4 ολοκαίνουργια άλμπουμ και 12 τραγούδια για να ακούσεις σήμερα, Κυριακή

Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή ή τάμπλετ και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα.

Parallaxi
4-ολοκαίνουργια-άλμπουμ-και-12-τραγούδια-743037
Parallaxi

4 άλμπουμ και 12 ολοκαίνουργια τραγούδια θα σου κρατήσουν συντροφιά αυτές τις ημέρες. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή ή τάμπλετ και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:

#1 «Μαθήματα ζωής»- Πάνος Βλάχος 

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Πάνου Βλάχου είναι γεγονός. Έχει τίτλο «Μαθήματα ζωής» και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και συνοδεύεται από ένα ανατρεπτικό video clip που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό και ήδη έγινε viral.

Ο Πάνος Βλάχος είναι πλέον ένας αναγνωρισμένος και αξιόλογος τραγουδοποιός που ανταποκρίνεται το ίδιο επιτυχημένα σε δύο πεδία του χώρου των τεχνών. Οι δύο καλλιτεχνικές του ιδιότητές λειτουργούν συνδυαστικά, θρέφοντας η μία την άλλη και συνθέτουν μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική οντότητα

Τα «Μαθήματα ζωής» είναι μία ανατομία της καθημερινότητάς μας, ένας εύστοχος και ευφάνταστος σχολιασμός της νεοελληνικής πραγματικότητας που τραμπαλίζεται ανάμεσα στη σοβαρότητα και το γκροτέσκο. Τα προσωπικά και τα συλλογικά αδιέξοδα, οι ελπίδες και οι ματαιώσεις, το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός, ένας έρωτας που μας σώζει από το πουθενά, είναι τα δομικά υλικά της θεματολογίας του δίσκου, στην οποία ο καθένας θα αναγνωρίσει σίγουρα κάτι από τον εαυτό του.

Ο Πάνος Βλάχος γράφει τους στίχους, τη μουσική, τους στίχους και ερμηνεύει δημιουργώντας την προβολή του κόσμου μας, όπως προκύπτει από τη δική του παρατήρηση και αντίληψη των πραγμάτων, περιγράφοντας τον γλαφυρά και ειλικρινά χωρίς μισόλογα, προκαταλήψεις και ωραιοποιήσεις.

Τα «Μαθήματα ζωής» αν κάτι διδάσκουν είναι ότι η τέχνη όσο περισσότερο καθρεφτίζει την αλήθεια του καλλιτέχνη, τόσο περισσότερους ανθρώπους αφορά. Σημαντική συμβολή στη δημιουργία του δίσκου έχει ο εξαιρετικός συνθέτης και τραγουδοποιός Κώστας Παρίσσης που υπογράφει τη μουσική σε τρία τραγούδια, («Μαθήματα ζωής»,», «Κάτι να μη λερώνει», «Εντέλεια») έχει κάνει την ενορχήστρωση και μοιράζεται την παραγωγή του δίσκου με τον Πάνο Βλάχο.

Το τραγούδι «Κάτι να μη λερώνει» ερμηνεύει με ευαισθησία και εκφραστικότητα η αξιόλογη ηθοποιός Ιωάννα Λέκκα. Τα δύο εμπνευσμένα και άκρως πρωτότυπα video clips που συνοδεύουν τα τραγούδια «Μαθήματα ζωής» και «Εντέλεια», υπογράφουν ο σκηνοθέτης Μιχάλης Χαραλαμπίδης και η Short Art Film Βy Xsquar Designlab.

#2 «Θέλουμε δεν θέλουμε»- Εύα Μπάιλα

Κυκλοφόρησε το τραγούδι που θα χορέψει όλη Ελλάδα «Θέλουμε δεν θέλουμε» από την Εύα Μπάιλα. Ο λόγος για το νέο τραγούδι της Εύας Μπάιλα «Θέλουμε δεν θέλουμε» σε μουσική Σωτήρη Αγραφιώτη και στοίχους Φώντα Θεοδώρου.. Η παραγωγή είναι φυσικά του Κύπριου παραγωγού των επιτυχιών Μάριου Χαπέρη παρέα με Κωνσταντίνο Παντζή.

#3 Το Δάσος των Όρκων – La Forêt des Vœux- Γιάννος Αιόλου

Το Δάσος των Όρκων, η πιο πρόσφατη δουλειά του βραβευμένου συνθέτη Γιάννου Αιόλου γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ καθώς πραγματεύεται την ψυχική και νοητική κατάσταση των ανθρώπων στη στιγμή της απελευθέρωσης. Η απελευθέρωση ως έννοια, ως ελπίδα, ως ευχή και όρκος σε μια εποχή μεταιχμιακή όπως η σημερινή νοηματοδοτείται σε διάφορα επίπεδα: προσωπικό, συλλογικό, ιστορικό και ταυτόχρονα αναπτερώνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του ύφος, ο συνθέτης του «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» (Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, 2012), «Ένας Ήρωας στη Ρώμη», «Solino», «Χειμωνιάτικη Νοσταλγία», κ.α δημιουργεί ένα έργο για τον εσωτερικό μας κόσμο, για το Δάσος της Ψυχής μας, το Δάσος των Όρκων, εκεί που κρύβονται οι πιο μύχιες σκέψεις μας, οι πιο ασυνείδητοι φόβοι αλλά και όλες οι επιθυμίες, τα όνειρα, οι υποσχέσεις που δίνουμε πρωτίστως στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους. Ο Γιάννος Αιόλου χρησιμοποιεί την ευθραυστότητα αλλά και την ένταση ενός σεξτέτου εγχόρδων για να μας ταξιδέψει στον κόσμο των πιο εσωτερικών μας συναισθημάτων, σε μια μουσική αφήγηση όπου οι ήχοι γίνονται σκέψεις, ιδέες, μορφές, μνήμες και όνειρα κι η απελευθέρωσή μπορεί να έχει διαφορετικό περιεχόμενο για τον καθένα αλλά να είναι το ίδιο λυτρωτική καθώς γίνεται ατομική αλλά και συλλογική υπόθεση ιδιαίτερα σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους. Είναι ένα δάσος γεμάτο συναισθήματα αλλά και ευχές, προσμονή και ελπίδες για κάτι καλύτερο. Το Δάσος των Όρκων είναι το δάσος που έχει ο καθένας μέσα μας. Στα Γαλλικά η λέξη Vœux σημαίνει Όρκος αλλά και Ευχή.

#4 «Πρωινό τσιγάρο»- Χριστιάνα Γαλιάτσου

Η Χριστιάνα Γαλιάτσου αποφάσισε να αναμετρηθεί ερμηνευτικά με ένα πλέον κλασικό τραγούδι, σίγουρα ένα από τα κορυφαία των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών, το «Πρωινό τσιγάρο» σε στίχους του αλησμόνητου Άλκη Αλκαίου και μουσική του καταξιωμένου από όλους συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Το τόλμημά της είναι απόλυτα επιτυχημένο και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει απόλυτα. Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι αναμφίβολα προικισμένη ερμηνεύτρια με ξεχωριστή ήδη πορεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με τη μουσική και το λαϊκό, με την ευρύτερη έννοια, τραγούδι.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς πηγαίους και αγαπημένους από το κοινό καλλιτέχνες. Η ζεστασιά της φωνής της, το εύρος και οι δυνατότητές της την καθιστούν ιδιαίτερη και περιζήτητη σε όλα τα προγράμματα και τις παραστάσεις όπου συμμετέχει. Η ερμηνεία της στο «Πρωινό τσιγάρο», βαθιά εκφραστική, λιτή και απέριττη με τη συνοδεία στην κιθάρα του σημαντικού σολίστα Γεώργιου Χατζόπουλου, συγκινεί και αγγίζει τον πυρήνα της απώλειας, που πραγματεύεται ο κορυφαίος στιχουργός, της τόσο πρόωρης και οδυνηρής για όλους μας απώλειας του Μάνου Λοΐζου.

Για την ιστορία το «Πρωινό τσιγάρο» κυκλοφόρησε το 1984, περιέχεται στον δίσκο του Νότη Μαυρουδή με τίτλο «Στην Όχθη Της Καρδιάς Μου» και είναι αφιερωμένο στον Μάνο Λοΐζο.

#5 «Τα Δειλινά»- Restelio Feat Norme 

Στο τραγούδι «Τα Δειλινά» που γράφτηκε το 1965 και ερμηνεύει η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού, ο ράπερ Restelio μαζί με τον Norme αποφάσισαν να δώσουν μια σύγχρονη εκδοχή. Στο τραγούδι ακούγεται και η φωνή της Βίκυς Μοσχολιού.

Ο Restelio έχοντας ως ίνδαλμά του τον Γιώργο Ζαμπέτα, ήθελε πάντα να διασκευάσει και να ερμηνεύσει τραγούδια του μεγάλου συνθέτη θεωρώντας τον πρωτοποριακό για την εποχή του και πολύ επίκαιρο για τα σημερινά δεδομένα.

Το τραγούδι «Τα Δειλινά» περιλαμβάνεται στο νέο δίσκο του Restelio με τίτλο «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΑΠ» μαζί με 16 άλλα τραγούδια. Όπως υποστηρίζει ο Restelio: «είναι ένας αληθινός ραπ δίσκος σε μια εποχή που το είδος στη χώρα μας φθίνει».

Τα τραγούδια είναι σε παραγωγές του ίδιου του Restelio σε 2 τραγούδια ενώ 7 τραγούδια είναι σε παραγωγή του Gus, 3 παραγωγές υπογράφει ο DjLsoner, 2 ο DjJimmyMix και από μία παραγωγή ο Μπούκλας και η Μαριέττα Καρέλλα. Στιχουργικά ο δίσκος κατακλύζεται από αληθινά βιώματα του καλλιτέχνη ο οποίος για πρώτη φορά μας παρουσιάζει κάτι τόσο προσωπικό όσο η ίδια του η ζωή. Φυσικά υπάρχουν και ερωτικά τραγούδια όπως άλλωστε μας συνηθίζει ο Restelio με την γνωστή συνταγή των τελευταίων ετών και ένα από αυτά είναι το τραγούδι “Ένας χρόνος” που το ερμηνεύει με τη Στεφανία Ζηλακάκη και πραγματικά μας ταξιδεύει.

#6 «Esena exw»- LvL Band

Οι LVL Band επιστρέφουν δυναμικά μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους single με τίτλο «Με την άκρη των ματιών» και εγκαινιάζουν την συνεργασία τους με την Qubi Music με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι. Τίτλος της νέας δουλειάς τους, «Esena exw»!

Σε μουσική των LVL (Sven-Flow-EnPon) και στίχους του Σπύρου Σαββάκη θα ακούσουμε ένα Pop-Trap δυναμικό κομμάτι που κερδίζει τις εντυπώσεις ήδη από την κυκλοφορία του στο spotify στις 19/3. Την οπτικοποίηση του τραγουδιού ανέλαβε ο Άλεξ Κωνσταντινίδης με τον Δημήτρη Κοπαλίδη και τα γυρίσματα έγιναν σε ένα από τα ωραίοτερα νεοκλασικά σπίτια της αθήνας και κάνουν το video clip να έχει ιδιαίτερη αισθητική .

#7 «Λίγο πιο Ψηλά»- Μάνια Βλαχογιάννη feat. Ζωή Τηγανούρια

«Λίγο πιο Ψηλά» είναι ο τίτλος της νέας μουσικής τριλογίας της crossover σοπράνο Μάνιας Βλαχογιάννη, με τη συμμετοχή της συνθέτριας και βιρτουόζου του ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και μουσικός Κώστας Νούσιας και τους στίχους η στιχουργός Βέρα Κλαρέβα.

Το γεμάτο τρυφερά συναισθήματα και φωτεινά ηχοχρώματα τραγούδι με τίτλο Αγγελούδι διαδέχεται το πολύ ξεχωριστό Λίγο πιο Ψηλά, ένα τραγούδι – προσωπική διαμαρτυρία και ταυτόχρονα ένα κάλεσμα για ανάταση ζωής σε έναν πραγματικά ελεύθερο κόσμο. Το τρίτο τραγούδι με τίτλο Το Όνειρο μου μας παρασύρει σε ένα μεθυστικό στροβίλισμα πίσω στο χρόνο με τον παιχνιδιάρικο ρυθμό του και τις γοητευτικές μελωδίες του. Αξίζει να σημειωθεί πως τη νέα μουσική πρόταση της πολυτάλαντης

ερμηνεύτριας λαμπρύνουν επίσης με τη ερμηνεία τους διακεκριμένοι μουσικοί όπως η κορυφαία βιολοντσελίστρια ΜιρέλαΡούτση, η ταλαντούχα Αλεξάνδρα Νούσια στο βιολί, ο πολυσχιδής Γιώργος Πρινιωτάκης στην κιθάρα, ο διακεκριμένος πιανίστας Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο εμπνευσμένος συνθέτης των τραγουδιών Κώστας Νούσιας στο σαξόφωνο και το φαγκότο. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Νούσιας και ο συνθέτης Νίκος Φυλακτόςστο τραγούδι Λίγο πιο Ψηλά.

#8  «Για να σε βρω»-  Γιώργος Χατζής – Δημήτρης Μπάσης – Γιώργος Πάχος

«Για να σε βρω» λέγεται το νέο τραγούδι που έρχεται να μας συναρπάσει ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του βραβευμένου με Global Music Award μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζή με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Δημήτρη Μπάση (έναν καλλιτέχνη με σημαντικές συνεργασίες και επιτυχίες στο πλούσιο ενεργητικό του) και τον πρωτοεμφανιζόμενο στιχουργό Γιώργο Πάχο.

Μέσα από την ιδιαίτερη μελωδία και την ενορχήστρωση του Γιώργου Χατζή μας ξυπνούν εικόνες και μυρωδιές καλοκαιριού. Η μαγευτική φωνή του Δημήτρη Μπάση μας συγκινεί χαρίζοντάς μας μοναδικά συναισθήματα.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η ανάδειξη νέων στιχουργών. Σε αυτή την πρωτοβουλία πρωτοστατούν οι Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Χατζής που επιμελούνται την παραγωγή του τραγουδιού και η εταιρεία CICADART που αναζητά νέα ταλέντα στο χώρο της στιχουργικής. Ο ανερχόμενος Γιώργος Πάχος υπογράφει τους στίχους του «Για να σε βρω».

#9 «Τα μεγάλα παιδιά»- Μιχάλης Γεωργίου 

O νέος ταλαντούχος τραγουδοποιός Μιχάλης Γεωργίου έχοντας ήδη στις αποσκευές του τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group με τίτλο «7 ιστορίες της πόλης», επανέρχεται διασκευάζοντας την όμορφη μπαλάντα του Μανώλη Φάμελλου «Τα μεγάλα παιδιά».

«Τα μεγάλα παιδιά» είναι ένα πολύ εύστοχο «ψυχογράφημα» των σύγχρονων ανθρώπων που καλούνται να ζήσουν και να ανταπεξέλθουν σε ένα εντελώς νέο τοπίο, όπου ο ρόλος τους δεν είναι πια σαφής και οριοθετημένος. Η αδυναμία τους να μεγαλώσουν, η μοναξιά της μεγαλούπολης, η αναζήτηση ταυτότητας και η δυσκολία να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις ζωής αποτυπώνονται στο τραγούδι από τον Μανώλη Φάμελλο με ευαισθησία και εντυπωσιακή διαύγεια.

Ο Μιχάλης Γεωργίου προσεγγίζει το τραγούδι δημιουργικά, προσδίνοντάς του στοιχεία της δικής καλλιτεχνικής οπτικής και το αποτέλεσμα του συνδυασμού της αρχικής έμπνευσης με αυτή τη νέα εκδοχή είναι εξαιρετικό.

Ο τραγουδοποιός ερμηνεύει απέριττα, με την ιδιαίτερη εκφραστικότητα που τον διακρίνει και χαρίζει μία νέα ζωή στα «Μεγάλα παιδιά» εμπλουτίζοντας το τραγούδι με στοιχεία από τη δική του καλλιτεχνική ιστορία και υπόσταση.

#10 «Adagios from The Underground» – Νίκος Γιούσεφ, Ειρήνη Τηνιακού & Γιώργος Κατσάνος

Από τα υπόγεια της Τριάντη, το μουσικό πριόνι, συνοδευόμενο από πιάνο, samplers και αναλογικά synthesizers, στα χέρια του Νίκου Γιούσεφ μεταμορφώνεται από όργανο σε φωνή. «Απόκοσμη παιδική φωνή», «φωνή των Σειρήνων» ή «των castrati», όπως την έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει, σκαρφαλώνει με άνεση στα τονικά ύψη, εκεί που η ανθρώπινη φωνή, για να φτάσει, πρέπει να καταβάλει μεγάλη δύναμη και προσπάθεια.

Τον Απρίλιο του 2019, ο Νίκος Γιούσεφ, η Ειρήνη Τηνιακού & ο Γιώργος Κατσάνος πραγματοποίησαν δύο sold out συναυλίες στο υποσκήνιο της αίθουσας Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τίτλο “Adagios From The Underground”. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ των τριών συντελεστών σε διπλό βινύλιο από την Underflow Records. Με βάση το μουσικό πριόνι και τις δυνατότητές του επιλέχθηκαν γι’ αυτό το άλμπουμ κομμάτια όπως η άρια “Erbarme Dich, Mein Gott” από το ορατόριο «Τα κατά Ματθαίον Πάθη» του J.S.Bach, το “Ave Maria” από το “Ellens Gesang III” του Fr.Schubert, το “Music for a while” του H.Purcell, καθώς επίσης και χορωδιακά έργα όπως το “Lacrimosa” από το “Requiem Mass” του W.A.Mozart και το 1o μέρος (Grave) από το “Stabat Mater Dolorosa” του G.B.Pergolesi. Tο “Vocalise” του S.Rachmaninov επίσης εκτελείται με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο από το μουσικό πριόνι, εφόσον μάλιστα είναι τραγούδι χωρίς λόγια.

Επιλέχθηκαν επίσης δύο ελληνικά έργα, το “Ίνα τι” του Ιωάννη Πλανήτερου, καθώς και το ορχηστρικό «Η Τράτα» από το λαϊκό μπαλέτο «Η Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα. O Γιώργος Κατσάνος σε τρία ambient κομμάτια που είναι μοιρασμένα στο άλμπουμ πραγματικά μας ταξιδεύει στον μυστηριώδη, εκπληκτικό μουσικό κόσμο του Adagios from the Underground.

#11 «MultiMorphic»- Universal Trilogy

Οι Universal Trilogy πρωτοπόροι της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής πραγματοποιούν μια ιστορική αναδρομή στην δισκογραφία τους και μας παρουσιάζουν ψηφιακά το πρώτο τους album με τίτλο “MultiMorphic” σε μια επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια κυκλοφορίας του. Το κύριο χαρακτηριστικό του “MultiMorphic” είναι η ηχητική του πολυμορφικότητα! Σε εκείνη την έντονα επαναστατική περίοδο των 90’s για την παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή, οι Universal Trilogy συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το music big bang με τους δικούς τους πειραματισμούς, δημιουργώντας συνθέσεις με διαφορετικά στυλ και επιρροές. Χαρακτηριστικές συνθέσεις του album είναι:

Το “Heartbeat” που ήταν το single με το οποίο έγιναν ευρέως γνωστοί. Στην νέα edition συμπεριλαμβάνεται ένα ακυκλοφόρητο remix του σε Old School Break Beat Style, το οποίο μετέπειτα παρουσίαζαν στα live τους. “We Came, We Saw, We Kicked His Ass”, αγαπημένο track τόσο του συγκροτήματος όσο και των fan τους. Καθιερώθηκε μέσα από τα live τους και υπάρχει σε κάθε playlist του συγκροτήματος. Το “X-Tasy” όπου το παρουσίασαν για πρώτη φορά ζωντανά στο ιστορικό «Ρόδον» στην Αθήνα, στα πλαίσια του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού rock τραγουδιού.

#12 «Rose»- StarWound 

Η Rose είναι μια τραγουδίστρια γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες, που αγνοεί ωστόσο την αδιαφορία του κόσμου για το έργο και τις ερμηνείες της. Η συνειδητοποίηση ότι «τα όνειρα θα μείνουν όνειρα» γίνεται σταδιακά μια αμετάκλητη πραγματικότητα και η Rose μένει μόνη με τον εαυτό της. Οι στίχοι του κομματιού, γραμμένοι σε δεύτερο πρόσωπο, καθοδηγούν αυτήν την πορεία συνείδησης και αποδοχής και στο φινάλε η Rose καλείται να σηκώσει ψηλά το βλέμμα και σαν τριαντάφυλλο, να ανθίσει πάλι. Οι StarWound επιστρέφουν με νέο single, 3 χρόνια μετά το δεύτερο άλμπουμ τους.

Το ντεμπούτο άλμπουμ «Miles to Walk», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2015, τους έδωσε μια ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία τόσο στο ραδιόφωνο όσο και σε επίπεδο συναυλιών. Ακολούθησαν τουρ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και το 2018 βγήκε το δεύτερο άλμπουμ «So Wrong». Η σύσταση της μπάντας άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά, οδηγώντας την ίδια την ύπαρξη του γκρουπ υπό ερώτημα.

Παρόλα αυτά, οι StarWound βρήκαν τον δρόμο τους, μετασχηματίστηκαν σε τρίο με φωνή, πιάνο, τύμπανα και keyboards και τον Ιανουάριο του 2020 βρέθηκαν να παίζουν σε μία από τις κεντρικές σκηνές του Eurosonic στο Groningen της Ολλανδίας. Σχημάτισαν νέες συνεργασίες και ξεκίνησαν να κλείνουν συναυλίες κυρίως στο εξωτερικό. Τον Μάρτη του 2020 ξεσπά η κρίση του Covid-19 και η μπάντα σιωπά συνειδητά για ένα χρόνο. Συνθετικά όμως μπαίνουν σε μια από τις πιο δημιουργικές τους φάσεις στα 9 χρόνια της παρουσίας τους και σήμερα μας παρουσιάζουν την «Rose».

#13 «Το Τέλος του Κόσμου»- The Bad Poetry Social Club 

Οι The Bad Poetry Social Club φέρνουν το τέλος του κόσμου μέσα από το spoken word. Ένα τέλος που σε τίποτα δε θα θυμίζει Αρμαγεδδών. «Το τέλος ήρθε, κι ήταν σαν κάθε άλλο βράδυ Παρασκευής.»

Όλη η επικότητα και ο ρομαντισμός που χωράει στις τελευταίες μας στιγμές συνθέτουν την μουσική του Χρήστου Ίθυ, κουμπώνοντας οπτικά από τους Παναγιώτη Ι.Ε. Βασιλείου και Παναγιώτη Φίκαρη σε αυτό που όλοι περιμένουμε, και μάλλον έχει ήδη έρθει.

-To The Bad Poetry Social Club είναι μια καλλιτεχνική ομάδα η οποία ασχολείται με το spoken word και το video poetry, ενώ διοργανώνουν ποιητικές performance και βραδιές απαγγελίας.-

#14 «Φύγε Πουλί Μου»- Ευγένιος Δερμιτάσογλου / Λιζέτα Καλημέρη 

«Φύγε πουλί μου» νέο τραγούδι, καλή ακρόαση-θέαση! Το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε με την Λιζέτα Καλημέρη μια κι έξω κιθάρα φωνή σε μια πρόβα στο στούντιο του Γιώργου Καζαντζή Polytropon. Το τραγούδι στάλθηκε στον Δημήτρη Λάππα όπου στο stoudio LaPiNo…Ο Φώτης Σιώτας ηχογράφησε τα βιολιά. Αμέσως μετά ο Χρήστος Μέγας ανέλαβε την μίξη και το mastering. Ο Δημήτρης Βαβλιάρας θέλησε να ντύσει με φωτογραφίες του το εγχείρημα με τον Παντελή Ασήκογλου στο μονταζ του βίντεο και ιδού το αποτέλεσμα…

#15 «Ανακωχή»- Mαρία Κουτσουρλή 

Μαρία Κουτσουρλή. Ένα νέο κορίτσι με βαθιά αισθαντική φωνή και έμφυτο ταμπεραμέντο κάνει το πρώτο της δισκογραφικό βήμα τον Μάρτιο του 2021 με το τραγούδι «Ανακωχή», σε στίχους και μουσική του Αίσωνα.

Η μουσική της «συνείδηση» διαμορφώθηκε νωρίς τόσο από τις κοινωνικές της επιρροές, όσο και από μία διαρκή προσωπική αναζήτηση σε μουσικές του χθες και του σήμερα. Η κλασική κιθάρα, το δώρο του μπαμπά της σε μικρή ηλικία, ήταν το έναυσμα για πειραματισμούς και η έναρξη διαρκών σπουδών που κρατούν μέχρι και σήμερα. Η 24χρονη Μαρία Κουτσουρλή μέσα στην πιο δύσκολη συνθήκη, αυτήν που δημιούργησε η πανδημία, συναντήθηκε με έναν ταλαντούχο δημιουργό και μαζί έφτιαξαν «Ανακωχή» επιβεβαιώνοντας ότι η νέα γενιά καλλιτεχνών είναι εδώ, έτοιμη να ανθίσει και να προσφέρει στο ελληνικό τραγούδι.

#16 «Ήρθε η ώρα για να πω»-  Φωτεινή Βελεσιώτου – Γιάννης Κουλούσιας

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιάννης Κουλούσιας, που είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και στον τόπο μας, κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ήρθε η ώρα για να πω». Πρόκειται για ένα ντουέτο που ερμηνεύει με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, σε στίχους της Ασκληπιάδας Κυριακού και σε μουσική σύνθεση του ίδιου. Το τραγούδι ανήκει στη συλλογή «Χαραυγή», που αποτελεί το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του καλλιτέχνη και ήρθε η ώρα να μας πει πως η μουσική επιστρέφει ως απάντηση της δημιουργίας στη δυσχερή εποχή που διανύουμε. Επίκαιρο, άμεσο και οξυδερκές υπογραμμίζει μελωδικά τη δεξιότητα του ανθρώπου να μετατρέπει τις αντιξοότητες σε τέχνη, διαμορφώνοντας ένα εύφορο περιβάλλον για τη αναγέννηση της αισιοδοξίας.

Ο δίσκος «Χαραυγή» έχει ολοκληρωθεί και αποτελείται από δέκα τραγούδια σε μουσική σύνθεση δική του και σε στίχους του ίδιου, του Κώστα Τζιδημόπουλου και της Ασκληπιάδας Κυριακού. Το άλμπουμ επισφραγίζουν οι συμμετοχές των: Φωτεινή Βελεσιώτου, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Λιζέτα Καλημέρη, Dilek Koc και πρόκειται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2021.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα