«Ποιοτικά έργα στη Θεσσαλονίκη» ― Η σημασία τους για τον εκσυγχρονισμό της πόλης
Την εκδήλωση διοργανώνει το περιοδικό "Κτίριο".
Εκδήλωση με θέμα «Ποιοτικά έργα στη Θεσσαλονίκη» διοργανώνει το περιοδικό Κτίριο την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, στις 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από τους εκπροσώπους των τεχνικών εταιρειών και τους αρχιτέκτονές τους τα παρακάτω έργα:
- «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» – Τεχνική Εταιρεία INTRAKAT Πολύ σημαντικό έργο για την αύξηση της δυναμικής της Θεσσαλονίκης στον τομέα των αερομεταφορών, με την αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων και της επισκεψιμότητάς της, όπως και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού της.
- «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΛΟΓΓΟΥ / ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ» – Τεχνική Εταιρεία REDEX, Construction Manager FOCAL Η επιτυχής αποκατάσταση του Μεγάρου Λόγγου – το Κόκκινο Σπίτι όπως το γνωρίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης – το οποίο από το 1983 καταγράφηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο, αφού το κυρίως κτίριο είχε εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου. Πιστεύουμε ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τεχνολογική παρουσίαση αυτής της αποκατάστασης από την αρχιτεκτονική ομάδα του έργου και την Πολιτικό Μηχανικό, υπεύθυνη του ελέγχου της υλοποίησής του.
- «ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ – ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» – Τεχνική Εταιρεία ΑΚΤΩΡ ATE Η «καρδιά του Μετρό», που πρόκειται να προσφέρει στην πόλη την εύρυθμη λειτουργία των συγκοινωνιακών μέσων της και τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου του κέντρου της πόλης.
Η ιδέα να παρουσιαστούν αυτά τα ποιοτικά έργα υποδομής και η ποιοτική αποκατάσταση του παλαιού κτιρίου, που ολοκληρώνονται στην πόλη μας, προέκυψε από την επιθυμία να αναδειχθεί η σημασία τους στον εκσυγχρονισμό της πόλης, ώστε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και οι παράγοντες της Θεσσαλονίκης και να αρχίσει να εμπλουτίζεται άμεσα, με περισσότερα σημαντικά και ποιοτικά έργα υποδομής. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να είναι ο εκσυγχρονισμός του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Επιβατικού Σταθμού στο Λιμάνι, η υλοποίηση της Εξωτερικής Περιφερειακής της πόλης, η επέκταση της παραλιακής οδού μέχρι την Περαία, ο Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και η Διαμόρφωση του Δάσους Σέιχ- Σου και της Δ.Ε.Θ. στο κέντρο, μεγάλα Υπόγεια Πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης κ.ά. και να ξεκινήσει η ποιοτική αποκατάσταση κι άλλων σημαντικών παλαιών κτιρίων που θα κοσμούν την πόλη. Η ενεργοποίηση των πολιτών και των παραγόντων της προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύουμε θα προσδώσει ισχυρή οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην Θεσσαλονίκη που ήταν ιστορικά μια Μητροπολιτική πόλη των Βαλκανίων.
Παράλληλα, οι διοργανωτές θέλουν να αναδειχθεί η αξία και οι δυνατότητες υλοποίησης των τεχνικών εταιριών, των αρχιτεκτόνων, των επαγγελματιών του χώρου και γενικότερα οι δυνατότητες της Ελληνικής Βιομηχανίας Κατασκευών.
Έχουν προσκληθεί επίσης να χαιρετήσουν την εκδήλωση ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βουλευτές και παράγοντες της πόλης.