Πολιτισμός

Cine Monday: 10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Εσύ με ποια ταινία θα ξεκινήσεις την εβδομάδα σου;

Parallaxi
cine-monday-10-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-929647
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Το Λεβεντόπαιδο (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ο Αρίστος, ένας λιμενεργάτης και τραγουδιστής σε λαϊκή ταβέρνα, ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του και να παλέψει μαζί της για μια καλύτερη ζωή. Η γνωριμία του με την Κατερίνα, μια κόρη βιομηχάνου που παριστάνει τη φτωχή, τον αλλάζει σε τέτοιο βαθμό ώστε να ομολογήσει στην Μαριώ ότι αγαπά άλλη και να της ζητήσει να χωρίσουν. Ώσπου, ένα ατύχημα, γίνεται αφορμή για να αποκαλυφθεί τόσο η αληθινή της ταυτότητα Κατερίνας, όσο και το ότι είναι ήδη αρραβωνιασμένη.

*ΕΡΤ1: Δευτέρα 27/06 στις 22:00 / ERT WORLD: στις 22:00 & 03:00

Beautiful Boy (2018) σε σκηνοθεσία Φέλιξ φον Γκρόνινγκεν

Ο Nic είναι παιδί χωρισμένης οικογένειας και ζει αρμονικά ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, με τον πατέρα του, τη νέα του σύζυγο και τα νέα του αδέρφια. Είναι ένας τυπικός έφηβος, άριστος μαθητής, μετρίως επαναστατημένος, ευγενικός και έχει όλη τη ζωή μπροστά του. Είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά όταν ήταν 12 ετών, αλλά στην εφηβεία του δοκίμασε για πρώτη φορά μεθαμφετανίνη. Πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σέ έναν πλήρως εξαρτημένο από ουσίες έφηβο και παρά τις προσπάθειες αποτοξίνωσης και τις υποσχέσεις βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών. Ο πατέρας του αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και με τη δύναμη της αγάπης να σώσει το «όμορφο αγόρι» από τα δίχτυα της εξάρτησης.

*ΕΡΤ2: Δευτέρα 27/06 στις 22:00

Κι Εγένετο Φως (2017) σε σκηνοθεσία Μίλα Ονγκ-Τουίν & Βαν Ρόικο

Στη νότια Γαλλία, επιστήμονες από 37 χώρες κατασκευάζουν την πιο σύνθετη μηχανή στην ιστορία της τεχνολογίας: έναν τεχνητό ήλιο. Αν τα καταφέρουν, θα ρίξουν φως στην υπόθεση τηςπαραγωγής φθηνής και άφθονης ενέργειας για εκατομμύρια χρόνια. Αν αποτύχουν, θα γίνουν μέρος του μεγαλύτερου φιάσκου όλων των εποχών.

*ΒΟΥΛΗ TV: Δευτέρα 27/06 στις 23:00

Deja Vu: 4 Ημέρες, 6 Ώρες Πίσω (2006) σε σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν. Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

*ALPHA: Δευτέρα 27/06 στις 22:40

Logan Lucky (2017) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντενμπεργκ

Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Βιρτζίνια. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει. Με λίγη βοήθεια από φίλους ληστές σχεδιάζει να κλέψει 14 εκατομμύρια δολάρια από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς.

*ALPHA: Δευτέρα 27/06 στη 01:20

Κομφούκιος (2010) σε σκηνοθεσία Μέι Χου

Κίνα, 6ος αιώνας Π.Χ. Καθώς η δυναστεία των Τζόου παραπαίει, το πεδίο για την εξουσία μένει ανοιχτό για τις φυλές και τους φεουδάρχες που διψούν για πολιτική δύναμη. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι μάχες και οι δολοπλοκίες μαστίζουν τη χώρα. Η εμφάνιση όμως ενός διανοητή, του Κομφούκιου, Θα αλλάξει με τις ιδέες του και τον τρόπο ζωής του, τον ρου της Ιστορίας.

*OPEN BEYOND: Δευτέρα 27/06 στις 21:00

Η Εποχή Των Δολοφόνων (2013) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Ένας βετεράνος του πολέμου στη Βοσνία ζει τώρα απομονωμένος στα δάση του Τενεσί προσπαθώντας να ξεχάσει τις θηριωδίες στις οποίες υπήρξε μάρτυρας. Όταν γνωρίζεται με τον Εμίλ, έναν Ευρωπαίο κυνηγό, μια ασυνήθιστη φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους. Σύντομα όμως οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον Εμίλ στην Αμερική αποκαλύπτονται και ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό μεταξύ τους δε θα αργήσει να ξεσπάσει…

*OPEN BEYOND: Δευτέρα 27/06 στις 23:45

Rampage: Το Απόλυτο Χάος (2018) σε σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Ο επιστήμονας Ντέιβις Οκόγιε μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα, τον οποίο φροντίζει από τη μέρα της γέννησής του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα, που δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, μεταμορφώνει τον ήρεμο και φιλικό γορίλα σε ένα τεράστιο, οργισμένο τέρας. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί, που έχουν μεταλλαχθεί με παρόμοιο τρόπο.

*STAR: Δευτέρα 27/06 στις 21:00

Non – Stop (2014) σε σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, ο ψυχολογικά ασταθής και αλκοολικός Μπιλ Μαρκς, δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του. Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Μαρκς να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά. Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα, ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει, κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος.

*STAR: Δευτέρα 27/06 στις 23:15

Άτακτη Καθηγήτρια (2011) σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάσνταν

Η Ελίζαμπεθ Χάσλεϊ είναι μια ρηχή αλλά σέξι δασκάλα που το μόνο που ζητά είναι έναν πλούσιο άντρα για να μπορεί να του τρώει τα λεφτά. ‘Ενας τέτοιος την παράτησε πρόσφατα, έτσι είναι αναγκασμένη να δουλεύει ως δασκάλα αν και σιχαίνεται τα παιδιά και γι αυτό τους βάζει να βλέπουν δραματικές ταινίες όσο εκείνη προσπαθεί να συνέλθει από ένα άλλο βραδυνό ξεσάλωμα. ‘Οταν εμφανίζεται στο σχολείο ο Σκοτ, ένας καθηγητής-αντικαταστάτης, η Ελίζαμπεθ βλέπει νέους πιθανούς πόρους για το εισόδημά της…

*MEGA: Δευτέρα 27/06 στις 00:10

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα