Κινηματογράφος

«Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη: Εντυπωσίασε το πρώτο τρέιλερ με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Η συγκλονιστική ταινία που έρχεται - Πώς υποδέχτηκαν οι χρήστες του twitter την είδηση

Parallaxi
φόνισσα-του-παπαδιαμάντη-εντυπωσί-1064151
Parallaxi

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο συγκλονιστικό τρέιλερ της ταινίας «Φόνισσα» με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη του 1912 και την τραγική ιστορία της Χαδούλας της Φραγκογιαννούς, μιας βρεφοκτόνου.

Η αγαπημένη ηθοποιός μοιάζει αγνώριστη, γερασμένη, ταλαιπωρημένη, με μακριές πλεξούδες και μαύρα ρούχα και αποτυπώνει τη δύσκολη ιστορία της ηρωίδας για την ταινία που σκηνοθετεί η Εύα Νάθενα, σε σενάριο Κατερίνας Μπέη

Η ταινία γυρίστηκε σε επιβλητικά τοπία της Λακωνικής Μάνης, της Κρήτης και της Σκιάθου, της ιδιαίτερης πατρίδας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αλλά και στην Αθήνα.

Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου.

Η πλοκή της «Φόνισσας» Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα- Ιωάννου Φράγκου, είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας.

Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δε θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Θύματα του ξεσπάσματός της γίνονται τα μικρά κορίτσια του νησιού, τα οποία απαλλάσσει από το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που η ύπαρξη τούς επιφέρει, αφαιρώντας τους τη ζωή.

Όλα έρχονται στην επιφάνεια και εγκαταλείπει το σπίτι της, ψάχνοντας καταφύγιο στη φύση. Όσο κι αν η ηθική της, της υπαγορεύει πως καλά έπραξε, το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Το καστ Στην ταινία ακόμη πρωταγωνιστούν: Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Δείτε το συγκλονιστικό τρέιλερ:

Τι είπαν οι χρήστες του twitter

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα