Αρχιτεκτονικη

Χώροι εστίασης που μαγνητίζουν τις γευστικές και οπτικές αισθήσεις

Οι παράγοντες που συνθέτουν έναν επιτυχημένο σχεδιασμό χώρου εστίασης.

Parallaxi
χώροι-εστίασης-που-μαγνητίζουν-τις-γε-1099423
Parallaxi

Είτε πρόκειται για εστιατόρια, είτε για μπαρ, οι χώροι εστίασης είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μαγαζί. Είναι μέρος συνεύρεσης με αγαπημένα πρόσωπα, εξερεύνησης νέων γευστικών εμπειριών και κυρίως, διασκέδασης. Γι’ αυτό και ο σωστός σχεδιασμός τους είναι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση αφού εγγυάται ένα λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα που θέτει στέρεες βάσεις επιτυχίας.

Ποιοι είναι λοιπόν οι παράγοντες που συνθέτουν έναν επιτυχημένο σχεδιασμό χώρου εστίασης;

Concept – καθορίζει το vibe του μαγαζιού

Μοντέρνο, ρουστίκ, μίνιμαλ, οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα με το ύφος που υιοθετεί το κάθε εστιατόριο ή μπαρ.

Χρωματική παλέτα – τα χρώματα έχουν δύναμη, μην την αφήσετε ανεκμετάλλευτη

Από θερμά χρώματα που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φιλοξενίας μέχρι πιο δροσερές αποχρώσεις που προσδίδουν έναν ήρεμο χαρακτήρα στο χώρο, η χρωματική παλέτα επηρεάζει άμεσα όλη την εικόνα του καταστήματος.

Φωτισμός – κανένας χώρος δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό

Ο συνδυασμός φωτιστικών σωμάτων για γενικό φωτισμό, φωτισμό εργασίας και ακολουθίας με ρυθμιστές φωτεινότητας είναι το μυστικό για την ανάδειξη κάθε γωνιάς του καταστήματος.

Έπιπλα & διάταξη – η απόλυτη ισορροπία μεταξύ design και πρακτικότητας

Τα έπιπλα θα πρέπει να εναρμονίζονται με το στυλ του μαγαζιού, ενώ η διάταξή τους είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου που εξασφαλίζει άνεση για τους πελάτες και το προσωπικό.

Υφή & υλικά – δίνουν βάθος και οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο

Ξύλο, μέταλλο, γυαλί, ύφασμα, η ενσωμάτωση διαφορετικών υφών και υλικών στο χώρο διεγείρει τις οπτικές αισθήσεις και τον κάνει πιο ελκυστικό.

Διακοσμητικά στοιχεία – οι επιλογές είναι απεριόριστες

Από έργα τέχνης και ταπετσαρίες μέχρι τοιχογραφίες, τα διακοσμητικά στοιχεία είναι σε αφθονία και καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.

Ακουστική – ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς φασαρία

Με τη χρήση υλικών που απορροφούν τον ήχο, αποφεύγεται η έντονη φασαρία που επηρεάζει αρνητικά μια εμπειρία ποτού ή φαγητού.

Σχεδιασμός μπαρ – το σημείο αναφοράς του καταστήματος

Ένας χώρος που μπορεί εύκολα να αναδειχθεί στο κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος του καταστήματος, παραμένοντας λειτουργικός για τον μπάρμαν και εύκολα προσβάσιμος για τους πελάτες.

Ταυτότητα – οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Η επιλογή ιδιαίτερων μοτίβων, ειδικών κατασκευών και λογότυπων είναι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που κάνουν το χώρο να ξεχωρίζει.

Άνεση & πρακτικότητα – τα συστατικά στοιχεία της επιτυχίας

Η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αισθητικής και άνεσης είναι αυτή που θα ολοκληρώσει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Kaput Design – 10 χρόνια δημιουργίας μοναδικών χώρων

Εδώ και 10 χρόνια η ομάδα του Kaput Design σχεδιάζει χώρους εστίασης που ξεχωρίζουν για τη σύγχρονη αισθητική και την απαράμιλλη λειτουργικότητά τους, αναδεικνύοντας το αρχιτεκτονικό γραφείο σε κορυφαίο προορισμό για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν εστιατόρια και μπαρ που θα αφήσουν το στίγμα τους στην πόλη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα