Πολιτισμός

CINE THURSDAY: 12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Όλες οι ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις το βράδυ της Πέμπτης, από το σπίτι σου.

Parallaxi
cine-thursday-12-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-919524
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου! Florence: Φάλτσο Σοπράνο (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δεν θα πιστεύετε στ’ αυτιά σας. Η κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ, ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Όταν η Φλόρενς αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Carnegie Hall το 1944, ο Σεντ Κλερ ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 11/08 στις 22.00

Σκοτεινός Άνεμος (1991) σε σκηνοθεσία Errol Morris

Ο Τζιμ Τσι, ένας νεαρός αστυνομικός από τη φυλή των Νάβαχο στην αστυνομία του Νέου Μεξικού ερευνά μια σειρά από εγκλήματα και περιστατικά συμπεριλαμβανομένης της πτώσης ενός τουριστικού αεροσκάφους που μετέφερε ναρκωτικά. Μυείται στα τελετουργικά των προγόνων του προκειμένου να διεισδύσει καλύτερα στο πνεύμα των Νάβαχο. Στην πορεία του συναντά τον Τζέικ που φαινομενικά είναι ένας ειρηνιστής έμπορος σουβενίρ και εξοντώνει έναν διεφθαρμένο δικηγόρο που είναι διακινητής ναρκωτικών.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 11/08 στις 23.00

Ανθισμένη Αμυγδαλιά (1959) σε σκηνοθεσία Χρήστου Αποστόλου

Ένας χαρακτηριστικός καφετζής, ο Παναγής, είναι ερωτοχτυπημένος με την ευαίσθητη και φιλάσθενη Μαρίνα, η οποία μένει απέναντι από το καφενείο του. Κάθε πρωί αφήνει στο παράθυρό της ένα άνθος, χωρίς όμως να τολμά να της εξομολογηθεί τον έρωτά του. Εκείνη γνωρίζεται με τον νεαρό και γοητευτικό ρομαντικό ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, ο οποίος συχνάζει στο καφενείο του Παναγή, και τον ερωτεύεται παράφορα. Όμως, η αυστηρή μητέρα της, η Ερατώ, της απαγορεύει και την παραμικρή επαφή μαζί του. Ο Δροσίνης ερωτεύεται με τη σειρά του τη Μαρίνα, ενώ την όμορφη κοπέλα ζητάει σε γάμο ο γιατρός της. Η μητέρα αποδέχεται φυσικά αμέσως αλλά η Μαρίνα αρνείται κατηγορηματικά, όντας αποφασισμένη να περιμένει τον Δροσίνη που έχει μεταβεί στη Γερμανία για σπουδές. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο ποιητής επιστρέφει και κάνει Ανάσταση με την αγαπημένη του, ενώ ο Παναγής βρίσκει το δικό του ταίρι στο πρόσωπο της καλύτερης φίλης της Μαρίνας, της Άννας, που από καιρό τώρα ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του.

*ERT WORLD, Πέμπτη 11/08 στις 04.00

Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας (2005) σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξαγάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα “χρυσά εισιτήρια” και μεταξύ αυτών ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα πρέπει όμως να περάσει τα τεστ που θα θέσει ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παραμυθένιου εργοστασίου.

*OPEN BEYOND, Πέμπτη 11/08 στις 21.00

Gangland Aka Bonded By Blood 2 (2017) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Χολ

Μια ανερχόμενη γενιά γκάνγκστερ εμφανίζεται στο παρασκήνιο του εγκλήματος στο Έσεξ, προσπαθώντας να καλύψει το κενό που άφησαν οι θρυλικές συμμορίες της πόλης στο παρελθόν. Η αστυνομία αδυνατεί να επιβάλλει την τάξη. Όταν όμως ένα μέλος της συμμορίας αποφασίζει να ανοίξει το στόμα του, οι αποκαλύψεις απειλούν να γκρεμίσουν ολόκληρο το σύστημα…

*OPEN BEYOND, Πέμπτη 11/08 στις 23.30

Η Συγκάτοικος (2011) σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Κρίστιανσεν

Η Σάρα είναι πρωτοετής φοιτήτρια και ξεκινάει την χρονιά της με τον πιο ευοίωνο τρόπο, αφού γρήγορα κάνει σχέση με τον Στίβεν και ταυτόχρονα βρίσκει τη νέα της συγκάτοικο, την Ρεμπέκα. Ό,τι αρχίζει σαν φιλία καταλήγει σε εφιάλτη όταν η Σάρα συνειδητοποιεί ότι η καινούρια της φίλη έχει εμμονές, ψυχική αστάθεια… και φονικές τάσεις!

*MEGA, Πέμπτη 11/08 στη 01.40

Το Ωραίο Φύλο (2004) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ερ

Δεκαετία του 1660. Ο Έντουαρτ «Νεντ» Κίναστον είναι η διασημότερη πρωταγωνίστρια της εποχής του. Οι γυναίκες απαγορεύεται να εμφανίζονται στη σκηνή κι έτσι ο Νεντ μεγαλουργεί, χρησιμοποιώντας την ομορφιά του και την ικανότητά του να δημιουργεί γυναικείους ρόλους. Όμως, ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙ επειδή έχει βαρεθεί να βλέπει τους ίδιους ηθοποιούς, αποφασίζει να επιτρέψει στις γυναίκες να ανέβουν στο σανίδι, πράγμα το οποίο φέρνει ενθουσιασμό, αλλά στον Νεντ προκαλεί θλίψη που μετατρέπεται από τις πιο επιθυμητές γυναίκες του Λονδίνου σε ένα κυριολεκτικό τίποτα.

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 11/08 στις 00.00

Αμφιβολία (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ

Σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ, μία καλόγρια γίνεται καχύποπτη καθώς παρατηρεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον ενός ιερέα για τη ζωή ενός συγκεκριμένου νεαρού μαύρου μαθητή. Είναι υπερβολικά προστατευτική ή μήπως όχι αρκετά; Θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μάθει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

*ΣΚΑΪ, Πέμπτη 11/08 στις 03.15

Έλα Ν’ Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ (1984) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει. Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

*ALPHA, Πέμπτη 11/08 στις 23.40

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (2019) σε σκηνοθεσία Τζον Χέρτζφελντ

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις το έσκασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο, που αναζητά την κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου, την οποία έχουν απαγάγει. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν, όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή, που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους.

*STAR, Πέμπτη 11/08 στις 22.00

Ο Κλέαρχος, Η Μαρίνα Και Ο Κοντός (2015) σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη

Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Έτσι, ενώ ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγό του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει τη Μαρίνα μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα…

*STAR, Πέμπτη 11/08 στις 00.00

Αντιμέτωποι Με Το Θάνατο (2002) σε σκηνοθεσία Γουάτς Καοσαγιανάντα

Η Σίβερ, αν και κάποτε ήταν μια από τις καλύτερες πράκτορες της DIA, εγκατέλειψε την ενεργό δράση από τη στιγμή που υπήρξε μάρτυρας της δολοφονίας του γιου της από τον τρομοκράτη Γκαντ. Όταν πληροφορείται πως ο Γκαντ και η συμμορία του διαθέτουν στην κατοχή τους ένα πρωτοποριακό όπλο – μια μικροσκοπική συσκευή που όταν περάσει στο αίμα του θύματος, επιφέρει το θάνατο χωρίς να αφήσει ίχνη – που σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν, η Σίβερ αποφασίζει να τον αναζητήσει. Υπάρχει όμως και κάποιος άλλος που έχει αναλάβει να εντοπίσει τον Γκαντ. Πρόκειται για τον Τζερεμάια Εκς, πρώην πράκτορα του FBI και παλιό ανταγωνιστή της Σίβερ. Οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να εντοπίσουν τον Γκαντ. Θα είναι άραγε κάτι τέτοιο εύκολο;

*STAR, Πέμπτη 11/08 στις 02.15

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα