Επικαιρότητα

ΑΠΘ-Πληροφορικής: ΜΑΤ σταμάτησαν φοιτητές-Τους έλεγξαν τα σακίδια

«Το Τμήμα Πληροφορικής δεν θεωρεί αποδεκτά αυτά τα περιστατικά ελέγχου πρόσβασης σε φοιτητές, καθώς εγκυμονούν νέες εντάσεις» αναφέρει το ψήφισμα

Parallaxi
απθ-πληροφορικής-ματ-σταμάτησαν-φοιτ-899669
Parallaxi

Ένα απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε εντός του πανεπιστημίου μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών καταγγέλλει με ψήφισμά της η Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. 

Την περασμένη Τρίτη (21.6) το πρωί στις 10:30 στον ημιώροφο του κτηρίου Βιολογίας υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση των νεοεκλεγμένων εκπροσώπων του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής με τους καθηγητές και νεοεκλεγμένους Πρόεδρο και Αναπλ. Πρόεδρο, κ. Σταμέλο και κ. Παπαδημητρίου.

«Αστυνομικοί σταμάτησαν στην είσοδο του κτηρίου τους 4 φοιτητές που πήγαιναν στη συνάντηση και ζήτησαν έλεγχο ταυτοτήτων. Οι φοιτητές ειδοποίησαν τους δύο συναδέλφους που κατέβηκαν από τον ημιώροφο για να πείσουν τους αστυνομικούς να τους αφήσουν να περάσουν. Μάλιστα μπροστά στους συναδέλφους ζητήθηκε από τους φοιτητές να γίνει έλεγχος στα σακίδιά τους» αναφέρει σε ψήφισμά της η Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής και προσθέτει: 

«Το Τμήμα Πληροφορικής δεν θεωρεί αποδεκτά αυτά τα περιστατικά ελέγχου πρόσβασης σε φοιτητές, καθώς εγκυμονούν νέες εντάσεις, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου η κατάσταση είναι ήρεμη, γίνεται προσπάθεια διαλόγου στο εσωτερικό της ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά.

Καλούμε την αστυνομία να αποχωρήσει από τους χώρους του campus και να σταματήσει αυτή την τακτική που υπονομεύει κάθε προσπάθεια διαλόγου και δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο».

Σημειώνεται ότι τα ΜΑΤ παραμένουν εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος ενώ προς το παρόν οι εργασίες κατασκευής βιβλιοθήκης στο Βιολογικό του ΑΠΘ έχουν σταματήσει.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα