Θέατρο

Το ΚΘΒΕ καλεί τους θεατρικούς συγγραφείς να καταθέσουν τις ιδέες τους

Η ανακοίνωση του θεατρικού οργανισμού.

Parallaxi
το-κθβε-καλεί-τους-θεατρικούς-συγγραφ-919506
Parallaxi

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προτρέπει τον κόσμο του θεάτρου να επικοινωνήσει τις ιδέες και τις προτάσεις του, με σκοπό την συμβολή στον προγραμματισμό του καλλιτεχνικού προγραμματισμού για τα επόμενα έτη.

Η Ανακοίνωση: 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καλεί θεατρικούς συγγραφείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους (πρωτότυπα θεατρικά έργα, θεατρικές διασκευές, μεταφράσεις θεατρικών έργων) για τις ανάγκες σχεδιασμού του καλλιτεχνικού προγραμματισμού για το 2023-2024.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με την ένδειξη «ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ» από τη Δευτέρα 8 Αυγούστου* έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Οι προτάσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τις εξής πληροφορίες:

· Τίτλος και περίληψη του θεατρικού έργου.

· Το κείμενο του έργου σε αρχείο PDF.

· Στοιχεία επικοινωνίας (όνομα, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση) του ατόμου που καταθέτει την πρόταση.

· Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα.

Κάθε συγγραφέας μπορεί να καταθέσει αποκλειστικά ένα μόνο θεατρικό έργο.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεσμεύεται ότι δεν θα διανείμει ή κοινοποιήσει το υλικό της πρότασης.

Το Γραφείο Δραματολογίου θα ενημερώσει για την παραλαβή του έργου αλλά δεν υποχρεούται να προβεί σε κριτική αξιολόγηση των κατατεθειμένων προτάσεων.

Σε περίπτωση επιλογής έργου για την ένταξή του στο ρεπερτόριο του ΚΘΒΕ, το Γραφείο Δραματολογίου επικοινωνεί άμεσα με τον συγγραφέα για να τον ενημερώσει για τις διαδικασίες που πρόκειται να τηρηθούν.

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές μέσω e-mail, στην διεύθυνση [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2315 200023.

*Συγγραφείς που έχουν καταθέσει κείμενα στο Γραφείο Δραματολογίου από 1 Μαΐου 2022, δεν χρειάζεται να στείλουν εκ νέου προτάσεις, καθώς το υλικό αυτό συμπεριλαμβάνεται αυτόματα στη διαδικασία επιλογής.

Για προτάσεις σκηνοθεσίας, καλλιτεχνικής συνεργασίας ή καλλιτεχνικού πρότζεκτ, θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα