Κινηματογράφος

Enduro: Μια ομάδα φοιτητών επιχειρεί να απελευθερώσει το κινηματογραφικό της όραμα

Με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της ελληνικής υπαίθρου, το Enduro εξερευνά θέματα νοσταλγίας, τραύματος και ενηλικίωσης

Υρώ Μανωλάκογλου
enduro-μια-ομάδα-φοιτητών-επιχειρεί-να-απελ-1030187
Υρώ Μανωλάκογλου

Το Enduro, ένα συναρπαστικό φοιτητικό κινηματογραφικό έργο που αναζητά την υποστήριξή σας. Αυτή η κινηματογραφική προσπάθεια δημιουργήθηκε από μια αφοσιωμένη ομάδα επίδοξων κινηματογραφιστών και έχει μια αποστολή: Να ζωντανέψει το όραμά της.

Με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της ελληνικής υπαίθρου, το Enduro εξερευνά θέματα νοσταλγίας, τραύματος και ενηλικίωσης.

Οι δημιουργοί και συντελεστές σας προσκαλούν να γίνετε μέρος αυτής της αξιοσημείωτης προσπάθειας και να βοηθήσετε το Enduro να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το κινηματογραφικό όνειρο.

Το Enduro είναι μια ταινία ενηλικίωσης, που λέει την ιστορία μιας παρέας που περνάει το τελευταίο της καλοκαίρι στη κωμόπολη τους.

Ο Άγγελος ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Τηλέμαχος και η Εφη μόλις τελείωσαν το σχολείο. Αισθάνονται ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από τις σχολικές τους υποχρεώσεις και έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τα θέλω τους.

Ο καθένας βάζει από ένα προσωπικό στόχο για να εκπληρώσει πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Τα σχέδια τους χαλάει κάτι απρόσμενο. Μια μυστήρια φιγούρα με στολή μοτοσικλετιστή εμφανίζεται κατά καιρούς και διαταράσσει τις σχέσεις των παιδιών.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας να έχει ένα τραύμα που ξυπνάει με το τέλος των εξετάσεων. Ένα άγχος και αγωνία για το μέλλον περιβάλλει τους χαρακτήρες μας, όπως και τους περισσότερους νέους στις μέρες μας.

Η κωμόπολη Προσοτσάνη του Νομού Δράμας, (που από κει κατάγομαι) μας προσφέρει πάρα πολλά κινηματογραφικά τοπία που μας βοηθούν να αποδώσουμε μια νοσταλγία και ξεγνοιασιά.

Η καρδιά της ιστορίας μας βρίσκεται, στην σύνδεση που έχει ο πρωταγωνιστής μας με τη μηχανή τύπου Enduro, που τροφοδοτεί και το τραύμα του. Προσπαθεί να περάσει ένα ευχάριστο καλοκαίρι αλλά ξέρει πως έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον εαυτό του.

Όλα αυτά τα στοιχεία συγχωνεύονται και μας δίνουν την ταινία Enduro. Μια ιστορία αποδοχής και ενηλικίωσης που διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία. Μας δίνει μια ιδέα για το πώς παιδιά, εκτός πόλης, αντιμετωπίζουν την αλλαγή που τους περιμένει.

Για ποιο λόγο πραγματοποιείται αυτή η προσπάθεια;

«Η συγκεκριμένη ταινία γίνεται στα πλαίσια του εργαστηρίου Παραγωγής μιας ταινίας, του 8ου εξαμήνου, της σχολής του τμήματος Κινηματογράφου.

Αλλά όλοι μας ,από την ανάπτυξη της ταινίας ακόμα, είχαμε δεδομένο πως την προετοιμάζουμε για τα φεστιβάλ. Δεν την πραγματοποιούμε για να περάσουμε απλώς το μάθημα μας αλλά για να τη δει και ο κόσμος,ιδανικά, σε όλη την Ελλάδα.

Φυσικά υπάρχουν και οι προσωπικοί λόγοι. Θεωρούμε πως αυτή τη ταινία θα μας δώσει τα πατήματα ώστε να πλησιάσουμε τον επαγγελματικό κινηματογραφικό χώρο της Ελλάδας».

Πόσα χρήματα χρειάζεστε, για ποιο σκοπό και τι προσφέρετε στους χρηματοδότες; 

«Η συγκεκριμένη ταινία, υπό φυσιολογικές και ιδανικές συνθήκες, κοστίζει…αρκετά. Κύριος λόγος: θα γυρίσουμε εκτός Θεσσαλονίκης! Μιας που η σχολή μας, δεν μας χρηματοδοτεί, είμαστε εμείς οι αρχικοί χρηματοδότες της ταινίας.

Τα χρήματα τα οποία μαζεύονται θα πάνε στις μαζικές μας μετακινήσεις στη Δράμα, στον εξοπλισμό που θα δανειστούμε, σε ρούχα και σκηνογραφικά αντικείμενα και βεβαίως στην τροφοδοσία και στέγαση του crew και των ηθοποιών μας. Και όλα αυτά με το 1/10 ενός ιδανικού budget… yey!

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο μας θα κερδίσουν διάφορα movie- themed δωράκια, καθώς ακόμα και ειδική προβολή με τους συντελεστές και πολλά αλλά τα οποία μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στο Link της καμπάνιας μας!»

Link:

https://gogetfunding.com/enduro-short-film/

Πότε και πού περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα;

«Το τελικό αποτέλεσμα (με το καλό) ελπίζουμε να προβληθεί επισήμως στο Φεστιβάλ Μικρού μήκους της Δράμας, στο Σπουδαστικό Πρόγραμμα και αργότερα και σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ μικρών ταινιών της Ελλάδας».

Κάθε ανακοίνωση μπορείτε να τη βρείτε στα προφίλ της ταινίας:

https://www.instagram.com/enduro.shortfilm/?igshid=MzRlODBiNWF

https://www.facebook.com/profile.php?id=100092638453859

Ονόματα συντελεστών:

Νέλλη Γόντικα (ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ/ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ/ΠΑΡΑΓΩΓΗ),

Άγγελος Ζορμπάς(Δ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ),

Δήμος Γκάνας( ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ),

Μαρία Λιάπη (ΠΑΡΑΓΩΓΗ,MARKETING)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα