Agenda

Με 37 εκδηλώσεις επιστρέφει το 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού

Από Χατζηνάσιο, Πυξ Λαξ μέχρι Υπόγεια Ρεύματα και Αγγελάκα- Ένα καλοκαίρι γεμάτο θέατρο, μουσική και performances.

με-37-εκδηλώσεις-επιστρέφει-το-4ο-φεστιβ-1014624

Με ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα, αποτελούμενο από καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, το Φεστιβάλ Καλοκαιριού θα έχει διάρκεια από τις 09 Ιουνίου έως και τις 04 Σεπτεμβρίου. Θεατρικές παραστάσεις και πολύ μουσική μας υπόσχεται το φετινό φεστιβάλ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να επισημαίνει το μήνυμα του φετινού φεστιβάλ: Ζήσε το καλοκαίρι σου στη καρδιά της πόλης!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 23 συναυλίες, 11 θεατρικές παραστάσεις και 3 καλλιτεχνικά performances με την πληθώρα παραστάσεων να χαρίζει αμέτρητες επιλογές στους θεατές.

“Το όραμά μας για ένα καλοκαιρινό Φεστιβάλ είναι πλέον πραγματικότητα. Σήμερα φτάνουμε στην 4η διοργάνωση του νέου πολιτιστικού θεσμού για την πόλη, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, όχι σε τόσο εύκολες συνθήκες, αλλά χαίρομαι γιατί η πόλη το αγκάλιασε και φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλη τη χώρα, αναδεικνύει νέα καλλιτεχνικά σχήματα και νέους δημιουργούς. Παρουσιάζει το κλασικό με το σύγχρονο, τη νοσταλγία με τη δυναμική, την ενέργεια των νεανικών σχημάτων, τον πολιτισμό που εξελίσσεται”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου για την παρουσίαση του προγράμματος.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Καλοκαιριού θα ανοίξει με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιώργο Γάκη and The Τroublemakers (30χρόνια anniversary), με τον καλλιτέχνη να δηλώνει πως “ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε αυτά τα 30 χρόνια είναι με τους φίλους μας στη Θεσσαλονίκη, γιατί εδώ μεγαλώσαμε μουσικά”.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπόσχεται ένα πολύπλευρο, μοναδικό και συμπεριληπτικό φεστιβάλ προς όλους. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, η φετινή πρωτοπορία στο φεστιβάλ διαπιστώνεται στην συνεργασία με το performance: Women In Comedy Festival GR, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια παράσταση στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου και μια στο Θέατρο Βράχων στην Αθήνα.

Έρχεται επίσης στο Φεστιβάλ Καλοκαιριού μετά από 36 χρόνια, σε μια μοναδική συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου, ο συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Χατζηνάσιος. Η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και στη μακροχρόνια προσφορά του στα 50 χρόνια μουσικής πορείας.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος λέει χαρακτηριστικά για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ: “Τη συναυλία αυτή την περίμενα μέσα από την καρδιά μου πάρα πολλά χρόνια να γίνει. Πραγματικά νιώθω πολύ συγκινημένος και ακόμα περισσότερο νιώθω συγκινημένος που θα με συνοδεύσει και η κόρη μου όπου μαζί θα παίξουμε στα δύο πιάνα μουσικές που έχω γράψει για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.”

Άλλη μια σημαντική συνεργασία του Φεστιβάλ Καλοκαιριού είναι με το project #PRESS_Taratsa που για πρώτη φορά θα γίνει σε σύμπραξη με το Φεστιβάλ Καλοκαιριού και με το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και η ανάδειξη της μπάντας “Κρουστόφωνο” που θα φέρουν στο Φεστιβάλ τον ήχο των κρουστών που διαμορφώνουν μια κοινότητα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Μουσική Symphonic Rock 9.6 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Γάκης and the Troublemakers (30 χρόνια anniversary). Είσοδος ελεύθερη Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Γιάννης Αγγελάκας & 100º C 11.6 Υπόγεια Ρεύματα Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Trio Mandili – Mimis Nikolopoulos Band 13.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική ANTAΡΑ festival (14-15.6) Γκιντίκι – Banda Entopica 14.6 Χειμερινοί Κολυμβητές – ΜΠΑΝΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ των αδελφών Βαλκάνη 15.6

Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Πυξ Λαξ 16.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Dani Gambino & special guests 17.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Performance O Τσολιάς Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης εν δε Τσόλια Μπαντ  19.6

Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Novel 729 & special guests 20.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Thessaloniki Pride 21.6 M.A.t.E. – YaMa – MAZOHA and more Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Ρίτα Αντωνοπούλου – Ρεβάνς 22.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Κρουστόφωνο 22.6 Κήπος των Εποχών Ν. Παραλίας

Μουσική Μικρός Κλέφτης Χ Tsaki 23.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Πάνος Βλάχος 24.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική 1055 Rock Day 25.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Onirama – No NΑΜΕ Band 26.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Μonika & special guests 27.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική ΒήταΠεις 28.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Nightstalker – Vodka Juniors 29.6 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Manitarock – Kadinelia 1.7 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Θέατρο Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή 4-5.7 Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία–φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης 7.7 και Γιώργος Χατζηνάσιος 50 Χρόνια μουσικής διαδρομής Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Θέατρο Μέχρι Τελικής Πτώσεως 8.7 Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Ηλιόπουλος Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική LONGSHOTS summer live @Θέατρο κήπου 9.7 + special guests Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Θέατρο Αταίριαστο Zευγάρι, του Νιλ Σάιμον 10.7 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Μετάφραση: Δανάη Σταματοπούλου Σκηνοθεσία: Λευτέρης Πλασκοβίτης Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Θέατρο Εκάβη, του Ευριπίδη 10-11.7 Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη Θέατρο Δάσους

Θέατρο Ηλέκτρα, του Σοφοκλή 11-13.7 Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Θέατρο Μαλλιά Κουβάρια, του Νικόλαου Λάσκαρη 14.7 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Χρήστος Θηβαίος – Παναγιώτης Μάργαρης 17.7 Τα δειλινά του κόσμου. Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Θέατρο Δωδέκατη Νύχτα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ 18-19.7 Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική Δημήτρης Μυστακίδης – Μάρθα Φριντζήλα 20.7 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Performance Hybridation 24.7 Σκηνοθεσία: Olivier De Sagazan Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Μουσική-Θέατρο Thessaloniki Buskers Festival 2023 1-3.9 Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Performance Women In Comedy Festival GR 4.9 Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα