Μουσική

Το νέο αίμα της μουσικής που αγαπάμε!

Tα φρέσκα πρόσωπα που μετράνε την μία επιτυχία μετά την άλλη!

Μυρτώ Τούλα
το-νέο-αίμα-της-μουσικής-που-αγαπάμε-1151623
Μυρτώ Τούλα

Νέοι και μεγαλύτεροι, καλλιτέχνες που έχουν αρχίσει και γράφουν αποσπάσματα σε κεφάλαια του βιβλίου που ονομάζεται μουσική. Από κλασικές ορχήστρες, σε ηλεκτρικά beat και από μπαλάντες σε ροκ και παραδοσιακά κομμάτια, που γίνονται viral και σκαρφαλώνουν στα trend στα social media. Η μόδα έχει αλλάξει, με ένα scroll στο κινητό ανακαλύπτεις διαμάντια, που σε εμπνέουν, σε εκφράζουν, σε ταρακανούν, ταυτίζεται, χορεύεις και τελικά, τους δίνεις μία ευκαιρία να μπούν στα favourites στις playlist σου. Αξίζει να πατήσεις play σε αυτούς και να δεις τι ακούνε οι νέοι (και όχι μόνο) σήμερα!

Μαρίνα Σπανού

Το φαινόμενο Μαρίνα Σπανού, που ξεκίνησε από τους δρόμους της Αθήνας και μέσα στην καραντίνα έγραφε τραγούδια για την πόλη που την μεγάλωσε, για τον έρωτα και την απογοήτευση, για στιγμές και αναμνήσεις που μέσα μας σκυρτάνε. Η Μαρίνα κατάφερε μέσα σε 4 μόλις χρόνια να κάνει απανωτές sold out συναυλίες και να μας συνεπάρει στο δικό της μουσικό ταξίδι.  Ακόμα και να μην την γνωρίζεις σίγουρα θα σου θυμίζει κάτι. Το ταλέντο της δεν κρύβεται και σ’ αυτό ίσως να οφείλεται η καλλιτεχνική φλέβα του οικογενειακού της περιβάλλον. Ο μπαμπάς της, Χρήστος Σπανός ηθοποιός και η μαμά της, Μελίνα Παιονίδου, μαέστρος.

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο εξωτικό Χαλάνδρι στην Αθήνα σ’ ένα σπίτι καλλιτεχνών, γεμάτο θεατρικά έργα, παρτιτούρες, πίνακες και πότε πότε άλλους καλλιτέχνες να τριγυρίζουν. «Συλλέγω εικόνες, αποθηκεύω γραμμές σχέσεων, δικών μου αποκλειστικά μέχρι στιγμής και τις χρωματίζω. Με κινεί καθετί το οποίο δυσκολεύομαι να περιγράψω. Πως μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος όταν αγκαλιάζεται κάθε κομμάτι του εαυτού του; Κάπως έτσι αισθάνομαι. Σα να έφτασε ένα κύμα τρυφερό κοντά μου. Με γέμισε τρομερή αισιοδοξία.» είχε δηλώσει στην parallaxi.

Billie Kark

Πριν περίπου δύο μήνες, “το πάρτι”, έφτασε στα αυτιά χιλιάδων millenials και εκατομμύριων genzers. Ένα κορίτσι γράφει για έναν κεραυνοβόλο έρωτα που της ήρθε ουρανεκατέβατα σε ένα πάρτι κι έπειτα αυτός εξαφανίστηκε. Η Βασιλεία, ή Billie, όπως την μάθαμε εμείς, είναι η φωνή που κρύβεται πίσω από το viral τραγούδι και έρχεται για να υπενθυμίσει στη γενιά Ζ την παραδοσιακή μουσική με… techno παραλλαγές. Είναι 22 χρονών, ζει στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από “κάτι νησάκια στην Πελοπόννησο”, όπως λέει η ίδια. Το τραγούδι της, “Πάρτυ”, ένα κομμάτι εναλλακτικής pop με τον πιο πιασάρικο ρυθμό και στίχους, που ταυτίζονται οι 20άρηδες αυτής της γενιάς, σαρώνει την εφαρμογή του Tik Tok τις τελευταίες ημέρες. Αν και το “Πάρτυ” έγινε τώρα trend, στην πραγματικότητα, έχει κλείσει έναν χρόνο κυκλοφορίας. Η Billie μέσα σε αυτόν τον χρόνο, έχει απομακρυνθεί από την εναλλακτική pop και μέσα από μυθικούς στίχους, έχει καταφέρει να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή με την techno μουσική.

“Δεν το περίμενα με τίποτα ότι θα γίνει τώρα το “μπαμ”. Ήταν ένα τραγούδι που έβγαλα στο ξεκίνημα μου, κατά την περίοδο που πέρναγα μία πολύ pop φάση. Όταν άρχισε να γίνεται trend στο Tik Tok, δεν το πήρα χαμπάρι, γιατί είχα διαγράψει την εφαρμογή από το κινητό μου. Με πήρε η φίλη μου τηλέφωνο στις 3 το ξημέρωμα και μου είπε “Βασιλεία, έχεις γίνει viral στο Tik Tok” . Ε, και έβαλα τα κλάματα. Μου φάνηκε πάρα πολύ συγκινητικό, γιατί είναι πολύ ωραίο να αναγνωρίζεται κάτι δικό σου, παρόλο που χρονικά έχει παρέλθει για εμένα. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο πολύ απολαμβάνω να βλέπω τα βίντεο! Κάθομαι και τα βλέπω ένα – ένα και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ο ήχος που παίζει πίσω από τα βίντεο είναι δικός μου. Είναι ακόμα μια σουρεαλιστική κατάσταση για μένα.” είχε δηλώσει στην Parallaxi. 

Beats Pliz

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beats Pliz (@beatspliz)

Το φαινόμενο του θεσσαλονικιού Φώτη aka Beats Pliz! Eίναι εκείνος που ένωσε τους πιο δυνατούς ράπερς της Ελλάδας με την κλασική μουσική, δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ και δύο εκρηκτικά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πραγματικά, άφησαν ιστορία τόσο μουσικά όσο και perforμινγκά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του παραγωγή στο Spotify με όνομα “I’m The Man”. Ακολούθησαν αρκετά singles εκείνη την περίοδο. Στην συνέχεια, το 2017, ακολούθησε επίσης το “Neon Tan”. Στα μέσα του 2018 κυκλοφόρησε ένα CD Promo, το οποίο φαίνεται να κρατάνε στα χέρια τους ο N.O.E. και ο Light

Το 2020, μία παραγωγή του χρησιμοποιήθηκε από τον Sadam στο τραγούδι “Hooligans”, το οποίο έγινε γνωστό γρήγορα όχι μόνο για το περιεχόμενο των στίχων του, αλλά γιατί η οδός της Τσιμισκής στην Θεσσαλονίκη κλείστηκε για να βιντεοσκοπηθεί το video clip. Το ίδιο έτος υπήρξε βιντεογράφος στα μουσικά session του Dof Twogee με όνομα “Dof Sessions”. Το 2021, το τραγούδι του WANG στα session ανήκει στην παραγωγή του Beats Pliz, με όνομα “Tsigalko”.  Από τότε συνέχισε δημιουργεί μουσικές παραγωγές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από πολύ γνωστούς ραπ καλλιτέχνες. Ξεχώρισε το τραγούδι με όνομα “Το Παράθυρό Μου”, το οποίο ανήκει σε παραγωγή του και ο ράπερ που το χρησιμοποίησε είναι ο ΛΕΞ. Ξεπέρασε και έφτασε τα πέντε εκατομμύρια streams. Επιπλέον μία από τις πιο πρόσφατες παραγωγές του είναι το τραγούδι “Ιούδας” μαζί με τον Sadam που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2024, ανήκοντας στον δίσκο “Γολγοθάς”.

Τον Απρίλιο του 2023 κυκλοφόρησε το πρώτο του album με όνομα “Arte Povera”. Από όταν ξεκίνησε τις μουσικές του παραγωγές, είχε την ιδέα να κάνει κάτι μοναδικό. Αυτό που σκεφτόταν είναι να αναμείξει την κλασσική μουσική με την rap. Αυτή η ιδέα, δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό μέχρι που τον Νοέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε ένα teaser από τον ίδιο για ένα ντοκιμαντέρ με το όνομα “Arte Povera – Documentary”, το οποίο δείχνει μερικά πλάνα από την μεγάλη απόφαση που ξεκίνησε αυτό το project, από την αρχή έως και το τέλος, δημιουργίας του άλμπουμ.  Σκέφτηκε, ότι θα ήτανε πολύ καλό να γυρίσει ένα βίντεο στο οποίο θα δείχνει όλη την δημιουργία του άλμπουμ και να κυκλοφορήσει ως βίντεο στο YouTube, όμως οραματιζόταν να γίνει ταινία στους κινηματογράφους. Τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και μέσω του συγκεκριμένου teaser κατάφερε να κάνει γνωστό το όραμά του. Λίγο καιρό μετά, κυκλοφόρησε το επίσημο trailer από την VILLAGE, για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.  Εμπνευσμένο είναι από την τέχνη των φτωχών της Ιταλίας. Στις 31 Μαρτίου 2023 το μουσικό ντοκιμαντέρ πραγματοποιεί πρεμιέρα στους κινηματογράφους.  Στο ντοκιμαντέρ αναφέρει αρχικά λίγα πράγματα για την ζωή του και τον εαυτό του, όπως επίσης και λίγα πράγματα για την μουσική του καριέρα. Στην συνέχεια προβάλει το ταξίδι του σε τρεις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και την διαδικασία παραγωγής της μουσικής στα στούντιο από ορχήστρες ανώτατου επιπέδου. Έπειτα μας δείχνει την διαδικασία που κάνουν οι rappers στο να γράψουν τους στίχους τους πάνω στα beats και τέλος αναφέρει την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου. Σε λιγότερο από ένα μήνα της κυκλοφορίας του, αναδείχθηκε το νούμερο ένα μουσικό μουσικό ντοκιμαντέρ στην ιστορία του ελληνικού box office!  Η ταινία ξανά προβάλλεται στον κινηματογράφο από τον Νοέμβριο του 2023.  Από τις 10 Απριλίου του 2024 προβάλλεται και στο YouTube.

Pan Pan

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pan pan (@postnoise)

“Τί να κάνω, τον εαυτό μου χάνω, είναι νωρίς δεν θέλω ύπνο και δεν θέλω να πεθάνω.” Δεν ξέρω πραγματικά από πέρσι πόσες φορές έχει παίξει αυτό το τραγούδι στ’ ακουστικά μου και στο replay. Όποτε το ακούω η αλήθεια είναι ότι ξεσηκώνομαι. Ο Pan Pan είναι μουσικός, comic artist και εικονογράφος και δημιουργεί μουσική, με εικόνες και ήχους γεμάτους sweet & sour vibes. Η “Ανισόπεδη Ντίσκο”, με τα 1,4 εκατομμύρια Spotify streams και τα 1 εκατομμύριο YouTube views, συμπεριλαμβάνεται στο album “Φαντασμαγορία Τρία” που κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από τη Minos EMI, a Universal Music Company». Η μουσική του χαρακτηρίζεται ως electro pop.

Usurum

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Usurum (@usurumband)

Εγώ θα τους παρομοίαζα ως τους Beirut της Ελλάδας, μία μπάντα με εναλλακτική soul μουσική και στίχους που είναι εμπνευσμένη από την ζωή των νέων στο σήμερα. Τέσσερα αγόρια, ο Σταύρος Ρουμελιώτης (κιθάρες, φωνητικά), ο Κοσμάς Λαμπίδης (τραγούδι, νέι), 23 ετών αμφότεροι, , ο Γιώργος Σταυρίδης (τύμπανα, νταούλι, djembe, cajon, πιάτα, μπεντίρ, παιχνιδάκια) και ο Λάμπρος Λαπίνας (φαγκότο, duduk). Οι Usurum θεωρούν ”συγγενείς” τους τούς σύγχρονους τους, Night On Earth και Modrec, ενώ από το παρελθόν, τους θρυλικούς Aphrodite’s Child και το ντουέτο In trance 95 των Νίκου Βελιώτη – Άλεξ Μαχαίρα από τα 80s, μέχρι σήμερα μετρούν αρκετές sold out εμφανίσιες.

Villagers of Ioannina City

Οι Villagers of Ioannina City ξεκίνησαν από τα Ιωάννινα το 2007 με το πρώτο άλμπουμ τους, Riza να κυκλοφορεί το 2014 συνδυάζοντας με ένα μοναδικά εμπνευσμένο τρόπο τις progressive rock επιρροές τους με τους παραδοσιακούς ελληνικούς ήχους, δημιουργώντας ένα δικό τους, μοναδικό ηχόχρωμα. Αμέσως κέρδισαν εξαιρετικές κριτικές ενώ πολλοί χαρακτήρισαν το άλμπουμ, στο οποίο οι πεντατονικές της Ηπείρου, συναντούν heavy riffs, και η παράδοση εμπλουτίζεται από την κληρονομιά των Black Sabbath και των Pearl Jam, ως το άλμπουμ εκείνης της χρονιάς. Χρόνια μετά, η αύρα που συνοδεύει το γκρουπ παραμένει τεράστια, το groove του εξακολουθεί να ξεσηκώνει οποιονδήποτε ακούει τις κοσμικές τονικότητές του! Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησαν το EP Zvara/Karakolia προσθέτοντας δύο ακόμη συναυλιακές τραγουδάρες σε κάθε ένα από τα live τους. Όλοι πλέον ασχολούνται με το «φαινόμενο VIC».

Τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Θέατρο Βράχων σε ένα επικό, ισοπεδωτικό οπτικοακουστκό show παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό το άλμπουμ τους, Αge of Aquarius το οποίο άνοιξε νέους ορίζοντες στην μπαντα, πήρε εξαιρετικές κριτικές, χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν ένα από τα σημαντικότερα εγχώρια album της τελευταίας δεκαετίας. Το συγκρότημα που στα live του επιδιώκει να παρουσιάζει ολοκληρωμένο το καλλιτεχνικό του όραμα έχει διανύσει πολλά συναυλιακά χιλιόμετρα σε ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στα μεγάλα φεστιβάλ, καταφέρνοντας διαδοχικά sold out.

Έλενα Λεώνη

Η Έλενα Λεώνη  είναι Ελληνίδα εικαστικός και μουσικός. Γεννήθηκε στο Άιγιο και πριν τελειώσει ακόμα το Λύκειο εισήχθη ως ταλέντο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου και πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Γλυπτικής. Έχει πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού από το Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον κ. Πάνο Δήμα καθώς και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Παίζει τσέλο και κέλτικη άρπα. Επίσης έχει παρακολουθήσει το 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Διδασκαλίας Τραγουδιού του κ. Πάνου Δήμα. Η Έλενα Λεώνη ασχολείται επαγγελματικά και με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, τη μεταγλώττιση, την εικονογράφηση και είναι υπεύθυνη δημιουργικού στις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ.

Από το 2015 έως και σήμερα συνεργάζεται με τη Μαρίνα Σάττι με σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Καλλιμάρμαρο, Μέγαρο Μουσικής, καλοκαιρινές συναυλίες της ΕΡΤ κ.α) και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κλπ.), καθώς και με ξεχωριστές συνεργασίες: Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Κυπουργός, Στάθης Δρογώσης.

Επίσης από το 2020 έως σήμερα συμμετέχει ως backing vocalist στις συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου με εμφανίσεις στην Αθήνα και περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Πριν περίπου έναν μήνα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, κυκλοφόρησε το τραγούδι της “Γυναίκα” και μας ανατρίχιασε.

 ZAF

Ο νεαρός ZAF γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είναι εντελώς αυτοδίδακτος και κάνει πάταγο αυτό το διάστημα στο TikTok με την μπαλάντα «Πες» (έχει ξεπεράσει τα 3 εκατοµµύρια streams μόνο στο Spotify). Ηλεκτρονική pop μουσική, με φρέσκους στίχους που ταυτίζονται με τις συναισθηματικές ιστορίες των νέων στο σήμερα.

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC

Οι Θραξ Πανκc είναι ένα μουσικό σχήμα με καταγωγή από τη Θράκη, και συγκεκριμένα από τον Έβρο. Οι καταβολές τους πηγαίνουν πίσω στο 2006, όταν άρχισε να σχηματίζεται ένα συγκρότημα με ύφος αμιγώς παραδοσιακό. Με το πέρασμα των χρόνων, τα μέλη του άρχισαν να πειραματίζονται και να ενσωματώνουν στη μουσική τους σύγχρονη αισθητική και ύφος από διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, αντίστοιχα με τα ακούσματά τους. Εμφανίζονταν σε τοπικές εκδηλώσεις, έθιμα και γάμους, και σε μικρά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με βασικά μέλη τον Βαΐτση Χαρακοπίδη στην γκάιντα και το καβάλ και τον Γιώργο Σταυρίδη στο νταούλι και τη λύρα, μέχρι και το 2010, όταν έκαναν την πρώτη συναυλιακή τους εμφάνιση σε φεστιβάλ ως Θραξ Πανκc. Το 2015, με τον ερχομό του Πάνου Γκίνη στο ηλεκτρικό μπασοκίθαρο, ο ήχος του σχήματος απέκτησε έναν ιδιαίτερα ηλεκτρικό χαρακτήρα, με live looping, ψυχεδελικά περάσματα, βαριές κιθάρες, math ξεσπάσματα και πανκ αισθητική. Μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει στα περισσότερα μεγάλα εγχώρια φεστιβάλ, αλλά και σε συναυλίες στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο). Το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, με τίτλο «Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια», ενώ το 2017 γνώρισαν τον Μάρκο Κουτσιανά, ο οποίος, με την ιδιότητα του ηχολήπτη και αναλαμβάνοντας την ηχητική επιμέλεια του νέου τους δίσκου, ενσωματώθηκε ως τέταρτο μέλος μέχρι και σήμερα. Όλοι μαζί πια, το 2019 παρουσίασαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, το άλμπουμ “Thrax Punks”, σε μια πανελλαδική περιοδεία με sold-out, κατά κύριο λόγο, εμφανίσεις.
Έχοντας πλέον βάση τους την Αθήνα, συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες, γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, ενώ στα άμεσα σχέδιά τους είναι να προχωρήσουν σε ηχογραφήσεις για αρχαία τραγωδία και να εκδώσουν σε μορφή βινυλίου τον τελευταίο τους δίσκο.

Γιαγκίνιδες

Δύο ρεμπέτες Θεσσαλονικείς, που ξεκίνησαν από τον δρόμο και τώρα κάνουν live εμφανίσεις μέχρι την Αθήνα. 20 χρονών με το μπουζούκι και την κιθάρα τους τραγουδούν ρεμπέτικα και ξαφνικά όλος ο δρόμος μετατρέπεται σ’ ένα σκηνικό που θυμίζει την τότε εποχή. Αν τους είχες πετύχει να παίζουν στον δρόμο θα καταλάβαινες ότι μέρα – μεσημέρι στήνουν ένα μεγάλο γλέντι με τους περαστικούς να χορεύουν, να τραγουδάνε, να ζητούν παραγγελιές και να περνάνε καλά με τα παιδιά. «ο δρόμος θέλει πολλή φωνή για να σε ακούσουν, να τα δίνεις όλα για να σε καταλάβουν και να έχει κάποιο νόημα που βγαίνεις. Να δίνεις το 120% του εαυτού σου. Ο επαγγελματίας θα προετοιμαστεί, θα παρουσιάσει ένα show και θα δεν θα σκεφτεί “θα βγω στον δρόμο επειδή δεν βρίσκω μαγαζί ή επειδή δεν θα με κρίνει κανείς”. Για να βγάλεις χρήματα στον δρόμο πρέπει να είσαι αρκετά καλός για να παίξεις και στο πιο καλό μαγαζί.” είχαν πει στην Parallaxi.

Ladele

Processed with VSCO with s6 preset

Μεγάλωσα με ακούσματα της ραπ εκεί στην εφηβεία έπαιζαν non stop στα ακουστικά μου Βόρεια Αστέρια, 12ος πίθηκος και πολλοί άλλοι που με βάλανε στην όλη φάση.Η συγκεκριμένη κουλτούρα μέχρι σήμερα έρχεται και μου «κλοτσάει» το μυαλό ορισμένες νύχτες που αράζω με φίλους στα παγκάκια της νέας παραλίας.  Είναι γνωστό πως η Θεσσαλονίκη έχει βγάλει πολλούς καλλιτέχνες, μα το νέο αίμα της βράζει και σκάει σαν φλόγα στην μουσική.  Στην επιστροφή από μία δημοσιογραφική αποστολή, ένας φίλος μου είπε “άκου αυτήν πιστεύω είναι της φάσης σου κι έχει μέλλον”, έτσι κι εγώ είχα την πρώτη μου επαφή με την 21χρονη ράπερ LADELE. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη το 2001 κι έχει ρίζες από τη Νιγηρία. Ʃπουδάζει στο τμήμα Φιλολογίας στο ΑΠΘ με ειδίκευση στη Γλωσσολογία κι όταν δεν τραγουδάει είναι συνήθως τριγυρίζει στην πόλη Ʃπάνια θα κάτσει μια ολόκληρη μέρα στο σπίτι, όπως λέει την τρώνε οι τοίχοι. Βάζει ακουστικά και παρατηρεί παρατηρώ τους γύρω της, αναρωτιέται τι σκέφτονται και πού να πηγαίνουν. Όπως λέει: Ραπ. Γιατί το διάλεξε και την διάλεξε. Την ιντριγκάρει και μόνο μέσω από αυτό το είδος μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις της, τον θυμό της, τους προβληματισμούς της και κυρίως την προσωπικότητα της.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα