Πολιτισμός

CINE MONDAY: 8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Όλες οι ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα σου!

Parallaxi
cine-monday-8-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-922850
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Η Νηπιαγωγός (2018) σε σκηνοθεσία Σάρα Κολάντζελο

Μια τρυφερή δασκάλα. Ένα χαρισματικό αγόρι. Μια ιδιαίτερη ιστορία που μπορεί να φτάσει στα άκρα, σε ένα ψυχολογικό, δραματικό θρίλερ. H Λίζα Σπινέλι είναι μια ευαίσθητη δασκάλα σε νηπιαγωγείο που ζει μια συμβατική ζωή στο Staten Island. Παρακολουθεί μαθήματα ποίησης σε νυχτερινό σχολείο, έχοντας πλήρη συναίσθηση της μετριότητάς της. Ανακαλύπτει τυχαία πως ένα αγόρι στην τάξη που διδάσκει έχει έμφυτο ταλέντο στην ποίηση. Τότε βάζει σκοπό της ζωής της, φτάνοντας στα άκρα, να αποκαλύψει το ταλέντο του μικρού στον κόσμο.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/05 στις 22.00

Η Νεράιδα Και Το Παλικάρι (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ο Βροντάκηδες και οι Φουτρουνάκηδες μισούνται θανάσιμα, εξαιτίας μιας παλιάς βεντέτας, η αφετηρία της οποίας χάνεται στα βάθη του χρόνου. Όταν ο Μανούσος, ο γιος του Βροντάκη, επιστρέφει από την Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται το Κατερινιώ, την κόρη του Φουρτουνάκη. Το Κατερινιώ γοητεύεται από τον Μανούσο χωρίς να γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα για το ζευγάρι, αλλά, κυρίως, για τις οικογένειες, που έχουν άλλα σχέδια για τα παιδιά τους.

*ERT WORLD, Δευτέρα 16/05 στις 23.00

Sea Of Love (1989) σε σκηνοθεσία Harold Becker

Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κουάκερ.

*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, Δευτέρα 16/05 στις 21.00

Taken 3 (2014) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Ο μυστικός πράκτορας Μπράιαν Μιλς επιστρέφει για μια τελευταία περιπέτεια. Ενώ προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την πρώην σύζυγό του, εκείνη βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμα του κι εκείνος κατηγορείται για τη δολοφονία της. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους και να προστατεύσει την κόρη του. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να ξεφύγει από το ανθρωποκυνηγητό που έχει στήσει η CIA και το FBI για να τον συλλάβει…

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 16/05 στις 21.00

Χωρίς Φραγμούς (2016) σε σκηνοθεσία Μόρα Στίβενς

Ο Σαμ Έλλις είναι ένας άντρας στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, ένας δημόσιος κατήγορος στο ξεκίνημα μια λαμπρής πολιτικής καριέρας. Όταν όμως κάποια στιγμή αποφασίζει να δοκιμάσει τις υπηρεσίες μιας συνοδού πολυτελείας πιστεύοντας ότι πρόκειται για εμπειρία της μιας φοράς, τα πράγματα θα πάρουν μιαν ανεξέλεγκτη τροπή, καθώς η επαφή αυτή θα συνεχιστεί μέχρι που θα καταλήξει σε εθισμό. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, αφού ο κίνδυνος να καταστραφεί τόσο η καριέρα του όσο και η οικογένειά του, αλλά και η ίδια του η ζωή είναι πλέον πολύ ορατός…

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 16/05 στις 23.30

Ο Βαρώνος Του Αρκάνσας (2020) σε σκηνοθεσία Κλαρκ Ντιούκ

O Κάιλ και ο Σουίν ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει ο βαρώνος των ναρκωτικών της πολιτείας του Αρκάνσας, με το όνομα Φρογκ, τον οποίο όμως δεν έχουν ποτέ συναντήσει. Όταν όμως μια συμφωνία θα πάει στραβά, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες.

*ALPHA, Δευτέρα 16/05 στις 22.40

Ο Επιζών (2015) σε σκηνοθεσία Ντίτο Μοντιέλ

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, ο πρώην πεζοναύτης Γκαμπριέλ Ντράμερ ψάχνει απεγνωσμένα μία είδηση για τον γιο του, τον Τζόναθαν, και τη σύζυγο του, Νάταλι. Στο πλάι του είναι ο καλύτερος του φίλος, ο Ντέβιν Ρόμπερτς, ένας σκληροτράχηλος πεζοναύτης, κι ένας ακόμα επιζώντας, ο Τσαρλς, ο οποίος έχει ζωτικές πληροφορίες για την αποστολή τους.

*ALPHA, Δευτέρα 16/05 στη 01.30

Η Πιο Σκοτεινή Ώρα (2017) σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έρχεται αντιμέτωπος με μια από τις πλέον πολυτάραχες και καθοριστικές δοκιμασίες: να εξετάσει μια συνθήκη ειρήνης με τη ναζιστική Γερμανία ή να παραμείνει πιστός στα ιδεώδη του περί ελευθερίας της χώρας του. Οι ανίκητες ναζιστικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλαση τους στη Δυτική Ευρώπη και η απειλή για εισβολή στη χώρα είναι άμεση. Έχοντας απέναντι του έναν απροετοίμαστο λαό, έναν σκεπτικιστή βασιλιά αλλά και το ίδιο του το κόμμα, που συνωμοτεί εναντίον του, ο Τσόρτσιλ τελικά αντιστέκεται στην πιο σκοτεινή του ώρα και καταφέρνει να αλλάξει τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Έχοντας στο πλευρό του την επί 31 χρόνια σύζυγό του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του.

*STAR, Δευτέρα 16/05 στις 02.15

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα