Κινηματογράφος

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (27/4-3/5)

Με τη νέα ταινία του Άρι Άστερ μετά την μεγάλη του επιτυχία Midsommar, αλλά και την Χολιγουντιανή περιπέτεια του Νταμιαν Σιφρον ξεκινάει η κινηματογραφική εβδομάδα

Parallaxi
οι-νέες-ταινίες-που-κάνουν-πρεμιέρα-αυ-1000187
Parallaxi

Μία νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά με νέες προσθήκες στις αίθουσες της πόλης. Εμείς συγκεντρώσαμε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα και σας τις παρουσιάζουμε.

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ – TO CATCH A KILLER 

Η Eleanor είναι μια αστυνομική ερευνήτρια που παλεύει με τους δαίμονες του παρελθόντος, όταν καλείται στην σκηνή ενός άγριου εγκλήματος- δουλειά ενός νέου και τρομακτικού μαζικού δολοφόνου. Η αστυνομία και το FBI θα εξαπολύσουν ένα απεγνωσμένο ανθρωποκυνηγητό σε όλη την χώρα που θα ανατρέπεται κάθε λεπτό εξαιτίας της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του αινιγματικού δολοφόνου. Αν και αρκετά άπειρη, η Eleanor, εμπλέκεται όλο και περισσότερο με την υπόθεση καθώς τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της αντιλαμβάνονται ότι αυτή ίσως είναι η μόνη που μπορεί να «μπει» στο μυαλό αυτού του ατόμου και να το φέρει μπροστά στην δικαιοσύνη.

Σκηνοθεσία: Damián Szifron

*Cineplexx One Salonica: Αίθουσα 4 Πεμ-Τετ: 20:15, 22:40

Ο ΜΠΟ ΦΟΒΑΤΑΙ – BEAU IS AFRAID

Η οδύσσεια ενός παρανοϊκού άντρα που ξεκινάει ένα επικό ταξίδι επιστροφής για να επισκεφθεί τη μητέρα του.

Σκηνοθεσία: Ari Aster

*Cineplexx One Salonica: Αίθουσα 7 Πεμ-Τετ: 21:15

*Village Cosmos: Αίθουσα 3 Πεμ έως Τετ: 18:00, 21:40

*Μακεδονικόν: Πεμ-Τετ: 21:30

ΚΑΤΣΕ ΣΤ’ ΑΒΓΑ ΣΟΥ

Ο χαριτωμένος κόκορας Τότο και η αγαπημένη του πουλάδα Ντι είναι οι περήφανοι γονείς δύο μικρών αβγών, της Λούσι και του Μαξ, τα οποία έχουν την ιδιαιτερότητα να χρυσίζουν. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάποιοι συλλέκτες σπάνιων αυγών τα αρπάζουν και τα παίρνουν μαζί τους μέχρι το Κονγκό. Εκεί διοργανώνονται μυστικά γεύματα για εκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, που πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για τα πιο εξωτικά πιάτα. Ο Τότο και η Ντι, παρέα με τους φίλους τους, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να φτάσουν μέχρι την αφρικανική ήπειρο και να σώσουν τα παιδιά τους εγκαίρως, αποφεύγοντας κάθε λογής κινδύνους όπως πεινασμένους κροκόδειλους, τρεις ιπποπόταμους, ένα μάτσο τρελές μαϊμούδες και τον ίδιο τον Βασιλιά της Ζούγκλας.

*Cineplexx One Salonica: Αίθουσα 4 Πεμ-Τετ: 18:00

*Village Cosmos: Αίθουσα 2 Πεμ, Παρ, Τρι, Τετ: 17:30, Σαβ & Δευ: 13:00, 15:10, 17:30, Αίθουσα 4 Σαβ έως Δευ: 14:10, 16:30

*Βακούρα: Αίθουσα 2 Σαβ 18:00, Κυρ 12:30 & 18:00

*Κολοσσαίον: Κυριακή 15:00

Μάλιστα, Σεφ / La Brigade

Η Κάθυ είναι μια μάλλον δύστροπη σαραντάρα ανερχόμενη βοηθός σεφ που δεν συμβιβάζεται. Πάνω που είναι έτοιμη να εκπληρώσει το όνειρό της και να ανοίξει το δικό της εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, τα πράγματα στραβώνουν. Αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες, η Κάθυ αναγκάζεται να δεχτεί μια δουλειά στην κουζίνα μιας Δομής για ανήλικους, ασυνόδευτους μετανάστες. Παρόλο που μισεί την καινούρια της απασχόληση, που είναι τόσο κατώτερη των προσδοκιών και των ικανοτήτων της, η Κάθυ διαπιστώνει πως αυτές ακριβώς οι αρετές της αρχίζουν να επηρεάζουν θετικά τις ζωές των παιδιών. Και, το πιο αναπάντεχο, η Κάθυ καταλαβαίνει πως και η δική της ζωή αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο από την επαφή της με τα παιδιά… Έχοντας μεγαλώσει και η ίδια σε μια Δομή, χωρίς οικογένεια, η γαλλίδα σεφ καταφέρνει να διαπεράσει τις άμυνες των παιδιών, διδάσκοντάς τους την αυστηρή πειθαρχία της κουζίνας («Brigade» στα γαλλικά, εκτός από ταξιαρχία, σημαίνει και την αυστηρή ιεραρχία στην κουζίνα), αλλά και την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στην κουλτούρα του άλλου. Μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα πως στην κουζίνα, με την στρατιωτική δομή της, δεν υπάρχει χώρος για φυλετικά και θρησκευτικά στερεότυπα.

Σκηνοθεσία: Λουί-Ζιλιέν Πετί

*Βακούρα: Αίθουσα 2 Πεμ-Τετ: 19:30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα