Κόσμος

Αυτά είναι τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο

Δείτε τη λίστα.

Parallaxi
αυτά-είναι-τα-10-πιο-πολυσύχναστα-αεροδρ-909561
Parallaxi

Το αεροδρόμιο της Ατλάντα βρίσκεται και πάλι στην κορυφή ως το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, από αυτό το αεροδρόμιο πέρασαν σχεδόν 4,5 δισεκατομμύρια επιβάτες από όλο τον κόσμο το 2021.

Επομένως σημειώθηκε αύξηση επισκεψιμότητας σχεδόν κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο κατά περίπου 50% σε σχέση με το 2019.

Τα στοιχεία δημοσίευσε πριν μέρες το “Airports Council International World”.

Στις ΗΠΑ, οκτώ αεροδρόμια συμπεριλήφθηκαν στο top 10 για την επιβατική κίνηση πέρυσι.

Στο μεταξύ, τα νέα στατιστικά πτήσεων αποτυπώνουν «μια ενθαρρυντική τάση ανάκαμψης, καθώς τα περισσότερα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια προ Covid-19 επέστρεψαν στην κορυφή», δήλωσε ο Luis Felipe de Oliveira, γενικός διευθυντής της ACI World. 

Τα δεδομένα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των ταξιδιών το δεύτερο εξάμηνο του 2022».

Πάντως, κανένα από τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια το 2021 δεν φαίνεται να επέστρεψε στα λεγόμενα προπανδημικά επίπεδα.

Η πραγματοποίηση των πτήσεων έχει σαφώς βελτιωθεί καθώς τα έθνη ανά τον κόσμο έχουν χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά της Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ισραήλ έκλεισε τα σύνορά του σε ξένους ταξιδιώτες στα τέλη του 2021 διότι τα κρούσματα Covid-19 άρχισαν να αυξάνονται. Τώρα όμως η χώρα επιτρέπει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ωστόσο απαιτεί από τους τουρίστες να κάνουν τεστ και να τίθενται σε καραντίνα.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι η ζήτηση για ταξίδια έχει αυξηθεί μετά το χειμερινό κύμα λοιμώξεων Covid-19 λόγω της Omicron. 

Οι επιβάτες είναι ακόμη διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για τα αεροπορικά εισιτήρια, ανέφεραν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρόλα αυτά, διατάραξε τα ταξιδιωτικά σχέδια για πολλούς Ρώσους πολίτες καθώς το ρούβλι κατέρρευσε. 

Οι δυτικές κυρώσεις οδήγησαν κιόλας πολλούς Ρώσους να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες. Λιγότεροι Κινέζοι πολίτες ταξιδεύουν λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην Κίνα.

Επιστρέφοντας και πάλι στη λίστα με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια, το Guangzhou Baiyun στη νότια Κίνα έπεσε στην όγδοη θέση της λίστας, με 40,3 εκατομμύρια επιβάτες το 2021, σημειώνοντας για την ακρίβεια πτώση 8% από το 2020 και 45% από το 2019.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντάλας ήρθε δεύτερο και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ ήταν τρίτο.

Το Ντάλας δέχθηκε 62,5 εκατομμύρια επιβάτες, επομένως σημείωσε αύξηση 59% από το προηγούμενο έτος και πτώση 17% από το 2019. Το Ντένβερ 58,8 εκατομμύρια επιβάτες, άρα πτώση 15% από το 2019.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες κέρδισαν ξανά μια θέση στη λίστα το 2021, ενώ είχαν πέσει έξω το 2020.

Η τέταρτη θέση ανήκει στο αεροδρόμιο O’ Hare με 54 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση 75% από το 2020 και μείωση 36% από το 2019). Το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 48 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση 67% από το προηγούμενο έτος και πτώση 46% από το 2019).

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι παρέμεινε κορυφαίος προορισμός για ταξιδιώτες το 2021. Το αεροδρόμιο είχε 29 εκατομμύρια επιβάτες από διεθνείς προορισμούς το 2021 (αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πτώση 66% από το 2019).

Παρακάτω η ενημερωμένη λίστα με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο:

  1. Aτλάντα 
  2. Ντάλας
  3. Ντένβερ
  4. Σικάγο
  5. Λος Άντζελες
  6. Σάρλοτ
  7. Ορλάντο
  8. Guangzhou, Κίνα
  9. Chengdu, Κίνα
  10. Λας Βέγκας 

Πηγή: The Wall Street Journal

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα