Αρχιτεκτονικη

Πως ένα παρατημένο σπίτι μεταμορφώθηκε σε low budget οικιακό γραφείο

Η αλλαγή μιας εγκαταλελειμμένης καμπίνας.

Parallaxi
πως-ένα-παρατημένο-σπίτι-μεταμορφώθη-911049
Parallaxi

Το τελευταίο έργο του studio Kurosawa Kawaraten μεταμόρφωσε μία εγκαταλελειμμένη καμπίνα σε ένα low budget οικιακό γραφείο, που βρίσκεται στην αγροτική περιοχή της Chiba στην Ιαπωνία.

Η ιδέα στηριζόταν στον σχεδιασμό μιας δομής πολλαπλών χρήσεων για εργαζόμενους που δουλεύουν από απόσταση.

Όλο το έργο δημιουργήθηκε με χαμηλό προϋπολογισμό. Γι’ αυτό η ομάδα αποφάσισε να ανανεώσει μία μικρή κατασκευή δίπλα στο κεντρικό κτίριο.

kurosawa-kawaraten-1.jpg

Ως μέρος της «Επιτροπής Ζωής και Εργασίας Ichihara», μια σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα για την αποδοχή ατόμων που θέλουν να μετακομίσουν στην ύπαιθρο, το έργο σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει άτομα που αναγκάζομαι να εργαστούν από το σπίτι. 

Ένα μέρος που υποστηρίζει την εργασία από το σπίτι

Η ανακαίνιση ξεκίνησε με την αφαίρεση όλων των μη δομικών τοίχων που χώριζαν τον εσωτερικό χώρο και μειώνοντας το καθιστικό. Η ομάδα σχεδιασμού συντήρησε και αποκάλυψε το ψηλό υπόστεγο που ήταν κρυμμένο στην οροφή. Το θεμέλιο ήταν κατασκευασμένο από τσιμεντόλιθους, οπότε έπρεπε να ενισχυθεί.

Προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ημιώροφο, οι αρχιτέκτονες κατέβασαν ένα μέρος του ισογείου, κάνοντας μια πολύ μικρή αλλαγή στην εξωτερική μορφή της αρχικής κατασκευής. Λειτουργώντας ως χώρος εργασίας, αυτό το επίπεδο δαπέδου διαθέτει ένα ευρύ άνοιγμα που προσφέρει εκπληκτική θέα προς το καταπράσινο περιβάλλον, όπου το βλέμμα μπορεί να ξεφύγει.

kurosawa-kawaraten-4.jpg

Όσον αφορά τα υλικά, η ομάδα επέλεξε τα δέντρα (βελανιδιά, βουνίσια κερασιά, μικρή βελανιδιά και μανόλια), τα οποία ήταν διαθέσιμα γύρω από το σπίτι.

Συνολικά το αποτέλεσμα είναι ένα ευρύχωρο σπίτι χαμηλού προϋπολογισμού, το οποίο βασίζεται σε βιώσιμες αρχές. Έχει διαμορφωθεί μία ζεστή ατμόσφαιρα που υποστηρίζει και ενθαρρύνει όσους θέλουν να εργαστούν από το σπίτι. 

kurosawa-kawaraten-5.jpg
034-dxo.jpg

*Οι εικόνες είναι από το kurosawakawaraten.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα