Τηλεόραση

Τί συμβαίνει με το Netflix και ματαιώνονται αγαπημένα show

Κύμα αντιδράσεων από το κοινό

Λαμπρινή Παπανίκου
τί-συμβαίνει-με-το-netflix-και-ματαιώνονται-α-905305
Λαμπρινή Παπανίκου

Το 2023 ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα για τους fans του Netflix, καθώς η διάσημη πλατφόρμα ακύρωσε την συνέχεια του 1899, μια πολυαγαπημένης σειράς από το κοινό. Μετά από την πρεμιέρα του τον περασμένο Νοέμβριο, το πλάνο ήταν να ακολουθήσουν άλλες τρεις σεζόν, ωστόσο οι Γερμανοί δημιουργοί του show ανακοίνωσαν την ματαίωση του με ένα tweet δηλώνοντας, πως έτσι είναι όλα τα πράγματα στην ζωή.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση δεν έχουν γίνει γνωστοί και δεν προβλέπεται να γίνουν σύντομα. Ίσως η απήχησή του δεν είναι αυτή που περίμεναν, η παραγωγή ήταν ακριβότερη από τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα ή πολύ απλά μπορεί να μην ταίριαζε με τον προγραμματισμό του Netflix για τον καινούριο χρόνο. Όπως, όμως και να το δει κανείς, κάτι τέτοιο μόνο αλλόκοτο μπορεί να μοιάζει.

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη σειρά που “κόβεται” με τέτοιον αναπάντεχο τρόπο από την πλατφόρμα. Το ίδιο συνέβη και με την animated παρωδία των The X Files, Inside Job, που επρόκειτο να συνεχίσει και για δεύτερη σεζόν. Η συγκεκριμένη απόφαση ανακαλέστηκε, αφήνοντας έτσι τους συντελεστές και το κοινό της με μια πικρία. Το συγκεκριμένο μοτίβο ακολούθησαν και οι σειρές Archive 81 και Blockbuster, ενώ αβέβαιο είναι ακόμη το κλίμα για το θρίλερ Black Summer.

Ο τρόπος με τον οποίο η διάσημη πλατφόρμα αποφάσισε να ανοίξει την νέα χρονιά, μόνο ανοιχτό μπορεί να αφήσει το ενδεχόμενο ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες εξελίξεις και με άλλες σειρές.

Φυσικά, κάτι τέτοιο εννοείται πως προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά, όμως κάτι τέτοιο συνέβαινε ήδη. Από το 2022, το Netflix ξεκίνησε να βλέπει τα νούμερα του να πέφτουν και μαζί να έρχεται η συνειδητοποίηση ότι η εξέλιξη του, κάπου θα σταματήσει. Ίσως γι’ αυτό να προχώρησε σε μια τέτοια πρακτική, ώστε να μένει κεφάλαιο και χρόνος, που μπορεί να επενδυθεί στις μεγάλες επιτυχίες του, όπως το Wednesday και την ιστορία του Jeffrey Dahmer. Η εποχή που το Netflix επένδυε σε “περίεργα” show φαίνεται να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της.

Παράλληλα, όσον αφορά πιο πολύ τον κόσμο του εξωτερικού, ένα παρόμοιο κύμα “περικοπών” έχει αρχίσει να παρατηρείται και στην πλατφόρμα της HBO Max. Η τακτική που ακολουθείται στην συγκεκριμένη περίπτωση, γεννά ακόμη περισσότερες απορίες. Πάνω από 80 σειρές όχι απλά δεν θα συνεχιστούν, αλλά έχουν αφαιρεθεί εντελώς από την πλατφόρμα. Έτσι, πλέον κανείς δεν έχει πρόσβαση στα συγκεκριμένα προγράμματα, τουλάχιστον για την ώρα. Υπάρχουν φήμες ότι η HBO θα παραχωρήσει το δικαίωμα προβολής σε άλλες πλατφόρμες, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη.

Πολλά παίζουν ρόλο στην νέα αυτή εξέλιξη. Το ενδεχόμενο φορολογικών ελαφρύνσεων έπειτα από τις συγχωνεύσεις των εταιριών, ακόμη και η αποφυγή πληρωμής των υπολοίπων που οφείλονται μετά την προβολή μιας σειράς, σε όσους εργάστηκαν για αυτή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ξεκινήσει ένα κύμα αντιδράσεων από το κοινό, το οποίο ξεκίνησε να δημοσιεύει υπογεγραμμένες αναφορές, ενάντια στην διαγραφή των αγαπημένων του προγραμμάτων.

Πηγή: thespinoff.co.nz

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα