Μουσική

"Κατοικεί σε όσα λαχτάρησε" : O Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε σαν σήμερα

Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του και του Οδυσσέα Ιωάννου

Parallaxi
κατοικεί-σε-όσα-λαχτάρησε-o-θάνος-μι-918234
Parallaxi

Το ημερολόγιο έγραφε 13 Απριλίου 1947, όταν ήρθε στον κόσμο ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο σπουδαίος συνθέτης γεννήθηκε στην Πάτρα. Ο πατέρας του, Στέργιος, ήταν μαθηματικός που έχασε την δουλειά του λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων. Η μητέρα του καταγόταν από παλαιά αστική οικογένεια της πόλης. Αδελφός του είναι ο επίσης συνθέτης και τηλεπαρουσιαστής, Ανδρέας Μικρούτσικος.

Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη. Έγραψε όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική και δημιούργησε μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2019. Σήμερα αν ζούσε θα γινόταν 75 ετών.

Η σύζυγός του, Μαρία Παπαγιάννη, με αφορμή τη γέννησή του έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook.

«Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Θάνος κι από τότε κατοικεί σε όσα λαχτάρησε κι αγάπησε. Στις χαρές, στις λύπες, στους αγώνες», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτησή της

Ο Οδυσσέας Ιωάννου επίσης έστειλε το δικό του μήνυμα, δίνοντάς μας παράλληλα την ευκαιρία να ακούσουμε μια ανέκδοτη ηχογράφηση.

«Σήμερα θα έκλεινε τα 75. Θα μαζευόμασταν σπίτι του, θα κάπνιζε το πούρο του, δεν θα μιλούσε πολύ, θα κοιτούσε τόσους φίλους και τέτοια οικογένεια δίπλα του, θα χαμογελούσε συνέχεια και θα σκεφτόταν πως δεν τα πήγε και άσχημα.

Κάθε φορά που μου έστελνε ένα demo με την φωνή του για να το ακούσω του έλεγα «Πολύ καλό, μην το δώσουμε κάπου, πες το εσύ». Γελούσε. Ευτυχώς έχουν μείνει κάποια με την φωνή του. Δεν έχω ιδέα αν λείπει ή είναι ακόμα εδώ. Μας έχουν συμβεί και τόσα πολλά τελευταία που δεν βρίσκουμε λίγη ησυχία να θυμηθούμε και να αγαπήσουμε τους ανθρώπους μας», έγραψε στη λεζάντα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα