3 ολοκαίνουργια τραγούδια και 2 άλμπουμ για να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!
Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα!
5 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο.
Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:
Τραγούδια
«Εκκρεμές» – Αλέξανδρος Δάικος & Μαρία Μπεθάνη
Το νέο τραγούδι «Εκκρεμές» είναι σαν ένα δροσερό αεράκι που ξυπνάει γλυκές αναμνήσεις από καλοκαιρινούς έρωτες. Δύο νέοι, εντελώς διαφορετικοί, συναντιούνται στις διακοπές τους και ερωτεύονται. Αυτός ο έρωτας, γεμάτος υποσχέσεις αλλά με άγνωστο τέλος, αποτυπώνει την ασυμβατότητα και το εφήμερο της αγάπης. Το «Εκκρεμές» είναι ένα χαρούμενο και ρομαντικό τραγούδι, που ταυτόχρονα μεταφέρει μια ρεαλιστική προσέγγιση, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία του να ζούμε τη στιγμή χωρίς προσδοκίες.
«ΓΙΟΖΕΦΙΝΕ» – Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Χρυσόστομος Σταμούλης & Παναγιώτης Θωμά
Η ΓΙΟΖΕΦΙΝΕ, ανήκει στον σουρεαλιστικό και συμβολιστικό κόσμο του Κάφκα και αποτελεί τη μούσα του, ίσως και τον ίδιο του τον καλλιτεχνικό -και όχι μόνον-, εαυτό, που παλεύει απέναντι στον εχθρικό κόσμο, όντας ο ίδιος μέλος μιας περιθωριοποιημένης μειοψηφίας. “Λαό των ποντικών”, την ονομάζει ο εναλλακτικός τίτλος του αφηγήματος. Έναν κόσμο σκληρό, αδίστακτο, που αδυνατεί να καταλάβει τη φύση της τέχνης και του καλλιτέχνη. Βασικός σκοπός αυτού του λαού η μηχανική αναπαραγωγή του είδους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και είναι αυτός ο κόσμος της ισοπέδωσης και της βίαιης κατάργησης της ετερότητας, που εξουθενώνει την εύθραυστη αοιδό, τη ΓΙΟΖΕΦΙΝΕ με την ισχνή φωνή, που δεν είναι σίγουρο αν τραγουδάει ή αν απλά σφυρίζει, και την οδηγεί στη φυσική της εξόντωση, τον θάνατο. Αλλά η φωνή της είναι αυτή που κατορθώνει να ενώνει τους απελπισμένους, πέρα από την όποια καλλιφωνία που θα την έδενε με τον καλλιτεχνικό κανόνα. Κι αυτό είναι ίσως μια ανομολόγητη ευχή του Κάφκα για τον ίδιο και το έργο του, το έργο εν τέλει κάθε σεμνού μα παθιασμένου καλλιτέχνη που διεκδικεί δειλά μια ουσιαστική φωνή στον κόσμο του κυνισμού και της απόρριψης.
Οι στίχοι του τραγουδιού είναι εμπνευσμένοι από το διήγημα του Φραντς Κάφκα, “Γιοζεφίνε η αοιδός”, το οποίο κυκλοφόρησε το 1923.
«Αστικό Φρικιό» – Άρης Διαμαντής
Ο τραγουδοποιός Άρης Διαμαντής επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που έχει το τίτλο “Αστικό Φρικιό”. Πρόκειται για ένα τραγούδι με καταιγιστικό ηλεκτρονικό ρυθμό, που μιλάει για τον κάθε ένα από εμάς που γυρνάει τους δρόμους της πόλης του και καταγράφει εικόνες. Τέτοιες εικόνες άλλωστε, από το προσωπικό του φωτογραφικό αρχείο συγκέντρωσε ο Σπύρος Καραβάς για να δημιουργήσει το lyric video, που συνοδεύει τη κυκλοφορία.
Aς αφήσουμε τον ίδιο να περιγράψει και να μας πει την ιστορία του τραγουδιού, με τα δικά του λόγια. “ Το “Αστικό Φρικιό” ήρθε απρόσμενα μία στιγμή που ήθελα να βγάλω όλη την ένταση που είχα μέσα μου και άρχισα να γράφω πρόχειρα ηλεκτρικές κιθάρες και παράλληλα σημείωνα στίχους και έβαζα φωνές. Δανείστηκα τα ακόρντα από ένα παλιότερο αγγλόφωνο τραγούδι μου, άλλαξα τη μελωδία στη φωνή και άρχισα να το φέρνω στα τωρινά μου γούστα. Με το που τελείωσε η ηχογράφηση το έστειλα στην εταιρεία μου The Hubsters και ύστερα από την προτροπή του Αντώνη Βιλλιώτη αποφασίσαμε να το αλλάξουμε πλήρως, να γίνει electronica κι αν μας αρέσει το αποτέλεσμα, να το πάμε παραπέρα. Επιλέξαμε να το αναλάβει ο Γιάννης Μασούρας (Sound Service), στείλαμε τα tracks στο Λονδίνο και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε 100%. Το τραγούδι απογειώθηκε, πήρε μία χορευτική post punk electronica μορφή και σήμερα φτάνει στα αυτιά σας “ετοιμοπόλεμο”. Στιχουργικά μετέφερα την απόγνωση και την αγανάκτησή μου σαν εργαζόμενος που κινούμαι καθημερινά στα μέσα μεταφοράς, το περιθώριο και ό,τι συνεπάγεται αυτό στην καθημερινότητα μας…θέλω να γίνει ένα τραγούδι που θα ακούγεται δυνατά είτε στα μπαρ είτε στα ακουστικά σου, να παίζει στα ηχεία μικρών και μεγάλων παιδιών, να ακούγεται στα μεγάφωνα των γηπέδων – ένα τραγούδι που θα ξεσηκώνει τους πάντες”.
H συνεργασία του Διαμαντή με τη The Hubsters ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με το “Απλώνεις Την Αγάπη Σου Παντού” και ακολούθησαν τα “Σημάδι Στο Λαιμό” και πρόσφατα το ντουέτο με τη Κατερίνα Μπουρνάκα στο “Ανεβαίνεις Τα Σκαλοπάτια Μου” – όλα φλερτάρουν με την ηλεκτρονική indie pop και αποτελούν μέρος ενός mini album που ο ίδιος θέλει να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.
Άλμπουμ
«Ο Έρωτας, η Άνοιξη κι η Νύχτα» – Γιάννης Κ. Ιωάννου & Καλλιόπη Βέττα
Ο Έρωτας, η Άνοιξη κι η Νύχτα… τίποτα από αυτά δεν είναι μιας εποχής, ειδικά όταν τραγουδάμε για τον μικρό φτερωτό Θεό. Όταν όλα είναι Έρωτας, τότε όλα μοιάζουν Άνοιξη, ακόμα και στο σκοτάδι μιας οποιασδήποτε Νύχτας, μιας οποιασδήποτε εποχής. Έλα κοντά μου, Περίμενε με, Μόνο μια Νύχτα, Εικόνισμα Αθωότητας. Συνηθισμένες κι απλές κουβέντες οι περισσότερες, που γίνονται τίτλοι από «ψαγμένους» ποιητές και στα χέρια του συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου παίρνουν την τελική τους μορφή, τη μελωδική, την αέρινη.
Ο ίδιος o συνθέτης ερμηνεύει τα «Μόνο μια Νύχτα» και το «Έλα κοντά μου», κάνει φωνητικά στο «Περίμενε με» στη μοναδική Καλλιόπη Βέττα, η οποία μας χαρίζει άλλη μια υπέροχη στιγμή με το «Εικόνισμα αθωότητας».
Ποιητές (με τη σειρά των τραγουδιών στο άλμπουμ): Πάνος Νιαβής, Άννα Σελίδου, Χριστίνα Τσιονάρα, Άννα Μαυροειδή.
«Machines» – Brett Nybo
Ο Αμερικανός μουσικός Brett Nybo κυκλοφόρησε το νέο ροκ άλμπουμ “Machines”. Ο μουσικός Bret Nybo έχει βαρεθεί την αχαλίνωτη απληστία στην αγορά κατοικίας και δεν φοβάται να το πει. Με το τελευταίο του άλμπουμ, “Machines”, ο Nybo αντιμετωπίζει αυτό το πιεστικό ζήτημα κατά μέτωπο, παραδίδοντας ένα ισχυρό μήνυμα τυλιγμένο σε πιασάρικες μελωδίες και στίχους που προκαλούν σκέψη.
Το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ, “Sick and Tired”, δίνει τον τόνο για το υπόλοιπο ρεκόρ, αντιμετωπίζοντας θέματα πληθωρισμού, απλότητας και διαφθοράς στη βιομηχανία στέγασης. Η απογοήτευση του Nybo με το status quo είναι έκδηλη και δεν αρκείται στο να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Αντίθετα, υποστηρίζει την αλλαγή, προτρέποντας τους ακροατές να αντισταθούν στην αγορά ενός συστήματος που τους εκμεταλλεύεται.
Με το “Machines”, ο Nybo δεν επικρίνει απλώς. δίνει λύση. Η έκκλησή του για απεργία στέγασης προκαλεί τα άτομα να αρνηθούν την υποστήριξή τους από άδικες πρακτικές μέχρι να συμβεί πραγματική αλλαγή. Μέσω της μουσικής του, ο Nybo ελπίζει να ενδυναμώσει την επόμενη γενιά και να τους δώσει μια ευκαιρία μάχης για ένα καλύτερο μέλλον.
Με συνεργασίες με καλεσμένους καλλιτέχνες MIK’s Reaction, The Misanthropes και Natalia Nekare, το “Machines” αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του Nybo στη συνεργασία και την κοινότητα. Αντλώντας έμπνευση από την κλασική ροκ και ποπ ροκ, ο Nybo εμποτίζει τη μουσική του με μια διαχρονική ποιότητα που αντηχεί σε ακροατές όλων των ηλικιών. Εκτός από τα μουσικά του ταλέντα, το πάθος του Nybo για το παλιό ραδιόφωνο προσθέτει μια μοναδική αίσθηση στον ήχο του, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία που μεταφέρει τους ακροατές σε μια άλλη εποχή.
Νέο Δισκογραφικό Label: DEEP MUSIC
Η δισκογραφική εταιρεία SPICY με χαρά ανακοινώνει τη δημιουργία του νέου της δισκογραφικού label με το όνομα DEEP MUSIC!
Η SPICY δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας από το 2010 προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες management, marketing και public relations, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τη διοργάνωση, το σχεδιασμό και την οργάνωση παραγωγής σημαντικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Η DEEP MUSIC συνεργάζεται ήδη με επαγγελματίες με εμπειρία και κύρος, που αγαπούν τη μουσική και την τέχνη του θεάματος εν γένει, γι’ αυτό και στοχεύει να σταθεί με ανανεωμένη μουσική οπτική σε ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και να δώσει βήμα σε νέους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές.
Κίνητρο και στόχος είναι να μπορέσει να συμβάλει δημιουργικά στην ανάδειξη αξιόλογων προτάσεων της σύγχρονης ελληνικής “εναλλακτικής” μουσικής.
Στο νέο label, υπεύθυνος είναι ο Τάκης Μουζάκης, γνωστός από την πολύχρονη πορεία του στον χώρο της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής ως παραγωγός και διοργανωτής συναυλιών με σημαντικές συνεργασίες (Αρλέτα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Πυξ-Λαξ, Μίλτο Πασχαλίδη, Ελένη Βιτάλη, Θάνο Μικρούτσικο, Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη, Μπλε, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Socrates, Locomondo και πολλούς άλλους).