Ένα δωρεάν Βιωματικό Εργαστήρι Διδασκαλίας Γερμανικών στη Θεσσαλονίκη
Η συμμετοχή είναι στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
Βιωματικό Εργαστήρι Διδασκαλίας Γερμανικών Μετάφραση και Τεχνικές Γλωσσικής Διαμεσολάβησης στην τάξη 1- 5 Απριλίου 2019
Tο The Language Project σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki διοργανώνει ένα Βιωματικό Εργαστήρι Διδασκαλίας Γερμανικών συνολικής διάρκειας 5 ημερών, με στόχο να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η μετάφραση, σε συνδυασμό με δραστηριότητες γλωσσικής διαμεσολάβησης, στο μάθημα των Γερμανικών.
Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα διδαχθούν με ποιον τρόπο μπορούν να οργανώσουν μια ενιαία σειρά μαθημάτων, χρησιμοποιώντας ως διδακτικό εργαλείο τη μετάφραση και την προφορική διαμεσολάβηση (παιχνίδια ρόλων κλπ.). Στο τέλος του σεμιναρίου θα σχεδιάσουν το δικό τους πρωτότυπο διδακτικό υλικό και θα το εφαρμόσουν στην πράξη. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι σε θέση να εμπλουτίσουν το μάθημά τους με νέες, δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας και να εισαγάγουν διαδραστικούς και διασκεδαστικούς τρόπους μάθησης, ώστε να καλλιεργήσουν τις γλωσσικές, επικοινωνιακές και διαπολιτισμικές δεξιότητες των μαθητών τους τόσο στη μητρική όσο και στην ξένη γλώσσα.
Η συμμετοχή είναι στο εργαστήριο είναι δωρεάν, με απαραίτητη σχετική δήλωση έως 29 Μαρτίου ΕΔΩ
*Από 1 έως 5 Απριλίου, στις 10:00 – 13:00, Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki, Λ. Βασιλίσσης Όλγας 66, Θεσσαλονίκη
Γλώσσες εργασίας: ελληνικά και γερμανικά
Συμμετέχοντες
Το εργαστήριο απευθύνεται σε καθηγητές γερμανικών με ή χωρίς επαγγελματική εμπειρία, μεταφραστές, διερμηνείς, φοιτητές ξένων φιλολογιών και λάτρεις της δημιουργικής διδασκαλίας και της γερμανικής γλώσσας.
Εισηγητές
Ζωή Ρέστα: Διδάκτωρ Διερμηνείας, πρώην διδάσκουσα Ιονίου Πανεπιστημίου, μεταφράστρια και διερμηνέας Αναστάσιος Ιωαννίδης: Διδάκτωρ Διερμηνείας, διδάσκων μετάφρασης και διερμηνείας Μαρία Φιλίππου: Υποψήφια Διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.thelanguageproject.eu