Εκθέσεις

Κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους των κινηματογράφων

Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι στην κατεύθυνση εξόντωσης των συνοικιακών και επαρχιακών κινηματογράφων.

Parallaxi
κραυγή-αγωνίας-από-τους-ανθρώπους-τω-628681
Parallaxi

Μια ανάρτηση του κ. Φώτη Γεωργόπουλου, στην Ομάδα Αιθουσαρχών – Κινηματογραφιστών Ελλάδος, που τα λέει όλα για την κατάσταση στους  κινηματογράφους της χώρας 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς η κινηματογραφική αίθουσα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα από την κυβέρνηση. Οι αιθουσάρχες κινηματογράφου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού) εφάρμοσαν με ευλάβεια όλα τα άδικα και σκληρά μέτρα που μας επέβαλαν. Την ίδια ώρα που μόνο πάνω σε δέντρα δεν έδιναν άδεια για επιπλέον καρέκλες και καθίσματα για να αυξήσουν την χωρητικότητα των καταστημάτων εστίασης, την ίδια ώρα αφαιρούσαν καθίσματα από τα θερινά σινεμά.

Την ίδια ώρα που μας επέβαλαν να βγάλουμε τα τραπεζάκια από τα κυλικεία για να μην συνωστίζεται ο κόσμος, την ίδια ώρα με το γράμμα του νόμου οι πελάτες μας κάθονταν στην διπλανή καφετέρια μέχρι να αρχίσει η ταινία.

Σήμερα και ενώ οι χειμερινές αίθουσες είναι κλειστές 7 μήνες χωρίς καμία βοήθεια, αποφασίζουν με το έτσι θέλω μία μέρα πριν ανοίξουν την κατάργηση πώλησης εισιτηρίων από των ταμείο! Για να μπορούν να ιχνηλατήσουν σε περίπτωση κρούσματος είναι η ΦΑΙΔΡΗ εξήγηση.

ΩΣ ΕΔΩ!

Είδαμε τα πενιχρά νούμερα που έχουν φτάσει τα εισιτήρια των κινηματογράφων. 10-15000 την εβδομάδα όταν το χειρότερο ρεκόρ για δεκαετίες ήταν 80.000 την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Τα 10-15.000 άτομα εβδομαδιαίως είναι μια σταγόνα στα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που μπαίνουν καθημερινά στα καταστήματα, στις ταβέρνες, στις δημοσιές υπηρεσίες στο μετρό στις καφετέριες κλπ. ΕΚΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΙΧΝΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ;;;;;

Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι στην κατεύθυνση εξόντωσης των συνοικιακών και επαρχιακών κινηματογράφων.

Δεν θα υποστηρίξω θεωρίες συνωμοσίας που λένε ότι αυτό γίνεται με τις πλάτες του Υπουργείου για να αλλάξουν χέρια κινηματογράφοι που δεν θα αντέξουν. Καταρχάς πλέον όποιος κινηματογράφος κλείσει θα γίνει σούπερμαρκετ. Αυτοι έχουν το χρήμα σήμερα και εμείς τα κτήρια χωρίς κολόνες σε καλά σημεία.

Δεν θα υποστηρίξω ότι είναι οι διανομείς από πίσω, γιατί και αυτοί θα έχουν τεράστια μείωση εσόδων με την κατάργηση των ταμείων.

Δεν θα υποστηρίξω ότι κάποιος είναι από πίσω για την πώληση λογισμικών και την προμήθεια μέσω web. Θα φανεί αν είναι.

Απλά δεν ξέρουν τι είναι κινηματογραφική αίθουσα και ειδικά συνοικιακή ή επαρχιακή. Είναι φυσικό γιατί όταν την επισκέπτονται είναι με προσκλήσεις δωρεάν σε πρεμιέρες και εκδηλώσεις που έχει πάρα πολύ κόσμο.

Η Αλήθεια είναι μια και ξεκάθαρη.

Οι ηλικίες άνω των 45 που απευθυνόμαστε εμείς και ο κόσμος στην επαρχία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εκπαιδευτεί από την μια ημέρα στην άλλη στην κουλτουρα αυτή. Της αγοράς εισιτηρίου μέσω ίντερνετ. Αυτή τη στιγμή είναι υπερπολύτιμο και το ένα εισιτήριο για την επιβίωσή μας. Σκεφθείτε την εικόνα να είμαστε άδειοι και να έρχεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και να τους διώχνουμε.

Μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να προτείνουν αλλά η πολιτεία αποφασίζει. Και για να αποφασίσουν σωστά θα πρέπει να τους δοθούν τα σωστά στοιχεία. Συνωστισμός στα σινεμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε προβλέπεται δυστυχώς να υπάρξει σύντομα!

Δεν ζητάμε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΡ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΑ ΜΜΕ όπως η κατάργηση του πλαφόν των 150 ατόμων για να μπορεί να χωρέσει 500 στον χώρο του και να κάνει την παράστασή του, καλούμε να επανεξετάσουν τα μέτρα και να μην βάλουν την ταφόπλακα στην πολύπαθη κινηματογραφική αίθουσα.

Στην πιθανή περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το δίκαιο και εύλογο αίτημα μας, επειδή ίσως δεν έχουμε την πειθώ του Εθνικού Στάρ, ΚΑΘΕ μέρα, ΚΑΘΕ κινηματογράφος που θα είναι ανοιχτός και θα δεχθεί να έχει κλειστό το ταμείο του, θα ρίχνει μαχαιρία στην κινηματογραφική αίθουσα. ΚΑΙ στην ΔΙΚΗ ΤΟΥ κινηματογραφική αίθουσα. Και μην πει μετά δεν είχα καταλάβει ή δεν ήξερα.

ΥΓ Δεν υπάρχει εμείς και άλλοι στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει το «για να δω τι κάνει ο δίπλα», γιατι πολύ απλά ο δίπλα μπορεί να είναι βλάκας και να μας πάρει στον λαιμό του. Κοιτάζουμε τον κλάδο μας και οφείλουμε να τον υποστηρίξουμε. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!

ΥΓ 2 Το Υπουργείο Πολιτισμού ονόμασε αυτή τη χρονιά «2020.Ετος Μελίνα Μερκούρη. 100 χρόνια από την γέννησή της.» Από κάπου θα μας κοιτά και θα είναι εξοργισμένη γι αυτά που γίνονται, όταν με το πάθος της έσωσε τους κινηματογράφους επι θητείας της.

ΥΓ 3 Το ζήτημα μας είναι η πώληση από το ταμείο και όχι το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα