οι-pink-martini-αποκαλύπτουν-ποιος-είναι-ο-γάμο-1023238

Μουσική

Οι Pink Martini αποκαλύπτουν: Ποιος είναι ο… γάμος που τους φέρνει στην Ελλάδα;

Η πολυπληθής μπάντα από το Όρεγκον των ΗΠΑ αποκαλύπτει έναν... μυστικό γάμο και μιλάει για την αγάπη της στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Σταυρακίδης
Γιώργος Σταυρακίδης

Όταν όλοι χορεύαμε και τραγουδούσαμε το “Donde estas Yolanda”, πόσοι μπορούσαμε να φανταστούμε ότι 26 χρόνια μετά η μπάντα που αγαπήσαμε, οι Pink Martini, θα συνεχίσουν ακόμα να ξεσηκώνουν, να συγκινούν και να γεμίζουν κάθε χώρο που εμφανίζονται;

Ευτυχώς για εμάς, η Ελλάδα είναι από τα σταθερά σημεία προορισμού τους, ενώ ένα από τα μέλη της πολυπληθούς μπάντας με βάση της το Όρεγκον των ΗΠΑ είναι Έλληνας κάνοντας αυτή την «σύνδεση» ακόμα πιο ισχυρή γι’ αυτούς.

Κάθε άλμπουμ των Pink Martini αποτελεί ένα σημείο αναφοράς γι’ αυτούς, με τραγούδια από ένα παγκόσμιο σύμπαν, μετατρέποντας τη μουσική τους από δική τους, σε κάτι τόσο καθολικό που μοιάζει κάθε κίνηση τους να αφορά ένα μεγάλο και πιστό κοινό γι’ αυτούς που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, παραμένει δημοφιλές, ίσως επειδή δεν αφορά ποτέ μόδες και εφήμερες μουσικές αλλά στηρίζεται σε μία πιο διαχρονική, vintage αισθητική που πάντα θα (μας) εντυπωσιάζει.

Από το “Donde estas yolanda” και το “Je ne veux pas travailler”, μέχρι το κλασικό “Amado mio”, το “Una notte a Napoli” και το “Sway” μέχρι το “Aspettami” και την εξαιρετική διασκευή του «Ποτέ την Κυριακή» στα ελληνικά, οι Pink Martini αποπνέουν έναν κοσμοπολίτικο αέρα στα τραγούδια τους που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο πολύτιμος, αν όχι και σπάνιος.

Pink Martini: «Είναι πολύ ευχάριστο να τραγουδάς κάποιο ελληνικό τραγούδι στη σκηνή»

Η μπάντα που όλοι αγαπάμε, λίγο ή πολύ, έρχεται στην χώρα μας για ακόμα μία φορά, αλλά σπουδαίο γεγονός είναι πως θα είναι και στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 28 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών. Τις φετινές συναυλίες τους πάντως στη χώρα μας, τις συνδυάζουν και με έναν… μυστικό γάμο που θα γίνει εδώ και το αποκαλύπτουν στη συνέντευξη μας αυτή που κάναμε με αφορμή την περιοδεία τους.  Πέρα πάντως από τα αγαπημένα τραγούδια, θα παρουσιάσουν και τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Thomas Lauderdale Meets the Pilgrims” το οποίο ξεκίνησε να ηχογραφείται το 1996 αλλά έκτοτε έμεινε ημιτελές και στους μήνες της καραντίνας πήρε σάρκα και οστά μετά από 25 χρόνια.

Pink Martini

Το κοινό στην Ελλάδα σας αγαπάει και έρχεται να σας ακούσει κάθε φορά που κάνετε μια συναυλία εδώ. Εσείς, πώς νιώθετε αυτή την αγάπη;

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξανακάνουμε συναυλίες στην Ελλάδα. Θυμάμαι ένα πολύ χαρούμενο κοινό, οπότε όλοι ανυπομονούμε να ξαναδούμε ένα ζωηρό πλήθος να τραγουδάει μαζί μας τα τραγούδια μας. Η μεγάλη έκπληξη σε αυτή την περιοδεία είναι ότι στην πραγματικότητα, ο εκπληκτικός, επί σειρά ετών μάνατζερ μας, Will Reichman, παντρεύεται μια Ελληνίδα που γνώρισε λόγω του συγκροτήματος. Έτσι, ολόκληρο το συγκρότημα είναι σαν να πετάμε στην Ελλάδα για αυτόν τον φανταστικό γάμο σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία και μετά ξεκινάμε την περιοδεία μας. Οπότε είναι μια περιοδεία που θα μπορούσε να ονομάζεται “Will’s Getting Wedding”!

Σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να σας απολαύσουμε όμως και στη Θεσσαλονίκη. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε;

Θα δείτε μια χαρούμενη ομάδα στη σκηνή, όπως είμαστε πάντα. Το ρεπερτόριό μας θα περιλαμβάνει τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Pink Martini, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Πώς είναι να συνυπάρχουν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι σε μία μπάντα όπως εσείς και στο τέλος να δημιουργεί κάτι τόσο λαμπερό και γεμάτο αυτοπεποίθηση;

Μας αρέσει όλους να είμαστε στη σκηνή και να παίζουμε. Αισθανόμαστε ανανεωμένοι πάνω στη σκηνή. Μας αρέσει ακόμα να βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου στις ζωντανές εμφανίσεις μας και αυτό δεν το χορταίνουμε. Ένα ακόμα, είναι οτι μας αρέσει να ταξιδεύουμε όλοι μαζί και είμαστε ακριβώς σαν μια πολύ μεγάλη οικογένεια, οπότε το να βιώνουμε συνολικά νέους πολιτισμούς είναι πραγματικά εκπληκτικό για εμάς. Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, βιώνουμε διαφορετικούς πολιτισμούς και μαθαίνουμε νέες ιστορίες και ναι, αυτό μας αρέσει. Υπάρχουν τόσες πολλές χώρες που μας αρέσει να κάνουμε συναυλίες, φυσικά απολαμβάνουμε πολύ και την Ελλάδα κάθε φορά που ερχόμαστε.

Ξέρουμε ότι αγαπάτε την Ελλάδα και μάλιστα τραγουδήσατε σε άλμπουμ σας κι ένα ελληνικό τραγούδι (“Ποτέ την Κυριακή”). Πώς επιλέξατε αυτό το τραγούδι, έχετε στο μυαλό σας άλλα ελληνικά τραγούδια για το μέλλον;

Η ελληνική μουσική παράδοση μας επηρεάζει βαθιά. Η αισθητική και η ιστορία των τραγουδιών σας είναι καταπληκτική. Μας αρέσουν επίσης οι μελωδίες, η γλώσσα και η ενορχήστρωση των ελληνικών τραγουδιών. Είναι πολύ ευχάριστο να τραγουδάς κάποιο ελληνικό τραγούδι στη σκηνή. Νιώθουμε τόσο τυχεροί που συνεργαζόμαστε με τον Αντώνη (σ.σ. ένα από τα μέλη των Pink Martini), είναι ένας σπουδαίος μουσικός. Ελπίζω να ερμηνεύσουμε περισσότερα ελληνικά τραγούδια στο μέλλον. Θα θέλαμε βασικά, αλλά ας είναι έκπληξη. Το “Never on Sunday” πάντως είναι ένα σημαντικό τραγούδι και οι θαυμαστές των Pink Martini το αγαπούν περισσότερο από πολλά άλλα δικά μας. Εμείς, εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε να το τραγουδάμε στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Ήταν πάντα ένα τραγούδι ενθαρρυντικό για εμάς.

Αν έπρεπε να βάλουμε μια ετικέτα στο είδος της μουσικής που φτιάχνετε, ποια θα θέλατε να είναι;

Ίσως μπορούμε να πούμε ότι μας αρέσει ένα είδος παγκόσμιας αναζήτησης της μουσικής με μίξεις διαφορετικών στυλ. Και νομίζουμε ότι η global pop θα ήταν ο καλύτερος ορισμός αυτού του μείγματος για εμάς.

Pink Martini

Από το 1994 που ξεκινήσατε μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά τόσο στη δισκογραφία όσο και στον τρόπο που ακούει ο κόσμος μουσική. Είναι πιο δύσκολο ή πιο εύκολο για μια μπάντα σαν εσάς να ξεχωρίσει στη μουσική βιομηχανία σήμερα;

Δεν ξέρουμε πραγματικά τίποτα για το τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη μουσική. Οι Pink Martini είχαν πάντα την αντίθετη κατεύθυνση από ό, τι συμβαίνει στην ποπ σκηνή. Έχουμε αυτό το είδος της παλιάς αισθητικής ενός παλιού Χόλυγουντ, ένα λαμπερό, vintage. Είναι όλα πραγματικά ενορχηστρωμένα και με αναλογικό στυλ, αν μας ρωτάτε, κατά προτίμηση με ταινία 2 ιντσών για ηχογραφήσεις (γέλια). Ναι, είμαστε αρκετά ντεμοντέ.

Τι σας φοβίζει στην κοινωνία σήμερα όμως και τι σας δίνει ελπίδα;

Τίποτα. Απλώς εμείς αυτό που κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ανοχή και κατανόηση σε αυτόν τον κόσμο. Διατηρούμε πάντα περισσότερη υπομονή, ανεκτικότητα, ελπίδα και αγάπη για έναν καλύτερο κόσμο και αφήνουμε πίσω μας κάθε είδους διακρίσεις!

Με ποια συναισθήματα θέλετε να αφήνει ο κόσμος τις συναυλίες σας;

Πάντα νοιαζόμαστε πολύ για το κοινό μας. Μας αρέσει ακόμα μετά από τόσα χρόνια να βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου στις ζωντανές εμφανίσεις μας και θα λέγαμε ότι δεν το χορταίνουμε αυτό ποτέ. Είμαστε χαρούμενοι, κάθε φορά, αν νιώθουν οι θεατές μας μετά από ένα show μας ότι έφυγαν από ένα πολύ καλό πάρτι.

Παρακάτω, οι Pink Martini μιλάνε για τη συναυλία τους στη Μονή Λαζαριστών:

*Pink Martini στη Μονή Λαζαριστών | Τετάρτη 29 Ιουνίου | Ώρα προσέλευσης: 20:30, Ώρα έναρξης: 21:30 | Προπώληση: VIVA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα