Θέατρο

Ένας Άνθρωπος Υπό Χρεοκοπία (23-24/1)

UN HOMME EN FAILLITE ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 Ώρα 21:00 Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» Θεατρικές Πρεμιέρες «Η βραβευμένη Διεθνής Θεατρική Σύμπραξη “BΕΑΤΝΙΚS» διασκευάζει το έργο του David Lescot «Ένας Άνθρωπος Υπό Χρεοκοπία», και μιλάει για τη σημερινή Ευρώπη της οικονομικής κρίσης και των παράπλευρων συνεπειών της στον […]

Parallaxi
ένας-άνθρωπος-υπό-χρεοκοπία-23-24-1-35082
Parallaxi
normal_scrow_1.jpg

UN HOMME EN FAILLITE

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 Ώρα 21:00 Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» Θεατρικές Πρεμιέρες

«Η βραβευμένη Διεθνής Θεατρική Σύμπραξη “BΕΑΤΝΙΚS» διασκευάζει το έργο του David Lescot «Ένας Άνθρωπος Υπό Χρεοκοπία», και μιλάει για τη σημερινή Ευρώπη της οικονομικής κρίσης και των παράπλευρων συνεπειών της στον άνθρωπο.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία ενός ανθρώπου υπό χρεοκοπία που φτάνει στο μισό της ύπαρξης του, που χάνει σιγά σιγά τα πάντα, επιστρέφοντας στη γύμνια του, αναζητώντας τη δεύτερη ευκαιρία, ενός ανθρώπου που καλείται να εφεύρει μια καινούρια ζωή.

Το κείμενο του Lescot πραγματεύεται μέσω της χρεοκοπίας τον υλικό και ηθικό χωρισμό. Η γυναίκα του ήρωα αποχωρεί, συγκεντρώνοντας σε μια βαλίτσα ό,τι αντέχει να κρατήσει από τη κοινή τους ζωή.

Στο πλευρό του τώρα πια στέκεται μόνο ένας εντεταλμένος εκκαθαριστής. Έρχεται σαν μεταμοντέρνος πνευματικός οδηγός, για να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές, για να οργανώσει ένα σχέδιο αποκατάστασης.

Ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, «Ο άνθρωπος που συρρικνώνεται», γίνεται ο απόλυτος σύμμαχος στη μοναξιά του ήρωα. Είναι ο προσωπικός του ηθικός οδηγός. Σε αυτό ένας άνθρωπος συρρικνώνεται κατά τρία χιλιοστά κάθε ημέρα και πρέπει να προσαρμόσει τις ανάγκες του σε ένα περιβάλλον ολοένα και πιο εχθρικό, πιο απειλητικό.

Δεν αρκεί να πεις stop και όλα να σταματήσουν, πρέπει να διστάσεις, να ξαναγυρίσεις, να ξαναγεννηθείς…”

Η παράσταση φέρει την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Γενικό Προξενείου της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη, και του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών, έχει κερδίσει καλλιτεχνική υποτροφία (artistic residency) στη Σαρδηνία στο Casa delle Storie di Soleminis και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Globo Teatro International Festival στο Reggio Calambria.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: David Lescot Διασκεύη:Francesco Bonomo και Ευθύμιος Καλτσούνας Σκηνοθεσία: Francesco Bonomo Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Λιάκου Eπιμέλεια κίνησης: Μαριάνθη Ψωματάκη Μουσική επιμέλεια: Massimiliano Bonomo Οργάνωση παραγωγής: Progetti Carpe Diem/La Casa delle Storie

Ηθοποιοί: Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τανταλάκης, Δήμητρα Χαριτοπούλου

Eίσοδος 10 ευρώ, 8 ευρώ(φοιτητικό)

ΤΗΛ 6947266335

*23-24/1, Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, Ώρα: Παρασκευή & Σάββατο: 21.00, Τιμή Εισόδου: 10€, 8€ (μειωμένο)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα