Featured

Η Χριστίνα από τη Λάρισα ξέρει πως να μας κερδίσει με την μουσική της

Από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Νίκος Γκάγιας
η-χριστίνα-από-τη-λάρισα-ξέρει-πως-να-μα-890361
Νίκος Γκάγιας

Τραγουδάει στο TikTok και στο Instagram, συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές και η φωνή της μας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή. Αν την ακούσεις να ερμηνεύει σίγουρα θα αισθανθείς πως η φωνή της είναι γνώριμη. Κι ίσως να μην είναι απλά ιδέα σου γιατί όντως μπορεί να την έχεις ξανά ακούσει, καθώς η Χριστίνα Λιόλιου έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία μεγάλη παρέα στο TikTok και μετράει πάνω από 26.000 ακόλουθους.

Η Χριστίνα γεννήθηκε στην Λάρισα, όπου έζησε τα πρώτα χρόνια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα πέρασα στο Αργυροπούλι Τυρνάβου. Έδωσε εξετάσεις για το τμήμα Μουσικολογίας, αλλά απέτυχε και η επόμενη της επιλογή ήταν το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, που της επέτρεπε να ασχολείται παράλληλα με την μουσική, αλλά και με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εργάστηκε τα πρώτα χρόνια ως παιδαγωγός, αλλά στην πορεία συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αυτό που την εξέφραζε και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με το τραγούδι.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μουσική είχε σημαντική θέση στην ζωή μου. Από παιδί τραγουδούσα ερασιτεχνικά σε διάφορες περιστάσεις και έγραφα τραγούδια με την συνοδεία της κιθάρας μου. Όμως, έγινε πια ξεκάθαρο ότι ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά όταν ενήλικη πλέον μπήκα σε μία εργασιακή ρουτίνα, για την οποία έπρεπε να θυσιάσω την ενέργεια και το χρόνο μου και τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι θα άξιζε μόνο για κάτι το οποίο θα με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη»

@christina__lioliou Να μην ξεχάσετε να είστε υπερήφανοι για τους εαυτούς σας #fypシ #tiktok #hatzigiannis ♬ πρωτότυπος ήχος – Christina Lioliou

Η οικογένεια της, όπως μας εξηγεί, δεν ξαφνιάστηκε με την επιλογή της, καθώς είχαν αντιληφθεί την καλλιτεχνική της υπόσταση και είναι οι πιο θερμοί υποστηρικτές της μέχρι σήμερα.

«Μάλιστα, η μητέρα μου ήταν εκείνη που με παρότρυνε να κάνω την πρώτη μου επαγγελματική εμφάνιση, σίγουρα όμως σαν γονείς ανησυχούν, ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν»

@christina__lioliou *σκορπάς* και διαβάζω για δίπλωμα #fypシ #tik_tok #greektiktok #greekmusic_ #protopsalti ♬ πρωτότυπος ήχος – Christina Lioliou

Το «Ζωή κλεμμένη» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη για την Χριστίνα θα έχει πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της, καθώς ήταν το κομμάτι που ερμήνευσε πρώτη φορά σε κοινό σε μία εκδήλωση του ωδείου που φοιτούσε. Μιλώντας για τις δυσκολίες επιβίωσης, η Χριστίνα εξηγεί πως:

«Σίγουρα ήταν, είναι και θα είναι δύσκολο να επιβιώσει ένας καλλιτέχνης στην Ελλάδα, το να ξεχωρίσεις όμως θέλει σκληρή δουλειά, αφοσίωση, πίστη και πολλή τύχη. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά προσωπικά η εσωτερική ανάγκη για έκφραση και δημιουργία έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και με κάνουν να συνεχίζω να προσπαθώ»

@christina__lioliou Απάντηση στο @_.sprt1._ #fyp #greektiktok #greekmusic_ #jukebox #fy #greekcover ♬ πρωτότυπος ήχος – Christina Lioliou

Η συμμετοχή της στο «The Voice» ήταν η πρώτη της τηλεοπτική εμπειρία και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να κινηθεί επαγγελματικά.

«Γνώρισα καταξιωμένους επαγγελματίες που με βοήθησαν να εξελιχθώ, ανάμεσα τους την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και την Εύα Τσάχρα που είναι η μέντορας και η καθηγήτρια φωνητικής μου. Ήταν μια εμπειρία που με βοήθησε να οργανωθώ καλύτερα, να δω τον εαυτό μου σε άλλα πλαίσια και να πάρω ένα feedback. Νομίζω ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στο διαγωνιστικό μέρος, πήρα τις απαντήσεις μου, θα με ενδιέφερε περισσότερο να παρουσιάσω τον εαυτό μου και την δουλειά μου σε διαφορετικό ρόλο»

Ως πιο δυνατή στιγμή αναμφίβολα η Χριστίνα θυμάται την εμφάνιση της στην εκπομπή J2US, με την μπάντα της.

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και μαγικό για μένα και τους συνεργάτες μου και μία μεγάλη ανταμοιβή από το σύμπαν για τις προσπάθειες μας»

Φυσικά την Χριστίνα πέρα από τα cover της στο TikTok, συχνά μπορείς να την βρεις να τραγουδάει με την μπάντα της, τους «AladalaBand»

«Με την συνθήκη του covid και τον βίαιο περιορισμό μας όλοι οι καλλιτέχνες ψάχναμε διέξοδο για να εκφραστούμε και να βιοποριστούμε. Με αφορμή αυτά ήρθαμε σε επαφή τέσσερις εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, με σκοπό να παίζουμε μουσική για την προσωπική μας ευχαρίστηση. Δουλεύοντας μαζί ανακαλύψαμε την χημεία που έχουμε και αποφασίσαμε να ονομάσουμε την δουλειά μας. Έτσι προέκυψε το AladalaBand, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές μουσικές καταβολές και η συνδυασμοί των τραγουδιών προέρχονται από διάφορα είδη, ακούσματα και ρυθμούς.»

Μιλώντας για τους καλλιτέχνες που θαυμάζει και θα ήθελε να συνεργαστεί μελλοντικά, η Χριστίνα επισημαίνει ότι ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

«Αναγκαστικά θα περιοριστώ σε μερικά ονόματα, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Χρήστος Μάστορας, η Μαρίζα Ρίζου, ο Εισβολέας, ο Γιάννης Μάργαρης και σταματάω εδώ γιατί θα πάρει ώρες αυτό!»

@christina__lioliou Απάντηση στο @iwannaap_ με μπουφάν και ανοιχτές πόρτες γιατί ο σεισμός δεν προειδοποιεί #greekmusic_ #bofiliou #mpofiliou #fyp #greektiktok ♬ πρωτότυπος ήχος – Christina Lioliou

Κλείνοντας την κουβέντα μας και συζητώντας για το μέλλον η Χριστίνα αναφέρει ότι βασικοί της στόχοι είναι να συνεχίσει την επικοινωνία μέσω του ΤikTok και του Instagram με το κοινό που έχει αποκτήσει και της δίνει δύναμη και έμπνευση και τους ευχαριστεί γι’ αυτό.

«Θέλω να συνεχίσω τις live εμφανίσεις με την μπάντα και να ταξιδέψουμε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, να γνωρίσει ο κόσμος τις μουσικές μας και η μεγαλύτερη μου επιθυμία είναι να κυκλοφορήσω έναν προσωπικό δίσκο, που θα επικοινωνήσω και θα αποτυπώσω το συναίσθημά μου με τον δικό μου τρόπο.»

@christina__lioliou Απάντηση στο @missmarilou94 #greekmusic_ #greeksinger #greekcover #greeksong #greektiktok #fyp #zouganeli #zouganelifan ♬ πρωτότυπος ήχος – Christina Lioliou

@christina__lioliou Απάντηση στο @sylvia_245 όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις αν είσαι λαϊκή η τζαζ #greekmusic_ #greeksinger #greekcover #greeksong #greektiktok #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – Christina Lioliou

Διαβάστε επίσης:

Η κοπέλα που μαγεύει στις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα