Κινηματογράφος

Παγκόσμια ημέρα DNA και η Φίνος Φιλμ θυμάται ατάκες που έγραψαν ιστορία

Δείτε το νέο βίντεο με δεκάδες αγαπημένους ηθοποιούς του παλιού κινηματογράφου

Parallaxi
παγκόσμια-ημέρα-dna-και-η-φίνος-φιλμ-θυμά-999858
Parallaxi

Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα DNA και η Finos Film την τιμάει με ένα ξεχωριστό βίντεο, στέλνοντας το δικό της μήνυμα. Στο βίντεο της Finos Film για την παγκόσμια ημέρα DNA καταγράφεται ένα νοσταλγικό μοντάζ σκηνών από αλησμόνητες ελληνικές κινηματογραφικές επιτυχίες με αγαπημένους πρωταγωνιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Αλέκος Τζανετάκος, ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Κώστας Βουτσάς, o Μίμης Φωτόπουλος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και πολλοί άλλοι.

«Όλοι έχουμε μέσα μας λίγο από το DNA του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Είναι αυτό που μας ενώνει και μας ξεχωρίζει από όσους δεν το γνώρισαν ποτέ» είναι το σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο.

Η 25η Απριλίου κάθε χρόνου σηματοδοτεί δύο ορόσημα. Την ανακάλυψη της δομής της διπλής έλικας του DNA, αλλά και την ολοκλήρωση του προγράμματος του ανθρώπινου γονιδιώματος. Το 2023 ειδικά σαν έτος είναι ξεχωριστό μιας και θα εορταστεί η 70 η και η 20η επέτειος, αντίστοιχα, για τις δύο αυτές θεμελιώδεις εξελίξεις για την ανθρωπότητα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα