γειτονιά.

Σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της γειτονιάς της Αλ. Σβώλου και σημείο αναφοράς για την πόλη. Φέτος, στοχεύει να αποτελέσει ένα βήμα συζήτησης για το δικαίωμα στη στέγη καθώς στη γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου, όπως και σε πολλές γειτονιές της χώρας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τις εξώσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Γειτονιά Αλεξάνδρου Σβώλου αναφέρει:

“Στις 9 Ιουνίου, από τις 18:00, κατεβαίνουμε στην Αλεξάνδρου Σβώλου, μαζί με τους γείτονες και τις γειτόνισσες μας! Φέρνουμε το φαγητό μας που έχουμε μαγειρέψει ή προμηθευτεί από τα τοπικά καταστήματα και το μοιραζόμαστε! Με το φετινό Δείπνο τιμάμε όσους και όσες μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια! Το αφιερώνουμε σε όλες και όλους εσάς που μας μάθατε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας στην πόλη! Για την πόλη των κοινών! 10 χρόνια επιμένουμε για τη Γειτονιά!”.

Η Πρωτοβουλία συνεργάζεται για το φετινό Δείπνο με την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το 40ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την ΕΥΑΘ και το Σωματείο Εργαζομένων, τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, μουσικά σύνολα παραδοσιακής μουσικής από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης και το Γραφείο Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Χριστιανικό Στέκι, τους Περβολάρηδες, τα καταστήματα της γειτονιάς, συλλογικότητες της πόλης και καλλιτεχνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν 20 μουσικά και 3 χορευτικά σχήματα, πάνω από 50 καλλιτέχνες σε θεατρικά, αφηγηματικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα (εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, εικαστικές παρεμβάσεις και παιχνίδια).

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα