Μουσική

Ένα από τα καλύτερα jazz σχήματα της Γαλλίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Αυτόν τον Νοέμβριο, το αγαπημένο μας Duende Jazz Bar υποδέχεται ένα από τα πιο δραστήρια σχήματα της σύγχρονης γαλλικής τζαζ σκηνής, το Florian Pellissier Quintet!

Parallaxi
ένα-από-τα-καλύτερα-jazz-σχήματα-της-γαλλί-140865
Parallaxi

florian4

Αυτόν τον Νοέμβριο, το αγαπημένο μας Duende Jazz Bar υποδέχεται ένα από τα πιο δραστήρια σχήματα της σύγχρονης γαλλικής τζαζ σκηνής, το Florian Pellissier Quintet, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη!

Το κουιντέτο του πιανίστα Florian Pellissier, θα βρίσκεται στην πόλη μας για τρεις συναυλίες στις 12, 13 και 14 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντάς μας αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη μοναδικά κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο του κουιντέτου.

florian5

Ο Florian Pellissier γεννήθηκε στo Παρίσι το 1974 και σπούδασε τζαζ πιάνο και σύνθεση στο περίφημο Νew School University της Νέας Υόρκης, έχοντας για δασκάλους μουσικούς όπως ο Κenny Barron και ο Kenny Werner. Από το 2000 και μετά, και για μια δεκαετία περίπου, συμμετέχει και ηχογραφεί με διάφορα σχήματα στη Γαλλία, με γνωστότερο το λάτιν φανκ γκρουπ Setante.

Το 2012 σχηματίζει το δικό του κουιντέτο, το οποίο διατηρεί σταθερό ως σήμερα, και με το σχήμα αυτό έχει δώσει πλήθος συναυλιών εντός και εκτός Γαλλίας και έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους. H μουσική του είναι έντονα επηρεασμένη από το hard bop της δεκαετίας του ’60, ιδίως όπως αυτό αποτυπώθηκε στις θρυλικές ηχογραφήσεις της Blue Note.

florian6

Ο πιο πρόσφατος δίσκος του (Cap De Bonne Esperance), που κυκλοφόρησε φέτος, περιέχει εκτός των άλλων σαφείς αναφορές στην τζαζ της Νοτίου Αφρικής κι έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, με αρκετά περιοδικά και sites να το συμπεριλαμβάνουν ήδη στις λίστες με τους καλύτερους δίσκους τζαζ για τη χρονιά που διανύουμε.

Μην χάσετε το Florian Pellissier Quintet αυτόν τον Νοέμβρη στο Duende Jazz Bar!

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Florian Pellissier (πιάνο), Yoann Loustalot (τρομπέτα), Christophe Panzani (σαξόφωνο), Υoni Zelnik (κοντραμπάσο), David Georgelet (ντραμς)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: Ως Florian Pellisier Quintet: Le Diable et Son Train (Les Petits Mains, 2012) Biches Bleues (Heavenly Sweetness, 2014) Cap De Bonne Esperance (Heavenly Sweetness, 2016) Με την τραγουδίστρια Shola Adisa-Farrar: Lost Μyself (Hot Casa, 2016)

florian7

*FLORIAN PELLISSIER QUINTET Σάββατο 12, Κυριακή 13 & Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 Florian Pellissier – πιάνο Yoann Loustalot – τρομπέτα Christophe Panzani – σαξόφωνο Fred Chiffoleau – κοντραμπάσο David Georgelet – ντραμς

Προπώληση: 18 ευρώ Εισιτήριο στην πόρτα: 20 ευρώ

Florian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα