Διεθνή

Μπαράζ υπουργικών παραιτήσεων από την κυβέρνηση Τζόνσον

Αγγίζουν τις 50 οι μέχρι στιγμής αποχωρήσεις από το κυβερνητικό σχήμα

Parallaxi
μπαράζ-υπουργικών-παραιτήσεων-από-τη-903745
Parallaxi

Ο Υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις έγινε νωρίς το πρωί ο τέταρτος υπουργός της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης πριν από αυτόν, ο κ. Λιούις αναφέρει στην επιστολή παραίτησης προς τον κ. Τζόνσον ότι αποχωρεί «για να μη θυσιάσει την ακεραιότητά του» υπερασπιζόμενος την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Τον κ. Λιούις ακολούθησε λίγο μετά η Υφυπουργός Οικονομικών Χέλεν Γουάτλι, με το συνολικό αριθμό των παραιτήσεων από το κυβερνητικό σχήμα να ανέρχονται πλέον σε 48.

Παρόλα αυτά, ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε στους υπουργούς του που τού ζήτησαν να αποχωρήσει διότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

Παραίτηση και του υπουργού Ασφαλείας

Ο υπουργός Ασφαλείας Ντέμιαν Χιντς παραιτήθηκε σήμερα λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προκειμένου “να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας”.

“Πιο σημαντικό από όποια κυβέρνηση ή ηγέτη είναι τα πρότυπα που υποστηρίζουμε στη δημόσια ζωή και η πίστη στη δημοκρατία και στη δημόσια διοίκηση. Εξαιτίας της σοβαρής αποσάθρωσης αυτών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πράγμα για τη χώρα μας και για το κόμμα μας είναι να παραιτηθείτε από αρχηγός του και από πρωθυπουργός”, έγραψε ο Χιντς στην επιστολή παραίτησής του με αποδέκτη τον Τζόνσον.

Ήδη περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους από χθες, Τετάρτη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα