Θέατρο

Είδαμε από κοντά γιατί αυτό το θεατρικό ζευγάρι κάνει συνέχεια sold out στη Θεσσαλονίκη!

Και σου λέμε να μην το χάσεις απόψε.

Parallaxi
είδαμε-από-κοντά-γιατί-αυτό-το-θεατρικ-407507
Parallaxi

Λέξεις: Ράνια Κουτσιαύτη

Η θεατρική παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια», έπειτα από συνεχή sold-out σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην πόλη μας, ήρθε ξανά στη Θεσσαλονίκη για δύο παραστάσεις χθες και σήμερα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Το έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, σε σκηνοθεσία και εκτέλεση των Λίλα Μπακλέση και Κωνσταντίνου Μπιμπή, πραγματεύεται την «τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα».

Εμείς βρεθήκαμε στο θέατρο Αυλαία και σας δίνουμε 5 λόγους να δείτε οπωσδήποτε απόψε αυτή την παράσταση, που έγινε μία από τις αγαπημένες της πόλης!

#1 Γιατί είναι μια ιστορία βγαλμένη από τη ζωή

Δύο έφηβοι, στη δεκαετία του 90’, γνωρίζονται, ερωτεύονται βαθιά, χωρίζουν. Όλα με φόντο μια μικρή επαρχιακή πόλη νησιού. Η ενηλικίωση και οι συνεχόμενες επανασυνδέσεις, τους οδηγούν σε ξεχωριστούς δρόμους.

#2 Γιατί έχει λιτή απεικόνιση της πραγματικότητας

Δύο ηθοποιοί, δύο άνθρωποι, σε ένα λιτό και απλό σκηνικό, διηγούνται μια ιστορία αγάπης. Αυτή η χαλαρή απλότητα αγγίζει βαθύτερα τον θεατή και παραλληλίζεται με την καθημερινή ζωή.

#3 Για τις συναισθηματικές διακυμάνσεις  

Στη θεατρική παράσταση «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» οι δύο ηθοποιοί δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, ταξιδεύοντας τον θεατή σε άγνωστες (μέχρι τώρα) στιγμές χαρμολύπης, σε ένα πολύ απλό σκηνικό, με καρέκλες ξύλινες και χαρτιά σκορπισμένα. Γέλιο, χαρά, συναισθηματισμός, συγκίνηση, ζεστασιά, είναι μόνο μερικά από τα ποικίλα συναισθήματα που ξυπνούν κατά τη διάρκεια του έργου.

#4 Για τις εξαιρετικές ερμηνείες 

Η Λίλα Μπακλέση είναι τα τελευταία χρόνια το αγαπημένο κορίτσι της τηλεόρασης και του θεάτρου. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην τηλεοπτική σειρά «Ταμάμ», η συμμετοχή στην συγκλονιστική παράσταση «Γκάμπυ» αλλά και στα έργα «Αυτή η νύχτα μένει» και «Ματωμένος Γάμος», την έκαναν δικαίως το πιο φρέσκο πρόσωπο για το θεατρικό σανίδι.

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής είναι αναμφισβήτητα ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης. Ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, φέρει τον τίτλο του νικητή βραβείου Δημήτρη Χορν και μετρά χρόνια εμπειρίας σε θέατρο και τηλεόραση. «Ιππόλυτος» στην Επίδαυρο, «Όρνιθες» και συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά «Κάνε γονείς να δεις καλό» είναι μόνο μερικές αναφορές για την πορεία του.

Η έντονη και ταυτόχρονα κελαριστή κινησιολογία τους επισφράγιζε την κάθε λέξη, γεμίζοντας τον θεατή εικόνες βγαλμένες από μυθιστόρημα.

#5 Γιατί είναι ένας ύμνος στη ζωή και τον έρωτα

Η παράσταση είναι μια ωδή προς τον πραγματικό και παντοτινό έρωτα, που πέραν των συνθηκών και των κοινωνικών συμβάσεων, καταφέρνει να μείνει άσβεστος και αναλλοίωτος, ακόμη και μετά τον θάνατο. Ένα έργο που γιορτάζει τη ζωή και επισημαίνει την ομορφιά της.

Η υπόθεση του έργου αναλυτικά:

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, μεγαλώνουν, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.

Η ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια» είναι γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, τρυφερότητα και απόρριψη, σύγκρουση και νοσταλγία. Είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Είναι η συνάντηση που χρωστούσε ο Νικολής στην Μένια και η Μένια στον Νικολή!

Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

«Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινό λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου, μέσα της, με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν λάθος».

*Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αυλαία, από τη σκηνή του Άλφα Ιδέα, στις 21.00, διάρκεια: 70 λεπτά, για εισιτήρια δείτε εδώ | Οι συντελεστές αποφάσισαν να δωρίσουν τα έσοδα της παράστασης, που θα λάβει χώρα στις 13/2 στην Αθήνα, στον δικαστικό αγώνα για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα