Έξι νέοι κινηματογραφιστές της πόλης παρουσιάζουν τα έργα τους
Παρουσιάζουν στο κοινό τις -μικρού μήκους- ταινίες τους.
Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι σκηνοθέτες της Θεσσαλονίκης και οι σινεφίλ της πόλης δίνουν ραντεβού στο σημείο συνάντησης τους και δημιουργούν τις δικές τους κινηματογραφικές νύχτες στο πλαίσιο του Local Short Film Festival #7, στις 7 Δεκεμβρίου στο WE.
Έξι νέοι κινηματογραφιστές της πόλης παρουσιάζουν στο κοινό τις -μικρού μήκους- ταινίες τους. Δύο ώρες non stop προβολών, συζήτηση με τους δημιουργούς και τέλος το βραβείο κοινού που θα αναδείξει την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Στηρίζουμε τους νέους σκηνοθέτες της πόλης μας και τους οδηγούμε στον τελικό για να διεκδικήσουν το μεγάλο βραβείο.
Οι ταινίες που θα προβληθούν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Local Short Film Festival #7 είναι οι εξής:
1. Emoticon Man – Παναγιώτης Κουντουράς (15’) 2. Friday Night @ Eidomeni – Ελένη Πνευματικού (10’) 3. iCon – Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου (18’) 4. Νόρμαλ – Ιορδάνης Θεοδοσιάδης (10’) 5. Οι Αναμνήσεις μιας Κούκλας – Μιχάλης Χαραλαμπίδης (19’) 6. Το Κουτί – Άρης Δεληγιαννίδης (13’)
Guest Movie: Wall Democracy
1. Emoticon Man – Παναγιώτης Κουντουράς (15’) Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι φοράνε μάσκες emoticon, ο Νίκος συναντά τη Σοφία, μια γυναίκα που τολμά να εκφράσει τα συναισθήματά της μέσω του προσώπου της. Η ζωή του Νίκου θα αλλάξει δραστικά, έχοντας συναισθήματα που δεν μπορούν να περιγράψουν τα emoticons.
Ο Παναγιώτης Κουντουράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Δραστηριοποιείται ως σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής με διεθνή φεστιβαλική παρουσία και βραβεύσεις. Είναι δημιουργός των ταινιών «Αφανείς Ήρωες» και «Ξύλινο Κουτί». Εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης αλλά και της τηλεόρασης ως παραγωγός/παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων. Παράλληλα, διδάσκει σε εκπαιδευτικά προγράμματα για τον κινηματογράφο. Τέλος, είναι συγγραφέας του θεατρικού μιούζικαλ “I Have a Dream” και του μυθιστορήματος “Ελα σε μένα”.
2. Friday Night @ Eidomeni – Ελένη Πνευματικού (10’) Στο ντοκυμαντέρ Friday Night στην Ειδομένη η σκηνοθέτης καταγράφει την πρώτη επίσκεψη των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης της Θέρμης στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη, τον Οκτώβριο του 2015.
Η Ελένη Πνευματικού είναι απόφοιτη σκηνοθέτης του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει στις ομάδες της παραγωγής και της σκηνοθεσίας σε 4 ταινίες μεγάλου και σε 9 μικρού μήκους και videoclips. Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει και μοντάρει πολυάριθμα βίντεο προώθησης και κάλυψης εκδηλώσεων, καθώς και βίντεο παρουσίασης εκπαιδευτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εκδηλώσεων κλπ. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με παιδιά και με πρόσφυγες. Είναι μέλος της δημιουργικής ομάδας του TEDx Thessaloniki, στην σκηνοθεσία και το μοντάζ των ομιλιών. Από το 2015 συνεργάζεται με τον αδερφό της στην εταιρία παραγωγής οπτικοακουστικών έργων PNEVMA Productions, όπου –εκτός των ταινιών- ασχολούνται κυρίως με την παραγωγή εκπαιδευτικών βίντεο.
3. iCon – Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου (18’) Σε μία κοινωνία που κυριαρχούν οι έξυπνες εφαρμογές, ένας άνθρωπος επιλέγει ένα περιβάλλον μακριά από τις ανέσεις της υψηλής τεχνολογίας, και επιδιώκει να αντιμετωπίσει έναν δυνατό αντίπαλο, μόνο με τις δικές του δυνάμεις.
Η Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1992 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και ασχολείται με τη σκηνοθεσία και το χορό. Συμμετείχε σε διάφορες μικρού μήκους ταινίες στα πλαίσια της σχολής, όπως στη σειρά ταινιών “Η ζωή στη σχολή μου” (2012-2013) και έχει αναλάβει αρμοδιότητες casting director στη διαδικτυακή σειρά κινούμενων σχεδίων Linear Tales (2014- 2015) .Mε τη μικρού μήκους ταινία “Συνδεσμολογία”/ “Assembly” (2014), συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών “Νύχτες Πρεμιέρας” και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, από το οποίο απέσπασε και το βραβείο κοινού.
4. Νόρμαλ – Ιορδάνης Θεοδοσιάδης (10’) Έχοντας μόλις φτάσει σε μια πόλη που όλοι περπατούν προς τα πίσω, ο νεαρός ταξιδιώτης πρέπει να προσαρμοστεί το συντομότερο, ώστε να καταφέρει να συναντήσει την κοπέλα που τον έφερε ως εκεί.
O Ιορδάνης Θεοδοσιάδης σπούδασε Βιολογία και Κινηματογράφο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ζει στη Θεσσαλονίκη. Το Νορμάλ είναι η πτυχιακή του εργασία.
5. Οι Αναμνήσεις μιας Κούκλας – Μιχάλης Χαραλαμπίδης (19’) Μικρά Ασία, 1922. Τρία αδέρφια κρύβονται στο υπόγειο αφού χάνουν την οικογένειά τους κατά την διάρκεια των επιθέσεων ενάντιων των Ελλήνων. Το μεγαλύτερο από τα παιδιά θα πρέπει να θυσιάσει την παιδικότητα του για να σώσει τα μικρότερα αδέρφια της.
Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στην Αμερική. Ξεκίνησε να δουλεύει στο πλευρό του βραβευμένου με Οσκαρ Douglas Trumbull και στην συνέχεια για την πολυβραβευμένη με Emmy σειρά Game of Thrones στο Λος Άντζελες και την Βόρρεια Ιρλανδία. Αυτόν τον καιρό συνεργάζεται με τον Σάκη Τανιμανίδη και την νέα του εταιρεία παραγωγής στην Αθήνα, την Baby Blue και παράλληλα ετοιμάζει την νέα του ταινία περιπέτειας μικρού μήκους με τίτλο “Elderless”.
6. Το Κουτί – Άρης Δεληγιαννίδης (13’) Ο Γκρι παλεύει μέσα στο σπίτι του να δημιουργήσει το τεχνολογικό επίτευγμα που θα αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία. Μέχρι που του παραδίδεται ένα απλό ξύλινο κουτί. Πόσο μεγάλο κομμάτι της πραγματικότητας μπορεί να περιέχει μέσα του;
Ο Άρης Δεληγιαννίδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιατρική και Κινηματογράφο. Είναι διδάκτορας Ιατρικής στο Α.Π.Θ. Συγγραφέας της συλλογής διηγημάτων σκοτεινής φαντασίας “Η Άλλη Πλευρά του Δικού σου Καθρέφτη” (2017, Nightread). Επίσημες Ταινίες: Σενάριο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Μοντάζ: “Τριπ” (2013, δράμα, 12′), “Durckness” (2016, φαντασίας, 8′), “Το Κουτί” (2017, φαντασίας, 13′) Σενάριο, Μοντάζ: “Ευλάβεια” (2013, horror, 15’), “Σαρκοβόρος” (2014, horror, 28’)
*Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο WE: 3ης Σεπτεμβρίου & Γρηγορίου Λαμπράκη. Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00 και Είσοδος: 2 ευρώ.